Mamici de mai-iunie 2006 (38)
Raspunsuri - Pagina 9
vivighe spune:
Bei da ce discutie aprinsa pe tema decalotarii...Sa-mi dau si eu cu parerea,adik sa va zic ce stiu eu in urma stagiului de pediatrie.Decalotarea este una dintre manevrele care se face in cadrul examinarii generale a copilului.Doctorul,care nu a mai vazut copilul ala niciodata il ia si-l consulta din cap pana in picioare,il asculta la inima ,la plamani,ii verifica reflexele,ma rog...il cauta de toate cele si printre altele ii face decalotarea ca sa vada daca nu cumva are aderente sau fimoza.Sincer nu stiu de unde v-a intrat voua in cap ca e o manevra brutala...io cel putin nu am vazut-o deloc asa.Pur si simplu indeparteaza doar putin preputul sa vada deca se indeparteaza,printr-o singura miscare si gata,se lamureste repede.Nu s-a apucat nimeni sa faca miscari de dute vino si nici copilulul nu i "s-a sculat"(desi era un baietel de 3 ani)pt ca aproape ca nici nu a avut timp sa-si dea seama ce se intampla.Io cred totusi ca un pediatru tre sa verifice si chestia asta.Prerea mea.Intr-adevar manevra asta nu se face zilnic ,la baie sau mai stiu io cand(chiar azi am citit in revista mami unde e un articol despre baia copilului ca nu se face decalotarea).
Azi am fost si eu la doc...m-a durut burtik ieri si voiam sa ma asigur ca totul e in regula,si este in regula se pare ca sunt aderentzele mele cela care ma chinuie asa.am mai vazut-o si eu pe fetitza la eco,dar nu a masurat-o,s-a uitat mai mult la placenta,BCF,chestii d-astea,dar mi-a zis ca pt orice eventualitate sa stau cuminte in patutz...ca prea am exagerat cu mersul pe jos prin Atena(nu puteam sa nu ma duc si io la Acropole sau la shopping ca era plin de reduceri)
Daca mai e loc...as veni si eu la intalnire.Alegeti ce loc vreti voi,numai sa aibe si mancare normala ca nici eu nu prea le am cu arabeasca,in rest nu fac fitze.
Gata...hai ca m-am revansat pt zilele in care am lipsit.
viviana
27w2d 59kg de la 53.
LYLY809 spune:
Magghy, am mai scris parca despre asta, dr. Spock recomanda inotul, caci apa mai calaie exercita o presiune asupra vaselor si este benefica pentru picioruse umflate. Deci, imersie sub apa, trebuie sa te si misti, ok? Nu se recomanda statul in apa fierbinte sau calda! Si chestia cu picioare pe pereti, that's all.
Vivighe, fireste ca e loc, astept listuta finala de la inaioana. Eu o sa stau intre nefumatoare, sic!
Ma amuzati teribil cu discutiile despre decalotare
Sunteti haioase rau, numa'sa nu va
hahahaha![]()
Lacri 24w6d![]()
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Album echo si burtik
magghyc spune:
Lacri lyly mama,
Pe mine nu m-a lasat doctor T sa ma duca al meu sot cu masina la munca, sa stau cu fundul pe scaun 6 ore si sa ma ia inapoi...deci cu miscatul nu-s ce sa zic, adeca ies io juma de ora din casa zilnic, dar mai mult de atat mi-e cam teama...
Sper si io ca la 28 de saptamani sa imi dea liber la plimbare, de abia astept, ca deja am apucaturi de baba. Bine ca nu am inceput sa ma uit la "Secretul Mariei", dar e ultimul pas...
Asa ca practic chestia cu picioarele pe pereti. 
sa iti traiasca bb Alexandru!!!!!!!! Vad ca e grasunel si pus pe sotii...ce stii de doctor T, sper ca nu are vreun gand de plecare prin luna mai??? Intrebam si io asa, nu te panica, dar stii cum e...paranoia de primavara!
inaioana spune:
Hai ca in sfarsit merge normal site-ul!
Vivi, bine ai venit pe lista!
Cat despre decalotare, se invata multe prostii la multe facultati. Iar mdeicina mai si evolueaza, din pacate cam repede petnru medicii romani si manualele lor... Intrebarea intrebatoare este DE CE trebuie facuta dupa parerea ta?
Lyly, tu de ce razi de noi cu decalotarea? Ca baiet ai si tu dupa stiinta mea! Apropo, felicitari pentru grasunel.
Nu ti-a dat calciu pentru ca poate provoca contractii, mananca si bea lactate la greu si ajunge!
Beeey, la ce ora sa ne intalnim? Carmina zice ca pana la 15.00 are meditatii asa ca eu propun ora 17.00. Asta pentr ca e aiurea sa ne intalnim la 15 sau 16...e mai potrivita o cina devreme, plus ca sunt sanse mai multe sa prindem rezervare numa' buna.
