Bebelusi de mai-iunie 2005 (59)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Mai spun o vorba lunga.
Am facut azi o baie de vreo 2 ore, ca mi s-a racit apa si am tot improspatat-o cu fierbinte, dar a fost asa de bine ca parca o data cu jegul si keratinoasele moarte mi-au plecat si neshte ganduri (se vede, nu?), dar ce vroiam sa zic de fapt, cat m-am descompus si molesit asa in aburi si caldura am si citit din carti despre bb si ca sa spun de fapt ce vroiam: Sufletzica (daca nu ma inseala neuronii, ma imbat cu ideea ca or fi mai multi) am citit ca nu se aduce bona copilului intre 8 si 12 luni ca e perioada cea mai nasoala cand incepe sa "stie" ce e frica si teama ca mama o data iesita pe usa nu o mai revede, cand plange la straini, etc. dar daca e totusi musai trecerea de la mama la bona sa se faca intr-un interval mai mare de timp si nicidecum brusc ca ar putea declansa adevarate crize.

Ina pentru vorbe si iti urmez sfatul si ma duc la ca ma intreb si eu ce caut pe-aici ca oricum nu e seara de chat

Eli + Bianca si Andreas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Nelia maine ca acum chiar ca imi pica ochii pe tastatura, parerea unui alt medic o astept maine, nu e incurabil, nu in sensul asta, ca muream in clipa in care imi spunea (mai ales ca mi-am dorit o fetita sanatoasa din suflet, cu gandul, cu toata fiinta mea), dar eu nu am inteles de ce nu am vazut speranta in ochii dr., ca eu refuz sa cred ca e chiar asa cum spune ea, maine merg si la pedi.

Eli + Bianca si Andreas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicica spune:

Buna seara

eu nu am somn, nu stiu ce o fi, am adormit la o mizerie de film si acuma stau de paza...
Elisor La Multi Ani Biancai si suntem alaturi de tine in orice o fi, dupa ce ne spui ce s-a intamplat o sa intreb si eu doctorul meu de aici, ca sunt asa multe diferente de opinii intre cele doua tari in ceea ce priveste cresterea si dezvoltarea copilului...
Spre exemplu, ca tot se vorbeste si aici despre frecventa imbaierii....in Germania se recomanda peste tot (carti, spital, moasa, pediatru) baita completa saptamanal ... de asta ce parere aveti? Si apropo de soacre ... i-am spus chestia asta soacra-mii cand eram in luna a saptea si parca a turbat si-a sunat neamurile sa le spuna ce am de gand sa-i fac viitorului ei nepot...
Gusta, iti tinem pt maine pumnii dar nu te speria stiu si eu pe cineva care a descoperit asa ceva si a tot amanat sa mearga la doctor si intre timp s-a resobit de la sine...
Ulei de bebei, imi cer scuze eu nu mai stiu cine intreba, ai incercat de la Bübchen...cred ca se gaseste in toate tarile, mie mi se pare cel mai bun
Beatrice poate nu am inteles eu corect sau nu am tranformat bine, tu platesti chirie 1500 eur???? Mi se pare enorm!!! Ori stati voi suuuper central sau super lux, ori Kopenhagen e asa scumpa.....pai e aproape la acelasi nivel cu Londra...
Andreeaatan daca ti-a placut asa mult tshirt-ul lu' bb poate facem o smecherie dar nu promit inca nimic pentru ca nu stiu daca mai gasesc ca l-am luat de mult, revin eu zilele urmatoare. Cu francezul tau m-am abtinut sa zic ceva ca am zis ca nu are rost sa iti influentez alegerea, dar eu spre exemplu cand merg la un neamt acasa desigur ca mi se pare o onoare grozava sa imi prepare ceva romanesc dar mai mult placere imi face o mancare traditionala pentru gazda...si traiesc de multi multi ani departe, dar imi place mult bucataria romaneasca...
Loreen bine ca ai revenit ca a fost tare nasol ca ai lipsit atata, stiu ca subiectul e para-discutat si total depasit, da' na' sa imi dau si eu parerea, eu zic sa te intorci la servici mai ales daca poti sa fii deja la 2-3 acasa
Cu pestele eu va intrebam mai de mult, pana la urma i-am dat somon si macrou proaspat facute in tigaie fara nimic, nici ulei nici sare si apoi maruntit doar cu furculita nu si pasat, i-a placut tare mult. Am inteles ca se recomanda sa se dea mai tarziu datorita riscului de alergie pe care il da...asa e aici, toti sunt alergici si speriati de asta, pe aici pe mine nu m-a intreabat nimeni daca sunt alergica la ceva ci la ce anume...
Iar referitor la socializare eu sunt puternic pro, pentru ca nu imi plac deloc copii timizi sau speriosi...ma tot duc cu bebe la tot felul de playgroupuri asa se practica pe aici, intalniri cu mamici si bebei, primele stau de vorba ultimii se joaca, interactioneaza..fiecare cat poate in functie de varsta da' e important sa se obisnuiasca si sa ii placa intre copii. Bineinteles ca reactia de la bunici e total negativa, la modul ca nu e bine sa il duci intre copii ca cine stie ce boala ia....noroc ca sunt departe si ca mie putin imi pasa ....

