Displazie sold?Urgent!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Eu ce stiu este asta:
-maica-mea e doctor si zice ca la baieti displazia de sold nu exista,doar fetele fac.Nu e ortoped asa ca nu pot garanta 100% informatia
-a doua chestie-am un prieten care a venit cu fata de 6 luni diagnosticata in Ro cu displazie de sold care s-a dus aici si i s-a spus ca fata nu are nimic si e normala.La ora actuala fata are 15 ani si e normala.
Du-te neaparat si pentru a doua opinie si daca poti du-te si pentru a treia eventual in Ungaria sau in alta parte.Iti doresc sanatate la micut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Displazie de sold
noeminora79
denisa are 3 luni si 10 zile.am fost azi cu ea la eco si dr.pediatra mi-a zis ca ceva nu este in regula si m-a trimis la un ortoped.sant sanse ca totusi sa nu fie nimic grav chiar daca am fost trimisa la un ortoped?
multumesc


margas2005
Da!Eu am fost cu fetita mea la ortoped,i s-a facut o radiografie si totul era f bine.


Natasa
Sigur ca sint sanse sa fie totul bine, fii optimista! Si fii si fericita ca ai si o dr. atenta. O sa-i faca o ecografie sau o radiografie si o sa vedeti cum stati. Si in cazul in care e ceva, la virsta asta se rezolva usor, mai tirziu e mult mai greu.

claudiasabou

Si eu am fost cu fetita mea la ortoped cand avea sase luni ;a consultat-o si a zis ca e totul in regula,pe urma s-a decis sa-i faca si o radiografie si nu stiu si-a miscat piciorusul sau ce s-a intamplat ,dar medicul ne-a intrebat daca am mai avut cazuri de displazie in familie <nu am avut>;a spus ca observa o usoara displazie ,ne-a recomandat sa o purtam in ham pana pe la vreo 7-8 luni si sa revenim la control.La un an am mers la medicul pediatru si ne-a spus ca nu este nevoie sa-i mai facem radiografie ca dupa parerea lui fetita e perfect sanatoasa.Acum avem 1 an si 8 luni si nu avem probleme.Iti doresc ca totul sa fie OK.Multa sanatate Claudia


AllyMcBeal
Nu te panica,pentru ca la varsta asta e posibil sa nu se vada nucleii,dar dupa cinci luni se vad.
Si eu am patit cu cea mare,am fost la radiografie la 4 luni si mi-a zis ca nu i se vad,sa-i dau mai mult vigantol si sa-i iau chilot special.Vigantol i-am dat,dar chilotul,pe langa ca l-am gasit dupa vreo doua saptamani,nu i l-am prea pus;o tineam in brate cu picioarele desfacute,in jurul meu.Peste o luna a iradiat-o iar,spunand ca incep sa se vada,dar la controlul urmator n-am mai radiat-o,ci am fost la ecograf si era OK.
Cu cea mica,am fost direct la ecograf,la 6 luni.


mira_m
Doctorii trimit acum toti copii la radiografie. Se pare ca e o moda!
Pe noi ne-a trimis medicul la un an si o luna si nu a fost nimik.

daniella4
Nu te panica, e f posibil sa nu fie nimik. Intr-adevar nucleii pot sa nu se vada la varsta asta si probabil ca iti va spune sa poarte un fel de chilot-pernuta special sau 2-3 scutece odata.

noeminora79
multumesc pt incurajare.am aflat raspunsul de la ortoped,care nu i-a facut radiografie,doar un control.fetita e normala dar mai trbuie un control.problemaeste ca pe 1 mai trebuie sa ma intorc cu ea in spania si acolo nu se fac controalele astea.
totusi sper ca este totul ok si nu trebuie sa chinui bebele.
piciorusele trebuie sa la tin indepartate?ca mie nu mi-a zis nimeni.
totusi de unde se cumpara chiloteii aia speciali?
va pupam si numai bine la bebelasi


noeminora79
mai am o intrebare.
in cazul ca voi avea nevoie de chiloteii speciali,de unde ii pot cumpara


miha2006
si eu ma regasesc undeva pe aici. fetitei mele de 4 luni jumate i s-a recomandat un eco plecand de la faptul ca ere pliurile neuniforme pe picioruse. este asta un semn? exista sio posibilitatea sa nu fie nimic chiar si cu acest semn? Astazi evem programare la eco si probabil voi afla, dar pana atunci... caut informatii. nu ma pot abtine sa nu ma gandesc la cei mai rau.


codruta_grg
Noi am fost suspecte de displazie inca din spital, din cauza pliurilor inegale. Am fost la eco, a zis ca e ok. Am fost la ortoped la control (Ortolani) si a zis ca nu e cazul nici de radiografie. Mai mergem la un control dupa 1 an, cand merge singurica.
Sanatate!


MamaElei
Buna!
Si la fetita mea erau pliurile inegale, am fost la ortoped si dupa o examinare indelungata a spus ca totul e ok. Si slava Domnului asa e!
Asa ca nu-ti face griji, tinem pumnii sa fie totul ok!

