Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (18)
Raspunsuri - Pagina 16
Gandacel spune:
Multumim de aprecierile despre bebe!
Teo, in legatura cu
eu pot sa-ti spun asa: daca barbatul te ademeneste cu masaj, flori si alte cele, inseamna ca te doreste ASA CUM ESTI! Si nu degeaba se spune "pofta vine mancand". Ai sa vezi ca iti revii pe masura ce te lasi ademenita si o sa te si simti mai frumoasa si mai FEMEIE dupa aceea. Eu cel putin am constatat ca sunt si mai excitabila ca inainte. Doar ca o facem mai rara. Oricum, decat deloc...
Cu bebe monitor - Eu nu vreau sa aud fiecare zgomot al lui bebe, ca doar de aia am plecat din camera lui! Dar vreau sa-l aud cand cere papa, nu abia cand plange... Ca pana la plans e cale prea lunga si bietul de el sufera nestiut de nimeni.
Apropos, eu ziua il tin intr-un culcus pregatit special pentru el pe canapea, in sufragerie, cu mine. In patut il duc numai noaptea, la culcare. De aia cred ca si stie deja ca acolo e rost doar de somn.
Zicea cineva ca s-a uitat la pozele proaspat puse. Mai am de pus, ca se intrerupsese netul mai devreme cand le atasam si tre' s-o iau de la capat!
teo_banu spune:
Dienutza esti suparata rau! Si eu am aceeasi dilema cu mama-soacra (tata-socu e opusul dansei), zice ca ii e dor de moare dupa Stefania, dau nu ar veni sa o vada (si ta chiar la o strada de noi). Sincer nu se vor schimba prrea multe, eu asa cred. Ca nu am de gand sa i-o "indes" pe Stefania pe gat sa o iubeasca. Asa se nasc unii, mai nepasatori si mai egoisti.
Daca tu si Dan sunteti impreuna si trageti impreuna la aceeasi carutzam, mai lasati-i pe altii (chiar daca acei"altii" sunt uneori parintii sau socrii). Mai ingrosati putin obrazul si mergeti mai rar, lasati o perioada de timp sa treaca. "Mai rarutz, ca-i mai dragutz!"
Teo si bb Stefania Iulia
joy04 spune:
TEO poate ies la clor...
PISI, am incercat da' nu se poate. Chestia e ca suge incontinuu. Adica cu pauze de respiratie, dar tot intruna as zice.
Si de asta sunt f stresata ca (zic eu) nu am lapte si ca de fapt el nu se satura....si apoi imi zic ca deupa ce papa el eu mai scot din san cam 10-20ml...cateodata si 30. Si tot eu imi zic ca daca ii era foame, ii manca si pe aia nu-i lasa acolo,asa-i?
Nu stiu daca ai zis sau nu de ce i-ai dat completare lui Boscu' dardaca nu-i cu suparare numai aveai lapte? si cum ti-ai dat seama?
inafara de cantar...
DIANA...PISI zicea ca i se spunea MILKA, cam asa ma sint si eu. Parca nu sutn decat roaba, sclava piticului meu. Nu pot spune ca imi pare rau, ca acum nici nu-mi imaginez cum am putut trai fara el, dar as vrea si altceva. Plus ca nici nu-mi vine sa-l las cu mama sau soacramea si eu sa plec....bine nici nu sunt aici cu mine.
il ultimele 5 minute m-am ridicat de la PC si m-am dus in doemitor de 3 ori sa-i pun suzi....as incerca sa-i dau titzi i-o fi foame. are 2 h de cand a mancat..
joy si
Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut
Gandacel spune:
dienutagraviduta, m-ai intristat ingrozitor cu mesajul tau... Dintr-un singur motiv: eu am crescut cu alte valori in familie. Iar ce spui tu aici si mai ales tonul cu care o spui, de respros, este taaare deprimant. Prima data, te detasezi de sora ta de parca ati fi dusmance, nu prietene. Or, sora mea este si cea mai buna prietena a mea, de departe fata de tot restul lumii, chiar daca si noi doua suntem foarte diferite. Cat priveste parintii tai, mie una mi se pare normal ce iti spun. VOI sunteti parintii copilului si VOI il cresteti, nu bunicii. Chiar daca ar sta copilul la bunici, tot VOI ati fi cei care i-ati cumpara copilului hainute si toate cele de trebuinta. E normal sa va spuna daca au vazut ceva dragut si folositor undeva, sa va duceti sa cumparati pentru bebeul vostru, nu ei sa cumpere. Asa cum ei au avut responsabilitatea cresterii voastre, asa aveti si voi acum, cu piticul vostru. Cat despre mers in vizita la ei, iar nu ei la voi, poti fi sigura ca daca ar fi fost invers, te-ar fi deranjat. Asa mergeti voi, cand va convine, nu sunteti deranjati cand au bunicii timp si chef.
