Deserturile Nataliei (5)
Raspunsuri - Pagina 11
tumpi spune:
Aha,deci nu-s singura care zice ca necesita mai multa crema tortul.Mie una mi-au iesit 12 foi de blat.De adaugat zahar, nu mai e nevoie sa adaug, e ok asa cum a iesit, doar putin mai mult sa-l insiropez,desi mie una nu-mi plac torturile insiropate.Una peste alta, tortul a fost f bun si a fost apreciat.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
au mai ramas 5 zile
danyce spune:
Voilà niste pozici de aici pt a vedea tortuletul meu cu trufe (in primele poze), tortul Lady's fingers mascat de jeleul de portocale:))) din penultima poza (intre ele mai e tortul cu bezea si cafea:))), iar ultima poza e cu torturile incepute pe masa pt ca am uitat sa mai fac poze cu sectiunea fiecarui tort in parte.
Au fost minunate torturile si nu a mai ramas nici o faramitura din ele.Tortul cu trufe a facut furori (un invitat a solicitat ieri a 2-a felie:))) zicand ca o bucurie mai mare nu as fi putut sa-i fac).Si Lady's fingers, varianta mea adaptata, a avut succes foarte mare la cei care-au indraznit sa pape (asta pt ca aici torturile cu frisca din patiserii sau magazine nu-s asa grozave, nu au succes in general...de aceea l-am si readaptat, adaugand fructe din compot mix si jeleu de portocale pe deasupra ca sa pacalesc poporu', ceea ce am si reusit).Merci, Natalia, pt retete si idei!
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
Balbina spune:
Daniela, imi pare asa bine ca dulciurile au fost pe gustul musafirilor tai si ca ti-au fost de folos idele.
Cum ai reusit sa torni jeleul peste fingers, cum de s-a tinut si nu s-a scurs printre ele?
Tortul cu inimioare e cumva ala merengue de care ziceai? Arata tare aspectuos.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
alexia28 spune:
Tumpi,foarte frumos ti-a iesit tortul. Te-am gasit pana la urma
Deci, sa recapitulez.... la tortul cu trufe ar fi mai bine sa cumpar frisca cu procent mare de grasime si sa maresc cantitatile la crema. Ca sa fie gata pe 1 martie este bine sa fac crema si trufele de astazi si sa le bag la congelator?
Abia astept sa ma mai laud la musafiri cu o prajitura....
Natalia, multumim tare mult pentru retete
http://community.webshots.com/user/tinisor
tumpi spune:
alexia, eu zic ca ar fi bine sa pui cam 600-700g de smantana lichida(dorna rosie) si 200 g cioco amaruie, daca ma insel Natalia, te rog sa ma corectezi.Asa iti va iesi crema mai multa si nu vei avea pb la ornat.Mie una mi-au iesit 12 foi, asa ca am avut nevoie de mai multa crema.Crema o poti face si maine, daca tortul il faci pe 1, desi nu cred ca ar fi pb daca o faci de azi, la fel si trufele.Asteptam impresiile si ale tale si ale musafirilor.
Eu in we, fiinca este lasata de sec de branza si vin finii la noi, am sa fac cred ca o prajitura cu branza, dar cred ca ma bag iarasi la lady's fingers.Dar mai am timp de gandire pana vineri cand fac meniul.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
au mai ramas 4 zile
danyce spune:
Natalia, am uniformizat stratul de frisca de deasupra si am lasat tortul cateva ore bune la rece.Apoi am pus niste fructe ramase si am turnat jeleul peste ele. Nu am avut absolut nici o problema. Jeleul de care vorbesc se face fff usor si e destul de gros, e ca o budica transparenta-portocalie. Se intareste imediat.In suc Fanta incalzit pe foc se pune budinca de portocale sau vanilie dizolvata tot in suc si se bate cu telul pana se ingroasa, dupa care se raceste putin (nu prea mult ca nu se mai poate intinde).Se intinde usor cu o spatula.Sper sa te fi lamurit:)))
Si da, tortul cu inimioare e cel de care scriam eu.Ii zice succès praliné-café pt ca se face crema cu ness si cu praline.Blaturile sunt din merengue cu pudra de migdale.Sa stii ca a fost prima data cand am facut felul asta de prajitura, dar a iesit super.Si eu ma temeam de merengue pana acum:)))
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
babirusa spune:
Natalia, am facut tortul cu trufe, tortul a iesit super, dar cu trufele am avut probleme , nu se intareau nicicum, au stat o gramada de timp la rece, apoi in congelator, dupa ce le scoteam se muiau.....poate imi spui de ce?
babirusa si Alexandra(14 oct.2004)
lizi32 spune:
Nataliaaa
tu care m-ai ajutat intotdeauna
te rog frumos frumos de tot sa imi spui si mie cum dau eu de administrator!! ca sa ma desluseasca si pe mine cu albumul ala foto!!!! ca nu mai pot imi vine sa
Balbina spune:
Alexia,
Smintina dulce La Dorna la tetrapak rosu este perfecta pentru tortul cu trufe. Are 32% grasime. Ciocolata sa nu fie de menaj, ca e foarte posibil sa nu-ti iasa cum trebuie cu ea.
Ca sa fie gata tortul pe 1 martie, poti sa faci miine totul. Dar daca nu vrei sa te incarci intr-o singura zi, poti face din seara asta ceva: sau foile, sau compozitia pentru trufe, sau crema. Vezi si tu cum ti-e mai comod si ce ai pe moment in casa din ingredientele necesare.
Atit tortul intreg cit si trufele separat se pastreaza foarte bine la congelator.
Da, Ioana are dreptate, poti sa faci un pic mai multa crema, cam 600-700 ml frisca si 200 g ciocolata.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
Balbina spune:
Daniela, inteleg ca nu a fost chiar un jeleu (cu gelatina), ci un fel de crema pe baza de amidon, daca e budinca, nu? Suna interesant, sint sigura ca a dat o nota de prospetime intregii prajituri.
Daca nu ti-e greu, ai putea sa postezi reteta cu merengue, m-a intrigat si pe mine.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!