Mamici de mai-iunie 2006 (34)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina1702 spune:

CamiM atunci poate are dreptate InaIoana..oricum sper sa-ti treaca...macar sa treaca zilele astea repede ca sa ajungi la doctor sa rezolvi orice ar fi...
multumescmult pt urari...abia astept sa plec...
desi e frig eu sper sa umblu destul de mult...cat despre ninsoarea amintita de raalucutza, ce sa zic...imi place...si asa aici iarna nu a fost cu zapada iaro pozele ei mi-au placut tare mult...asa ca, merg si eu in tinutul ei de poveste...
va pup,
si sa ne auzim cu bine peste o saptamana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amiss_zip spune:

Am auzit si eu de Abu Abdu whatever si am inteles ca e foarte bun pe specificul lui. Am vrut si noi sa mergem acolo o data dar... nu l-am gasit (nu stiam adresa exact) si am mers de-am papat in alta parte.

Acum ...pentru ca nu stiu cum e mancarea arabeasca, intreb si eu: nu este o mancare cam grea? Eu am fost la un restaurant libanez Four Seasons. Foarte bun dar... o mancare extrem de consistenta si grea cu multe paste(paste de seminte si alte alea), uleiuri...

Cat despre apa... 6 ani de cand stau in Buc am baut apa numai de la robinet, fara sa o fierb. Acum pietricica s-a format de cateva luni (anul trecut la un control nu o aveam). Am trecut pe apa plata... ne simtim bine. Apa plata nu este buna si din cauza faptului ca ii lipsesc anumite elemente...eu obisnuiesc sa ii mai spun moarta.

In ce priveste recomandarea legata de cantitatea de apa pe care sa o beau singura motivatie a doctorului a fost ca nu este bine pentru ca sunt insarcinata si ca e posibil sa ne umflam. Oricum...acum pietricica ne-a lasat de vreo 1-2 saptamani Poate s-a eliminat! Ar fi super!

Cat despre plaje si mare....pot spune ca imi este extrem de dor ! Dar nu prea vad cu voi putea merge la mare in conditiile in care e posibil sa nastem in iunie, iulie si primele trei luni care vor fi f grele, se vor suprapune peste ... u know...zilele insorite! Si nu cred ca mai rezist pana la anu'

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Cami
Si eu am avut problema asta chiar saptamana trecuta. Am sunat-o pe moasa mea si mi-a pus o serie de intrebari dupa care a ajuns la concluzia ca mi se intind ligamentele. Eu cred ca tu ai la fel. Dupa cum ai descris durerea si unde te doare am avut si eu exact la fel. Deci nu-ti fa probleme..e ceva normal....Acum nu mai am chestia asta.

Fetelor am sa lipesc aici un mesaj de pe forumul Romanilor in Olanda despre nasterea unei Romance in Olanda. V-am dat eu adresa de link o data. Eu am crezut ca explodez la citirea acestei povesti:

"Hai sa va zic la mine cum a fost...ca doar de o saptamana ce am nascut...

Am nascut la spital, asa cum mi-am prospus....M-au apucat durerile pe la 5 dupa-amiaza( contractii usoare la intervale neregulate)...Pe la noua seara deja erau regulate si incepeau sa-mi dea de gandit.La 12 noaptea erau la 8 minute si eram deja sigura ca ...ASTA E! Let the show begin!
In carnetelul de la moase scria ca trebuie sa suni doar cand contractiile sunt la 5 minute una de alta si cu o durata de 60 de s.Vreausa va zic ca aveam contractii la 2-3 minute dar nu asa de lungi si inca nu indrazneam sa sunt la moasa.Si dureroase de aveam impresia ca mi se rupe si spate si picioare,etc....Naspa !Cum nici in cosmarurile cele mai nasoale nu iti poti inchipui...In momentele alea nu ma gandeam decat: ce proasta am fost ca n-am nascut in Romania.

La ora 3 dimineata mi-am sunat in sfarsit moasa , care a ajuns (probabil ca aglomerat pe strada) dupa o ora jumate la noi acasa.Deja intrasem in panica ca nu mai vine.
Dar important e ca a ajuns.Dilatatie 7cm.Repede la spital.(Ca doar asa am vrut).Si acum e partea misto.cU CONTRACTII TOT LA 2 MINUTE, acum e chiar sa fii intr-o masina si fiecare minut sa ti se para o eternitate.Dar a trecut.Suntem la spital.Nu ma mai tin pe picioare de durere.As da orice sa se termine cat mai repede.
Pana la 5 dimineata am dilatatia la 9cm.Si aici s-a blocat mecanismul.2 ore mai tarziu eram doi la 9 cm dilatatie, dureri de nu doresc nici la cei mai aprigi dusmani, urlam (ca din gura de sarpe la fiecare contractie) si stiu ca se zice ca ar trebui sa te controlezi, dar simteam ca mi se sfasie orice muschi in corp (si nu e o metafora) iar cretina mea de moasa (cu care de altfel am nascut si la spital) mi-a zis ca pana la 7.15 nu imi da nici un calmant ca bebe trebuie sa vina natural.

