Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (48)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

Buna dimineataaa..
V-am speriat! Nu va mai asteptati sa apar asa soon, soon?

Tangerine, ce fericita esti ca Maria papa asa de bine... Andrew mai nou mananca numai in leagan, balansat, cu pestisorii din dotarea leaganului rotindu-se deasupra capului si muzica.

Irina, tu l-ai lasat pe Vladut sa planga in hohote asa mult? Cam cat? In speranta ca imi voi invata copilul sa adoarma cu cat mai putine lacrimi, sau deloc, mi-am comandat pe internet cartea "The No-Cry Sleep Solution: Gentle Ways to Help Your Baby Sleep Through the Night"- sper sa rezolv ceva. Nasoala faza cu vaccinul. Am o prietena care a venit din Ro de 3 sapt si fata ei a facut intr-o noapte febra f mare. Inima ii batea f repede si respira sacadat de parca alerga si fata dormea de 1 ora. S-a speriat f tare si ajuns cu ea la urgenta, acolo i s-a ezplicat ca atunci cand bb-lusii au febra mare, asa le bate repede inimioara si respira sacadat pentru ca le creste presiunea arteriala. A zis ca e ok, dar trebuie tinuta sub control febra.

Ioana, nu e nevoie sa imi trimiti nimic care sa-mi aminteasca de voi, pentru ca eu mereu ma gandesc la voi si bb vostrii. Va citesc in fiecare zi, dar nu prea apuc sa raspund. Acum m-am ambitionat, ma mulg si o pompa o tin cu mana, cealalta am sprijinit-o de pat(chit ca stau cocosata)-asa am o mana libera sa scriu. Felicitari pentru dintisoral Mirunei si asteptam sa-l vedem in poza.

Marlena..de 5 ori s-a trezit? Si al meu tot ofta si gemea ca se certau vecinii de sus si se auzea f tare. Indemanatic Alex daca a reusit sa desurubeze sticla de ceai.

Locca, incearca sa te odihnesti, bb are nevoie de tine cu un tonus bun. al meu inca nu a experimentat asa rasuciri si tarari, probabil si din cauza fundului mare. (seamana cu mama lui, latifundiara-lata in fund)

Godzila, inca statea nelegat atunci...acum nu mai am curaj. Se suceste tot si aluneca din bouncer, ba acum l-a prins mama ca isi propteste picioarele in marginea lui si se ridica de fund. Multumim de aprecieri si Iulia e frumoasa foc.

Ege, frmos obicei cu cadourile primului dintisor..cred ca o sa-l imbratisez si eu (obiceiul).

Anto, pare interesant link-ul acela dar franceza mea scartaie estul de mult asa ca nu inteleg mare lucru. Sa cercetez daca nu cumva au si varianta in engleza.

Cge, eu doresc pentru Andrew o surioara ma1 peste 2-3-4 ani si deja am ca model pe VIctor si Ancuta. As vrea si Andrew sa fie asa de bland, intelept si iubitor ca si Victor.

Mifloricico, nici Andrew nu se constipa de la cerealele de orez, am observat ca pana termin de dat tot ce am pregatit pentru el se lichefiaza foarte mult, de multe ori spre sfarsitul castronelului mai pun pentru ca incepe sa curga rau din lingurita si ce e mai grav-aluneca f repede din gurita kupilului. Probabil ca si in stomac devin repede lichide, nu se intaresc ca sa constipe.

Jadi, multa sanatate lui Vlad, increarca in timp ce mananca sa-i atragi atentia cu ceva. De ex pune-l in patut pe o perna sa stea ridicat suficient si invarte-i caruselul muzical, eu asa reusesc cu Andrew sa pape mai mult lapte.. incerc sa-i distrag atentiacu ceva. Nu ca al meu ar fi prea slabut dar 110 cam cat mananca acum la o masa daca nu-l "ametesc" mi se pare totusi prea putin-atat manca atunci cand a iesit din spital.

Irina 81..asa, asa

Vera, La multi ani, multa sanatate si fericire

La multi ani si sarbatoritilor zilei: Clara,Ilinca,Maria, Alexia si Antoine

Oana D & Andrew- 1 sept 2005Foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

La 2 luni a facut putina febra (38.2), dar a plans mai mult. La 4 luni a facut 38.5 dar a fost lejera treaba. Si de data asata a fost tot o singura intepatura si picaturile pe gurita. Si cica se face si anti-rujeolicul la 7-8 luni (sau chiar 11), inca nu stia exact, cica ar fi 2 variante de vaccin. Mai vedem...
Marlena zic ca pe primul l-a facut mai repede api au fost 2 luni intre ele si alte explicatii cum ca acum copii sunt mai grasuti si ca de aia se poate face inainte ca intre vaccinuri trebuie sa treaca minim 30 zile... Si cum la celelalte 2 nu a fost rau, nu m-am agitat nici acum vina mea aici. Acu' bine ca a tecut, ca rau a fost .

