Mamici de mai-iunie 2006 (36)
Raspunsuri - Pagina 9
adib spune:
buna fetelor
citesc de 2 ore, cu toate ca ieri la ora 15. eram la zi.
aveti o viteza!!!
noi ne luptam de o saptamina cu o raceala. am ajuns sa apelam la concediu. poate asa scapam.
la noi problema cu numele e strict intre mamica si tatic. nu ne putem hotari. si nu ne ajuta nimeni (frate, parinte,...). dar dupa ce am citit intimplarile voastre, nu e prea bine sa fie si alte pareri. riscurile de a aparea divergente violente sint mari.
urmaresc in continuare cu interes tot ce povestiti, dar cel mai mult ma intereseaza discutiile despre lista cu cele necesare (haine, mobilier, "consumabile",...) Ati inceput ceva, dar vad ca s-a schimbat subiectul.eu personal sint cam stresat. inca nu am cumparat absolut nimic.nu ca ar fi o graba, dar daca am avea un ghid ar fi mai usor.
toate urarile de bine, tuturor.
felicitari noilor venite si celor care au avut evenimente deosebite.
s-auzim de bine.
adi si
ela 26+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10718;19/st/20060525/e/vine+bb/dt/-5/k/80f3/event.png
ILDI25 spune:
LYLY 809 Multumesc tare mult pt. urari iti doresc si eu sarcina usoara in continuoare si un[red]
[red]frumos si sanatos.Ai dreptate partea cea lunga a odiseei a trecut dar greul deabia acum incepe , cel putin eu am cosmaruri cand ma gandesc la ziua cand voi naste pt. ca mor de frica .
Ildi
29 w
dolcebaby spune:
Pentru toate viitoarele mamici si pentru LILY va multumesc pentru gindurile bune ! Toate sunteti prietenoase si am nevoie de voi.
dolcebaby
inaioana spune:
Bun venit noilor burticutze :Carmen ardelean, Ildy25 si Dolcebaby!
Carmen, vad ca ai si un baietel de aproape doi ani,ar fi trebuit sa fi cu mine si la "Mamici de martie-aprilie 2004!"!
Pacat ca ne-ai descoperit asa de tarziu! Cine nu te-a bagat in seama? Spune-ne noua ca
! Eeeeeeeee!
Adib, chiar ma gandeam ca ne-ai abandonat! Cat despre lista...hai ca te-am pus la treaba deja cu ce s-a scris. Ideea e ca trebuie sa faci o lista cu TOT ce exista si apoi sa stergi chestii de pe ea si sa lasi ceea ce crezi tu ca e potrivit si ce tipuri de chestii vi se potrivesc (adica ce tip de pat, etc). Cel putin eu la Katja asa am facut si a fost ok.
Ioana
27 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004)
pozici
adib spune:
Inaioana
supravegherea de dupa perdea este foarte eficienta ![]()
ma simt atit de bine cu voi aici incit nici daca ma dati afara nu plec.
adi si
ela 26+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10718;19/st/20060525/e/vine+bb/dt/-5/k/80f3/event.png
papadie spune:
welcome pt noile
carmen_ardelean, Ildy25 si Dolcebaby! 
ralucuta mergi la "profil personal" si pune acolo optiunea de PM (dar sa fii atenta ca de cate ori accesezi profilul personal tre sa-ti scrii parola ca se sterge din campul respectiv)
Neatza la fete!
Ina ti-a dat Katja trezirea?:D Frumos nume ati ales la baby boy:)
oanaS spune:
Neatza fetelor,
imi pare rau ca nu am mai scris de mult ,dar sa stiti cand am avut timp am citit tot ce ati scris.
Am avut o gramada de lucruri de rezolvat in tara asta de rahat si bineinteles ca n-am rezolvat aproape nimic ca "asa-i sistemul aici"(vesnicul raspuns pe care l-am primit).
Ama-deci in concluzie nu te pot ajuta cu spitalul si doctorul cu care voi naste pt ca inca nu am asa ceva.Aici cica nu iti schimbi doctorul asa cum vrei tu mergi toata sarcina la ala care ai fost prima data(asa mi-a spus doctorul de familie cand am fost la el sa-mi dea trimitere pt spital sa-mi aleg un alt doctor).Asta ar insemna sa merg in continuare la un mosneag de doctor de la ASL unde am fost prima data la control(pt ca imi trebuia o hartie pt chestura),un cretin care nici macar nu deschidea gura sa vorbeasca.
Am reusit sa fac o eco la 19 sapt.(de abia reusisem sa prind un loc dupa indelungi telefoane)la care bineinteles nu a mers totul ok.Dupa ce mi-a spus sexul si ca totul e in regula s-a gasit sa-mi spuna ca vede la intestin doua puncte albe care poate sa nu insemne nimic sau sa fie ceva ereditar(nu vad ce),pe foaie a scris anse intestinale.A sta a fost de ajuns ca sa -mi puna capac la toate,deja nu mai puteam sa respir,sa vad bine,asa de tare ma speriasem,eu de felul meu ma panichez f repede.Bineinteles ca nu am dormit vreo doua nopti ca doar atunci puteam sa ma descarc pt ca ziua nu puteam ca era si rebeca acasa si vroiam sa ma vada suparata,va dati seama ce greu mi-a fost sa ma prefac.Dupa doua zile m-am gandit sa trimit pozele de la eco si doctorului meu din romania prin mail,care m-a mai linistit spunandu-mi ca el crede ca nu e nimic rau .Oricum pina ce nasc nu pot fi linistita pe deplin.
Aaaaa si alta bomba cand am fost acum cateva zile la spital mi-au spus ca nu mai fac eco pana in aprilie.Asa ca am sunat la alte spitale din alte orasele de pe aici si nu aveau liber decat in mai(cand ar trebui sa nasc).Deci ,in concluzie asta-i sistemul",nu stiu deocamdata ce am sa fac.
Sper ca nu v-am plictisit cu problemele mele dar acum parca ma simt mai bine dupa ce m-am mai descarcat,ca aici nici macar prieteni nu avem (de abia astept sa ne intoarcem cat mai repede in romania).
Felicitari la toate mamicile pt fetite si pt baietei si sper sa pot scrie mai des.

