Mamici de mai-iunie 2006 (38)
Raspunsuri - Pagina 8
inaioana spune:
Luana, cu placere!
Sa stii ca barbatul meu e una dintre exceptii. Amandoi am fost crescuti mai spartan si avem sisteme imunitare beton. Asta m-a motivat si mai mult in cresterea Katjei si nu avem probleme cu ea. Eu aveam parte de 3-4 secunde de dus rece dupa fiecare baie dupa 1.5 ani. Ceea ce mi-a prins excelent!
Apropo de asta, chiar ieri (20 grade, soare) toata lumea de pe strada s-a socat (inclusiv atragandu-ne atentia!) ca al meu cupil n-avea caciula. Restul copiilor sub 7-8 ani aveau caciuli si fulare!!!![]()
Carmina, eu am dat linkul asta pentru ca este singurul in romaneste pe care il stiu. Daca vreti dau si alte linkuri dar in engleza stiintifice plus linkuri cu discutii pe DC despre asa ceva. Alegi daca sa faci asta fiului tau sau sa lasi sa i se faca, totusi chestia cu igiena este un motiv stupid fara nici o acoperire stiintifica. Iar pentru fimoza exista tratament medicamentos local nici vorba de bisturiu asa cum se procedeaza in Ro.
A dreaq chestie noi suntem ai mai igienici de pe pamant si cretinii aia de occidentali, etc sunt niste nespalati care habar-n-au de igiena, ba mai putin de medicina.
Nu stiu la ce te referi cand zici chestiile alea cu evrei si arabi... asta n-are nici o legatura. Motivele religioase ale oamenilor sunt absolut respectabile si nu sunt subiect de discutie aici. Eu m-am adresat mamelor care vor sa aleaga pentru fii lor dpdv logic si medical, nu celor care au ales deja prin convingerile lor religioase. Pe care, repet, le respect!
Btw, sotul meu e circumcis (hai ca spun din casa!
) din cauza unei fimoze la varsta mare (pe la vreo 18-20 de ani cred). Nu ca ma plang, doamne-fereste! Dar m-am documentat de mi-a iesit pe nas gandindu-ma la posibila determinare genetica. Si am ajuns la concluzia ca nu se atinge nimeni de putza lu' fi-miu(inafara de el insusi fireste si apoi de diversele gagici!).
Daca aveai rabdare puteai citi explicatiile absolut medicale si logice de acolo, la care vad ca nu ai venit cu contra-argumente. Io nu-s naturista de fel, dar mi se pare ca natura a gandit treaba destul de bine in privinta asta si doar nestiinta si prostia medicilor de la noi (manifestata in muuuulte alte afectiuni) fac sa le vina as o idee creatza . Pentru ca nu sunt in stare sa dea un diagnostic si un tratament corecte in caz de infectii, fimoze, etc.
Ioana
28 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004)
pozici
26octombrie spune:
Inaioana, toata admiratia mea. Si pentru "conditiile inumane in care iti tii copilul" si pentru "lipsa de igiena de care te pregatesti sa dai dovada, cu putza lui Serghei". Eu nu am problema asta, cu Hora, insa am vazut, cu ceva vreme in urma, un documentar pe Discovery, despre circumcizie si... m-am cutremurat. In afara de motivatia religioasa, pe care si eu o respect, in state e o procedura ff frecventa, din considerente de igiena. Ei bine, aratau cateva cazuri.. ratate... Nu va pot descrie. Se pare ca rabini care fac circumcizie sunt mult mai indemanateci decat medicii, ceea ce a dus la ..cateva accidente prin spitale, unele in care i-a taiat putza copilului cu totul..oops. si asta in state, nu in comuna noastra..
altceva: un fenomen din ce in ce mai des intalnit: barbati ce sunt traumatizati psihic si isi vor bucatica de piele inapoi. ei bine, da, e adevarat, erau multi care umblau cate ...un an cu greutati de ...10-15 kilograme legate de ce mai ramasese din preput, ca sa se intinda la loc. Nici nu stiai ce sa faci, sa razi, sa plangi, sa-ti faci cruce? Si toti isi acuzau parintii ca i-au circumcis fara acordul lor.
