Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (47)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns godzila spune:

Ina zi-mi si mie cum e faza cu serul fiziologic ca si eu am probleme cu mucusorii. Cum faci? Cu ce il pui in nas si daca mai extragi dupa aia. Eu am o para de aspirat nazala si am introdus serul in ea dar cand l-am pus piticei in nas a inceput sa tuseasca si sa se inroseasca semn ca se sufoca (stiam de undeva ca astia micii respira doar pe nas si nu pe gura...o fi vre-un mit). Aspir acu mucii cu para dar nu mai pun ser fiziologic. Eu fac din comprese sterile un fel de betigas, il bag in ser si sper sa se ia muculetul. Cam complicata treaba.

Maddy si a mea plange rau inainte de baie, ma plimb numai cu ea in brate dare u pun pe seama oboselii. Dup ace ii fac baie o pun la san si adormita o pun inpat. Se trezesta apoi dupa 6 ore.

[b]Ioana[\b] la analizele de la sange se vede hepatita..daca platesti in plus chiar HIV. Da intr-adevar Hep. C se ia prin contatct sau prin sange….dar mai sti? Poate chiar prin saliva…poate are pb. cu gingia tanti si sangereaza intr-o zi. Eu as fi tare precauta.

Vera & Iulia Maria (17 octombrie 2005)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

Vera, serul fiziologic il pun in nasucul Ilincai direct cu fiola de unica intrebuintare in care se vinde (aici fiolele sunt din plastic ca pipeta). Daca are muci din greu, dupa ce se inmoaie (cu un usor masaj al nasucului) trag de doua-trei ori cu pompa cu para de cauciuc. Daca sunt doar asa, "perdele sa suiere respiratia prin ele", doar pun serul si las sa se inmoaie ca mai departe isi inghite Ilinca mucii. Suna sadic, dar cred ca si ea prefera asa decat pompa!
Noaptea, ca sa n-o trezesc, pun doar ser, nu folosesc pompa.
Desigur, ideal ar fi sa tina capul pe o parte si sa-i picur serul in nara superioara; dar asta-i din cartzi, ca practic la ce lupte ducem cu aceasta ocazie, prefer sa profit cand se uita peste cap la televizor atarnand de pe genunchii mei (un fel de tzukahara lui Valdut a lui Jadi ) si sa-i picur in nari.

poze Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns godzila spune:

Ina m-ai lamurit. Stiam ca se gasesc si in fiole de plastic de la sora-mea da la noi ciu-ciu. Aici se gasesc in fiole de 5 ml de sticla. Sau cel putin asa gaseste sotul meu.

Fetelor se gasesc la noi fiole de plastic de unica folosinta (cca 0,5 ml) cu ser fiziologic?

Vera & Iulia Maria (17 octombrie 2005)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitz spune:

Bun gasit fetelor!

La multi ani bebelusilor care implinesc azi inca o lunita de viata, sa fie sanatosi si sa aduca nummai bucurii in viata parintilor.

CODRUTA - Felicitari, ai bebel mare, 6 luni, acusica implinim anul!

Multumim mamicilor pentru raspuns, azi am inceput si noi sa mancam cartofior in piure si chiar a parut sa-i placa. Doamne ajuta, caci nu mai stiu ce sa mai fac sa o vad ca mananca si ea ceva, noroc cu diversificarea, caci laptele se vede ca nu e favoritul ei. Ieri a mancat doar 520 ml lapte, bineinteles pe langa piureuri. Nu e prea putin? In carticica Nestle scrie ca un bebe trebuie sa pape minim 500 ml lapte de mama sau formula, suntem deci la limita.

Mary Ilie, nu te stresa prea tare pentru ca BB nu papa inca din lingurita. Unora le trebuie mai mult timp. Am cunoscut o mamica in parc, era disperata pentru ca fii-sa la 9 luni inca nu manca nimic cu lingurita, totul numai din biberon. Acum are un anisor si papa de toate, si-a dat drumul dintr-o data, e foarte isteata, merge singura de la 11 luni si nu are nici un fel de problema.

Nicole, bafta la analize. M-am saturat si eu de cate ori am facut analize, ai grija insa cu pungutele pt pipi. Si eu tot cate 4 cumpar, pentru ca atat este de agitata si da din picioruse incat mereu mi le dezlipeste. Am patit-o insa luna trecuta, probabil nu le-am manevrat suficient de repede, la Medicover mi-a iesit rezultat incert, posibila contaminare, etc. Norocul meu ca doctorita nu s-a grabit sa-i dea antibiotic, am repetat analizele la alt laborator, m-am straduit sa ma limitez la o singura punguta si un singur urocultor si rezultatul a iesit OK, slava Domnului, desi am trecut prin ceva emotii.

