Deserturile Nataliei (5)
Raspunsuri - Pagina 8
Balbina spune:
quote:
Originally posted by Gabrielama
Natalia,
inca n-am reusit sa fac tortul cu branza, dar sunt hotarata sa il fac. Am insa o intrebare - scuze, dar cum n-am facut niciodata asa ceva nu stiu cum se face....
As vrea sa pun deasupra fructe, nu bezea; ma gandeam la fructe de padure, din cele congelate. Cum se face cu gelatina? Le pun pe tort cand il bag in cuptor? La cele din compot se face la fel?
Uf.... tare greu imi pare.......
Multumesc pentru ajutor!
Gabi
Gabi, eu de ceva timp fac acest tort fara bezea, doar cu fructe. Sa-ti spun cum fac eu. In reteta ai sa vezi ca la umplutura merg 4 oua, din care 2 albusuri se folosesc pentru bezea. Ei bine, eu pun toate 4 oua in brinza (le bat bine, etc. vezi cum e descris in reteta) si coc tortul. Apoi dupa ce se raceste, aranjez fructele pe tort. Pe urma prepar gelatina de tort cu suc, compot sau cu apa indulcita. Torn jeleul peste fructe uniform si bag la rece.
Un sfat important: daca folosesti fructe congelate, dupa ce le aranjezi pe tort, asteapa pina se decongeleaza bine, dupa aceea torni jeleul. E important pentru ca gelatina sa se intinda uniform peste fructe, ca daca e suprafata foarte rece (congelata), se prinde imediat si nu se poate obtine un aspect lucios si uniform.
Sper ca te-am lamurit, mult succes si curaj, nu e deloc complicat de facut.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
alinkav spune:
Fetelor va recomand cu mare caldura Cheese cake-ul! Am facut de 2 ori pana acum si e super bun la gust!!!Sotul meu, dupa primul tort ma intreba cand mai fac inca unul.
In we mai fac o portie de Brownies, ca si prajitura asta e favorita noastra.
Alina si Alex Andrei(22 noiembrie 2003)
Balbina spune:
Alina, ahaaa, deci in w-e de undeva de foarte aproape de blocul meu va mirosi intens a brownes, e bine de stiut
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
danyce spune:
Natalia, am facut fingers , urmand ca maine seara sa prepar tortul in sine.Au iesit super fain (dupa ce m-am chinuit cu un aparat meserias de facut biscuiti spritati si alte minunatii, tot la punga am ajuns, dar la mai multe ustensile de spalat).Am facut portie dubla pt ca am vrut sa am si choux-uri de umplut cu pasta de branza si somon afumat.Poze o sa pun cand termin toata treaba, adica maine sau in weekend.
Acum vreau sa ma apuc de tortul cu trufe, dar ma gandeam sa-l fac mai mare, cu diametrul de cam 26cm (tu spuneai 20 in reteta ta). Ma intreb cam cu cat sa maresc cantitatile in cazul asta. Daca pun 2 oua in plus si calculez restul ingredientelor in fct de nr de oua, crezi ca e OK? Eu oricum ma apuc imediat de treaba, adica de preparat si de copt foile(à propos, eu n-o sa mai desenez nimic, pur si simplu voi folosi fundurile de la 2 forme de tort detasabile).Ma mai intreb care varianta ar fi mai buna: sa fac tot tortul si sa-l congelez sau sa fac azi doar foile, maine sa-l umplu si decorez si apoi sa-l pun direct in frigider (se va servi sambata si duminica)?De fapt trebuie sa ma gandesc bine cat loc imi va ramane in frigider ca acum e plin ochi (tocmai am facut cumparaturile).
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
Balbina spune:
Daniela, ma bucur ca ti-a iesit bine fingers. Eu prefer punga tocmai pentru ca sint o comoda si nu vreau sa mai spal niste vesela in plus. Am auzit mai multe fete plingindu-se ca li se rup pungile, nu mai tin minte daca e mentionat in reteta, e nevoie de niste pungi mai rezistente, si atunci iese totul brici.