Viktoria
Buna nono,
Ma bucur ca e totul in ordine cu fetita ta. Si fetita mea a avut aceea displazie de solduri si a trebuit sa poarte acei chilotei speciali. Nu au deranjato deloc si acuma e o fetita voioasa si fericita. O moda nu cred ca as numi acest lucru, deoarece in Austria se face in spital radiografia la orice nascut si pe urma la citeva luni trebuie sa mergi din nou la control ortopedic , egal daca copilul a avut sau nu probleme. eu ma gindesc ca e mai bine ca un copil sa fie tratat de mic, daca are o problema care poate fi rezolvata decit sa se recurga la operatii mai tirziu. (parerea mea personala)Eu banuiesc ca vei gasi si in Spania un medic ortopedic care sa ii faca controlul fetitei tale.

miha2006
Va multumesc tuturor pt incurajari. In cazul nostru a dat D-zeu sa fie bine. Am fost aseara la eco si mi-a spus dr ca este ok. La ea pliurile asimetrice se datoreaza faptului ca e mai dolofana. Oricum am sa mai cer si parerea unui alt dr pt a fii sigura ca e bine.

Am intrebat doctorul daca se mai neesita un control dupa ceva timp si mi-a zis ca nu deoarece nu sunt dubii in cazul ei. MI-am facut griji si mai multe cand am aflat ca se poate transmite si genetic, eu nascandu-ma cu displazie sold stang. Aviz mamicilor careau avut in familie. faceti totusi un eco micutilor spre binele lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Luxatie congenitala de sold, platfus...
simina2005
Baietelul meu a avut luxatie congenitala de sold, eram disperati si eu si sotul... Avea 6 luni si unul dintre picioare era mai scurt, degetelele la picioare erau rasucite, departa f putin piciorusele...el era f vioi dar piciorusele lui nu-l ajutau ...
Am fost cu el la multi medici, i-am facut radiografie, a purtat (1 luna) un chilotel special care ii tinea piciorusele departate ( era un chin) si urma sa-i comandam niste cizmulite speciale care sa-i indrepte laba piciorului.
In acest timp am intalnit o cunostinta care avea o fetita cu probleme de acelasi gen sau chiar mai grave ( se nascuse cu piciorusele impletite). Dansa ne-a povestit de batranul care i-a salvat fetita de o viata de om handicapat.. In trei luni de zile acest om , prin masaj ( si bioenergie) a reusit sa-I indrepte piciorusele fetitei.
L-am cautat pe acest om si a fost f miscat de problemele baietelului nostru. Nici nu vroia bani, era fericit ca poate ajuta un copil…Facea masaj pentru ca si el (inginer la CFR pe atunci) la 40 de ani , in urma unui accident in care a fost taiat la maini, si a unei operatii gresite , ramasese cu mainile anchilozate.A citit tot ce se putea citi despre muschi si tendoane( din cursurile unui nepot student la medicina) dupa care a inceput sa-si maseze singur mainile.
Timp de 3 luni i-a masat piciorusele lui Andrei. Spunea ca tendoanele lui sunt prea rigide, si din acest motiv tendoanele nu lasa piciorul sa creasca. Pentru laba piciorului a confectionat niste “cizmulite” din hartie cartonata. Dupa masaj infasura piciorusele in pansament, fixa acest carton pe picioruse tot cu pansament, dupa care puneam ciorapeii. Lasam copilul sa stea 4 zile sau o saptamana cu aceste cizmulite (era greu cand faceam baita zilnica), dupa care din nou masaj…alte cizmulite…si uite asa dupa 3 luni Andrei avea piciorusele normale. Am mers din nou la Radiografie unde ni s-a spus ca copilul este sanatos , au aparut mugurasii ….la solduri si nu mai exista nici un risc de luxatie sau “sa-I sara piciorul din sold” in termini populari.
Acest tratament l-a urmat si baietelul de 10 luni al unei bune prietene care era programat pentru operatie . Copilul mergea pe varfuri Cand am aflat am rugat-o sa vina la mine ( este din alt oras) sa vedem daca nu-l poate ajuta acest batran.
L-a primul “consult” batranul si-a dat seama ca acest baietel avea un muschi atrofiat care nu lasa piciorul sa creasca . Copilul era f cuminte asa ca a putut face masajul si timp de 2 sau 3 ore zilnic. Intr-o saptamana acest copil a fost pus pe picioare. A plecat apoi la medicul care urama sa-l opereze in Bucuresti, iar acesta a spus ca copilul nu are nimic, si ca cine a pus acest diagnostic ( un medic din localitatea natala) s-a cam grabit…
Va scriu toate acestea , pentru ca acesti copilasi au in prezent in jur de 4 ani si alearga veseli si fericiti…
Cand am fost internata cu Andrei la Spitalul Marie Currie din Bucuresti,( pentru alte probleme) am intalnit multi copilasi cu astfel de probleme. Ma uitam la baietelul meu si-i multumeam Bunului Dumnezeu ca l-am intalnit pe acest om . Le-am recomandat la mai multi parinti si au fost f multumiti de rezultate. Acest om a ajutat oameni din toata tara sa fie fericiti.

Problema este ca, in present acest batran , a plecat dintre noi ( avea 91 de ani ), dar telefoanele continua sa sune si eu nu mai cunosc oameni care pot sa faca acest lucru.
Acest batran spunea ca 90% din cazurile de luxatie de sold pot fi tratate prin masaj si bioenergie. Ne-a rugat sa sfatuim pe cei care au asemenea probleme, sa nu apeleze imediat la operatie. Un muschi sau un tendon taiat reduc elasticitatea si vindecarea este mai anevoioasa.
Daca cunoaste cineva asemenea oameni care pot ajuta un copil sa faca primul pas, va rog sa-mi spuneti si mie, sa pot ajuta la randul meu alti copilasi.
Trebuie sa mentionez ca eu am incredere deplina in medici, sunt niste oameni minunati de care fiecare are nevoie la un moment dat, dar in aceste cazuri (luxatie congenitala de sold) un bun maseor poate face minuni. Nu am crezut pana atunci in bioenergie sau masaj...
Va doresc tot binele din lume si as vrea sa nu mai vad copilasi schiopatand sau tarandu-si piciorusul ... Se pot vindeca.


