Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (47)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabiarama spune:

Codruta , sa-ti traiasca printesa si sa sarbatoriti asa cum se cuvine cele 6 luni !

Noua dr ne-a spus sa incepem diversificarea de la 5 luni cu suculet de fructe .Insa eu am fost mai nerabdatoare si pentru ca tot ii faceam celui mare suc de mar i-am dat si lui Tudor citeva lingurite.La nici 15 min a facut kk , el care facea la 2-3 zile si atunci cu ajutor .Lucrul acesta m-a hotarit sa ii dau de acum inainte in fiecare zi suc de mere in combinatie si cu altele pe parcurs .Pe scurt :nu mai asteptam inca 2 sapt ca sa incepem diversificarea .Am inceput-o de luni ,6 febr .

Plus ca un alt motiv care m-a determinat sa fac acest pas a fost acela ca mi se parea pofticios copilul .Ce saliva cind ma vedea ca il hranesc pe frati-su ! Si cum urmarea cu privirea traiectoria linguritei ! Si cum apuca lingurita si canita cu minutele lui !Cred ca va trebui sa il leg cu miinile la spate

Voi la cit timp de la administrarea suculetului ati inceput cu piure de fructe ?

Eu ma gindeam ca dupa suc sa trec mai intii la supa de legume si apoi la fructe pasate .Are ceva daca voi schimba ordinea ?

Gabi , mama de Mihnea (3-01-2004) si Tudor (20-09-2005)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maddy77 spune:

Am observat din nou aceeasi eroare de expediere a mesajelor
cred ca n-are rezolvare..
Numai subiectele noi mi se contorizeaza,nu ca m-ar interesa numarul mesajelor,dar nu vroiam sa raman chiar asa in urma..O solutie ar fi sa-mi fac alt cont..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

M-am luat cu vorba si am uitat sa le urez la multi ani si celorlalti ingerasi care fac astazi luna. Sa cresca mari si frumosi!

Alina si Anya (19 oct. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

am inceput un mesaj detaliat, primul dupa nu stiu cate zile si s-a resetat pagina si am pierdut totul
trag aer in piept, numar pana la 10 si reiau

poze Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

Gabi eu i-am dat piure dupa aprox 2 saptamani. O saptamana i-am dat progresiv suc de morcov, iar cand am trecut la mar am ingrosat sucul dupa vreo 3 zile. Si nu cred ca are ceva dac faci piure de fructe dupa supa. Parerea mea.

Eu azi am inregistrat primul succes adevarat cu papatul. I-am facut compot de mere. Merele fierte cu putina zeama, 3 cm de banana, 3-4 lingurite de suc de portocala, putina branzica si 2 lingurite de cereale . Niciodata nu a papat cu asa placere si asa repede si mult. A bagat cam 225 (castronul are 250 si era aproape plin). Sa vedem cum merge supa ca la asta nu se prea inghesuie.

Mary poate trebuie sa mai astepti sau sa-i dai cu biberonul sa vezi dac e gustul de vina sau lingurita .

Irina si Vladut (26.08.2005)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Buna la fete !
La multi ani sarbatoritilor zilei si oPetrei, domnisoara mare !
Nanadana, multumesc. Cum merge regimul? Daca sunt fete interesate, eu va pot trimite WW in franceza+ un calculator de puncte care se instaleaza pe desktop...sau unde vreti voi.
Fabiano ma terorizeaza. Vrea sa-l ridic tot timpul in popou si, daca nu ma execut imediat, se pune pe un plans...tocmai a inceput, va lasssssssssssssss...

CArmi

Foto bebe Fabiano (20.10.05)

Mergi la inceput

Deci, reiau batraneste:

Intai de toate, pana nu uit: LA MULTI ANI! sarbatoritilot zilei, cu un pupic special pentru schioarea schioarelor Petra!
LA MULTI ANI! bebelusilor care s-au aniversat ieri, tot asa cu o mentiune speciala pentru Victor al Antoanelei de care ne este foarte dor si nu reusim sa ajungem sa ne vedem traind in acelasi oras!

Eu traiesc ca intr-o nebuloasa frenetica in ultimele zile. Sunt completamente buimaca, uit, ma incurc, parca-s batuta in cap! Si mai sunt si obosita moarta de am sa ajung sa adorm pe mine.
Acum ma incalcat toate politicile de serviciu si am intrat pe net de la birou, ceea ce nu e bine, dar altfel nu mai ajung defel sa vorbesc cu voi. la citit nu mai tin pasul demult...

