Copilasi nov-dec 2004 (107)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daniela_Gina spune:

Fetelor, eu cred ca Try are dreptate, chiar daca ne prezinta cea mai pura teorie... Sunt convinsa ca si tu, Try, te confrunti cu momente de epuizare si exasperare si ca toata teoria, la un moment dat, cade. Dar ceea ce este mai important este sa cunoastem aceasta teorie, sa fim constiente ca este o teorie buna si sa incercam sa tinem cont de ea in orice situatie. Nu cred ca vom reusi sa fim perfecte (in spiritul teoriei respective), dar putem tinde...
Pe mine cel mai mult ma supara atunci cand nu mananca... Are si momente din astea, insa am inceput sa inteleg ca nu e obligatoriu sa manace zilnic aceeasi cantitate... Dar asa de rau imi pare sa arunc mancarea, mai ales daca n-a luat nici macar trei lingurite... Si eu ii fac tot felul de retete din carti de bucate pentru copii!!!!!!!! Va dati seama ce frustrata sunt atunci cand nici macar nu vrea sa guste! Pana la urma, am ramas la cateva retete pe care le agreeaza, dar deja incep sa vad ca stramba din nas si la astea... Poate imi recomandati si voi niste feluri de mancare care au avut succes la puii vostri, dar vreau ceva simplu!!!!!!!!! Ca cu sufleurile de dovlecei si alte legume la cuptor sau fierte in bain-marie m-am lamurit!
Altfel, la fazele cu "nu e voie", v-am zis, am aplicat chestia cu distragerea atentiei catre altceva, si, deocamdata, functioneaza. Dar asta necesita supreveghere continua... In plus, nu stiu cat o sa mai tina...
V-am zis ca, de cand s-a nascut Matei, eu n-am avut nici o noapte in care sa dorm 8 ore incontinuu? NICI UNA!!!!! El inca se trezeste noaptea sa bea lapte sau ceai. De la un timp ii pun ambele biberoane in patut si si le ia singur, dar tot il aud si ma trezesc sa verific daca a baut tot, daca mai vrea etc. Mai sunt puiuti care se trezesc noaptea?
Va pup, si revin mai tarziu...

Daniela

http://community.webshots.com/user/Daniela_Gina

Relatia mea cu oamenii s-a schimbat: acum sunt mama unuia dintre ei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Mai fetele, v-am scris un mesaj si cand am dat "trimite" am vazut ca nu eram logata si s-a sters tot...
In concluzie eu vroiam sa va spun ca-s mai "nesimtita"(toare) in sensul ca eu fetelor, nu ma enervez decat foarte rar. Si asta din cauza metodei pe care o aplic in ceea ce priveste "nu-i voie". Sa vedeti cum fac:de fapt tot ceea ce am facut e ca am lasat-o sa faca ce vrea, chiar daca mie nu mi-a convenit...si asta o data sau maxim de doua ori....apoi tentatia dispare, si Bia nu mai e curioasa sa faca ceea ce eu nu eram de acord (de ex: scosul farfuriilor din dulap, uitatul in gunoi, pusul mainilor si al nasului pe ecranul TV care merge, etc...). Eu cred ca cei mici sunt la faza de "inspectie" a spatiului inconjurator, adica mai pe romaneste-s curiosi, daca acea curiozitate le este satisfacuta tentatia dispare. Asa e la noi, acum nu stiu daca e universal valabil...
Eu cu capacul de la WC am avut bataie de cap...o atragea ca un magnet, ii spuneam ca nu-i voie, o luam de acolo, mai ridicam vocea...nika, tot acolo mergea. Pana intr-o zi cand am lasat-o: l-a ridicat, s-a uitat inauntru, a pus mana .....am spalat-o bine bine si gata....nici ca a mai dat pe acolo.
S-ar putea sa-mi pierd din autoritate dar ma gandesc ca la asta va trebui lucrat cand va sti si ea pe ce lume traieste....un piculet mai incolo...
In concluzie de cand am reusit sa rezolv "tentatiile" din casa is si eu mai linistita....una peste alta de dimineata cand ne trezim si pana-n pranz pot sa-mi vad si eu linistita de ale mele:calc, spal rufe, fac papa, aspir, si ce mai e de facut prin casa (nu toate in aceeasi zi, bineanteles)...dar le pot face pentru ca stiu ca ea se invarte prin casa sau prin jurul meu si nu pune mana pe ce n-ar trebui, din simplul motiv ca ...nu mai e curioasa.
De mancat mananca, asa ca la capitolul asta nu ma enervez...
Asta ar fi ce am avut eu de spus....sper ca nu v-am facut capul mare, eu is cam tehuie, is iesita de o ora din examen, ma mir ca nu v-am zis ceva de functionarii publici din tarile UE....