Iertati-ma, m-a luat valul si v-am povestit tot documentarul, dar chiar m-a marcat. Stiu, aici vorbeam in primul rand de decalotare, insa si aceasta mie mi se pare invaziva pentru copil.
Astept rosiile...
Lyly, saru'mana!
Luana si
Hora
Hora Lucia
Lisboa 2005
inaioana spune:
Luana, 

Stiu documentarul de pe Discovery. La americani din anii '60 a fost o moda cu circumcizia care s-a mentinut pana prin anii '90 cand OMS a anuntat ca e apa de ploaie ba chiar poa' sa strice.
La noi e o problema cu decalotarea fortzata si cu spalatul sub preputz cu apa si sapun. Chestie care distruge apararea naturala care e pe acolo. E ca si cand te-ai spala pe sub pleoape cu apa si sapun ca sa nu faci urdori!
Sau ca si cand am spala fetitele in vagin ca sa fie mai igienice!![]()
Iar cat despre faptul ca preputul e lipit..asta e ceva absolut natural, e o protectie naturala, el se va dezlipi cand va fi nevoie sa o faca.
In fine, sa nu denaturam discutia, cine e interesat poate citi acolo. Sunt de acord ca site-ul cu pricina e cam exagerat militant, dar totusi mie mi se pare ca explica foarte logic, exact si fara jargon medical de neinteles cum stau lucrurile de fapt!
Ioana
28 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004)
pozici
carminabulina spune:
Ah inaioana de-asta nu-mi place mie sa intru in polemici prin scris. E clar ca Bz ca eu m-am referit la altceva si nu la medicii romani care au si ei idei si dupa ce ca le au rar mai sunt si de Kkt. Nu am spus ca noi suntem cei mai igenici de pe fata pamantului pt. ca nici nu suntem si daca vrei "noi" se refera la europeni. Intr-adevar m-am referit la arabi si evrei care se circumscriu din motive religioase daca tie iti place sa reduci lucrurile doar la atat. Dar nu uita ca orice cauza are un efect si chiar si religia este un efect al unei cauze. Cum am mai spus, discutia se merita tinuta fata in fata si nu in scris ca mi-e lene.
Eu nu vad de ce trebuie sa fiu luata cu fraze de genul "fa-i asta copilului tau daca vrei" in primul rand ca este o fraza jignitoare si in al doilea rand nu am spus ca as vrea sa-i fac ceva copilului meu. Indignarea mea se referea la informatiile gasite pe acel site care erau aberante, iar daca ele sunt atat de comune si eu de-abia azi am auzit despre ele (gen: mama face o laba copilui) inseamna ca ceva e neregula cu sursele noastre de informare. Pt. ca, repet: eu nu am mai auzit despre asa ceva pana acum. Stiam ca trebuie sa fii un pic atenta la putzulica copilului dupa varsta de 1 an ca sa nu se lipeasca pielita aia, care, in unele cazuri preputul iese singur "ca un boboc de trandafir" iar in altele nu si atunci e nevoie de putin ajutor. DOAR asta era ideea si nimic altceva.
Argumente si contra argumente pe motive religiose vorbim cand ne intalnim...daca nu uitam pana atunci.
[poze carmina
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20060516/dt/7/k/2312/preg.png
inaioana spune:
Carmina, si eu cred ca e mai comod sa discutam treaba asta cand ne vom vedea. Asta mai ales pentru ca azi site-ul asta merge ca u kkt si mai rau ma enervez!!!