oanaS
24+ cu
Eric Andrei si
Rebeca(03.08.1999)
oanaS
papadie spune:
Adibeule sa stii ca de obicei proaspetii parinti cumpara PREA multe lucruri (unele mult prea inutile
). Liste cu lucruri utile s-au facut gramada asa ca io-ti dau din inutilele mele:D
*masuta de infasat! - iti numar pe degete de cate ori am folosit-o (e sfant patul pe care pun un scutec impermeabil si apoi prosopul lui bebe si purced la skimbat pampersi!)
*smagurile de bebe- maldare de uleiuri, sampoane etc (am folosit fix sapun si sampon de la penaten! si DOAR cand se facea rosie la fundic si pasa crema - care crema e niste vaselina elvetiana pt vaci!!! singura chestie cu care i-au trecut iritatiile si mie ragadele )
*doua termometre cu afisaj electronic. (taman l-am luat pe al treilea. BRAUN de ureche care-mi arata intr-o sec care e temp copilului. Pt ca e chinuitor sa iei temp unui bebe/copil temp in fundic cu un termometru obisnuit. Pe mine personal ma oboseste cumplit sa alerg dupa fimea o ora ca sa-i tin termometru in dos 40 de sek. atunci cand sta ca de cele mai multe ori abandonam operatiunea)
*sterilizator- l-am folosit de fix doua ori si asta ca sa vad pe ce principiu functioneaza(in rest am spalat cu succes bibele cu apa fiarta si detergent de vase. Catrina nu a avut niciodata pb cu burtica sau alte infectii. DAR aici as lua in calcul ca apa din RO nu e asa bine filtrata.)
manusi de bebelus- nu am inteles niciodata la ce folosesc?! (bebe a avut forfecuta si unghiera ei asa ca faza "ca sa nu se zgarie" pika:D. Iar faza ca nu taiati unghiile copilului pin la x-shpe luni balarii...pai voua v-ar place sa stai cu ditai copitele x luni???eee ce tie nu-ti placeeeeeee...
)
- cand imi amintesc de chestii care nu mi-au folosit mai completez-
Lucruri de care nu m-as putea lipsi: PROSOAPE MUUULTE (mici, medii si mari! eficiente in cazul unui bebe care regurgiteaza la greu asa cum a fost Mielu meu)si 2 scutece cauciucate (impermeabile care nu se strika la spalat). BODY-uri (cat mai multe ca sigur se pateaza cu apa, voma sau iese pisi si caca din pampers...de muuulte ori pe zi.) PAMPERS si SERVETELE UMEDE. Jucarele de bebelus (colorate si maricele -sa nu se poata ineca cu ele-, din materiale care nu ranesc copilul- apropos caruselul ala de pus la pat nu a impresionat-o pe fimea nicicum in skimb a fost innebunita dupa trapezul cu jukarele agatate de el). Multe bibe si tetine. Suzete!(Catrina avea unele favorite. La un an le-a abandonat pe toate). BLENDER pt piureuri de fructe si legume.
-mai scriu cand imi amintesc-
inaioana spune:
Papadie,mi-a dat trezirea..asa este
Dar nu ma plang pentru ca in general e fata de comitet si inca de cand era bebe mic doarme pana tarziu , nu e matinala de fel. Nu ca ar avea cu cine sa semene altfel.
Sper ca si Serghei sa fie la fel de somnoros ca noi toti.
E haios ca si noi inainte sa ne hotaram asupra numelui ii spuneam "Baby-boy". Mersi de laude. Am un feeling ca esti printre putinele persoane care vor avea o asemenea reactie.![]()
Adib 
Ioana
27 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004)
pozici
VoichiV spune:
Buna dimineata si bun venit noilor burtici, carmen ardelean, dolcebaby si ildy25 . Pentru ca vorbiti de nume, vreau sa va spun si eu ceva... Intotdeauna mi-au placut numele simple si frumoase si am faost placut impresionata sa vad aici pe forum numai bebei cu nume dosebite. Asa ca luati 

si 

toate mamicile care au luptat cu parerile altora in ceea ce priveste numele sau modalitatea de educare a propriului copil... Noi nu am avut pana acum nici un fel de probleme si sper sa nu avem nici in continuare. Soacra mea e inca o femeie activa, cu un servici solicitant si oricum, ea nu l-a crescut pe sotzul meu ci bunicii, care nu se baga si sunt f fericitzi ca vor fi strabunici asa ca nu mai comenteaza nimic... Iar parintii mei s-au obisnuit sa iau singura deciziile care ma privesc asa ca nici ei nu cred ca se vor baga prea tare...
Adib, cum sa te dam afara?
Vivighe bine ai revenit. asteptam pozici.
Cristina, abia acum imi aduc aminte ca tu ai spus ceva de genul asta dar ce sa ceri de la niste gravidutze zabauce...
Adriana, Zuzi, felicitari pt. bebeline. Sa va aduca numai bucurii.
De cand am intrat pe forum, bebelina mea misca incontinuu... ![]()
VoichiV
25+
poze burtica http://pg.photos.yahoo.com/ph/vvoichita/my_photos
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10054;104/st/20060603/dt/7/k/0029/preg.png