Vreau sa zic ca maica-mea si barbate-meu care au asistat la nastere erau ei livizi de ce vedeau, iar catre sfarsit nu mai aveam puterea nici sa deschid gura dar-mi-te sa mai tin picioarele in sus cum vroiau ele si sa imi schimb pozitia.
Iar la spital nici vorba de ecografie si alte "sf-uri'' de care vorbea cineva mai sus.O camera cu un pat, un incubator pentru bebe si inca un aparat pentru bebe.

Cum s-a terminat?M-a taiat draga de moasa, si din cauza ca a facut-o in timpul contractie s-au si rupt anumite chestii esentiale , dar slava Domnului bebe a venit cu bine pe lume.

Ce pot sa zic?In momentul in care mi-am vazut bebelusul, am uitat de durere, am uitat de tot si m-am bucurat doar de frumusetea si minunea pe care mi-a dat-o Dumnezeu.

Ce m-au ajutat?Cursurile de gravide la Verian si o motivatie pozitiva.In rest cu Dumnezeu inainte.

De ce ma felicit?Cade la inceput am vrut de la spital, ca m-am dus la spital fiindca altfel nu m-as fi vazut intr-o pozitie prea fericita daca dupa nastere ca sa ma coasa ar fi trebuyit sa merg la spital.

Cat am stat la spital?Pana la ora 11 a aceleiasi zile...

Si by the way ...acum la o saptamana dupa..sunt in sfarsit pe picioarele mele si ma bucur de fiecare moment petrecut cu minunea noastra de fetita...
Va pup si mult succes gravidutelor burtoase!"

Fetelor mie mi-e groaza sa nasc aici in Olanda!!!!

(poze mami,tati si bb)
(evolutia bb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Amiss, pai e cam grea mancarea (depinde si ce alegi)dar daca acuma, cand ne ingrasam orice ar fi (si daca mancam si daca nu), nu ne putem indopa..atunci cand? Plus ca eu cel putin simt nevoia de papa buuun , condimentaaaat, aromaaat si greeeu! Evident, imi iau Dicarbocalmele la mine si va servesc pe toate la sfarsit!

Apropo, mie mi se pare interesant si asta: http://www.afterhours.ro/restaurant_Capitan.html

Deci? Ce trecem la lista de propuneri?

Ioana 26 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Ooof, Ramona...nu stiu ce sa-ti zic...
Te inteleg perfect. Totusi trebuie sa incerci sa gandesti pozitiv. Poate ar fi mai bine sa incerci sa nasti acasa, sa gasesti o moasa foarte buna cu care sa te intelegi bine...io stiu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Inaioana
Incerc sa gandesc pozitiv dar sant constienta de neputinta mea in fata sistemului. Pana la termen mai incerc sa mai aranjez lucurile cumva. Sa vad cum ajung direct la spital fara moasa. Sotul meu colaboreaza si el....Eu as prefera cezariana.....nu ma intereseaza cat de greu imi revin dupa aceea. Se pare ca si dupa o "normala" ai de tras. Prietena mea are o liniuta care aproape nici nu se vede, nimic altceva. Ei i-au fact-o pt ca copilul statea de-a curmezisul.
Voi incerca sa influentez cat mai mult ca se intampla cu mine...

Mersi pt sprijin...

(poze mami,tati si bb)
(evolutia bb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Amonar merci de raspuns si multi !!Acum ca am mai citit si de la voi ca nu pare sa fie ceva aiurea m-am mai linistit.
cat priveste povestea pe care ai postat-o..brrr nici nu am cuvinte.. dar la voi nu se face epidural? Nici macar daca vrei neaparat? Saraca tipa respectiva.. pai dupa asa o experienta nici nu iti mai vine sa te mai gandesti la copilul nr 2 sau 3...Sper sincer ca nici una dintre noi sa nu aiba parte de asa ceva..

Cami 27+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/earendyil/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Fetelor, cine stie unde-i oficiul starii civile sector 2? Please, trebuie sa stiu precis!

Apa de chiuveta o fi buna in alte orase, nu in Bucuresti. Eu am "auzit" ca de fapt contine e-coli. Nu cred ca se distrug prin fierbere. Daca stie cineva contrariul, sa o spuna. Eu gatesc numai cu apa plata.

Inaioana, am "probat" multe restaurante din Bucuresti. Sunt o groaza cu specific romanesc, dar eu zic sa ramanem la unul chinezesc sau arabesc. Nu stiu din pacate, asa cum am mai precizat, nici unul arabesc. Sorry!
Exista si unul japonez bun, dar scuuuump!

Va doresc un weekend grozav.

Lacri 23+

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Album echo si burtik

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by LYLY809

Inaioana, am "probat" multe restaurante din Bucuresti. Sunt o groaza cu specific romanesc, dar eu zic sa ramanem la unul chinezesc sau arabesc. Nu stiu din pacate, asa cum am mai precizat, nici unul arabesc. Sorry!
Exista si unul japonez bun, dar scuuuump!

Va doresc un weekend grozav.

Lacri 23+[/purple]

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Album echo si burtik

Pai numai arabesti am dat, Lyly! Pe cuvant!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Probabil, dar eu n-am fost la nici unul arabesc inca. Abia astept,daca vor si alte gravidutze.
Lacri 23+

Samburica
Album echo si burtik

Mergi la inceput