In nici un caz nu am vrut sa te jignesc, doamne fereste, stii ca esti febletzea mea! Ia d-aici: 

Ioana
28 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004)
pozici
Amonar spune:
Am fost pt prima data confruntata cu subiectul decalotare cand am fost in ianuarie in Romania. Am locuit la o cunostinta care avea un baietel de 6 luni. Seara la facutul de baie am asistat si eu ca viitoare mamica de baiat....:) Pe mine m-a frapat chestia facutului igienii "cocoselului"...Cu o anumita "technica", proaspata mamica "tragea" de pielita in jos pt ca aceasta incetul cu incetul sa se desprinda de capusor. Argumentul ei era intr-adevar "igiena". In momentul respectiv am crezut-o imediat vazand ca apa cu sapun din cadita ajunge pe locuri "ascunse". Acuma eu stiu ca de exemplu eu nu folosesc sapunul pt a spala vaginul si nici "imprejurimile" si asta tocmai din motive de igiena, mai ales al PH-ului care se distruge. Al doilea lucru care m-a frapat in aceasta operatiune este ca "cocoselul" s-a "sculat" ca sa-i zic in termeni mai populari....ceva in mine a provocat un sentiment de neliniste..nu neaparat scarba sau ceva dar ceva incomod. Gandul ca la atingerea mainii mamicii cocoselul se scoala, m-a "deranjat".
Dupa ce am citit articolul dat de Ioana m-am convins ca instinctul meu din acel moment nu a fost gresit. Sant hotarata ca nici eu sa nu "deranjez" lucrurile date de natura pana in momentul cand chiar ar fi nevoie...daca va fii nevoie. Ceea ce m-a convins cel mai tare este o afirmatie in acel articol care spune ca simtul masturbatiei se dezvolta mai lent si mai natural daca lasi in pace "cocoselul".
Cat priveste "calirea" organismului sant totalmente de acord cu IOANA! Eu am venit acum 16 ani aici in Olanda cu un sistem imunitar la pamant....Raceli, amigalita, dureri de urechi si alte cele....Tot acelasi tratament l-am pimit si eu acasa: infofolire, antibiotice cu gramada, vaccinuri de tot felul cu nume foarte stiintifice si luate prin "pile" ceva cu "antiglobulina"...sant sarcasta dar chiar ca nu ma intereseaza cum se numeste....
Datorita "tratamentului" pe care l-am primit de la medici aici..adica la raceli trateaza-te cu ceai, portocale, lamaie si vitamina C am ajuns incetul cu incetul sa-mi intaresc sistemul imunitar si chiar sa nu mai racesc din orice si chiar sa nu-mi fie frica de curent....Mai racesc eu de la curent dar ma refac foarte repede. Nu mai zic ca ma ocup de tratament homeopatic de vreo 10 ani care m-a pus pe picioare iarasi...Tatal meu care are 70 de ani tot sensibil este....se infofoleste la maxim si imi spune sa nu trag aer rece direct in plamani....pe el imediat il darama chestia asta. Eu am reusit sa o anihilez. Nu zic ca tratamentul doctorilor de aici e ideal...exagereaza cateodata....dar asta m-a ajutat sa devin o persoana mai putin sensibila la boli. Oricum in clima Olandei ai de a face in marea majoritate cu ploi, vanturi, temperaturi scazute si temperate...deci un sistem imunitar puternic este nevoie. Olandezii cand merg in Romania primavara, umbla in pantaloni scurti si transpira de cald iar Romanii da abia au trecut la scurta subtire...adevarul e ca nu suporta caldurile tropicale de vara din Romania..aia ii darama....
Deci IOANA cu totul de acord!
(poze mami,tati si bb)
(evolutia bb)
carminabulina spune:
http://c.icq.com/img/friendship/static/card_19991_rs.swf, e o chestie haioasa.
inaioana- azi trebuia sa ma intalnesc cu tomecica dar nu a raspuns la telefon toata ziu, sper sa fie totul in regula cu ea. Maine seara am stabilit o intalnire cu Tia, sper sa aiba loc iar cu loreema24, nu stiu ce sa zic. Am inteles ca din cauza sarcinii nu s-ar simti foarte bine, nici pe net nu a mai intrat. Si eu trebuie sa iau ceva de la ea si sa-i dau si niste bani. Sper ca pana sambata sa rezolv si cu ea.
Si intr-adevar, azi a mers ca draku site-ul asta. Primesc toate florile de la tine si eu iti trimit
multi.
[poze carmina
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20060516/dt/7/k/2312/preg.png
inaioana spune:
Carmina, stai linistita cu hainutele ca le recuperam noi pana la urma.