M-ai distrat cu bunicul... Normal ca s-a uitat la TV, mai ales la meciuri! Tu nu stiai ca asa sunt barbatii? Mai ales bunicii sa stii ca sunt mai retrasi, mai zgarciti cu exprimarea sentimentelor fata de bebelusi. Asta nu inseamna ca nu ii pasa de nepot, sau de tine! Fiecare se manifesta in felul lui.
Nu mai fii suparata, ca n-ai de ce!
E normal sa te simti neglijata si nemultumita de tot. Si eu ma gandeam zilele trecute ca in curand o iau razna! Trei luni de stat in casa, cu bebe, pentru: alaptat, schimbat scutece, jucat cu el, treaba in casa, printre picaturi stat la calculator, care nici macar nu se numara printre activitatile mele preferate! Ma simt mai rau ca la inchisoare si un fel de prizoniera a lui bebe! DAR!!! Mai mare bucurie decat bebe nu exista si perioada asta, intr-adevar de sacrificiu, va trece si multumirea va fi imensa!!! De asta suntem MAME.
Cand mai ai stari din astea, intra aici, ca n-ai mai intrat de mult, si descarca-te, asa cum ai facut-o acum. O sa-ti faca bine!
Pupic.
catutza spune:
Am pus poze noi in contul comun,daca vreti sa-mi vedeti grasuna mare,la 3 luni.
Gandacel, baietelul tau e un scump! Sa va traiasca!
Ela, am reusit sa-ti vad si tie fata,este o grasuna si o frumoasa!
Ina, ce frumusica e Rachel! Cum sta ea intre ceilalti copilasi...
Dienuta, si eu ii dau fetei suc de mar si morcov,cu biberonul,dar azi vreau sa-i dau marul pe razatoare (mi-a dat mama,care o are de cand eram eu mica,o razatoare de sticla,in forma de peste...) si sa il dau cu lingurita,daca ii place o sa cumpar o cutie de cereale ca sa-i amestec cu marul asta ras(ca sa nu-i dau biscuite).
Banana de cand se da?Ca pe mine ma-u inebunit nasa si fina(ele au copilasi mai mari ca mine) sa-i dau banana,dar eu am citit ca se da dupa 1 an.Voi ce faceti? Dati sau nu pana la 1 an?
Si mie i-mi cade parul in disperare,nu stiu ce sa mai fac,in toata casa sunt fire de par de la mine,m-am si tuns 10-15cm,dar degeaba!
Catutza si
Bianca-Maria (2.11.2005)
pisi-si-boscu spune:
Joy, cu laptele la mine a fost simplu: la inceput curgea din mine ca din tasnitoare, in plus, eu am niste sani... imensi. Dar cand a facut puiul 2 sapt. mi-a murit bunicul si am fost extraordinar de socata ca nu a putut muri decat dupa ce am venit eu sa il tin de mana. Laptele a inceput sa dea rateuri si am "experimentat" bibe. Si-a revenit o perioada, am muls si eu ce era sa il ajut, dar n-am fost chiar atat de disperata pentru ca neonatoloaga mi-a zis sa ii dau macar "primul lapte" ca se autoimunizeaza, ceva de genul asta, in plus primisem o brosurica cu info de la pampers si nu era acolo baubau despre lipsa alaptatului, deci...spune-i lipsa de informatii.
La vreo 2 luni copilul meu se facuse imens, avea vreo 7 kg arata ca un parizer mare taranesc si avea o foame de neostoit,asa ca am abandonat "stoarcerile" si am bagat Milumil la greu, copilul sugea in disperare suzeta, manutza, caciulitza, plus ca urla efectiv de foame cand termina de tzatzait si atarnau chestiile precum la babutze. E f adevarat ca Sebi a avut un imens puseu de crestere pana pe la 1 an si ceva, i-au iesit dintii f rapid, cate 2-3 odata, maselutzele mult inainte de termen, parca statuse prea mult in burtica si era cu cateva luni mai mare. Si-a revenit, acum in afara de faptul ca e inaltut si creste in fiecare luna cu cate 1-2 cm...e normal!
