Endometru ,ovulatie, monitorizari si gravidute-108
Raspunsuri - Pagina 12

daciovi spune:
Buna fetelor.Eu vin de la foste "viitoare mamici".Acolo puteti vedea povestea mea.Acum ma pregatesc sa incep din nou.O sa fac inseminare in luna martie tot in Seghed. Sper sa reusasca.Miercuri, respectiv 22.02.2006 merg la dr. sa imi prescrie tratamentul ce tr sa il fac pt pregatire.Am foarte mari emotii.Oricum sa stiti ca am fost alaturi de voi tot timpul de 1 an incoace si va urez mult succes.

ingeras26a spune:
Buna,
Eu am fact saptamana trecuta HSG si am lesinat (la propriu) de durere. A fost, cum bine zicea cineva, "cea mai crunta experienta din viata mea". Trompa dr ok, stanga varza. A urmat histeroscopie exploratorie, unde s-a dovedit ca puteam eu sa mai incerc inca 20 ani sa fac bb :( stanga, cum am spus, ar dr, care parea ok la HSG, are canalul infundat, deci ce intra pe ea nu ajunge in uter :(. Miercuri imi face laparoscopie. As fi facut mai repede, dar sunt periculoase 2 anestezii generale asa de repede si am si sangerat pana acum (mi-a venit si CM a 2-3 zile de la histeroscopie).
Acum astept cu erabdare laparoscopia. Sunt foarte optimista, sper sa iasa bine si sa imi desfunde tr dr, eu sper ca si stanga :) Las martie sa treaca normal, apoi fac ISA care sper sa prida, acum, ca voi avea tr. ok (cel putin una, sper). Daca nu, FIV in cateva luni.
La sf lui martie plecam in Barcelona, Madrid si Caraibe (Riviera Maya). Perioada coincide cu ovuatia, daca CM va fi la timp :) si dupa laparo...deci se poate! sper! de fapt, ma incurajez singura pt laparo...
Va pup mult si mi-ati lipsit tare, tare mult...
Ingeras

bubulina1 spune:
Bafta multa, Ingeras!
Va pup pe toate si va urez un we placut!
Speranta moare ultima!
Cununia noastra

Amely spune:
Ingerash mic, asa te vreau! ma bucur ca ti-ai facut un plan de bataie atat de bun...eu zic ca e imposibil sa nu rezolve toate belelele, mai ales cu trompele. Sper ca la intoarcerea din superba vacanta sa ne dai vestea cea mare! Bafta cu laparo, dar mai ales dupa laparo!
Dragelor, dupa ani de tatonari si "studii de caz", am ajuns la urmatoarea concluzie (la mine): ziua 1 este prima zi in care "curge", deci nu urme bejulii-maronii etc, ci SANGERARE in toata regula. In afara de asta, trebuie tinut cont de ORA. Daca vine ff tarziu, seara (dupa 18.00, spunea dr. Moisa)), atunci se ia urmatoarea zi ca fiind prima zi a CM.
Eu asa numar, si s-a dovedit a fi corect in cazul meu, pt. ca altfel ar trebui sa numar inca de la primele semne bej-maronii, care dureaza cateva zile bune, pana vine cu adevarat. Din momentul cand vine "pe bune", ma tine 5 zile (ultima zi ff putin si maroniu).
A, si inca ceva... am avut si luni cand mi-a venit direct, fara avertizare... Asta e ceva atipic la mine, dar s-a intamplat, atunci a fost cel mai simplu de stabilit prima zi
Eu sunt ziua 22 si nu am nici un semn de...nimic. M-am pregatit psihic pt. laparoscopie, asa ca n-o sa daca nu va veni barza nici luna asta... Asta e, cu D-zeu inainte.
Pupicei si week-end minunat tuturor!
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi

rami 73 spune:
Ingeras, iti tin pumnii sa reusesti sa rezolvi ambele trompite prin laparo !
Totusi nu inteleg cum de ti-a iesit trompa dreapta permeabila la HSG, iar la histeroscopie a reiesit ca e infundata la intrarea in uter ?? Substanta pe care o folosesc la HSG nu e introdusa de fapt in uter, iar de acolo ea intra (sau nu) in trompe ? Iar daca la tine acel orificiu era infundat, cum de a reiesit trompa dreapta permeabila la HSG ? Lumineaza-ma te rog, ca nu inteleg.
Eu am facut 2 HSG (ambele ok) si laparo, unde mi s-a zis ca e totul in regula cu trompele. Chestia e ca la laparo se vizualizeaza cavitatea abdominala (uter-exterior, ovare etc.), dar nu se observa nimic din interiorul uterului spre trompe, asta se vede numai prin histeroscopie, intr-adevar(singura analiza pe care nu am facut-o si m-ai cam pus pe ganduri cu ceea ce ti s-a intamplat tie...)
Deci intrebarea de baraj e : daca la laparo mi s-a zis ca trompele sunt ok, mai trebuie sa prestez si histeroscopie ? Ca o fac si p-asta, nu-i problema. Cine stie, sa ridice mana !
rami

