Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (49)
Raspunsuri - Pagina 9
vio_reurean spune:
Codrutza, e tare draguta Petra. Ne luam si noi biberon cu linguritza!
Sa vad daca merge linkul:http://pg.photos.yahoo.com/ph//my_photos
Delia-Vio
codruta_grg spune:
Vio . Trebuie sa pui linkul tau cu poze. Ex: http://pg.photos.yahoo.com/ph/cpgrigoras/my_photos
Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra
www.euroski.go.ro" target="_blank">Scoala de Ski
dana_lucia spune:
Buna tututor si multumim celor care ne-au urat La multi ani azi cind facem 6 luni! Nu am mai scris demult dar am inceput serviciul deja si lucrez de luni pina joi la prinz timp in care Alberto sta cu mama mea acasa. Evident ca in biroul meu am poze cu Albertutu' in fiecare coltisor caci tare imui lipseste in cursul zilei cit sunt la serviciu, cele dintre voi care ati inceput serviciul cred ca ma intelegeti! Ne laudam azi la 6 luni, desi suntem cred singurul bebe prematur nascut din listuta (nascut la 32 sapt.) cu peste 8 kg, cam 70-71 cm, doi dinti jos deja aparuti bine si inca doi sus in curs de aparitie. Alberto face foarte bine, nu avem chiar nici o problema, maninca super bine, lapte de 5 ori pe zi (cam la patru ore) in jur de 220-230 ml la o masa si apoi e super incintat sa manince si suplimenturi, piureuri de fructe si legume, sucuri de fructe si legume, e chiar un mare mincacios as putea spune iar cu kk iar nu aveam nici o problema (face de 2-3 ori pe zi absolut normal). Azi la 6 luni a primit multe jucarii cadou si evident un tortulet pentru bebelusi ornat cu personaje din desene animate. Poate mai incerc sa mai pun niste poze desi nu prea sunt priceputa in acest sens dar o sa incerc caci parca o data mai demult am reusit.
sa aveti o duminca frumoasa si cu drag,
Dana Lucia si Alberto
mimsi spune:
Neata! La multi ani sarbatoritilor zilei. Si a celor din ultimele 3 zile, in care n-am mai scris. Nici de citit n-am prea apucat, la ce viteza aveti. In schimb am reusit dupa indelungi tentative sa punem poze: o zi, o luna, 2 luni, 3 luni , 4 luni, 5 luni, Craciun , cu tati, mancam, baie.
Si am mai deschis un capitol cu sportivi , ca n-am stiut unde s-o incadrez. Cu pozele mai continuam dupa ce mai fac o selectie.
Nanadana, multumim de aprecieri!
Nu v-am spus cum am rezolvat cu supa - am rezolvat ca nu mananca neam! Legumele le fac piure si le mananca bine cu lingurita (vezi foto), asa incat ajungem sa avem amandoua morcov si- n c.. Trebuie mare atentie sa nu se plictiseasca copila in urma administrarii cu lingurita. Daca da semne de plictiseala si eu nu percutez instant, atunci se dezplictiseste repede sufland tot ce are in gurita. Si asa de tare o distreaza...De mancat inca nu mancam in scaun, dr ne-a zis ca pana la 6 luni sa nu o pun in el. Nu mi-a convenit, dar am fost ascultareata, sa n-am procese de constiinta mai tarziu. Am vazut ca la un moment dat vorbeati de prepararea supei. Iata la ce concluzie am ajuns eu: fac supa 2 masuri (adica ldublul cantitatii) - la cat mananca Alexia asta inseamna 6 portii. Deci - legumele piure separat (la blender) si zeama strecurata separat. O portie i-o dau in ziua respectiva, iar restul de 5 portii le pun la congi, gata portionate. Piureul in borcanele, iar zeama in biberoane. Apoi in fiecare zi incalzesc o portie la incalzitorul de biberoane (asta ca sa nu mai zic ca l-am cumparat degeaba). Zeama din biberon de regula o arunc dupa ce o incalzesc, ca daca n-are min 2 masuri de lapte Alexia nu pune gura pe ea . Imi convine felul asta de a gati, pt ca e naspa sa fac sportul in fiecare zi pt cateva lingurite (care nici nu se maruntesc prea bine in robot la cantitate mica), plus spalat blender, program zilnic de curatat 1 morcov si cateva bucatele de albitura si toate cele. In CC spune ca se poate pastra mancarea in congi, portionata pana la 2 luni - ceea ce nu e cazul. Ieri am fost la Cora si am vrut sa iau peste viu (ca la peste viu avem dezlegare), numai ca era coada si n-am avut chef sa stau, ma duc maine cand va fi mai liber. Cam asta am mai facut, as vrea sa scriu si sa va citesc mai mult, dar daca sunteti atat de grabite ...