La tortul cu trufe: eu zic ca pentru un diametru 26 cm iti trebuie cantitati marite cu minim 50%. Poti sa faci initial o portie, sa vezi cite foi iti ies, si abia dupa aia hotarasti daca mai faci o portie de aluat sau doar o jumatate. Ca sa aiba o inaltime optima, e nevoie de macar 7-8 foi.
Daca faci acum foile, nu stiu cum ai sa reusesti sa termini tortul tot astazi, doar daca ai deja crema pregatita de cel putin citeva ore. A doua varianta propusa de tine mi se pare ok, adica sa umpli si sa decorezi tortul miine, cu o zi inainte de servire.
Mult succes mai departe si petrecere frumoasa! O sa astept pozele cu nerabdare.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
lizi32 spune:
Natalia, cred ca te pricepi bine la prajituri- arata f bine in poze; si mie imi place sa fac prajituri si m-au tentat cel mai mult 2 dintre cele vazute pe site-ul tau: e vorba de cheese cake si cappucino... am tot gustat si incercat tot soiul de cheese cake dar inca nu am gasit reteta minune...
si mai e ceva: locuiesc in ist. si aici ai sa te miri dar nu se gaseste smantana!!! au un fel de krema ( asa ii zic ei) care cred eu ca aduce a frisca dintr-aia nebatuta, la cutii. crezi ca poate schimba gustul asa incat sa nu mai aduca cu ceea ce iti rezulta tie folosind smantana??
as vrea sa incerc chiar maine una din cele 2 de mai sus intrucat e mare petrecere mare si lumea asteapta ceva romanesc ... ti-as fi recunoscatoare
lizi32 spune:
haha natalia sant chiar ametita! pai erau mai jos retetele cu pricina! daca ma gandesc bine as putea sa trec la treaba chiar acum: prichindelul doarme iar sotul e de garda la spital!! sper sa imi ajunga toata noaptea
Balbina spune:
Lizi, am mai auzit ca in Turcia nu se gaseste smintina. Dar vezi ca reteta cheese cake-ului contine crema de brinza (gen Philadelphia), a fost optiunea mea sa folosesc smintina, care dupa scurgere capata o consistenta foarte asemanatoare cremei de brinza.
De frisca de aia nebatuta tot ai nevoie, si la cheese cake, si la cappuccino.
Sa-mi spui cum ti-a reusit.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
lizi32 spune:
Nat, am sa folosesc o branza de a lor speciala pt prajituri care se cheama LOR si e nesarata- seamana f mult cu a noastra de vaci dar e mult mai cremoasa; philadelphia de care zici s e gaseste dar cred ca va iesi mult prea greu tortul daca fol 750 gr!! e mult prea grasa...
eu o fol la tiramisu care imi iese de trilioane si nici nu e f costisitor ( daca vrei iti dau reteta)
aseara n-am reusit sa ma apuc de treaba pt ca nu aveam lor dar azi am fost in bazar si am luat - f f proaspata; nu ma mai ametesc pe site pe aici pt ca maine e petrecere mare la noi in familie si sper sa ii dau gata cu tortul tau! sotul meu e mare amator de cheese cake si tiramisu dar de data asta va fi cheese cake
hai ca poate fac si o poza cu rezultatul
Balbina spune:
Lizi, la chesse cake nu e vorba de 750 g, ci doar de 500 g. Tu probabil il confunzi cu tortul de brinza, acolo da, se pun 750 g de brinza de vaci (insa eu pun chiar 1 kg). Plus ca la cheese cake nu se foloseste brinza de vaci propriu-zisa, ci crema de brinza, gen Philadelphia, care are o cu totul alta consistenta si alt gust. De aceea si aceste 2 prajituri ies diferite la gust. E adevarat, blatul este dupa aceeasi reteta, insa umplutura e complet diferita.
Dar sa stii ca si tortul cu brinza si cheese cake-ul sint delicioase, fiecare in felul lui.
Sa faci neaparat poze si astept sa-mi spui ce impresie a avut sotul tau.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!