La tipul asta de crestere nici nu puteam sa nu ii dau repede sa pape si altceva decat lapte. Dar si acum, dupa 5 ani, bea 500 ml de lapte zilnic: dimineatza si seara Nesquik, fara exceptie !
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani
pisi-si-boscu spune:
A, sa nu uit, Joy ! Eu nu l-am cantarit decat in maternitate, lua 60 g la alaptat, apoi o data la 2 luni la doctor; am avut o tentativa, aducea sotul meu un cantar electonic de la cineva din piata, dar dupa ce i l-a cerut de vreo 3-4 ori ne-a fost rusine sa il mai cerem. Dar se vedea cum creste dupa hainutze!
pisi-si-boscu spune:
Catutza, poate ar fi bine o perioada sa ii dai doar mar ras, fara altceva. Apoi, daca consideri tu pune-i cereale praf ( vezi, fara gluten, din acelea pe care scrie 4 luni !!! ), dar putin de tot, si sa nu aibe consistenta solida uscata, se va ineca copilul....
Cu banana eu nu sunt de acord. Asa e si cu alunele, americanii le "interzic" pana la 7 ani, cativa copii au facut o alergie de la ele si au murit,e vorba de cateva persoane la cateva miliarde ! Mie mi-a fost frica sa ii dau alune pana la 2 ani sa nu se inece, in schimb, cu riscul alergiei, i-am dat la 5 luni jumate suc de capsuni. Si n-a patit nimic. In cel mai rau caz facea alergie, nu? Dar macar stiu ca nu e alergic.
Dar alergie de la banana?!!!!
Ma rog...tot ce se poate.
joy04 spune:
AHA...deci sunt si copii care pur si simplu o aiu mai inainte, ca Boscu' al tau.
Stiti care este chestia pt care sunt disperata dupa alaltatul natural -chiar daca nu recunosc asa usor ? Eu nu am fost alaptata decat vreo2 luni maxim si asta cu mari eforturi, in sensul ca urlam toata ziua si se pare ca de foame...dar si de colici probabil ca-mi dadea sa mananc si la 1 h si eu am fost f firava. Adica de pe la 3-4 luni am in fisa trecut rosu in gat si cine se uita se sperie.
Eu in pemanenta eram fara pofta de mancare, rosu in gat si cu temperatura 38.5...
Si pe la 13 ani mi s-a spus ca am sinovita coxo femurala dreapta - o inflamatie a lichidului sinovial - neluata in seama de parinti si nici de alti dr, apoi pe la 15 ani am inceput sa ma trezesc noaptea cu dureri atroce de genunchi care nu cedau decat partial la dusurile cu apa fiarta de numai simteam piciorul...si apoi dureri in incheieturile de peste tot....
Una peste alta este ca vreau sa-i ofer o cat mai mare protectie puiutului meu. Atata tot. Nu-i capat de tara daca nu mai am lapte, il voi da si pe ala care-l am, doar ca pt pisicul meu va fi mai greu.
Acum i-am dat sa suga, primele 6-7 minute fuse Ok, apoi a inceput cu foitul cu scapatul si apucatul si l-am ridicat sa ragaie si pe langa ragaitura mica a mai tras si un mare KK....acum am pus apa la incalzit si pe el l-am lasat singur in dormitot si deocamdata nu zice nimic. dar ma duc la el.
joy si
Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut
catutza spune:
Pisi,stai ma cu nu-i puneam cereale sa se ingroase,macar atat ma duce si pe mine capul ca se ineaca copilul!Ca trebuie sa fie moale ca sa alunece pe gat. Am zis cereale pentru ca multa lume zice "mar ras cu biscuite" ,dar eu am zis fara biscuite,pentru ca biscuitii sunt dulci.
Despre banana: ce poate face de la ea? Alergie,nu? Eu stiu ca pana la 1 an nu se da:babana,capsuni,zmeura,kiwi,albus de ou.Tocmai de aceea am intrebat daca e cineva care o sa-i dea copilului banana inainte de 1 an(am spus ca nasa si fina mea asa m-au sfatiut ca au zis ca nu are nimic),dar eu ezit sa-i dau.
Catutza si
Bianca-Maria (2.11.2005)