Ilinca da semne ca se obisnuieste la cresa. Are niste mucisori, care-mi dau bataie de cap mai ales noaptea (am devenit experta in a-i pune ser fiziologic in nas fara sa o trezesc, asa incat sa poata respira in somn si sa nu tuseasca), dar pare mai linistita. Banuiesc ca o oboseste tare cresa, fiindca dupa amiezele doarme bustean cate 2-3-4 ore! Si mananca cat un balaur! Asa ca m-am gandit sa incep chiar diversificarea mai repede decat planuisem initial.
Deocamdata i-am facut azi noapte programul de diversificare pe patru luni inainte cu tot cu meniuri si retete(pana inclusiv luna mai), tinand cont de programul meselor la cresa si de preferintele mele. Tantile de la cresa au fost dragute fiindca s-au oferit sa-mi ia o sarcina de pe umeri, spunand ca au sa-i faca ele supica zilnic acolo la amiaza si au sa i-o dea exact asa cum spun eu (zeama la inceput, zeama cu morcov, si cu cartof si carnita cand va veni vremea). Asta mi-ar fi de mare ajutor, sa nu ma trezesc dimineata cu doua ore mai devreme sa fierb zilnic si supa!
Pentru inceput vom incerca cum spun ele sa vedem cum merge si daca totul e ok si nu da Ilinca semne de probleme digestive ma las pe mana lor, ca singura nu mai fac fata la toate in curand.
I-am dat in ultimele zile suc de portocale si s-a cam oparit la fundulet de la kk acid asa ca am lasat-o azi la cresa cu consemn sa-i schimbe la fiecare ora scutecul si sa-i dea cu crema la greu.
Ilinca se mai trezeste o data pe noapte sa manance si de obicei adoarme imediat la loc, dar eu am inceput sa ma trezesc la 2 si sa nu pot adormi pana la 5 cand se trezeste ea sa manance!
Cred ca de-asta sunt si asa chiauna de cap...
Singura raza de soare vine din speranta ca odata cu primavara se lungeste ziua-lumina si la 17 cand ies de la birou voi putea sta cu Ilinca in parc pana seara. Nici nu indraznesc inca decat sa visez la vremea cand voi putea sa-mi reiau unele din hobbiuri impreuna cu ea

poze Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiarama spune:

Multumesc Irina .

Un alt motiv pt care "ma grabesc " cu diversificarea :poate maninca mai bine si celalalt copil .Si uite asa ,incetul cu incetul vor ajunge la , fara sa ma mai chinui eu sa le dau cu lingurita si sa alerg cu minarea prin toata casa .

Mihnea vrea si el suc ccc cu lingurita atunci cind ii dau lui Tudor ,vrea si el gimnastica , imita tot ce face "aco" samd .De aceea ma gindesc ca va minca si el mai bine

Gabi , mama de Mihnea (3-01-2004) si Tudor (20-09-2005)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

Dupa ce m-am plans luni de zile de Vladut bag de seama ca acum e printre cei cuminti . Asta e deja a doua saptamana de dormit singur in patut. Nici nu trebuie sa stau langa el ca se holbeaza la mine si face gimnastica. Daca plec se holbeaza la pitici, gangureste putin si adorme. Tot procesul dureaza maxim 10 min si nu plange deloc, deloc (nici macar nu maraie). Si de vreo 2 zile seara nici suzi nu-i trebuie, ci doar spre dimineata (dupa papatul nr 2) cand e odihnit deja... Ziua doarme cu suzi, dar l-am gasit de multe ori fara ea cu coltul paturii in gurita .
Singura pb ramane trezitul noaptea. Dar vom scapa noi si de asta vreodata (aici nu mai pot eu face nimic din pacate), depinde doar de el...
Si faptul ca e hiperactiv asta e, nu-mi pare rau cu toate ca sunt mom in care nu stiu cum sa-l mai "intretin" ca se plictiseste repede...

Irina si Vladut (26.08.2005)

Poze

Mergi la inceput

M-am grabit sa trimit prima 1/2 de mesaj pana nu-l pierdeam!

Asaaa... planuim sa vizitam Romania de Paste dar mi-e cam groaza ca va trebui sa trecem fata in pasapoartele noastre si ne ia nu stiu cate zile plus o multime de declaratii notariale

Acuma, legat de diversificare; aici nu ne recomanda sa incepem cu fructe tocmai pentru ca le plac mai mult bebeilor si dupa ce le prind gustul se mofturesc la legume.

Am eu un gand pervers sa fug in martie doua-trei zile la Bucuresti singurica si poate punem de o intalnire intre fete la un suc?

Sper ca am scris ce-mi statea pe limba si va pupez acum ca trebuie sa ma intorc la chestii plictisitoare dar aducatoare de "malai".

poze Ilinca

Mergi la inceput