Poznasi de iulie-august 2004 (158)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roberta04 spune:

'Neatza la pranz! Copilul meu doarme de o ora si eu am facut shmotru de-mi tremura stomacul la propriu. M-am saturat sa fac curat in fiecare zi si seara sa fie la loc
Si sa va spun ce tiran de copil am- eu fac luna in casa ieri, el sfarma azi pe covor in dormitor o punga de pufuleti si apoi incepe sa urle -"Mama, caca, vuuu-vuuu!!!!", adica sa dau cu aspiratorul. Eu-nik- doar nu ma comanda mogaldeata asta, el se pune pe urlete pana ma hotarasc sa dau cu aspiratorul. Si s-a cocotat in varful patului, cu o mutra satisfacuta, si-mi arata cu degetul pe unde mai e "caca" pe covor. Oare cand creste ce pretentii o sa mai aiba???!!!

In alta ordine de idei, astept cu interes sa-mi vina socrela, la 4 am programare la coafor (am un par de om nebun- alb, rosu, galben si cu radacini satene ) si e a treia oara cand ma programez dar sper ca de data asta vine...ca o impusc!

Vorbiti de repatrieri, eu am facut chestia asta candva, demult, am stat o perioada prin Belgia, am revenit in tara, am bocit cand am ajuns in Vama Bors, acum insa ma gandesc serios la Canada.Nu vrea insa domnul meu. Deocamdata, zic eu...

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabrielab_ro/my_photos
Mami+ MATEI-GEORGE (23.08.2004)
Povestea nasterii: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36243

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Corianai - buna idee cu furtul dadacii !

Roberta - m-ai facut sa rad cu teroristu`casei voastre
Io una nu mai fac curat decat o data pe saptamana si dureaza 5 minute, nu ma mai stresez deloc pe tema asta. Casa e tot timpul ca dupa razboi, se si mira barbatii casei ca sunt asa de pasnica. Inainte de Giulia faceam armata cu ei, acum ...

Io`s tot cu nervi. Ufff, astept seara sa-i vad moaca si sa vad ce naiba vrea si sa se decida odata.

Daria & Giulia (2004 08 16)
Haideti la bazar sa-l ajutam pe ALEX !
Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rain spune:

multumim pentru urari , o sa-i spun si lui Alex cate urari am primit de ziua noastra, nu stiu azi cum sarbatorim, dar ce stiu e ca urarea lui Papa ...o vom pune in practica negresit !

Olivia, icq e un programel de chat pe care il foloseam prin '99, noi asa ne-am cunoscut, pe net ...si a fost blind date!
l-am vazut pe Luca, ce poza smechera are el pentru pasaport!

noaptea trecuta, dupa ce m-am bagat in pat la 9 jumate ...n-am putut sa dorm, am avut insomnii, iar moata ca sa nu ma lase singura, a avut si ea , de la 10.30 la ora 1, simteam ca turbez de nervi, dar m-am calmat imediat cand am vazut ce botic facuse cand am ridicat putin tonul si i-am zis sa se culce, acum e la nani si am "pedepsit-o" pentru aseara, adica nu i-am dat-o pe suzi, suzi care la noi e fff importanta, niciodata n-a adormit fara ea, se pare ca am avut succes pentru ca nu mai aud nici un sunet de la ea din camera , ce bine ar fi sa fie asta primul pas spre "fara suzi"

am citit tot ce ati scris, pupacim toti copii bolnaviori, toate mamicile super busy la joburi sau care au examene, si acum iar fug la nani, daca nici de data asta nu reusesc ...atunci fac greva somnului cateva zile, stiti cum sint acum ...terminata de oboseala, mult mai rau decat aseara!
multumim inca o data pentru urari!

Nicole & Andreea Alexandra (26.07.2004)
Poze cu mamici, burtici, pitici, Andreea 1-4 luni
Andreea de la 4 luni
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40285" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Daria schimba bona fara discutie, io ti-am mai zis asta. mutrele nu au ce cauta. si explica-i clar ca de data asta uas e inchisa, a zis ca pleaca, sa plece. fara nici o gluma. si de asemenea parerea mea proprie e sa lasi gradi ptr la toamna.
Robi bafta sa vina socrela si sa te faci super gigea dupa-amiaza!
Cori uitai sa iti zic ca am visat azi noapte ca veneam la tine la suedia. booon, si la check in imi dau seama ca nu am luat pasaportul de acasa. m-am zbatut pe acolo o mie de ani (nimeni nu ma ajuta of corz inclusiv ai mei pe care ii rugam la telefon sa vina sa mi-l aduca) si dupa ce pleca avionu' mi-am gasit pasaportu' in geanta. cre de aia m-am trezit iar cu migrena

Mergi la inceput

Roxanaz - ce vis
Cu dadaca ma tot gandesc ... daca vine asta`lalta nu o pot tine doar pana la toamna, nu ? Cum ar veni asta ... Daca o dau la gradi ma gandesc la avantajele comunitatii (si dezavantajele) ... Ma credeti ca nu stiu ce sa fac ?
In sinea mea plang ca nu mai e Mama care m-ar fi putut ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

neata, neata

aoleu, fetelor, stati asa! in primul rand ca nu am spus 100 ci 70 de cuvinte. in plus, io am pus la socoteala cuvintele pe care le spune tot timpul la fel si cu care denumeste aceleasi obiecte constant. de inteles le inteleg eu si educatoarele de la gradi. ca cine nu o cunoaste pe mandra mea intelege sigur cand zice ochi, ca spune foarte clar, dar cand zice peti nu stiu daca se prinde ca e vorba de pesti. nu am pus cuvinte pe lista gen mama, tata, papa, pipi, caca, apa, care sunt foarte simple. deci puneti toate cuvintele pe care le intelegeti voi si familia apropiata (sau bona/educatoarea). sigur o sa aveti o super surpriza!