Maaaama cat am scris, gata ma retrag...noapte buna
Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns robotzica cucului spune:

Elisor, bine ca ai aparut, mama draga, chiar asa, fara sa ne dai amanunte. Iti purtam de grija ca stiu, pe proprie piele, ca nu face bine deloc sa te macini pe dinauntru. Dar stii ce ma revolta pana la cer? Ca zici ca ai plecat de la doctorita "impovarata de vina"! Cum adica?! Cel care face o mama sa se simta vinovata pentru o suferinta a copilului ei nu e om, e bestie, chiar daca cel mai grozav in meseria lui. I-as jupui de vii pe doctorii de soiul asta.

Nu te invinovati de nimic! Toate am vrea sa avem 10 maini si 10 ochi pentru puii nostri, sa facem tot ce e bine, sa observam tot ce nu e, dar nu se poate intotdeauna. Tu o poti ajuta cel mai mult pe Bianca, deci fii tare.

Foarte buna ideea cu baia!

Trebuie sa va las acum, ca tare multe mai aveam planificate pentru seara asta.

Berzei chioare ii face Dumnezeu cuib

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Buna dimineata...

Elisor nicicodata sa nu mai spui ca esti "impovarata de vina"...exceptand acei parinti pentru care cuvantul "denaturat" este un compliment,nici unul nu este vinovat pentru ceea ce se intampla copilasului...Pacat este ca in Romania secolului 21,ca intr-o tara ce se vrea pe culmile progresului,mai exista asemenea cadre medicale care nu stiu sa aseze in exprimare doua cuvinte cu aspect uman si nenorocesc niste oameni si-asa la capatul puterilor...
Revin si eu la ceea ce a spus Nelia si cred ca o terta parere este bine venita,chiar daca spui ca acea fiinta iti va face copilul bine...fiind asa de negativista in exprimare,pentru ca atata timp cat nu este o boala incurabila inca mai este o speranta si trebuie aprinsa,s-ar putea sa-i dauneze situatiei,moralului tau si chiar Biancai ei mititeii fiind receptivi la orice.
Nu te lasa prada disperarii nefiind vinovata de nimic...Stiu ca nu te ajuta cu nimic,insa vreau sa-ti aduc aminte de Mamanati cand i-a luat Dumnezeu ingerasul si a spus ca a inteles ca a avut un ingeras si ca ii va da Dumnezeu un copil si pentru ea...Sa nu te gandesti o clipa la vreo prostie...vreau doar sa spun ca aceea mama nu s-a simtit prin ceea ce a spus vinovata...ci doar impacata...
Cat exista un leac,o rezolvare,un tratament nu conteaza timpul ca spatiu de desfasurare eu iti zic sa-ti tii capul sus sa nu cedezi,desi esti om,sa nu te lasi prada complexelor sa fii aceeasi femeie curajoasa si cu credinta sa astepti ziua cand o sa spui: gata a trecut si asta...pentru ca Dumnezeu da doar celor care stiu ca pot duce..

Loreen cu Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

M-am uitat in urma la lista si am constatat ca doar putine mamici mai sunt active si dupa ce am incercat sa aducem o infuzie de activitate.Probabil ca au multe probleme pe cap si este timpul limitat...AM avut si eu momente in viata si nu puitne cand ma rugam sa fie 30 de ore intr-o zi in loc de 24 si alea pe timp de zi...
Anyway... toate cele bune tuturor si oricand sunteti bine venite...

Monicica am hotarat sa mai aman inceputul serviciului cel putin pana fata Delia un an nu neaparat ca nu sta fara mine ca o sa se obisnuiasca,mai mult pentru mine...anul trecut a fost extrem de incarcat psihologic si vreau sa mai "copilaresc" putin...ca vorba aia mai am destul de muncit,inca 23 de ani...