ingeras26a spune:
Va multumesc din sufletel! Bafta tuturor si sa auzim de multi, multi bebici in lunile ce urmeaza si sa ne intalnim la mamici:)
Rami73, la HSG mi-a spus ca tr dr este permeabila, iar la rezultatul de la histeroscopie mi-a scris: : "endocol de aspect normal, endometru in faza secretorie (eram dupa ovulatie) prezinta o zona de aspect hiperplazic (? nu inteleg scrisul, este posibil sa gresesc) la nivelul fundului uterin. Ambele ostiurnuri (?) tubare subtiri par fara pasaj pentru mediu de distensie."...poate tu pricepi mai multe decat mine :) Oricum, ideea de baza este ca HSG arata daca trompele sunt permeabile sau nu, insa ele pot fi permeabile (cum este cazul me, pe dreapta), dar nu si functionale. Histeroscopia a fost exploratorie, iar laparoscopia va fi reparatorie.
Pp ca nu te-am lamurit..., nu? nici pe mine...
Pupici, Ingeras

stuart spune:
Ingeras, imi pare rau ca a trebuit sa suporti toate aceste dureri dar ce nu face omul pt. o cauza nobila?! Multa bafta in continuare si sa auzim de bine!
Amely, asa cum am mai zis asa stiam si eu (si mi se pare chiar mai normal), dar in urma cu o saptamana am aflat cu totul altceva. A zis bine piccaflor ca fiecare dr. cu "pasaricile" lui! Bafta multa si sa se lase cu semne de luna asta (martisor).
Rami, eu iti spun ce as face eu si ce sunt deja hotarata sa fac adica, histeroscopie! Este singura pe care n-am facut-o si nu vreau s-o ratez! Nu neaparat pt. trompe dar ma gandesc ca poate e ceva in interiorul uterului care nu se vede la echo si care nu da voie embrionului sa se prinda. Prea a fost totul anormal de perfect! Dr. tau ce zice?
Va dulce pe toate si va doresc weekend placut!
Stu, cel buclucas
Ai izbutit? Continua!
N-ai izbutit? Continua!
(Nansen)

Amely spune:
Rami, eu zic ca tu nu ai nevoie de histeroscopie, daca ai facut deja laparo si a fost totul ok. Prin laparoscopie s-ar fi descoperit daca trompa suferea o infundare la capatul dinspre uter, si s-ar fi remediat pe loc.
Acuma vizavi de HSG, de aia insista Tutunaru cum ca nu ar fi relevanta, ba chiar inutila si traumatizanta, ca dovada cazul lui Ingeras... Apropo, si eu am facut HSG si mi-au gasit trompa dreapta infundata partial, iar eu dupa 3 luni am ramas insarcinata ovuland pe dreapta... Deci...ce concluzie tragi? o substanta de contrast introdusa sub presiune si doar intr-un singur sens nu poate simula rolul naturale... si nici a ovulului care se deplaseaza dinspre ovar inspre uter, adica exact in sens invers lichidului de contrast... Las la o parte riscul unei infectii si complicatii ulterioare din cauza conditiilor de imperfecta sterilitate, cum a patit Cami30, ma refer doar la circuitul natural al
si ovulului prin trompe... Asa ca eu nu ma mai bazez decat pe laparo, din pacate... Din acest motiv a trebuit sa renunt la dr. Moisa, care altfel imi era f draga si ca medic si ca om. Daca in final voi iesi bine la laparo si se va dovedi ca a avut dreptate, cu atat mai bine. Dar sunt datoare sa o fac, orice sansa, cat de mica in plus de a avea copii merita tot efortul din lume, dupa parerea mea.
Moama, cat am scris... dashteapta ma mai cred Glumesc, bineinteles...
doar ca am inceput sa mai invat cate putin din experienta colegelor de suferinta
, si pentru asta le multumesc din tot sufletul. Adevarul e ca fara voi fetelor mi-ar fi fost tare greu in acesti ultimi 2 ani, probabil as fi ramas cu senzatia ca sunt un fel de "ciudatenie" a naturii, de nu reusesc sa devin si eu mama. Acum stiu ca nu sunt singura
PS scuze pt. mailul lung... dar simteam nevoia sa ma si descarc... acum e asa de bine!
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi

Amely spune:
Stu, stiu, si eu ma gandeam la asta...la histeroscopie, vreau sa zic... Dar m-a lovit o idee acum, oare n-ar putea sa-mi faca si histeroscopie, daca tot ma anesteziaza pt. laparo? sau e o nebunie? nu stiu daca sa-i zic lui Tutunaru... Poate se enerveaza
Voi ce parere aveti?
Pozici cu noi

stuart spune:
Amely, mie dr. T mi-a spus ca el nu face histeroscopie dar dr. de aici s-a exprimat ca mi le face pe amandoua in acelasi timp (adica vrea sa-mi faca din nou laparo). Eu zic sa-l intrebi pe T, nu cred sa se enerveze!,
Stu, cel buclucas
Ai izbutit? Continua!
N-ai izbutit? Continua!
(Nansen)