Lista intalnire 25 februarie 2006, Picolo Mondo
1.Lyly
2.Carmina
3.VoichiV
4.Luana
5.Cristina
6.Io
7.Amiss
8.Magg
9.Alia
10.Adela
11.Viviana
Ioana
28 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004)
pozici
LYLY809 spune:
Magghy, vorbeam de miscarea in apa, in bazin, nu pe jos. Suna-l si intreaba-l daca ai voie. Nu trebuie sa faci efort, poate doar sa te tii de marginea piscinei si sa dai usurel din picioare. De ce ar pleca Dr. T in mai undeva?
Dar suntem numa' de aici trei gravide cu DPN in 31 mai- 1 iunie. Poate nastem simultan, impreuna cu Shori
Nu mai tin minte cum ati spus voi ca nasteti, deocamdata eu am vorbit cu dr. T de peridurala, iar dansul este intru totul de acord. Daca nu vor fi complicatii.. Multumiri pentru felicitari si asteptam cu curiozitate crescanda sa aflam evolutia bb-ilor vostri![]()
Lacri 24w6d
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Album echo si burtik
LYLY809 spune:
Inaioana, mie imi convine oricand incepand cu ora 14.00
Radeam si eu, dar de fapt ma intereseaza si pe mine chestia cu decalotarea, ca doar am tot un nazdravan.
Lacri 24+
Samburica
Album echo si burtik
magghyc spune:
Lacri,
Daca nu functioneaza neuronul...pricepem greu. Cred ca astept intai eco de pe 27 la iosup, sa vad ce face placenta si ..cine stie, poate bag si o bicicleta
dupa...Dar intr-adevar nu cred ca are nimic contraindicat efortul din apa...
Dar ideea ta e buna, acuma stiu ca s-a mai discutat despre piscine din Bucuresti, dar...pt o gravida fara sinapse active, ziceti si mie pe unde mergeti voi si cat va costa? Ca io sincer nu am mai fost de mult prin Bucuresti in locatii de astea...
De doctor T intrebam asa, de paranoica ce sunt, adica daca ati discutat deja ceva legat de nastere ori ba. Sa vezi ca ne intalnim toate trei la nascut, o sa fie funny![]()
Ina,
Vii cu veveritza cea mica la intalneala?
vivighe spune:
Ioana...io sunt de acord ca am invatat si multe porcarii in facultate,dar sincer in stagiul asta noua,ca stomatologi ni s-a spus "esentialul",sa avem si noi ca viitori medici idee de diverse chestii(asta s-a intamplat acu 3 ani).Eu cred ca trebuie facuta la un control de rutina,asa cum am spus pt a verifica daca exista oarece aderente sau fimoza.Am vazut cu ochii mei manevra,si nu e mare lucru(poate pot sa-ti explic mai bine cand ne intalnim).Daca s-ar face cum am vazut eu ca se face nu traumatizeaza pe nimeni,nici pe parinti nici pe copil.Ce te faci daca are fimoza de exemplu?Il tratezi sau nu?Si mai ales cum descoperi ca are sau n-are?Si am mai spus ca asta nu se face acasa la baie,ci doar de medic.Ma rog,in final fiecare cu parerea lui si cu experienta lui ,ca sa zic asa.Cine stie ce ai vazut tu sau ai citit si te-a ingrozit.E posibil orice.
Viviana
27w2d
26octombrie spune:
Lyly,ce grasun! Felicitari! Mie Nayel mi-a spus 8-900 grame la 26 weeks…
Maggy, ne facem cele patru care au speriat.. estul. In acest sens, Amonar, trebuie sa gasesti un nume pe masura, sa mearga cu Nichita, Serghei, Katya si Hora Lucia.
Viviana, la Picolo Mondo exista si bucatarie internationala (i.e. friptura cu cartofi prajiti). Ce bine ca vii si tu, ma bucur ca ne adunam multe bilutze!!
Nu va faceti griji cu fumatul, si eu, fumatoare inraita inainte, am probleme cu fumul(m-am lasat) insa acolo nu va fi decat fumul de la fumatoarele noastre. E, cat oti fuma? o tigara, doua.. Nu cred ca va conta.
Mama, ce-as mai merge si eu la piscina… Da’ la o piscina normala mi-e cam teama sa merg, sa nu iau vreo fericire, taman acu’, iar la cea unde merge Lyly, speciala pentru gravidutze, costa de behai (cel putin pentru buzunarul meu e prea mult). Asa ca… stau si visez cu ochii deschisi..
Nu mi-ati spus daca aveti de gand sa mergeti la Babyexpo.
Am intrat in doua farmacii si n-au vrut sa-mi vanda paracetamol!! Ca e interzis pentru gravide, mi-au spus... Iar vitamina C am cumparat cu maaare greutate! Oamenii astia au innebunit?!
Luana si
Hora
Hora Lucia
Lisboa 2005