azaleea69
Prietena mea are o fetita care are luxatie de sold. Dupa radiografie mama spune ca ar trebui operata. Acum dupa ce am citit acest articol, si i l-am aratat si prietenei mele, suntem foarte bucuroase ca exista si alte variante decat operatia. Prietena mea a vazut multi copii cu operatii nereusite.La noi in localitate este o persoana care face masaj terapeutic, dar nu stim daca se pricepe si la luxatia de sold.
Maine o sa-l cautam sa vedem daca ne poate ajuta.


crinuta
E interesant ce ai povestit.
Totusi, din cate stiu eu, in cazul luxatiei de sold nu se trece imediat la operatie. Se pune ghips si de regula trece.
Deci sa nu se inteleaga ca asta ar fi ceva nereparabil.

paula2003
Si in cebtrul unde fac recuperare sunt copii cu luxatie care in urma unei perioade cu ghips acum fac gimnastica. Am vazut si copii care merg pe varfuri din cauza premergatorului si sunt recuperati.

crinuta
Serios Paula? Si eu am citit ca premergatorul ar cauza mersului pe varfuri, insa nu stiu ce sa zic.
A fost un subiect pe tema asta si parerile erau controversate. Oricum eu nu am incercat, deci nu stiu.

alinutza13
Si fetitza mea(7 luni) are displazie de bazin si am avut noroc ca am descoperit de la 1 luna jumatate.De atunci un kinetoterapeut ii face masaje de 2 doua ori pe saptamana.Avea un piciorus mai scurt decat celalalt.Deja ii face masaje de 5 luni si pot sa spun ca si-a revenit.A purtat si un chilotel(rughi-bughi sau asa ceva ii spun ei)dar nu prea a deranjat-o.Oricum Simina sunt foarte bucuroasa ca bebeica tau este bine acum datorita acelui batran(Dumnezeu sa-l odihneasca in pace).
In legatura cu mersul pe varfuri al bebeicilor din cauza premergatorului eu am auzit de la foarte multi parinti si chiar si de la kinetoterapeutul meu ca probabil nu este reglata inaltimea bine astfel incat bebicii nu ajung cum trebuie cu talpa jos pe pamant.Nu stiu ce sa cred,sincer.100de oameni intrebi tot atatea pareri ai.

Lona
Cred ca trebuie sa acordam o mare atentie si veridicitatii diagnosticului.Trei medici mi-au spus ca fiul meu are luxatie congenitala de sold, nu aveau nici o indoiala, iar singurul semn vizibil la cateva saptamani era o cuta in plus la un piciorus. Toti trei ne-au trimis la radiografie. Cred ca Dumnezeu mi-a dat gandul cel bun si nu i-am facut aceasta investigatie, si am plecat la Eforie Sud, unde avem un prieten ortoped. Prima intrebare pe care ne-a pus-o, foarte speriat, a fost daca nu cumva l-am expus la radiatii Roentgen.Ne-a explicat ca sunt foarte periculoase la acea varsta, si ca nici nu sunt relevante pentru ca osul nu este suficient calcefiat, deci nu se vede mare lucru. Apoi, cu o simpla manevra (Ortollini)a infirmat diagnosticul. Asa ca atentie la diagnostice, pentru ca si conduita ulterioara poate fi gresita din acest motiv.


crinuta
Alinutza, dar cum ai descoperit? Se vedea ca un piciorus este mai lung?


crinuta
Mie mi s-a spus ca numai ecografie poate diagnostica 100% acest diagnostic.
Adevarul este ca sunt ortopezi si ortopezi. De aceea e bine sa se ceara inca o parere.

simina2005
Ma bucur ca am reusit sa-i indeplinesc aceasta dorinta,acestui om care m-a ajutat pe mine atat de mult. El dorea sa afle cat mai multa lume, cat mai multi parinti, ca multe probleme la copilasii mici se rezolva prin metode naturale. El spunea ca, corpul unui copilas este ca un aluat, de aceea ei se pot vindeca, relativ repede de multe boli.Sa stiti ca acest om a mai ajutat fetita unei cunostinte(de fapt o cunosc pe bunica fetitei), care la 3 ani nu se putea ridica din pat.Am inteles ca are probleme serioase la coloana(acest om le-a descoperit inaintea aparatelor). Dupa 6 luni de masaj acest copil poate sta singur in fundulet si se poate hrani normal. Acum regreta ca nu mai are cine continua aceasta vindecare.Merg si ei la tratamente prin statiuni cu fetita, dar un tratament aplicat zi de zi este mult mai eficient.


azaleea69
Prietena mea a fost la acea persoana si acesta spune ca sunt sanse reale de recuperare.Sper sa nu fie cazul sa traumatizeze fetita si sa o imobilizeze in ghips. Cine stie ceva de acele cizmulite ortopedice?
Unde se fabrica?
Cine a mai folosit asa ceva pentru copilas?
Va doresc tot binele din lume, si sa nu mai vedem copilasi in suferinta!