cat priveste neamul romanesc, ce sa zic... fiecare padure are uscaturile ei, a noastra mai multe decat altele. dar avem si noi destule motive sa fim mandri de romani, mai ales de oamenii simpli si cu suflet care inca mai exista, sau de cei care au excelat in diverse domenii si sa speram ca vom reusi sa schimbam ceva, sau poate copiii nostri vor reusi...

nicole – ce zi frumoasa astazi pentru tine si alex... sa fiti mereu la fel de fericiti si de indragostiti ca si acum! aniversare fericita!

daria – pupici sa se rezolve repede cu bona. daca ai probleme cu ea, cred ca cel mai bine ar fi sa pui putin piciorul in prag. cred ca stie ca esti legata de ea si de asta isi permite sa faca tot felul de mutre, ca sa mai stoarca eventual niste bani. eu zic sa ii spui ca daca nu isi schimba atitudinea sa isi gaseasca alta familie. si in cel mai rau caz iti iei concediu medical o saptamana sau doua si gasiti o alta solutie. nu cred ca e un om de prea mare incredere daca se comporta asa si nu e un exemplu prea bun pentru giulia.
in privinta gradinitei, eu am devenit un fan inrait. cred ca este important insa sa gasesti o gradinita buna, nu neaparat cu dotari extraordinare ci cu oameni care iubesc copiii si se ocupa de ei. ma uit la cei mici din gradinita si la ce fac acolo, nici o bona din lume nu ar face asta cu puiul meu – picteaza, deseneaza, se joaca cu plastelina, cu apa si nisip, danseaza, i se citeste in fiecare zi. aici invata sa relationeze, sa imparta, sa faca lucruri impreuna. nu stiu ce e acela televizor, desene animate. au muzica, au carti, culori, jucarii si multa dragoste. si sunt fericiti (aseara nu am reusit sa mai iau copilul de la gradi decat cu forta si cu promisiunea ca ii dau lapte bun in masina...)
daca mergeti la doc sa imi spuneti si mie. mandra mea nu vomita prea des, dar adesea o vad ca ii vine lichid inapoi din stomac pe care il inghite si se stramba. si mi-e tare mila de ea. ca sa nu mai zic ce efect are asupra dintisorilor care au si asa destule probleme...

cristalule – o prietena imi povestea acum cativa ani cum a stat doua saptamani in marsilia si a calcat non stop in rahati de caine pe toate trotuarele. gata sa faca hepatita... nu stiu cum mai e situatia acum, dar ea era fericita ca s-a intors acasa... sa ne bucuram ca se poate si la altii

"When the first baby laughed for the first time, the laugh broke into a thousand pieces and they all went skipping about, and that was the beginning of fairies." James M. Barrie

foto

Mergi la inceput

Vrabiuta - Si io ii notez mandrei in jurnal cuvintele noi dar nu am apucat sa le numar, la noi lista se imparte in 3: romaneste, maghiara si numele preferatilor ei
Abia astept sa ajung acasa, cred ca maine imi iau liber sa judec si io la rece. Sunt multumita de dadaca doar pentru ca o duce afara mult, este foarte calma, se joaca cu ea, are multa rabdare ... in rest din toate cuvintele si jocurile si tot ce stie mandra mea le-a invatat in we-uri, fara sa exagerez. Pe langa astea face multe chestii care ma fac sa inghit in sec.
Vi-am facut capul calendar, sa ma scuzati va roooog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

daria - sa gasesti cea mai buna solutie pentru voi!

scuze ca m-am intins asa de tare cu mesajul, mi-am dat seama cat am scris abia cand am vazut cat de mult ocupa din pagina... sper sa nu va plictisiti citind romane.

"When the first baby laughed for the first time, the laugh broke into a thousand pieces and they all went skipping about, and that was the beginning of fairies." James M. Barrie

foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Daria iar nu inteleg. de ce sa nu poti sa o tii pe noua bona doar pana in toamna? ca doar nu esti obligata sa o angajezi pe perioada de timp nelimitat. am impresia ca iti faci ff multe probleme ptr nimic. tu ai grija de ea, ii dai bani mai multi decat face, ii platesti multe lucruri si nu primesti in schimb ce ai vrea - deci...avantaj ea. incearca sa gandesti la rece - o schimbi si punct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pako spune:

Marcela, da' cate chestii frumoase invata la gradinitza...Cnosc aici niste romani care isi duce fata de 3 ani jumate la gradinitza.Sa-ti spun programul care il au ei la gradi:
- de la 7 la 9 sosirea copiilor
-de la 9 la 9 jumate discuta cu ei despre evenimentele care urmeaza...ma refer la tot felul de sarbatori(germanii au multe)-asta mi se pare ok
-apoi program de voie, unde exista coltzisoare cu lego, cu bile, cu creioane sa colorezi....fiecare copil isi alege coltzisorul care-l vrea
-de la 11.30 la 12.30 masa.....li se spune copiilor ca masa e gata, cine vrea sa manance sa se duca la masa.In ultimul sfret de ora se mai anuntza o data masa pt. copii care nu au mancat.Deci daca, copilu e prea ocupat de joc e posibil sa ramana nemancat.Asta mi se pare o prostie.
urmeaza somnul...in sala de sport se pun niste saltele pe jos si copii dorm pe saltele.
-apoi ies cu ei pe afara dupa care iar program de voie fiecare cu ce vrea sa se joace
Si exista o singura grupa cu copii intre varsta de 3 ani si 6 ani...iar mi se pare o prostie.

Mergi la inceput