Godzila, la noi e lege nescrisa ca Bianca sa adoarma cu scandal. Am incercat si eu metoda Nadinei de adormit pruncul dar nu mi-a mers, urla prea tare si prea mult. De regula adoarme in brate sau in patul nostru, mangaiata pe cap, o mutam in patutul ei si ii dau biberonul cu ceai, continuind mangaiatul si uneori reusim. Alteori plange oricum, oboseste si la un moment dat adoarme. (in jur de 12).

Maddy, ai grija cu spatele. Eu am probleme mari cu coloana, inca de dinainte de sarcina si stiu cum e. De asta ma feresc si eu sa tin copilul in brate prea mult,mi-e teama ca se invata si mai incolo cand o fi mai grea o sa imi fie si mie mult mai greu. Sanatate multa.

Va pupa,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimsi spune:

Eu n-am vazut ser fiziologic decat in prezentarea clasica (fiole de sticla) dar uite cum il "descarc" in nasul bebelinei: de la pompita de aspirat mucii (chicco) am o terminatie de silicon (ca un varf de seringa) care se muleaza perfect pe varful seringii de unica folosinta. Asa ca la o seringa de unica folosinta( fara ac, evident) pun mustiucul de silicon si obtin o seringa cu cap flexibil, care nu raneste bebela daca ea vrea sa-si miste nasul tocmai cand ii pun ser.
Mimsi si Alexia(10.09.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Vera, daca nu gasesti fiole de plastic, pune putin ser
fiziologic in pompita si ii pui cate doua picaturi in fiecare nara.
Eu asa fac si functioneaza (Fabiano e ingrozitor de mucos si repetam operatia de 5-6 ori pe zi). Mai fac o chestie, am pus serul intr-o sticluta si inmoi un betisor d-ala cu cap de vata si i-l introduc pt. cateva secunde in fiecare nara, astept un minut si trag mucisorii cu pompa. La noi partea buna e ca bebe se amuza teribil si ma lasa sa-mi fac damblaua, eu trag cu pompa, el rade in hohote...
Sper sa te fi ajutat,

Carmi

Foto bebe Fabiano (20.10.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Mimsi ca desteapta esti mama! Ptiu! Pe mine nu m-a dus capul asa departe desi ziceam ca nici io nu sunt de lepadat. Saru'mana pentru ideea cu varful de silicon la seringa

Nadina, mama de Serban (20 aug 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana30 spune:

Vera,eu stiu ca nu-i f indicat sa extragi mucutzii fara cu pompa fara sa pui ser.Mie mi-a luat sotul de la farmacie o sticluta de plastic mica cu picurator ,pun serul acolo si din aia direct in nasuc.
Ina,cand Mihnea a avut probleme cu mucii si nu putea dormi din cauza lor am luat karvol si i-am pus pe o batista in patut.Am facut asa vreo 3 nopti si apoi a fost ok.Contine ceva uleiuri eterice care cica fluidifica mucozitatile si respira mult mai usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana30 spune:

Alinam,cum de ai inceput diversificarea?Nu ia bine in greutate Vladut?Daca nu vrea baiatul io zic sa-l mai lasi un pic de vreme poate nu-i inca pregatit pt diversificare.
Si Mihnea mananca doar lapte de la ma-sa si inca mai stau cu diversificarea,daca pot pana pe la sase luni,lenea-i cucoana mare.Zau ca tare mi-e bine acum ,ii bag tztzi in gura si gata masa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Buna,

Azi Stefi a fost cam marait, o fi de la vreme.
A papat si nu a papat. tot cate putin. Pana la urma l-am scos afara 15 minute la plimbare in marsupiu...si cand am ajuns maraia de oboseala, i-am dat tit si a adormit la ea in patul nostru din dormitor. L-am lasat acolo sa doarma . Doarme de la 3.
Noaptea mai papa pe la vreo 2-3 depinde...si dimneata mai papa pe la 6,7.
Oare and vom dormi si noi toata noaptea?

Problema mare pentru mine ca ca seara nu paote adormi singur decat in brate.
Ziua e cumintel adorame singur in patur dar seara dupa baie...nika.
Am inceract sa nu fie prea flamand dupa baie, sa nu fie prea devreme, sau prea trazie ora de culcare....ii fac baie pe la 9.30 seara.
Efectiv nu mai stiu ce sa fac.
poate daca mai crest o sa fie altfel, sau atunci cand bagam sucurile sau e stiu?
Mame care dati numai san cum a fost la 3 luni implinite la voi?

Hildi
Stefan 3 luni

http://community.webshots.com/user/hildegard122

Mergi la inceput