Bebelusi de martie - aprilie 2005 (79)
Raspunsuri - Pagina 2
andrruzza spune:
zuzule, mi-a facut mare placere sa-l felicit pe Alex de ziua lui asa cum se cuvine! Nu am asteptat motiv sa revin pe forum, asa ca la fel de bine puteai sa pierzi milionu' ala![]()
Multumim fetelor!
mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzza
"Neasteptatul se produce intotdeauna"
mamacita spune:
Hi,hi,bine ca m-am grabit,ca nu mai aveam loc la urat!![]()
Azi ,dupa o dimineata ploioasa si rece,a urmat o zi de primavara,cu soare si 14 grade!!!Pe Alexut l-am lasat la buni,iar noi am fugit la cumparaturi
I-a explicat lui buni-care se prefacea ca nu pricepe-ca vrea"abla"=traducerea si mai mult adaptarea lui"in brate"
,apoi"apa",iar pe taica-sau l-a promovat de la"ei"la"abu"![]()
Acum doarme,si eu'tup'sa-mi fac norma.![]()
Si peste cine dau?!Peste Rareeees,ca mie chiar mi-era dor de el
-si-i sta mortal ca"iepuras"in roz;si peste ank-de care intrebam aseara pe supermamici[nu are Bia nici o problema,stai linistita};si peste burticile dragi noua[oare unde o fi andira?scrie-ne,sa stim ca sunteti bine!],o serie de surprize,care de care mai placute.
rrox,ati scapat definitiv?
hiroral,sanatate!
zuzu,urmeaza sa vad pozele!nici pe ale lui connie n-am apucat...
elibui,da,se scoate vechea cicatrice;sarcina la fel de usoara iti doresc!
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
mamacita spune:
Parca am fi rude cu Hitchcock,au trecut chiar acum cateva sute de ciori_200 aprox)pe deasupra caelor noastre;sa insemne ca vine iarna?!!!oricum,groaznica priveliste...
zuzu,vizionat plimbarea voastra in"pas de deux" si pe Bubu,e mortala poza in care tine bilele colorate in maini,e asa dulce;iar tie iti stau excelent coafura si culoarea actuala,te prind foarte bine.Nici nu se vede din poze burtica![]()
Voiam sa ma tin si de promisiunea cu meniul zilnic,dar n-am apucat:dimineata 5 cereale cu lapte,mar si afine;pranz supa"Minestrone',l-am incercat si ieri si a ras-o,cu chifteluta de vita.Ras si asta,dar nu mai putea desertul,asa ca l-am scutit
.Diseara probabil iaurt cu banana.Noi la fructe nu suntem mofturosi:mar,para,afine,banane si pepene galben ne-au satisfacut pana acum.As vrea sa-i dau portocale,ca vad ca majoritatea din voi ati dat fara probleme,iar noi nu avem antecedente de alergii alimentare.A,azi am luat tot felul de combinatii de legume congelate(daca am vazut ca i-a placut pana si prazul din"minestrone"
),mi se pare foarte sanatos si comod.Le-am zdrobit cu furculita si vad ca papa cu spor.Si i-am mai luat suc de fructe rosii de la Hipp,de care mi-a recomandat rrox,sa vad daca-i place;pana acum 3 incercari de a-i da suc de fructe au esuat,dar nu ma impacientez deloc.
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
adrianafedorca spune:
sa va spun si eu ce a papat cezar azi:
ora 5,30 - laptic 250 ml - si nani pana la 7,30
ora 10,30 - mar , para, 4 biscuiti
ora 14,30 - piure de legume ( cartof, ceapa, pastarnac, patrunjel, telina, morcov, ardei, rosie) cu copanel de pui = 250 gr + 2 lingurite de smantana
0ra 17, 30 - un iaurt cu cereale ( 8 cereale de la nestle)
la 19,30 facem baita si papam inca 250 ml laptic cu cereale ( orez de la nestle) si nani pana la 5 dimineata
maine are peste -salau
Adriana si bb Cezarica 23 Aprilie 2005
Cezar,minunea mea
mamacita spune:
adriana,miam,miam,de-aia creste Cezar ca din apa.Cerealele le pui direct in iaurt sau cum procedezi?Sau le prepari intai conform instructiunilor de pe cutie,apoi le amesteci cu iaurtul/si rosii,chiar,de unde le dati fetelor,ca astea din import mie imi par a nu avea nici un gust...Salaul il fierbi cu supa?Hai ca te-am omorat cu intrebarile,vorba ceea'buna ziua ti-am dat,belea mi-am capatat"![]()
Alexandru,soarele nostru
Lorelai spune:
zapacita de mine a urat LA MULTI ANI!! flacaului care face un an si am uitat de cei/cele care implinesc 10 si 11 luni. asa ca imi fac autocritica
LA MULTE LUNI!! pt pamatufi (pt ieri) si pt Emma si David (pt azi). sper ca nu am omis pe cineva.
rrox, eu nu m-a pronuntat in ce priveste emoticoanele ca am asteptat sa ajunga tot bebeii la 1 an. daca vrei sa le schimbi de pe acum, eu prefer sa fie diferite pt fetele mele pt ca au personalitati diferite. pt Livia o prefer pe
pt ca ea e mai artista iar pt Maya o prefer pe
pt ca ea e mai sportiva.
ieri fetele au papat:
- la 8 lapte (de vaca de la magazin - 150ml), juma de felie de piine cu brinza crema si 1 biscuite
- la 10:30 cereale mixte cu fructe (de la borcan) + 90ml lapte
- la 2:30 linte cu legume si galbenus + fructe desert + suc de mere (90ml)
- la 6:30 paste cu brinza topita. nu prea le-a placut ca nu era dulce si am adaugat juma de borcanel de fructe. asa a mai mers. apoi o mandarina de caciula si 1 biscuite.