Irina si Vladut (26.08.2005)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pharmacris2002 spune:

Ioana-Hep. virala A se transmite pe cale fecal-orala si este o boala infectioasa dar se vindeca.Nu lasa sechele.De obicei apare in colectivitati cu o pers infectata care poate fi asimptomatica.Poti sa-i ceri niste analize ale ficatului -transaminaze GOT, GPT.Si daca sunt crescute atunci exista o suferinta a ficatului.De obicei se insoteste si de o serie de alte simptome.Poate exista si starea de purtator asimptomatic si sa transmita boala.Exista vaccinare si ptr hep A.Eu m-am referit la hep B si C ca ele sunt boli in care virusul ramine in organism si se cronicizeaza ducind la o serie de afectiuni.
In concluzie -bona sa se vaccineze ptr hep A si B.Fai analize sa vezi daca are si hep.C dar nu exista vaccin.
Caile principale de transmitere la hep B si C sunt -produsele de singe, instrumentar nesterilizat, contact sexual.
Acum nu stiu daca acestor persoane ar trebui sa li se interzica sa lucreze in astfel de domenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole74 spune:

Fetelor scrieti, nu gluma!
Ioana felicitari pentru dintisor!
Jadi multa sanatate puiului!
Si noi am facut vaccinul de 2 luni la 2 luni fara 2 zile si de 4 luni, la fel. Am facut putina febra, pana in 38 la ambele, dar cred ca e normal.

Nicole&Ioana Alexandra

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

Marlena dupa epidemiile din iarna asta ministerul a decretat ca se face la 7 luni, dar doctoreasa mea nu e de acord. Ceva de genul ca au scos alt vaccin care se poate face la 7 luni, dar ea zice sa asteptam pe ala de 11 (nu sunt sigura ca am priceput bine).

Oana dau PM ca am plictisit fetele cu povestea asta .

Irina si Vladut (26.08.2005)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinela79 spune:

Harnicute tare fetele!Eu n-am timp nici sa mor.Acum si Iaris are ceva.A facut un pic de febra,38,2, luata rectal si a facut un kk cu mancare nedigerata si urat mirositor.Luni o sa-i fac si eu copro..Nu stiu ce poate avea, ca afara nu am mai iesit de vreo saptamana buna din cauza frigului.Dr mea nu e de gasit in week-end si azi cand avea bebe febra era plecata de la cabinet.Daca maine mai continua tot asa cred ca am sa caut un medic disponibil.
Imi cer scuze ca nu am mai intrat sa va felicit puisorii, care sunt niste draguti, dar abia va citesc si iar ma intorc la casa mea care nu-si mai revine de aproape 5 luni.Zilnic vad lucrurui care nu sunt in ordine si mai strang si iar se aduna si uite asa imi trece ziua.
Aveti copii frumosi nu vreau sa nedreptatesc pe vreunul si nu dau nume nu cumva sa uit.
Tangerine, Iaris cand a vazut-o pe fetita ta a strigat "Goia", nu stiu ce inseamna, dar cred ca i-a fost draga si venim cu petitul.Va pup, ma intorc la bebelul meu , care nu stiu ce are, ca in rest e voios.Mama zice ca sunt dintii, ca pe noi tot ne chinuie de la 3,5luni, dar nu ies, banditii

Mary, mamita lui Iaris(18.09.2005)

Mergi la inceput

Eu nu voi face antirujeolicul la 7-8 luni ptr ca nu sunt studii pe pacienti la virste asa mici.El se face intre 12-15 luni dar datorita epidemiei de rujeola s-a hotarit sa se faca mai devreme dar nu se stiu care sunt consecintele la un copil asa mic.Am discutat si cu dr mea pediatra si tot asa m-a sfatuit si ea .Mai bine ma feresc de colectivitati cu copilul decit sa-i fac vaccinul mai devreme.Fiecare face cum crede dar daca vrei sa refuzi vaccinarea la 7-8 luni nimeni nu te obliga sa o faci.

Mergi la inceput

Acum sa va povestesc si despre noi-Fetitei mele nu ii place sa manince nimic cu lingurita.Este un adevarat chin cind vine ora de pireu de legume asa ca am facut o gaura mai mare la bibe si am facut supa de consistenta iaurtului si ii dau cu bibe.Dar cu marul si brinzica cum sa fac ca dupa ce ma chinui sa le pregatesc ea nu maninca si le arunc
Voi fierbeti legumele zilnic sau preparati mai mult si le tineti la frigider si ptr ziua urmatoare?
Si nu vrem sa adormim decit in brate si numai la mine.La tati nu vrea .Asa ca sunt solicitata la maxim.Ce ma fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mysweetest spune:

Octaviana eu prepar supa si ii dau 2 zile din ea.Cu marul sau branzica pune-le la blender si vor iesi o pasta fina..eu am pus si legumele cu carnita si nu se vedea nici o bucatica de carnita intreaga acolo. Mi-e greu ca trebuie sa spal blenderul dupa fiecare operatie dar daca le fac la mana si mai ramane cate o bucatica mai mare se ineaca si mi-e teama.

Astazi de ex. am facut dimineata suc de mere cu storcatorul, apoi am pus in blender banana si sucul de mere, i-am dat sa pape..apoi spala storcatorul si blenderul, fa supa, apoi pune in blender legumele si carnea, apoi spala iarasi blenderul ...si tot asa...i-am zis sotului ca trebuia sa -mi ia un robot cu spalare automata .

Marlena & mysweetest Alexandru *3 septembrie 2005*
uite atat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anirim spune:

Salutari dragi mamici,

Noi azi am terminat tratamentul cu antibiotic si ne simtim mult mai bine , dar mai avem perioada de convalescenta,iar apoi plecam si noi la plimbarica.

Am o rugaminte mare catre CODRUTA_GRG : de unde ai luat-o si cat costa jucaria Petrei? (Am vazut-o in album Petra 5 luni, poza 43/73 ) . Multumesc anticipat.. La multi ani Petra !
IOANA : FELICITARI MIRUNEI PT DINTISOR,Stii care este traditia? Cine vede primul dintisorul ii cumpara ceva fetei, ceva trainic din metal.

Anirim si Andutzu

Mergi la inceput