Andreea pestele facut in folie cu ce garnitura se serveste... cartofi natur?!Eu am niste file de cod insa este slab si i-am mai facut odata si cu cartofi este sec mancati-as de nici nu poti sa mesteci...

Rodica eu eram herpesul nu Androix...aia cu nesul nu o stiam...dar stiam ceva cu uleiul ca inainte foloseam uleiul de la tigara aprinsa si lasata sa arda...isi lasa un ulei care face tare bine,insa pute si eu cum nu mai suport fumul stau cu ditamai buba...

Mai fetelor eu nu mai stiu ce sa-i dau de mancare fetii dimineata si seara...ca la masa de pranz stau bine cu imaginatia...

Loreen cu Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna dimineata. Intru in viteza. Sunt la birou si am gasit art. din CCM national, care prevede reducerea programului si alte prevederi ref. la mame:
"ART. 17
(1) Salariatii care renunta la concediul legal pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa le fie afectate salariul de baza si vechimea in munca. La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de incepere a programului de lucru, daca activitatea unitatii permite.
(2) Femeile care au in ingrijire copii de pana la 6 ani pot lucra cu 1/2 norma, daca nu beneficiaza de cresa sau camin, fara a le fi afectate drepturile ce decurg din calitatea de salariat. Timpul in care au fost incadrate in aceste conditii se considera, la calculul vechimii in munca, timp lucrat cu o norma intreaga.
(3) La cererea intemeiata a salariatelor gravide, angajatorul va permite efectuarea de controale medicale in timpul programului de lucru, conform recomandarilor medicului care urmareste evolutia sarcinii, fara a le fi afectate drepturile salariale.
(4) Salariata in cauza este obligata sa prezinte adeverinta medicala privind efectuarea controalelor pentru care s-a invoit.
(5) Procedura de aplicare a prevederilor alineatelor precedente se stabileste prin contractele colective de munca la nivel de unitate."

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

LA MULTI ANI BIANCA!
LA MULTI ANI Filip Stefan, Daria Irene si Patrick Ryan!

Apropo de baie, de cind Andrei a avut probleme cu dermatita i-am facut baie o zi da, una nu. Iar baita la maxim 37 de grade si nu prea lunga, sa nu i se deshidrateze pielicica. Acum il spal cu sapun cu glicerina si cind s-o termina o sa cumpar unul de la farmacie fara parfum, fara colorant, fara detergent (Avene sau Eucerin). Ulei nu folosesc, iar crema hidratanta de corp Eucerin, Atoderm cu zinc sau Mustela.

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni Spiridusul lu' mami Poze noi cu Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaatan spune:

Monicica-orice shmecherie e super bine venita, dar te rog sa nu te cheltuiesti si sa nu te deranjezi.

Francezul-se amana pe saptamana viitoare, ca barbatu-meu a fost pe drumuri. Dar fac salata Nicoise. Trebe sa fiu pe faza sa cumpar niste ansoa si ardei rosii si verzi.

Elisor si Bianca- eu in locul tau cred ca reactionam mai dur. Ce acuzatii in priviri... ce e aia, mama ei de dr. Adika ce, ea e Dumnezeii cresterii copiilor.
Cum sa te simti tu vinovata, de ce? Tu esti o mama perfecta. Tipa aia are copii? Daca nu, sa taca din gura. Si daca da, la fel.

Cauta alt doctor. Daca ai nevoie de orice ajutor, pentru Cluj, te rog sa apelezi la mine. Iti stau la dispozitie. Asa ca deschide robinetul si elibereaza-te. Ia exemplu de la Florentina.

Ioana-adevarul ca e multisor, mey, cu sumele vehiculate de tine. Dar ia terenul, si ratele de la banca, plus returnarea banilor catre parintii tai o sa te aduca la realitate. Nici noi nu traim cu cartofi fierti si haine de la second hand, dar adevarul este ca banul aluneca din maini, ca si cum n-ar fi...

Nelia-in principiu se foloseste pestele de apa dulce, dar asta nu inseamna ca nu e bun si un merluciu sau cod, sau ma stiu eu ce.
Faza tare este ca reteta innobileaza pestele mai putin nobil, ca sa zic asa, ma refer la pestisori d-astia mai ieftinuti. Cum ar fi mreana prinsa de taica-meu, saracu'.
Da, se taie toate bucatele si se impacheteaza in pachetele individuale, fiecare file cu legumele si consimentele lui.

LA MULTI ANI Bianca, Filip Stefan,Daria Irene si Patrick Ryan!

Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simiena spune:

Buna dimineata !!
Mai incerc si eu o data cu pozele .

poze elian

Mamicul lui Elian

Mergi la inceput