- dupa baie, la 9, lapte 150ml.
am uitat sa va scriu ca fetele au primit de la prietenul lor Tommy (baietelul Iuliei_P de pe forum), de 14 feb, cite o Valentine Card. foarte dulci, scrie pe ele "be mine". am sa le pastrez pt cind vor fi mari. intre timp Tommy sper sa se hotarasca pe care o vrea sa fie a lui. deocamdata incearca si el la amindoua, sa vada care pica.
mamacita, am vrut sa iti raspund mai demult in ce privste fructele, dar nu am apucat. eu le dau fructe exotice pt ca astea domestice nu au nici un gust. vara mai e cum mai e, le cumpar direct de la ferma, dar iarna vin din import, nici cele biologice nu sint bune. am incercat pepene, piersici, caise, prune. sint seci si nu le-au placut fetelor. mandarine, portocale, kiwi, mango, ananas macar sint gustoase. si fetelor le plac. le dau si mere si pere dar trebuie sa le mai variez meniul.
an_k, la ale mele nici nu le-a mai masurat circumferinta capului, a zis ca arata ok. le-a cintarit si masurat dar nici asta nu mai e relevant dupa un an. de analize nici nu poate fi vorba, zice ca daca copilul e vesel, maninca, creste si ia in greutate sa nu ne agitam. cum a primit Bia papaya? nu am incercat inca ca nu am gasit papaya coapte la magazin.
gravidutele, aveti grija de burtici.
Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***
adrianafedorca spune:
*mamacita rosiile le-am pus la congelator asta toamna special pt cezar , m-a invatat si pe mine o mamica din bloc si ardei si dovlecel , am pus si visine si caise
cerealele ( sunt din alea fara lapte , de obicei nestle) le amestec cu iaurt ( de 200 gr) pun cam 2 masuri de lapte , iese asa ca o smantana , e masa favorita, in 5 min a halit tot.
peste ii dau salau si pastrav, proaspat si il congelez eu, eu il faca ori la cuptor in vas iena cu legume le tai rondele pun pestele apa si la cuptor cu capac, asta daca nu am legume fierte deja, eu de obiceio fierb pt 2-3 zile, daca am fierte , atunci fierb pestele separat
Cezar,minunea mea
adrianafedorca spune:
i-am dat si eu acum cateva zile mango in combinatie cu banana si biscuiti si mango cu banana si barnzica calcica ...nu va spun cat de disperat era sa pape...adevarul e ca a iesit f bun, am zis ca-i dau de 2 ori pe saptamana, papaya nu mai aveau poate saptamana viitoare
aaa...si ii mai dau si cartof dulce...ii place si ala ii fac cu pui si patrunjel...nu va spun ce e la gura lui...ar inghiti castronul cu totul...
Cezar,minunea mea
mamacita spune:
lorelai,multumesc pentru raspuns
;sincera sa fiu,omul cat traieste invata,iar pe principiul asta voiam sa stiu de ce le dati fructe exotice.Caci noi n-am invatat(dar urmeaza sa ma documentez,inca n-am gasit timpul necesar
)ce vitamine si minerale contin fructele exotice,care ar fi indicate etc.,si nici prin indicatiile de meniu americane n-am intalnit asemenea informatii,sa ma lumineze careva.
Meniu superbun,variat,bogat calitativ si cantitativ.Spune-mi,te rog,branza crema de cand ai inceput sa le dai si urmaresti un tip anume(ceva ingrediente de evitat)?
Tare draguta faza de Valentine's
adriana,multumesc ptr.raspunsuri
,foarte util sfat ti s-a dat.Uite ca eu m-am trezit la spartul targului,adica al pietei,cu congelatul,si n-am apucat decat ardei,dovlecei si legume de supa.Fructe niente.Asa ca ne descurcam cu ce avem.Si asa,la ce cantitati mananca Alexut...odata 200 g,odata 30-50
,dar atat timp cat se dezvolta bine,ba mai am si validarea prin analize,chiar mi-au disparut orice griji.Pupici lui Cezarica cel mancacios,pe gropitele lui alea frumoase.
Alexandru,soarele nostru
rp spune:
LA MULTI ANI! Ema si David.

Am mai citit cite ceva din urma si mi s-a umplut sufletul de bucurie: felicitari Mamanati pentru sarcina, e o veste minunata.

Andrruzza, ma bucur ca te-ai intors printre noi.
Ligia, voi ce mai faceti? Cum suportati dorul de tati?
Va pup pe toate si va doresc o noapte linistita.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/roxanapav03/my_photos
roxana si marutza (22.03.2005)