LiliaToma
Buna,
Vreau sa spun ca si fetita noastra are luxatie de sold.
Prima radiografie am facut-o la aproape 3 luni.
A fost operata o data si acum este in ghips. In cazul luxatiei de sold nu se fac cizmulite de ghips ci se imobilizeaza pina la jumatate in ghips.
Poate ca exista si posibilitatea asta cu masajul, dar mie nu imi pare rau nici o clipa ca am mers pe mina doctorului la care suntem acum. SI sper sa zic asta si in continuare.
Doar ca nu mi-as fi dorit sa faca atita radiatie pentru ca facem radiografie de fiecare data cind schimba ghipsul( cam la 4 saptamini)
Ce sa zic, ferice de cei care dau peste asa oameni ca in cazul tau, Simina. Dar am vazut multe multe cazuri cind se incearca una alta ca sa scape de operatie, ghips, la un doctor altul si pina la urma ajung aici la Bucuresti la Budimex.Cel putin eu am vazut acolo cazuri din astea cind s-au chinuit copilasii in fel si chip si mai rau au facut.
Dar... fiecare caz e aparte si numai Dumnezeu stie cum alege soarta fiecaruia.
Sanatate multa la toti bebelusii.


crinuta
Lilia, de ce nu ne spui la ce dr ai dus-o pe fetita ta?

simina2005
Dupa cum va spuneam, cand am fost internata cu Andrei la Spitalul Marie Currie din Bucuresti,( pentru alte probleme) am intalnit multi copilasi cu astfel de probleme. Ma uitam la baietelul meu si-i multumeam Bunului Dumnezeu ca l-am intalnit pe acest om .
Am vazut si copilasi operati, care tot schiopatau sau mai rau, erau in carucioare, iar dupa operatie li se recomanda sa faca acest masaj. Am o colega de servici(27 ani) care are 4 astfel de operatii, copil singur la parinti...ce n-au facut acesti parinti sa o vada mergand normal...si tot n-au reusit. Acest om a reusit sa-i mareasca elasticitatea tendoanelor si spunea ca ar fi avut mari sanse de recuperare daca acestea nu erau sectionate in urma operatiei. Acest om spunea ca tendoanele prea rigide sau muschii atrofiati nu lasa osul sa creasca normal.Este f important sa se intervina asupra muschilor si tendoanelor inca din primele luni de viata, astfel incat osul sa nu fie afectat (sa se opreasca din crestere sau sa creasca in alta directie decat cea normala).
Cea mai mare realizare a acestui om, de care era tare mandru, este ca a reusit sa-i imbunatateasca vederea unei fetite de 10 ani. Aceasta avea dioptrii f mari. Nu putea citi fara ochelari. Dansul si-a dat seama ca exista in zona fruntii o depunere de calciu care afecta nervul optic. Prin masaj a dizolvat aceasta depunere si fetita a reusit sa citeasca pentru prima data fara ochelari. Pentru parinti a fost un miracol, pentru fetita o imensa fericire, iar pentru batran o mare multumire. Tot asa dizolva "ciocurile" de pe coloana vertebrala, ciocuri formate din depuneri de calciu (am inteles ca sunt f dureroase). Era un om f credincios , si niciodata nu lipsea de la biserica.
Eu sper sa mai existe astfel de oameni. Am auzit si eu de Eforie Sud dar nu cunosc amanunte.
Va doresc tot binele din lume si sa fim sanatosi.

crinuta
Simina, ar fi bine daca ar mai exista cineva care sa poata rezolva astfel de cazuri, insa, revenind la ortopezi, unii sunt buni, altii nu prea, iar pe cei buni ii numeri pe degete.
Un ortoped foarte bun poate rezolva 100% o astfel de problema daca este descoperita din timp.
Acum vreo 2 saptamani am intalnit la ecografie o mamica cu o fetita de 4 luni, careia i se pusese gresit diagnosticul de luxatie congenitala de sold. Au chinuit parintii bietul copil degeaba, ca nu avea nimic, iar cand am intrebat-o ce medic i-a pus aceste diagnostic gresit nu mi-a dat nume, insa mi-a spus ca unul la care se ajunge foarte greu.
Deci, vedeti si voi ca si cei aparent renumiti pot gresi.

impreuna
Simina, am auzit si eu de cazuri asemanatoare. Eu am avut aceeasi problema cand am fost mica si am stat 6 luni in aparat. Cand s-a nascut sora mea mai mica si a avut aceeasi problema, parintii mei au auzit ca exista un asemenea om care trateaza prin masaj si au dus-o la el. nu a fost nevoie de mai multe sedinte, ci doar o data i-a potrivit piciorul, dupa care a fost la control si nu mai avea nici o problema. Si acest om pera batran, acum sigur nu mai traieste, dar tare m-as bucura sa mai gasesc pe cineva asemenea lui.
Acum am si eu o fetita de 4 luni iar la control la ortopedie medicul mi-a spus ca i se pare ca ar fi luxatie dupa cum ii pocneau piciorusele din sold, dar urmeaza sa facem o radiografie pt a se confirma sau infirma. Oricum voi mai cere parerea cel putin a inca unui medic.


crinuta
Daca imi amintesc bine, am vazut acum cateva luni o emisiune la tv referitor la o batrana din nu mai stiu ce sat care facea asa ceva.
Imi pare rau ca nu tin minte alte detalii.
Trebuie sa mai existe si alte persoane care sa rezolve probleme de acest gen.


simina2005
Sunt tare suparata! Ieri am fost cu copilasii la o sala de jocuri pt cei mici. Acolo am vazut un baietel de 2,5 ani operat la pleoape.
Mamica lui spunea ca baiatul nu putea ridica bine o pleoapa si ridica barbia ca sa poata privi.Un renumit profesor universitar din Bucuresti a hotarat(fara sa se consulte cu mama copilului) sa-l opereze la ambele pleoape. Operatia parea reusita pe moment, dar acum copilul are aceleasi probleme...dar la amandoi ochii.Mamica este disperata. Spunea ca si ei i s-a spus de masaj pt intarirea muschilor dar nu a avut incredere.
Cine sufera!?