Ana si Bianca-iubita
poze noi
Sandwichele dragutze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Am mai pus si eu multe poze cu neastamoparata mea!
Daniela Gina, bine ati venit, tare este dragut blondutul vostru, imi place mult de tot poza asta!

In ceea ce priveste tipatul, Ana se cam sperie daca o iei tare. Eu ce sa mai spun ca de tipat foarte rar am ridicat tonul, dar la funduletz tot si-a mai furat-o .

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana2004 spune:

Otilia, Ana e o haioasa ,cred ca iti e tare dor de ea.
Daniela, eu nu mai incerc lucruri sofisticate ,Andrei prefera mincare simpla dar variata ,adica nelipsitul piure de legume sau cartofi cu ceva carnita de pui ,citeva linguri de supa ,2-3 bucatele de prajitura la prinz ;ii plac mult fructele ,maninca in fiecare zi si in rest lapte cu paste ,iaurt ,cascaval ,sunca presata pt copii,prin rotatie . L-am vazut pe Matei e un frumos !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

Daniela_Gina ce scump e Matei... POza "Somn usor" e super!...

OTILIA... ce dulce e Ana... si tare insetata... sau nu mai era apa in cana??????

BITS... cretulinul Kenzo se vede ca e indragostit de casutza lui...

Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
ianuarie 2006
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danette spune:

Bits, Ken este un scump de copil, este asa de exotic. Se vede ca nu-i caucazian, dar nici asiatic 100% nu e...
o sa fie un tip pe cinste!
Casutza e super, cred si eu ca e mort dupa ea!

Daniela, ti-am vazut pozele, foarte frumusel Matei! In afara de ziua de nastere a copiilor mai avem ceva in comun, si noi doi suntem ochelaristi...Numai ca eu port acum LC.
Da, da poza "Somn usor" e tare de tot!

Am vazut-o si photo session-ul Anei, e o frumoasa si-o haioasa si mi-a placut tare mult aici:http://pg.photos.yahoo.com/ph/otiliavermeulen/detail?.dir=fd86&.dnm=4581re2.jpg&.src=ph si aici:http://pg.photos.yahoo.com/ph/otiliavermeulen/detail?.dir=fd86&.dnm=4f7ere2.jpg&.src=ph
Oti, imi imaginez ca mori de dorul ei...

Fulgule trebuie sa recunosc ca am ras o tura buna de descriere, imaginandu-mi toata treaba ca un scurt metraj din viatza ta, da' stiu ca nu-i numa' de ras...

Toata chestia este ca nu suntem fiintze structurate la fel fizic, mental, spiritual, ... avem grade de toleranta diferite, capacitati de suportare a stresului diferite...
Stiu si eu tipe calme, cerebrale, care cu toate ca au cate 2 baieti "buni de legat" sunt enervant de rabdatoare... am ajuns la concluzia ca se nasc asa "odihnite" psihic, e felul lor de-a fi.
Nici eu nu-s asa... desi nu ma confrunt cu un stres prea mare, dar cu toate ca mi-am dorit enorm de mult copilul asta, simt uneori ca VREAU sa traiesc si eu cateva clipe numai pentru mine, si nu se poate ...si nervii mei o iau razna...

Dana & Iris 1+
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danette spune:

Adriana, stiam ca la un moment dat ii dadeai lui Tudor Alfare.. dar nu stiu de ce imi imaginam o alergie oarecare, trecatoare..imi pare rau ca te confrunti cu chestia asta, si evident si pentru copii e enervanta daca e cu mancarime.
Si eu sunt alergica la oua, arahide si capsuni. Imi apar instant pe fatza pete rosii, uneori si pe maini (intre degete si pe dosul palmei)... tot asa cu mancarimi, deci stiu cum e... Iris inca n-a facut nici un fel de alergie. Dar a mancat doar oua, capsuni si arahide n-a incercat inca.
Ma gandeam ca intr-adevar dificil trebuie sa-ti fie uneori sa te imparti intre ei (faza cu 4 maini)...
Si cred ca asa e totdeauna, unul din frati e mai mamos si altul mai putin.
Dar m-i imaginez si eu jucandu-se si complotand ei doi... cred ca-i minunat sa-i vezi asa!

