tiroida bat-o vina
Raspunsuri - Pagina 2
Lauraa spune:
Asa putin a scazut intr-un an? Pai eu am TSH- 37,34...Imi trebuie ani buni sa-l scad,sau?
Daca mania persecutiei ar fi o muzica - unii ar fi o discoteca
notquiteso spune:
Eu m-am operat anul trecut in noiembrie, fiindca abia asteptam sa raman insarcinata. Imediat ce mi-a dat doctorul ok, am trecut la treaba. Mi-a extirpat 3/4 din glanda, fac tratament cu euthirox, fac analize de sange la fiecare cateva luni, tinand cont ca sunt dar totul este ok. Chiar si inainte se mirau doctorii ca nu am manifestari de hipertiroidie, dar eu ma controlam si incercam sa nu o iau razna. Cu toate astea mai aveam momente in care "explodam", insa acum nu. Sigur ca ma mai enervez si eu, ca doar om sunt, dar cel putin nu mai arat ca un curcan cu gusa de cate ori sunt obosita, nervoasa sau e prea cald afara.
POZE
alinaluchian spune:
quote:
Originally posted by Lauraa
Am fost descoperita de curand cu hipotiroidism. mai are careva? Ce luati? Cum va simiti? cat aveti TSH-ul?
Lauraa, eu am fost diagnosticata la inceputul lunii august cu hipotiroidie cronica. Valoarea TSH-ului a fost 10,83 microU/ml, valorile normale fiind intre 0,25 si 5,00. Am primit L-Thyroxin, 100 mg pe zi.
A scapa cu invatatura dintr-un necaz e mai folositor decat absenta necazului insusi.
Lauraa spune:
Oh,nici nu ma asteptam sa fiti asa multe...
Alinaluchian, cum te-ai simtit dupa ce ai inceput sa iei hormonul? Ai avut probleme,gen batati puternice de inima, agitatie,etc? Eu iau doar 75 micrograme si inca nu am simtit nimic deosebit...Eu insa am un TSH extrem de mare.. Tie ti-au spus, cam pe cand se asteapta o imbunatatire a analizelor? Si cum e cu graviditatea in cazutl hipotiroidismului? am citit ca nu e de dorit...
alinaluchian spune:
quote:
Oh,nici nu ma asteptam sa fiti asa multe...
Alinaluchian, cum te-ai simtit dupa ce ai inceput sa iei hormonul? Ai avut probleme,gen batati puternice de inima, agitatie,etc? Eu iau doar 75 micrograme si inca nu am simtit nimic deosebit...Eu insa am un TSH extrem de mare.. Tie ti-au spus, cam pe cand se asteapta o imbunatatire a analizelor? Si cum e cu graviditatea in cazutl hipotiroidismului? am citit ca nu e de dorit...
Am aceleasi senzatii ca inainte, nodul in git si stare de oboseala insa nu ma astept imediat la ceva rezultate. Nu am luat decit 20 de pastile din primele 100. Mi-au spus ca voi mai face analize si cel mai probabil ca voi continua cel putin 2 ani cu L-Thyroxin. Mi-au mai spus ca sunt cazuri care iau toata viata suplimentul de hormon tiroidian. De sarcina in hipotiroidie nu mi-au spus nimic si nici n-am intrebat.
A scapa cu invatatura dintr-un necaz e mai folositor decat absenta necazului insusi.
alinaluchian spune:
Lauraa, pe saitul http://www.schilddruese.de/index.php?ID=15 poti gasi mai multe informatii. Exista si un www.forum-schilddruese.de/broschuere_unterfunktion.php" target="_blank">forum cu informatii foarte utile.
Multa sanatate !
CRIXIA spune:
hOP si eu! HIPO, trat cu tyroxina! La eco un lob >.
Ma regasesc in starile vostre!
REvin!
cornelianeli spune:
eu am tiroidita autoimuna hashimoto,tiroida dubla si ceva in volum cu noduli pe ambii lobi de dimensiuni acceptabile parca 3-4 mm si un nodul mare
analize de sange TSH marit,anti TPO pozitiv
tratament cu eutyrox ,calciu vit B1 B6
am luat 4 kg in ultima luna,nu pot sa respir iar senzatia aia tampita ca ma strange ceva de gat ma termina
am momente in care ametesc rau,obosesc foarte repede si as dormi mereu
pupici
tzuca74 spune:
in noiembrie am un an de cand sunt operata ,mi s-a extirpat 1/2 din tiroida.Desi aveam TSH in limite normale,mi-a gasit la ecograf un nodul de 2,5/2,5 ,nodul "rece" si doctorita mi-a spus ca nu am ce sa astept ca ar fi mai bine sa-l scot.Identic i-am gasit si mamei mele,ei inca unul in plus mai mic asa ca ne-am luat de mana si ne-am operat .Acum amandoua ne simtim f.bine desi avem un bussines stresant dar asta este.Luam LTyroxin eu 1/2 pastila zilnic si mama 2 pastile de 25.Operatia a fost usoara
nma spune:
quote:
Asa putin a scazut intr-un an? Pai eu am TSH- 37,34...Imi trebuie ani buni sa-l scad,sau?
Eu nu am putut sa iau doza mare de eutyrox. Ma simteam foarte rau la doza de 100. Am inceput cu 25, iar acum am ajuns la 50, de 5 ori pe saptamana. Tu cred ca iei de 100. Oricum fiecare organism reactioneaza altfel, asa ca fi optimista.