LiliaToma

Buna, fetelor
Mie mi se pare ca se incearca a opta pentru o extrema sau alta: operatie sau masaj.
Eu nu sunt specialista, dar cred ca ambele sunt bune daca sunt practicate de cineva foarte bun cunoscator.
Sunt cazuri pe care chiar si cel mai bun medic nu le-ar rezolva.
De ce?
Ptr ca doctorul nostru a zis asa: "Noi, cream toate conditiile, cele mai avantajoase posibile ca osul sa revina si sa feixeze acolo unde trebuei si cum trebuie, dar in afara de asta mai lucreaza si natura copilului si Doamne, Doamne"
Cred ca la fel e si in cazul masajului...
Oricum important este sa nimeresti pe miini bune de la inceput... numai ca de unde sa stii... uite cite cazuri sunt ca dai gres...
Pe doctorul nostru in cheama Dr Neagoe Petre de la Budimex.
Cum inca tratamentul nostru nu e terminat nu pot sa zic ca uite el ne-a facut bine copilul. Dar faptul ca ne explica mereu fiecare pas, de ce facem asa, ce ar trebui sa se intimple, ca ne-a aratat pe alte radiografii a unor cazuri asemanatoare cum a fost cum a evoluat, cazuri mai complexe... ma face sa sper ca stie ce face... Cel putin nu suntem in ceata si nu ne gindim, de ce asa si nu altfel...

impreuna

revin cu detalii despre persoana care a ajutat-o pe sora mea (luxatie congenitala) si nu a mai fost nevoie sa fie pusa in aparat, iar totul s-a rezolvat la 1 vizita. ce mai stiu e ca are foarte multi pacienti din tara si strainatate.
se numeste Ianos Veca, locuieste in satul Vanatori langa Chisineu Cris, judetul Bihor.
asta e tot ce am putut afla, poate ii va fi cuiva de folos, stiu ca sunt multe persoane care au asemenea probleme si ar face orice sa le rezolve cat mai bine si mai repede.

simina2005
Va multumesc mult ca sunteti alaturi de mine, am dorit mult sa pot ajuta si alti copilasi aflati in necaz. Eu cred sincer ca un copil poate fi ajutat in aceste cazuri, cu tratamente naturiste.
Am vorbit cu bunica unei fetite pe care a ajutat-o acest batran si dansa mi-a spus ca au mai gasit un om din Falticeni(jud. Suceava) care poate face acest tip de tratament. Am inteles ca are in jur de 90 de ani.


simina2005

Am fost ieri la mormantul acestui bartran care mi-a ajutat copilul...este un mormant simplu cu o cruce de lemn. Oamenii adevarati raman simpli pana la capat!
Cred ca am reusit sa-i multumesc... in felul meu, pt tot binele pe care mi l-a facut mie si familiei mele!


LiliaToma
Luni am fost din nou internate cu fetita in spital. Numai in salon la noi erau inca trei fetite cam de virsta ei cu aceeasi problema.
Ma uitam la ele cum se chinuie saracutele si ma gindeam: daca totusi exista acest masaj ce ajuta de ce nu se vorbeste mai mult despre el? De ce nu se face instruire ptr ca sa evite cit mai multi copii acest chin de imobilizare in ghips, luni in sir....


alinutza13
Buna fetelor,as vrea sa va spun parerea mea.Dupa cum vi-am mai spus si fetitza mea a avut probleme dar cu ajutorul lui Dumnezeu a scapat.
Referitor la acel masaj(o sedintza si a scapat) eu una nu v-as sfatuii.O prietena buna de-a mea avea baiatul tot asa cu luxatie,a fost cu el la un tragator din asta sau nu stiu cum sa-i zic,i-a tras piciorusul,l-a chinuit groaznic,l-a facut bine dar...........doar pt cateva zile.Dupa aceea piciorul i-a sarit la loc(gresit),deoarece bb nostrii mici au multa energie si nu stau ei nemiscati.Daca tot vreti masaj(asa a scapat micutza mea),cautatzi un profesor kinetoterapeut bun si acela va va spune exact ce trebuie si cat trebuie lucrat cu bebele.La fetitza mea i-a facut masaje de doua ori pe saptamana si in 5 luni a scapat.Deci dureaza ceva,dar masajele si gimnastica sunt foarte bune in asemenea cazuri.Trebuie sa se lucreze intensiv cu bb care are asa ceva,nu o sedintza si gata.Eu una nu as fi dus-o sa-i traga piciorusul.
Fiecare mamica face cum crede de cuviintza pt puiul ei si Dumnezeu sa ne ajute sa-i crestem mari sa sanatosi.
Va pupacim si va dorim sanatate multa voua si la bebicii mici si dulci!!!