Mimsi si Alexia(10.09.2005)
Hildegard spune:
dana,
ma bucur ca Alberto e bine si sanatos.
Mimsi,
ai o dolofanita de numa. E super Alexia.
s-o tineti tot asa.
vero
http://community.webshots.com/user/hildegard122
codruta_grg spune:
Se poate mari fontanela? Ca acuma mi se pare ca ii mai lata decat atunci cand m-am uitat ultima data..
Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra
www.euroski.go.ro" target="_blank">Scoala de Ski
mimsi spune:
Multumim, Vero! Avem si cantecel: un elefant se legana pe o frunza de paianjen /si pentru ca nu se rupea a venit si Alexia:2!
2 elefanti... samd. Cand mai creste o inscriem la balsoi teatr. Deocamdata nu intru in panica, e super activa si cand va incepe sa se deplaseze cu siguranta va misuna peste tot. De la diversificare a inceput sa nu mai puna atata pe ea (sapt care a trecut a luat 40 gr), cereale mananca doar cat sa-i tina de foame peste noapte (3 lingurite - fata de 5-6 linguri cat scrie pe cutie). In fine, sper sa fie OK pana la capat, este sub observatie. Si a fost si tare mica cand s-a nascut! - zic eu ca sa ma consolez.
Mimsi si Alexia(10.09.2005)
alinam spune:
ati vazut ca m-am plans asera ca s-a umplut bb de pete rosii ??? ei da, avem alergie la o proteina din laptele de vaca, asta e , drept urmare am cumparat lapte nan ha ai cereale fara lapte ...
pentru fetele care au intrebat de cereale, va spun ca sunt foooooarte multe feluri de cereale pt 4 luni, adika mai multe firme si mai multe feluri, eu de ex am cumparat :
-milupa cu orez, mar, morcov si cu lapte in ele (astea o sa le pape tata),
-milupa orez simplu (le-a papat foarte bine, nu au lapte in ele, deci le puteti folosi indiferent de laptele pe care il bea bb in mod obisnuit),
- nestle orez cu roscove (astea tot fara lapte in ele, deci merge sa adaugati orice lapte, pe astea le-am luat desi pe ele scrie 6 luni am inteles ca asta e politika la nestle, ei incurajeaza diversificarea dupa 6 luni, in plus sunt si pt copii alergici)
toate cerealele pe care le-am luat sunt fara gluten. orikum erau atat de multe feluri incat cu greu m-am abtinut sa nu iau din fiecare, le incercam pe parcurs :)
Codruta ca de obicei ti-am admirato pe Petra.
Alina si bb Vlad (25.09.2005)
poze
cristell spune:
Hildegard multumim pt. raspuns.Il trimit pe sotul la farmacie sa cumpere.Sper sa nu trebuiasca sa-l folosim la noapte,dar mai bine sa-l am in casa.
Mimsi sa-ti traiasca grasunica.Mie mi-a placut poza "Craciun".
Codruta eu nu cred ca se deschide fontanela inapoi,poate nu ai masurat bine si acum ti se pare mai mare.Eu supa i-o fac intr-o oala mica si fierb legumele cam o ora.
Carmi spune:
La multi ani sarbatoritilor zilei !
Ana Maria (Ancris), multumesc pentru sfat,
insa eu habar n-am ce-i ala ´debridat´, aici nu se gaseste asa ceva.
O sa vad cand o sa mergem in Romania. Pana una alta....iar i-am bagat un supozitor, ca nu mai suportam urletele. Cred ca o sa-i schimb laptele, maine ma duc si-i iau din ala pt. probleme de digestie.
Va pup, duminica placuta,
Carmi
Foto bebe Fabiano (20.10.05)