Histeroscopie
![](images/user_woman.png)
Trebuie sa fac o histeroscopie pentru uter septat (bicorn) cu indepartarea septului prin procedeu laser.
Nu stiu la ce sa ma astept.
Daca ati trecut prin asa ceva, va rog povestiti-mi si mie cum e.
Doare?
E de preferat anestezia locala sau generala?
Necesita internare?
Concediu?
Cum te simti dupa?
La cit timp dupa aceea poti sa ai o sarcina, fara riscuri?
Multumesc mult!
Elise
Raspunsuri
Fabya spune:
Elisa uita-te aici la adresa asta si vezi daca te ajuta cu ceva,informatii....eu am facut in noiembrie dar a fost totul suportabil,nu mi-a fcaut anestezie....nu am simtit poate a dat cu un spray dar eu nu pot spune ca e ceva nesuportabil niste dureri ca la un ciclu mai tare.
http://reclama/diagnostic_histeroscopia.htm
Bafta multa si curaj!
Sa aveti o zi usoara si plina de surprize placute
Fabya
" Dragostea inseamna suferinta, si cum multi fug de suferinta, putini sunt cei care iubesc cu adevarat.''
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Elise spune:
Fabya,
Sper sa nu fie ca la HSG, ca am jurat ca HSG nu mai fac cit traiesc....
Eu ma pregatesc sa fac un bb: ai idee la cit timp dupa histero poti sa porti o sarcina?
Ma gindesc ca ramine totusi o rana dupa rezectie... un timp, nu?
Tx!
Elise
danita spune:
am facut si eu histero in decembrie .... doare si nu doare ... la mine a fost mai nasol la HSG decat la histero .....dar trece !
bafta maxima
Elise spune:
da, la HSG mi s-a parut si mie crunt - dar nu datorita medicilor, care s-au purtat f. finut, ci datorita faptului ca trompele mele erau bocna, nu se vedea nimic din ele.
La un moment dat, unul dintre medici m-a intrebat chiar daca le mai am.... daca nu cumva or fi scoase?!
Nu sint scoase..dar e ca si cum n-ar fi.
Probabil din cauza asta m-a si durut atit de tare.
Si m-a mai durut f. tare chestia aia de dilatare... prin care intra lichidul, nu stiu cum se numeste.
Apasa pe ceva si ma durea si cind respiram.
Aici iarasi cred ca e o particularitate a mea, din aceeasi cauza n-am suportat nici sonda urinara dupa laparo.
I-am rugat sa o scoata si m-am dus singura la toaleta, cum m-au trezit din anestezie.
Elise
madaluta spune:
Elise:m-am confruntat si eu de curand cu aceeasi problema cu care te confrunti si tu.in primul si in primul rand tb sa stii foarte sigur dc uterul tau este bicorn sau septat.sunt doua lucruri total diferite si interventiile la fel de diferite.pt uterul bicorn se practica operatia clasica de reconstructie a uterului cu perioada de refacere de aprox un an.pt uterul septat totul e mult mai simplu.o histeroscopie cu anestezie generala.nu simti nimic.te intrebi apoi dc ti-au facut ceva sau nu, asa e de usor.Eu am facut acum 2 sapt laparoscopie si au vazut clar k e uter septat si nu bicorn, dupa care, pe 16.02 am facut histeroscopia si mi-au taiat septul.peste o luna voi merge la control sa vedem tot prin histeroscopie ce s-a intamplat pe acolo si dc s-a indepartat tot septul(la mine a fost f mare si gros, de toti au crezut mult timp k e bicorn)
Am stat internata 3 zile si mi-au dat concediu 7.Am avut o mica sangerare a doua zi, dar nu m-a durut nimic.dupa urmatorul ciclu vei putea sa incerci sa ramai insarcinata
multa bafta
dc mai ai intrebari iti pot raspunde cu placere.
sa auzim numai de bine
ingeras26a spune:
Elise, eu am facut histeroscopie acum 2 sat si mi-a facut anestezie generala. La mine a fost exploratorie, deci nu mi-au facut nimic, au studiat numai. Nu am simtit nimic, iar dupa aceea am avut o jena usoara cateva zile (nu iti face probeme). Am citit pe foaie ca m-au dilatat la 6, asa ca nu cred ca as fi rezistat "pe viu". Poate cand nasti e altceva, dar asa...degeaba, parca nu-mi venea...
Cat despre HSG, sa nu aud de ea...eu am lesinat, v-am mai spus :( dar am inteles ca daca te doare este ok de la unii dr, ca daca te doare Nu este ok de la altii, asa ca habar nu am ce sa zic, oricum, durerea se uita, dar tot nu as mai repeta-o...cred.
Bafta multa!
Ingeras
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nikole/nikole.jpg)
nikole spune:
Eu am facut acum 3 ani histeroscopie.Nu am simtit absolut NIMIK.Dr(directorul Sp. Elena Doamna din Iasi) afost un om de nota 10, imi arata pe ecran peretii uterului, si imi spunea absolut tot ce face.O asistenta ma tinea de mana si de vorba in acelasi timp, ca ma luase unsomn...si nu ai voie sa adormi!!!Nu durere,o usoara jena, simteamcu rotea furtunasul ala in mine, dar e o senzatie f vaga, intrucat de la anestezie esti ametita.Imi simteam capul fff greu abia puteam sa-l misc.Mi-a facut anestezie generala, m-a lasat zece minute, si apoi mi-a facut anestezie locala.A durat 15 minute toata interventia.In urmtoarele3 ore eram acasa.Am stat o ora in spital, sa-mi revin din ameteala, ca mergeam ppe 7 carari, dupa care amplecat acasa pepiioarele mele.La 2 sapt dupa trebusoara asta am ramas insarcinata.Ce vreau sa-ti mai zic, in urma invest. care a culminat cu histeroscopia, dr. mi-a dat sa fac trat cu polidin 10 zile.Asta se intampla pe la inceputul lui Decembrie, iar la sf lunii eram insarcinata!Sa fii sanatoasa si numai bine...in cazul in care ai facutdeja histero...ai vazut situ ca nu a fostdureros, mai mare frica.Daca urmeaza sa o faci, mergi linistita nu ai de ce sa-ti faci griji.Poate ne scrii cum iti este.
http://photos.yahoo.com/frezia_2004
Elise spune:
multumesc mult!!!
maine ma internez pt. histero.
Sper din tot sufletelul meu sa fie anestezie generala (altfel nu ma chemau cu o zi inainte la spital... nemincata si nebauta, banuiesc ?!)
Nivelul meu de suportabilitate la durere e asa de scazut ca nu exista.
Si histero a mea nu e numai exploratorie, ci de indepartare a septului, deci... pe viu... putin probabil sa se intimple.
Oricum.
Imi e cam frica.
Dar pina maine o sa-mi treaca.
Elise
ingeras26a spune:
Elise, bafta multa, multa!
Nikole, ce mi-ar placea si mie sa raman luna asta! Am facut HSG, histeroscopie, dupa care mi-a venit CM si apoi am facut 2 ISA. Pe 9 martie aflu...
Elise, sa ne tii a curent cu ce ti-a facut!
Pupicei, Ingeras