LiliaToma
Parerea mea.... nu sunt doctor, dar dupa cazul fetitei noastre si dupa ce ne-a explicat doctorul, eu am inteles ca:
Asa zisa tragere, fortare ca sa fie pus osul la loc cred ca se numeste corect reducere ortopedica, care in sine este o interventie chirurgicala nesingeroasa.
Si bineinteles ca cel mai bine se face la un spital de o persoana specializata si nu stiu de ce matusica acolo, ptr ca:
1. In primul rind la spital se face sub anestezie si sub urmarire... aici nu stiu cum se zice exact, cu un aparat special cu monitor( nu este ecograf e sub raze Rx) cu ajutorul caruia poti vedea pina la mm locul unde se va fixa osul in continuare.
2. Daca acetabulul nu este format, adica acest asa zis caus, cuva aceasta nu e formata ci e plata degeaba fortezi osul ptr ca el nu are unde sa se fixeze si se va imsc ain continuare pina va sari la locul unde a fost
3.Daca se ajunge la o anumita virsta, locul unde ar trebui sa fie acest os se acopera cu un tesut si atunci degeaba chinui copilul si ii fortezi osul caci nu are unde sa se fixeze.
Asa cred eu, poate un specialist in ortopedie ar putea sa spuna daca e asa sau nu.
Eu cred ca un kinetoterapeut ft bun, in timp ar putea face bine un copil, dar am mai zis probabil depinde de caz.
Si cu 2 pampersi se rezolva anumite cazuri de displazie congenitala de sold, dar sunt cazuri mult mai simple.....
Bineinteles ca si dr ortoped tr sa fie un bun specialist ca sa exista rezultate, deci iar ma intorc la ce am zis odata: depinde la cine nimeresti.
Eu sunt curioasa, e cineva care a apelat la doctor ortoped specialist ptr aceasta problema si carea re deja rezultate... Am unele intrebari despre evolutia de dupa....

nadina
Carina-mandarina a fost suspecta de displazie congenitala de sold, adica exista riscul de a se produce. Din acest motiv a stat imobilizata in Ham Pawlick de la 6 la 8 luni 24 ore/zi. Scoteam hamul doar cand ii faceam baie si masaj. Inainte mai facuse 2 luni masaj pentru tal valgus. Mai traumatizant cred ca a fost pentru noi, ea era foarte mica
Acum mandarina e bine si alearga toata ziua.
Multa sanatate!


LiliaToma
La ce doctor a fost?

nadina

Lilia daca pe mine ma intrebi, noi am fost la Dr. Albert Stanciu la Spitalul Grigore Alexandrescu. Era in policlinica lunea dupa-amiaza, intelesesem ca are si cabinet particular dar nu stiu unde e.
Sanatate!


LiliaToma

Da, pe tine te-am intrebat, Nadina, multam de raspuns.
Este doctor bun? Intreb ptr ca in ultimul timp ft multa lume insista sa mai mergem la cineva sa vada fetita.
Desi noi avem incredere in doctorul nostru, ne-am gindit ca nu are ce sa se intimple daca mai auzim parerea inca a unui doctor, dar sa stim ca e unul bun....


nadina
Dupa parerea mea e super-medic si renumit in a cauta remediile cele mai putin trumatizante pentru bebei. De noi cam facea misto cand ne vedea cu fetzele alea lungi. La momentul ala nu prea apreciam glumele lui, dar acum imi dau seama ca erau benefice.
Sanatate maxima!


Gargaritza

Buna ziua!
Irina fetita mea, a fost descoperita cu displazie congenitala de sold si cu subluxatie la soldul stang la 1 zi dupa nashtere (nasterea ei a fost considerata cu risc datorita prezentatiei pelviene si ca urmare i-a fost facuta o ecografie). La 6 zile eram cu ea la spitatul Budimex unde in urma radiografiei si a altei ecografii s-a confirmat diagnosticul pus in maternitate si s-a descoperit si tal-vag la ambele picioare. De la 9 zile pana la 3 luni a purtat non-stop perna Freika si atele la ambele picioare. La controlul facut la 3 luni s-a renuntat la atelaje dar am fost sfatuita sa nu o las sa intrepte picioarele, iar la 4 luni jumatate, adika marti, diagnosticul a fost "vindecata".
Doctorul pe care l-am consultat noi este ortoped pediatric si noi am fost ffff multumiti de el (daca cineva este interesat pot sa ii dau numele lui).

LiliaToma

Gargarita, eu sunt curioasa la ce doctor ai fost la Budimex?


Gargaritza
Domnul Doctor Burnei


Natasa
DIn cite stiu eu, dcotorul Burnei e considerat cel mai bun chirurg pediatru. Toti cei pe care ii stiu eu si au fost la el su fost foarte multumiti.


Gargaritza
Din punctul nostru de vedere a fost "CEL MAI TAREEEE". Noi am avut si norokul sa avem ca prieten un rezident in ortopedie pediatrica care lucreaza cu Domnul doctor.


LiliaToma

Si eu stiu ca dr Burnei este considerat cel mai bun ortoped pediatru... Am vazut ca are pacienti din toate colturile tarii...A fost si la TV ptr ca a reusit sa rezolve niste cazuri ft complexe...
Dar este ft aglomerat si e ft greu sa nimeresti la el..


Gargaritza
In zilele de marti este la spital...trebuie multa rabdare ca sa te consulte dar merita.


eli05
Oare dr. Burnei nu colaboreaza cu nici o clinica privata?Dr. Neagoe merge si la o astfel de clinica,unde poate fi gasi mai usor.


LiliaToma

NU stiu daca colaboreaza cu vreo clinica privata, dar stiu ca are zi de consultatii in Budimex, intr-adevar in fiecare marti, la parter.
In rest mai intotdeauna este in Budimex, etajul 1.
Este foarte multa lume la el, dar nimeni nu s-a plins ca i-ar fi parut rau de timpul pierdut odata ajuns la el....


