Deserturile Nataliei (5)
Raspunsuri - Pagina 9
lizi32 spune:
auoleu! ajutor atunci pt ca se pare ca am incurcat borcaneleeeee!!!!
am facut blatul care ma linistesti tu si zici ca e la fel!
unde gasesc reteta de cheese cake??? ca am dat numai de tortul cu branza nemtesc si am crezut ca vb despre acelasi lucru!!!!!!
help!
Balbina spune:
Lizi, reteta de cheese cake e pe pagina 4: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68747&whichpage=4
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
lizi32 spune:
branza cu pricina deja e in drum spre casa ( adica o cumpara consortul)
dar ce ma fac de amidon?? niste pudding de ala dr otker nu merge in loc?? sau mai au ei pe aici tot felul de starch-uri de porumb sau orez....
hai ca te-am zapacit de tot! o prajitura fac si eu si ce de mai intrebari
dar tot o fac!
si pun si poza!
merci din suflet!
Balbina spune:
Lizi, merge si puding. Iar starch in dictionar e chiar amidon, cica De orez nu stiu cum e, dar ala de porumb ar merge perfect.
Intrebarile nu ma deranjeaza, pacat ca nu le observ imediat ca sa-ti raspund mai repede.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
tumpi spune:
Ininte de a incepe sa prepar toate cele pt tortul cu trufe vreau sa ma asigur ca totul e ok.Asadar,am sa fac de azi crema si tortul propriu zis il fac maine,pana aici totul simplu.Ar fi aici o intrebare si anume, Natalia tu aici zica 2 pahare de frisca(era sa nu gasesc Dorna, gasisem alata frisaca lichida si aia avea doar 25% grasime), asta inseamna cat?500g?Ca daca-mi aduc aminte un pahar era de 230-250g, nu?
Asa alta chestieAsputea inlocui lichiorul cu niste whisky?Ca nu suntem bautori si sa iau o sticla doar pt o lingura u-mi vine, si daca tot am whisky in casa...sau ii imbat prea tare?La un mom dat ma gandeam ca as putea opune esenta de rom in loc de lichior , ce zici?Vreau sa-mi iasa torutul super, este pt o persoane tare importanta si nu vreau sa dau rateu.Intotdeauna mi-au fost apreciate dulciurile si nu as vrea taman acum sa nu-mi iasa, mai ales ca prima data cand fac un tort.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
lizi32 spune:
Natalia ghici ce am la cuptor???
nu stiu altora cat o sa le placa dar eu cu fi-miu am avut scandal mare: sa imi manance toata crema de tort si alta nu!!!! de abea l-am trimis la plimbare!!!!
am facut o amestecatura de branza fina nesarata si philadelphia ( ca sotul a inteles aiurea si a luat numai o cutie!); am pus si pudding ( fireste ca stiam ce inseamna starch dar ei aici le spun altfel si eu banuiesc ca despre asta e vorba)
sper sa nu dea rateu cuptorul meu care e nou si merge aiurea rau de tot. eh daca nu iese tot e bine ca am pe cine da vina
revin cu poza!
lizi32 spune:
apropo ( si fara legatura ) stie cineva pe aici cum se activeaza PM ul???? ca n-am reusit sa deslusesc inca...
merci
danyce spune:
Tumpi, si eu am folosit whisky cream liquor+rom. Nu stiu cum e tortul la gust ca e la racoare, dar trufele-s dementiale. Pe smantana pe care am folosit-o nici nu mai stiu cum o cheama, doar ca era proaspata sunt sigura.Sunt super curioasa cum e la gust tortul in sine (la aspect e minunat). A propos, Natalia, mi-au iesit 9 foi si am folosit 10 oua pt tavile mele de 26 cm diametru.
Lady's fingers l-am facut asa cum am zis, cu fructe asortate printre randuri, am nivelat frumos frisca deasupra si dupa vreo 2-3 ore o sa pun jeleu de portocale deasupra (suc fanta+budinca), peste niste felii de fructe.
Am mai facut un tort, Succès praliné-café, pt amatorii de creme cu cafea (blatul e cu albusuri si faina de migdale - un soi de merengue).
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
Balbina spune:
Tumpi, 2 pahare de frisca inseamna 0.5 l, adica o jumatate dintr-o cutie mare de Dorna. Sa nu iei care cumva frisca cu procent mai mic de grasime, a patit-o Crinuta, nu i s-a intarit compozitia pentru trufe, si nici crema nu a iesit cum trebuie.
Poti folosi whisky fara probleme. Eu folosesc lichior de ciocolata mai ieftin, unul Tanita, la sticlute de plastic, exista si in varianta de 200 ml. La deserturi merge chiar foarte bine.
Esenta de rom nu te sfatuiesc sa folosesti la acest tort, mai bine whisky sau deloc, decit rom.
O sa-ti iasa super tortul, sint sigura.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
Balbina spune:
Lizi, umplutura pentru tort/cheese cake e intr-adevar foarte buna, asa ca il inteleg pe fiul tau.
Pentru PM trebuie sa intri la mesaje private (vezi in sirul din stinga paginii) si la Optiuni sa bifezi "Activeaza mesajele private".
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!