Daca nu o fi sambata, le ia Traian de la tine cand veti putea amandoi, mai vedem noi.
Nu merge linkul pe care l-ai dat!
Ramona, tu nu vei avea problema asta in Olanda; acolo nu e moda decalotarii si nici a antibioticelor date "preventiv" fara antibiograma, pentru "rosu in gat" (ce diagnostic o fi si asta!). Din punctul asta de vedere esti o fericita, mai ales ca nu o sa urle lumea la tine pe strada ca n-are copilu' caciula la 20 de grade cum patesc eu de fiecare data!![]()
Cat despre ce ai vazut la prietena ta din Ro, este intradevar modul "soft" de a proceda..cat ar parea de aiurea. Cu erectie si tot tacamul!![]()
Dadusem link-ul pentru mamicile de baieti din Romania, ca sa aiba timp sa se documenteze si sa fie pregatite cand la prima vizita cu bebe la pediatru, ala/aia se va repezi fara avertisment in putza copilului.Daca li se pare aiurea acest gest, sa fie cu okii in patru ca sa poata spune "stop!" la timp.
Ca despre alte idiotenii cum ar fi medicamente aiurea si diversificarea alimentatiei la 2 luni...mai vorbim atunci!![]()
Ioana
28 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004)
pozici
LYLY809 spune:
Am fost la doctor si am venit cu alta stare de spirit! Ama kaly, te roaga bebe Alexandru
sa-l inscrii in listuta cu 915g la 25 sapt.
Vad ca n-ai intrat azi pe net. Daca nu te duci pe 1 martie la echo, te rog sa anulezi, ca sa nu ma fac de 
Desi am lipsa de calciu dl. dr. nu mi-a permis sa iau calciu. Fier si biomarin, si la mai mare! S-o fi uitat la moaca mea, si-o fi zis ca mananc sanatos, d-aia nu-si face probleme![]()
Ecografia ne-a aratat o fata bucalata; Samburica a deschis gura, am vazut cu okii mei, apoi a scos limba![]()
A ras nenea doctoru'de el" mai, ce dragutz, ia uite, scoate limba la noi!" Oare ce nu i-o fi placut? Ca de mancat nici ca pot, din cauza gretzurilor! Deci nu era vorba de mancare, hehehe!
Inaioana, cate suntem pana la urma? Merge netu' asta groaznic, cred ca-mi ia o ora sa caut prin paginile anterioare. Pls, spune-mi pentru cate persoane sa rezerv masa.
Carevasazica Bulinuta e febletea ta
, las' ca la intalnirea de sambata va plasez una langa alta, daca-i asa![]()
Lacri 24+ (maine 25)
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Album echo si burtik
magghyc spune:
deh,
Ina, Luana, Amonar,
Si ziceam ca io o sa fiu mama nebuna. Incep sa ma simt normala.
Stai sa vezi cand om incepe sa discutam despre vaccinarile obligatorii
..dar nu va provoc, vorba aia, avem timp sa ne strangem de gat fiolosofic pe netz ani buni de acu incolo.
carmina,
ideea cu trio-ul e inspirata de o poza de a ta, intitulata sugestiv "mireasa nu e aia din dreapta" sau ceva de genul asta...m-am gandit sa iti dau emotii. Mi-ai trezit amintiri cu nunta ta, imi aduc aminte acu 5 ani cand ne-am organizat singuri nunta in fix 3 zile jumate...si cum ne-am sunat noi prietenii sambata dimineatza sa le spunem ca in 2 ore avem slujba la biserica..si cum plangeau socrii (nu de fericire, sa ne intelegem)![]()
Mai nou, ca trebuia sa bifez si chestia asta, am inceput sa ma umflu ..nu cu mancare, asta am reusit mai demult. Ideea e ca am niste picioare umflate de zici ca sunt pe pernute de are, chiar nu le mai recunosc. Banuiesc ca e circulatia periferica, dar in afara statutului cu picioarele pe pereti, mai are cineva vreo idee? Nu de alta, dar nu prea mai cu ce sa ma incalt...
Magg
cu bb Nichita 25s+