LiliaToma
Eli, asa din curiozitate, cit o o fi o consultatie la Dr Neagoe acolo la clinica privata... daca stii...

eli05
Lilia nu stiu cat este o consultatie,pt ca nu am ajuns inca acolo.Am fost la el la spital,l-am intrebat daca mai colaboreaza undeva,mi-a dat un nr. de telefon,dar am tot amanat.La noi nu este o urgenta.Probabil ca pe viitor va trebui s-o operam la tendonul lui Ahile si de asta ma interez si eu de un medic bun.
I-am povestit kinetoterapeutului nostru despre fetita ta si mi-a zis ca dupa scoaterea gipsului sigur va trebui sa faceti si gimnastica medicala.Probabil ca asta ti-a spus si dr.Neagoe.


LiliaToma

Noi inca suntem departe de recuperare, nu am vorbit detalii cu dr Neagoe, dar stiu sigur ca va fi nevoie de aceasta recuperare.

simina2005
Am vazut tarziu ca s-a redeschis aceasta discutie.
As dori sa va spun ca fiica acestui batran s-a hotarat sa continuie munca tatalui ei.
In prezent ea are 50 de ani si continua sa faca masaj copiilor si persoanelor cu care lucra tatal ei inainte.Daca pot sa ajut pe cineva o sa-i transmit nr de telefon si adresa.
Va doresc tot binele din lume, sa ne dea Dumnezeu putere sa ne crestem copii cat mai bine.
Nu vreau sa mai vad copii schiopatand!


katik
si noi am avut o usoara displazie de sold. a descoperit-o pediatra la controlul de 3 luni si m-a trimis urgent la ortopeda pediatru. pe linga asta avem si tal valgus la un picior dar e pe reparate. displazia s-a reparat dupa trei luni dupa ce a stat in orteza Becker non - stop. n-am facut nici un fel de masaj decit la picior pentru tal valgus. am facut o radiografie la trei luni si asa s-a confirmat diagnosticul. mi-a explicat ortopeda exact ce se vedea la radiografie. nu amai fost nevoie de o alta de control, s-a vazut cu ochiul liber ca si-a revenit f. bine. a fost f greu sa stea asa imobilizata, mi se rupea sufletul cind ii puneam orteza dupa ce o schimbam dar inghiteam si continuam. acum (la 2 ani) Krisztina fuge toata ziua si se zbenguie. mai mergem la controale, pentru siguranta darortopeda m-a asigurat ca este in regula. am deplina incredere in ea. e una din cele mai bune din Timisoara.


alinaxeni

Simina te rog sunemi si mie cumpot ajunge la fica batrinului. Fata mea are 13 ani si de cind am nascut-o medici mi-au spus ca are displazie de sold dar la radiografii nu se vedea nimic. Dupa 9 ani i-am facut o radiografie la coloana din proprie initiativa si am aflat ca avea de fapt scolioza, iar acum i s-a deformat tot scheletul, are o deviatie de 11 gr. cu toata gimnastica medicala. Am nascut-o pelvian si de acolo i se trag toate problemele

alina
Pentru fetita ta sper sa existe un om care sa o ajute cu adevarat sa fie fericita!
Doamna despre care am amintit este din Suceava.
Am mai aflat de un batran(80 de ani) de langa Falticeni care lucreaza de mult cu astfel de cazuri.Incerc sa aflu si adresa lui. Sper din tot sufletul in insanatosirea copilasului tau!
Ti-am trimis si e-mail cu datele concrete. Va doresc tot binele din lume!

alinaxeni
Multumesc tare mult Simina, mi-ai mai dat o speranta. Am primit mail-ul de la tine si o sa revin cu tot ce am mai facut.
Stii care e ironia sortii: medicii au stiut din prima zi de la nastere si totusi nu mi-au spus nimic. Am simtit eu ceva, cind vedeam ca la copilul meu se adunau toti si susoteau iar cind intrebam daca are ceva toti imi intorceau spatele.culmea e ca aveau remediul si nu l-au aplicat pt. ca nu aveam bani sa le dau ca celelalte mamici care aveau aceeasi problema.
Aviz, toate astea se intimplau in spitalul municipal buc.si nu e singura problema pe care am avut-o in acest spital.


LiliaToma

Alinaxeni, sper ca fetita ta sa se faca bine... Asteptam noutati de la tine.
Ce nenorociti pot fi unii doctori.....


mandyksch
Am nascut pe 23 octombrie 2005 prin cezariana un baietel la Ginecologie 1 Cluj. La vaccinul de doua luni a fost controlat de pediatra noastra care a constat ca pliurile picioruselor sunt asimetrice si ne-a recomandat sa-i facem un ecograf pt. a fi siguri ca nu are luxatie de sold.

Mie mi se pare cel putin curios ca noua nu ne-a spus nimic la externarea din maternitate legat de acest aspect.Sunt un pic speriata si as vrea sa stiu care sunt sansele ca un baietel nascut prin cezariana sa aiba luxatie de sold (stiam ca mai ales fetitele sunt predispuse ).As vrea sa mai stiu cam cand ar trebui sa-i fac acest eco, pe la 4 luni?


