Aluat pentru pizza
Raspunsuri - Pagina 2
alexuta spune:
Si eu mai cumpar coca de paine. Iese tare buna,mai buna decat cu blat semipreparat.Dupa ce pun coca,o ung cu suc de rosii,sau bulion cu putina apa,apoi pun restul ingredientelor. O bunatate.
gtania spune:
Am sa va spun cum fac eu pizza si au fost multumiti musafirii.
Fac o coca din faina, drojdie, zahar, apa calduta si putina sare si le framant bine cu putin ulei si las la crescut pana fac compozitia de deasupra.
Intr-o olita bat 3-4 oua, adaug condimente(piper, sare, condimente de pizza sau de friptura) si bat bine ouale. Pe urma adaug in oua salam taiat, kaiser, carnati, legume proaspete, ciuperci. Intre timp incalzesc cuptorul. Se intinde aluatul in tava..nu trebuie sa fie prea groasa deoarece mai creste, se toarna compozitia peste aluat. Se adauga cascaval ras deasupra(cas de vaca sau oi iese destul de bun)si se orneaza cu masline, felii de rosii, feliute de lamaie(da un gust superb lamaia) si se da la cuptor pana se intaresc ouale.
Pentru sos:
Se pune intr-o cratita un pic de ulei sau unt, se adauga bulion si se lasa sa fiarba, se pune cimbru, busuioc, sare, putin zahar.
Tania si
Catalin spune:
Mama, chiar asa! M-ai pus pe ganduri cu piatra aia speciala pentru pizza. Cum arata si de unde poti cumpara asa ceva pentru acasa?
Si mai am doua ingrediente pentru un aluat "meserias":
- 20-30 ml de bere adaugate la faina, drojdia, apa calduta, sarea si oul despre care s-a mai scris;
- o lingura de ulei de masline turnata la inceput in tot amestecul de mai sus.
Umplutura tine de gustul fiecaruia insa va mai recomand doua arome discrete: busuioc si/sau oregano (sau cimbrisor, in caz ca nu gasiti).
Daca va iese buna pizza, ma multumesc cu restul de bere ramas in sticla!
Spor la treaba!
Ada00 spune:
Dragele mele,eu una nu fac blatul, il cumpar, dar mama mea mea il face si ii iese super:250 g faina, 250 g branza, 250 g margarina, asta este foarte bun,din el se fac si saleurile alea care se topesc in gura.Pupici
Ada00
adamalex spune:
Ciao, nu am priceput de ce ungeti tava eu nu o ung
si pizza imi vine foarte bine.
Eu coca o pregatesc o zi inainte, o las sa creasca mult
ca sa nu se simta drojdia.
Un lucru cind bagati pizza la cuptor, acesta trebuie sa fie
la maxim trebuiesc 300 de grade si pizza se coace in cel mult
sase minute.
Ciao Rimini Italia
Marianar spune:
PIZZA CU CE AVEM PRIN FRIGIDER
Aluat
500g faina
250ml apa
2 linguri de ulei
30g drojdie (dizolvata in 30 ml apa)
1 lingurita sare
Dupa ce de framanta aluatul se lasa la crescut 30 min.
Aluatul se intinde si se asaza in tava. Peste se adauga suc de rosii mai gros un pic, feliute de ardei, rondele de rosii, feliute de ciuperci, masline umplute(rondele), sunca fasii, ceapa(julien). Se bat 2 oua si se imprastie pe toata suprafata, apoi se rade cascaval si se mai stropeste cu un pic de suc de rosii. Se lasa la cuptor cam 20-30 min.
Am facut aseara, a iesit super.
she_wolf spune:
Mi-ati facut o poftaaaaaa!!!
Eu sunt moarta dupa pizza si paste , dar, marturisesc, n-am facut niciodata aluat pentru pizza (am facut pentru diferite placintele, dar nu pentru pizza!). Am folosit din cel cumparat gata de la Ana sau din supermarket (nu congelat) si am fost multumita.
L-am rugat pe sotul meu chiar ieri sa cumpere niste faina (aveam de gand sa incerc o ciulama pentru BB) si mi-a adus faina care creste singura!
