Mamici de iulie - august 2006 (20)
Raspunsuri - Pagina 5
geliza spune:
fetelor, ma doare capul de mor...ma durea de cand m-am trezit, dar acum parca imi explodeaza

Eliza
, si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
cornelia_laura spune:
eliza, poti sa iei un paracetamol fara probleme, chiar si doua. Sau o compresa cu zeama de lamaie pe frunte, sau alifie chinezeasca(desi stiu ca daca esti la servici e cam greu).
Cornelia,
de
Eduard(21 06 2004) si
16+
POZE EDUARD & MAMI & TATI& ECOGRAFII BB2
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard
geliza spune:
cornelia, multumesc...cred ca paracetamolul e solutia...desi am incercat sa-l evit
Eliza
, si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
she_wolf spune:
Buna!
Assa, eu am baut intr-o zi trei pahare mari de apa tonica, Schweppes, dupa care am citit pe eticheta ca are chinina.
Sper sa fie totul ok...de fapt, care pot fi efectele?
Miti2004, vezi ca unele carucioare sunt cu tot cu cosulet pentru masina. ![]()
Pika-pika, multa sanatate tatalui tau si operatie usoara. 
Sabana, asa-s eu, mai curajoasa.
Majoritatea companiilor aeriene te primesc pana la 28 de saptamani, iar KLM-ul (cu care vin eu) pana la 34. Eu o sa am atunci 27 de saptamani, asa ca ma incadrez foarte bine. ![]()
Am mai avut si eu mici dureri si intepaturi, dar trec repede, iar burtica nu mi s-a intarit niciodata.
Voi la cate saptamani l-ati simtit pe bb?
Ca eu inca nu-l simt, dar si la Cristi am fost mai...nesimtitoare. ![]()
O zi buna tuturor!
Claudia
(13+) si
Cristi (16.12.2002)
cristina_ana spune:
She_Wolf, stai linistita cu Schweppes-ul. Pe site-ul reclama, unde dr. Tutunaru raspunde la intrebari, o viitoare mamica era ingrijorata exact de acelasi lucru ca si tine, insa dr. a ras de ea si a spus ca nu patzeste bebele nimic de la cantitatea infima de chinina din sucul respectiv.
Eu l-am simtit pe bebe de la 17 saptamani, dar eu sunt la prima sarcina. Tu s-ar putea sa-l simti mai devreme.
Cristina, 19+
dandana spune:
buna burtici,
intreba cineva:
Contract colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2005-2006 nr. 2001/2005
din 31/01/2005
Publicat in Monitorul Oficial, Partea V nr. 1 din 22/02/2005
Art. 51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
..
c) un salariu de baza, platit de unitate mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu de baza;
stiu insa ca la bugetari nu se da pt ca..... nu e prevazut in buget si unele firme refuza. la mine nu stiu cum e, am o colega care va naste luna asta si voi vedea, cerere eu tot depun!
dandana
16+
pumpkin spune:
Salutari pentru toate scumpele de la capritza plimbareatza !!!
Iar n-am timp sa va citesc dar vroiam sa va pup pe toate si sa va spun ca Tzuni mi-a trimis pe mail salutarile voastre! Si mie imi e tare dor de voi si de-abia astept sa va vad in martie (pe burticile din bucuresti) si sa va scriu mai des cand ma intorc.
Eu sunt foarte bine (stiu ca ati fost informate
) muncesc cu spor, pap bine si sanatos si ma plimb prin Parisul insorit si muuuult mai cald decat Bucurestiul.
Ieri am papat la Haagen Daz o clatita cu inghetzata de vanilie si ciocolata calda topita si m-am gandit la voi.
Pitica mea face tumbe toata ziua si uneori si noaptea, cred ca simte ca mami e fericita si relaxata si se simte bine aici.
Maine fac 20 saptamani, asta inseamna caa am ajuns la jumatatea sarcinii. Bebelina mai are inca 20 saptamani (sau chiar mai putin) sa cresca mare si sa se pregatasca pentru intalnirea cu mami....

pentru toate mamicile si un weekend frumos si linistit!
Miky
20
NEW
Albumul Mamicilor cu burtici de Iulie August 2006 NEW
letitzia spune:
Sabana, Misy si Dandana multrumesc pentru raspunsul in legatura cu C.M.
Dandana - caci se pare ca tu esti mai in tema - poti sa imi raspunzi si la urmatoarea intrebare: concediul prenatal se pune ca si concediu medical? adica au am deocamdata 21 de zile de concediu medical si am mai avut si in noiembrie 28 de zile (am avut amenitare de avort); intentionez sa o lalai cu conced la maxim, pana intru in prenatal; DPN meu este 4 iulie; mi-am facut un calcul aseara cam cate zile mi-ar trebui pana la intrarea in prenatal (daca imi iau prenatalul maxim de 84 de zile); dar mai stiu ca nu ai voie sa depasesti 90 de zile de concediu medical, iar dupa calculele mele ar mai ramane neacoperite vreo 6 zile; ce solutie as mai avea? multumesc anticipat pentru raspuns

Cat despre salariul acela brut conform contractului colectiv - nu cred ca este vreo sansa la multe firme (de la a mea nici nu mai mentionez
); din cate stiu eu se da de la primarie cand nasti niste bani; am sa ma interesez la o colega de a mea care a nascut in decembrie sa va zic sigur.
19+
COSMMYR spune:
Buna burticute si bebelusi!!!!!!!!!!
Si eu stiu ca de la primarie se da o imdemnizatie pt nastere dar suma difera de la o primarie la alta,nu este fixa.Stiu asta de cand am fost internata.Fiecare lua bani diferiti in functie de localitatea in care se afla.
Poate gresesc dar asa am auzit.
COSMINA
18 SAPT
25miky spune:
Buna fetelor ,am un site folositor http://www.babycenter.com/mybabycenter/119.html ,mie imi spune in fiecare saptamana ,cat creste bebe ,cum arata ,ce ar trebui sa mananc ,e foarte interesant ;am citit ca erati ingrijorate de durerea in partea de jos a abdomenului ,am citit in scrisoarea saptamanala care o primesc ,durerea pe care o avem e din cauza intinderii muschilor si ligamentelor care suporta cresterea uterusului,daca durerea devine persistenta si severa chiar si cand ne relaxam trebuie sa mergem ;la doctor;deasemenea ,palmele vor deveni rosii ,pielea se schimba,trebuie sa purtam sepci sau palarii la soare ,si linia neagra care apare pe abdomen ''linea nigra'' din cauza melaninei ,substanta care coloreaza parul.Am inceput sa folosesc o groaza de creme pe abdomen ,cele mai bune sunt uleiul pt bebey ,suna ciudat dar chiar e bun,BABY OIL -JOHNSON ,si Cocoa Butter ,ca sa menajem pielea abdomenului sa nu avem rupturi de piele ,sper ca nu v-am ametit,site-ul e super!
+19
miky