Dana & Iris 1+
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

etee ce multi mami sunt acum pesti lui silviu au facut pui cand sa schimbam apa surpriza, 6 mormoloci asa ca acum avem pe langa acvariu si un borcanas cu pesti mici

Alexa si bebe Silviu ( 27.11.2004)
poze
party 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daniela_Gina spune:

In sfarsit, am reusit si eu sa ma asez la calculator... Am avut o zi... Gospodina, nu gluma! Asa ca acum mi-am permis o mica pauza (Matei doarme, tati se uita la TV).
Va multumesc tuturor pentru aprecieri (si eu zic ca matei e un scump, dar stiti cum e... ca mama nu prea poti fi obiectiva) si, sper ca in curand sa ajung si eu la performanta de a rasfoi toate albumele voastre! Pana acum, din ce am vazut, am impresia ca avem cei mai reusiti copii din lume! Mihnea Andrei (care mi se pare ca seamana cu Matei, Alexia Stefania (ce nume superbe...), Kenzo, care e un smecher, puiutii adrianei, o fericire la "dublu", Alex, cu ochisorii lui albastri si mari, Maria Alexandra care se joaca cu masinute (!!!!!), Mihai Daniel - un iepuras coconas superb, David - l-am vazut in cadita si ne-am indragostit de el (si eu si sotul meu), Vladimir Andrei - surpriza din cutie (ce frumooooooos!!!!), Silviu Ionut, David Andreas cu basmaluta lui, Mihai Cristian... Am vazut in treacat cateva poze (voi, fetelor, nu va-ncurcati! Cred ca aveti postate sute de fotografii, asa ca o sa imi rezerv timp in fiecare zi sa ma mai delectez si eu)... Tare sunt frumusei toti! daca ar fi si cumintei... tare bine ar fi!

In alta ordine de idei, ieri am facut si noi vaccinul ala de 1.400.000 (de ne-a facut gaura in buget!!!!) - Varilix, sau Varinix (ceva de genul asta, oricum este impotriva varicelei (varsat de vant) si se face o singura data in viata. Deci, zic eu, o investitie buna pe termen lung! Mai avem Havrixul (pentru hepatita A, parca) si, dupa spusele doctorului de fam, am cam acoperit aria bolilor contagioase.

Apropos de dermatite, Matei a facut pe la patru-cinci luni o dermatita de contact (se prezinta ca niste eczeme pe tot corpul, inclusiv pe fata) si, abia acum mi-am dat seama, a facut-o de la niste body-uri de la Z (magazinul Zet, al lui Esca). Am fost la Sp. Gomoiu si mi-a dat aia un tratament de a trebuit sa imi notez zilnic ce am de facut (cu o gramada de creme, alifii, spume, plus un colorant rosu!!!!). Arata Matei al meu cand il dadeam cu alea de zici ca era indian pieile rosii... Nu a dat rezultate marele tratament, asa ca am abordat alta doctorita la Sp. Budimex. Sa va spun ce am facut, pentru ca dermatita s-a ameliorat, dar mai apare din cand in cand:
1. baita nu trebuie facuta zilnic ci cel mai des o data la trei zile
2. se pun tarate intr-un saculet care se leaga bine, se opareste cateva secunde in apa fiarta, dupa care se lasa in cadita copilului (in cadita fiind apa fiarta in prealabil si apoi adusa la temp. optima de baie). Se lasa taratele acolo pana se face un mucilagiu, si cu apa asta se spala copilul.
3. se unge zilnic cu o crema preparata in farmacie, ceva care contine ichtiol.
Cam asta a fost tratamentul care a dat roade relativ repede (cel putin, fata de cel precedent, a fost incredibil de eficient!!!!)

Daca aveti intrebari ref. la crema respectiva sau altceva, va astept!
Acum va las, ca am o prajitura la cuptor!!!! O bunatate!!!!
Paaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!

Daniela

http://community.webshots.com/user/Daniela_Gina

Relatia mea cu oamenii s-a schimbat: acum sunt mama unuia dintre ei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

buna seara fetele!

sper sa reusesc si eu sa mai vad niste poze, ca am ramas in urma
Vladut e f fericit, ptr ca a intrat in posesia unui scaunel din plastic pe care-l taraie toata casa, se mai aseaza, iar il haraie...cred ca vecinii nostri ...asta e...cu copiii mici...

Jasmine, eu ii dadeam fluimucilul in ceai sau in suc de porto, da putin sa fie, ca sa-l bea sau mai mergea dat cu lingurita, daca nu si nu, pune-l in putina papica. Vit C ii dadeam o fiola toata, adica 5 ml, tot in ceai sau in piureul de fructe.
Sanatate!

Miha, hai sa mai vb pe mess, cu placere iti recomand pediatrul nostru

la toate

aime si Vladimir, 1an+

Mergi la inceput