Intrebarile mele sunt:
1. Daca o folosesc pentru aluat renunt la drojdie sau la praful de copt si doar atat?
2. Este ok daca ii fac lui BB ciulama cu asta? Sau mai bine iau una "normala"?
Claudia si Cristi
Madi spune:
As dori sa stiu si eu care este secretul pentru ca aluatul de pizza sa creasca frumos?! Eu fac aluatul, cam cum scrie pe aici - faina, apa, ulei, drojdie - dar de obicei iese crocant... Si ma gindesc ca nu pun eu ceva bine, sau cind trebuie si nu creste mai mult. V-as multumi daca mi-ati dezvalui voi “secretele“ voastre.
Madi
Milia spune:
Fetelor, imi pare rau ca nu va iese si nu stiu sa va spun de ce. Nu vad alta solutie decat sa va dau reteta mea. Am o reteta grozava de pizza, care mi-a iesit intotdeauna si e foarte, foarte buna, v-o dau cu placere si sa-mi spuneti ca v-a iesit! Nu se face greu, va scriu mai amanuntit ca sa va iasa garantat!!!
Aluatul:
Fac intai o maia: 25 grame drojdie (proaspata) se freaca cu 1/2 lingurita de zahar pana se face ca o pasta, apoi se pun 100 g lapte CALDUT (nu rece, nu fierbinte) si 120 g faina si se amesteca bine cu lingura. Se lasa la loc cald pana isi dubleaza volumul (daca nu creste nu se mai continua, dar nu mi s-a intamplat niciodata sa nu creasca). Dupa ce a crescut, se adauga inca 50 g lapte caldut, 50 g unt sau untura sau ulei (caldute, nu reci, nu fierbinti) - eu pun unt si il las sa se topeasca in laptele caldut si le amestec bine si torn peste maia. Apoi se adauga 1 ou (intreg), 1/2 lingurita de sare si inca 200 g faina (am observat din experienta ca trebuie faina mai multa, eu pun cate un pic pana cand nu se mai lipeste coca de mana). Atentie, totusi, sa nu puneti prea multa faina!!! SE FRAMANTA COCA CU MANA 5 MINUTE (esential, sa nu uitati!!). Dupa care se lasa la loc cald sa creasca. Intre timp, pregatiti ingredientele, este exact timpul de care are nevoie sa creasca aluatul: taiati kaizerul sau carnaciorii, radeti cascavalul, taiati maslinutele (sau le cumparati feliate, mai simplu), desfaceti o cutie de ciuperci si le clatiti in cateva ape. Eu mai pun si 2 ardei capia rosii, dau un gust dulce de care nu ma pot lipsi. Ii tai si pe acestia fideluta. Mai puteti pune si boabe de porumb din conserva, daca aveti si daca va place. Intre timp, coca a crescut (creste cam de 3-4 ori cat a fost la inceput, o lasati pana cand vedeti ca nu mai creste mai mult). Se presara faina pe masa/planseta, se intinde cu sucitorul (presarat si el cu faina) o foaie de 3-4 mm grosime, in forma tavii. Se incolaceste pe sucitor si se pune in tava unsa. Se apasa putin cu degetele, sa ia forma tavii. Se unge cu sos de rosii gros si se presara cu chimen (eu nu pun alt condiment, ca nu-mi place). Se pun ingredientele de mai sus, deasupra se presara cascavalul ras (sa fie destul cascaval) si se da la cuptor. Eu o pun la foc mic, daca o pun la foc mai mare se face blatul putin crocant, dar chiar si crocant, nu stiti cat de gustos este! O las cam o ora sau mai putin (oricum, depinde de cuptor).
Pofta buna si sa auzim ca v-a placut!
Alta reteta de aluat, care e mai simplu de facut si pizza iese atat de buna, ca nu stii care e blatul si care e umplutura!!!
ALUAT DE PIZZA CU BRÂNZĂ DE VACI
200 g brânză de vaci, 6 linguri de ulei, 1 ou, 6 linguri de lapte, 425 g faina, un praf de copt, 1/2 ligurita de sare.
Se amesteca brinza de vaci cu oul, uleiul, laptele si 1/2 lingurita de sare. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca cu mixerul. Se intinde aluatul in tava si se procedeaza ca mai sus.
Pofta buna!