Missy
Dar la fetita mea nascuta tot prin cezariana de ce s-a descoperit la 3 ani si o luna displazie de sold si asta ca urmare a plangerilor ei de durere de picioare si a insistentelor mele pentru o radiografie dupa ce mai multi medici mi-au zis ca fiica mea are fite si mofturi ca o dor picioarele ca de fapt nu are chef sa mearga pe jos si eu ii dau crezare. dupa radiografie, hop ca are displazie probabil ereditar si fara explicatii ca de ce nu a observat nimeni pana acum. si cei care au zis ca are mofturi au zis acum ca e displazie, si altii pe care nu i-am consultat inainte de radiografie.
Referitor la masaj: noua ni s-a spus sa evitam masajele ca daca nu sunt corect facute, fac mai mult rau pe termen indelungat. noua ni s-a recomandat gimnastica, mers pe pietris, talonete in papuci si mai ales inotul. iar daca in urma lor nu se vede vreo schimbare, atunci gips si operatie numai daca Doamne fereste se va ajunge la luxatie, altfel sa dam copilului pace ca altii au trait o viata fara macar sa stie ca au avut displazie congenitala. important zice ca e sa nu sara intr-un picior, sa nu faca balet, patinaj, ski sau orice sport ce solicita bazinul si sa nu se ingrase!


Missy
si sa va mai dau un exemplu: verisoara mea s-a nascut cu o semipareza pe partea stanga si ceva oase care nu erau la locul lor tot la stangul. masaje, pus oase la loc, radiografii etc prin toata tara. se rezolva partial problema, adica oasele sunt la loc si merge, nu cum ar fi normal, dar e ok. la 22 de ani o dor picioarele ingrozitor, mai face un rand de radiografii (a nu stiu catea in toata viata ei) si se descopera la dreptul de data asta ca se pare ca a avut displazie dar intre timp e luxatie, asa ca hop la operatie. deci cum s epoate ca la un copil cu atatea probleme de mica inca, atatea radiografii sa nu i se descopere decat la varsta asta. acum va dati seama ce e de ea saraca, stangul cu semipareza, dreptul operat de luxatie. ca sa nu mai zic ca si semipareza la stangul a fost descoperita la 2 ani cand in sfarsit si-au pus intrebarea de ce nu merge copilul? si ne mai laudam ca traim in secolul 21, secolul tehnologiei!


Natasa

Mandy, este posibil ca si baieteii sa aiba displazie si luxatie. E adevarat ca mult mai rar decit fetitele, dar se intimpla, mai ales daca era in pozitie pelviana cind ai facut cezariana. Trebuie ca medicul sa stabileasca diagnosticul cit mai repede cu putinta pentru ca si vindecarea sa fie la fel.


mandyksch
Missy mie mi-e groaza tocmai pentru ca am cunostinte care au patit la fel, dupa luni de umblat pe la medici s-au pus tot felul de diagnostice aiurea. Stiu doua fetite care au avut f. mult de suferit fiind tinute in ghips vreme indelungata. Eu sper ca la noi sa fie o alarma falsa pana la urma.

Natasha, bebicul meu a fost in pozitie craniana la cezariana, eu facusem cezariana pt. ca am probleme cu ochii. O sa incerc sa gasesc un medic bun in Cluj, sa vedem cum stau lucrurile.


simina2005
Buna seara tuturor!
Am aflat ca in loc. Roscani, pe langa Falticeni, traieste cumnata domnului Purice David care face aceleasi tratamente ca si el.
Merg multi copii la ea si oamenii sunt tare multumiti de rezultate


sanziana72
Multumim Simina.

Am si eu o nedumerire. Ce importanta are daca copilul merge mai mult pe varfuri ?

Fiica mea de 2 ani acum a mers din totdeauna mai mult pe varfuri, dar nu mi se pare ca ar avea vreo problema. Ba chiar stiu ca e recomandat pentru cei cu platfus. Cum eu am un paltfus destul de urat ma gandeam ca mersul pe varfuri al ei o va ajuta sa nu faca si ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Displazia congenitala de sold
mihaelagrosan
Buna ziua mamici!
Am o fetita de 5 luni la care am observat ca are o cuta in plus pe interiorul coapsei inca de pe la 3 luni jumate. La 4 luni jumate am fost la medicul ortoped care a spus ca e bine clinic ,dar ca ar trebui facuta o radiografie pt. un diagnostic 100% sigur. Medicul de familie mi-a recomandat un alt ortoped care spunea ea ca in caz de nevoie imi va face eco si nu radiografie , care este o metoda invaziva. Azi am fost la acest ortoped, i-a facut fetitei RADIOGRAFIE si a spus ca este bine,dar sa poarte pana la 7 luni 2 pampersi si apoi sa mergem din nou la control. Fiind foooartee grabita aceasta dr. nu am inteles de ce daca e bine trebuie sa poarte pampers?
A mai fost cineva intr-o situatie asemanatoare?
Ati pus copiii in 2 pampersi? Are vreun rost?

Poate s-a mai discutat despre asa ceva si ma directionati si pe mine.


Ana_Alx
ideea cu 2 pampersi este ca sa ii tina piciorusele cat mai departate,ca la broscutza ca sa zic asa.Noua ne-a recomandat pana la 5 luni.Nu inteleg daca radiografia zice ca e oki (adica sunt formatii nucleii) de ce mai zice sa tii copilul cu 2 pampersi?

PS.vad ca esti din cluj ca ti-as fi recomndat pe Burnei de la Budimex

mihaelagrosan
Ana dar voua de ce v-a recomandat? Avea displazie sau ce? Asta n-am inteles nici eu: e bine sau nu? Oricum am sa mai merg la un medic.
Mersi de recomandare, dar sper sa nu ajung pana in Bucuresti.
Chiar,fetele din cluj, nu stiti ceva ortoped bun?


elena.ioana
Noua ne-a diagnosticat-o la iesirea din maternitate, La o luna i s-a facut o ecografie si mi-au spus ca se vede bine asezat soldul dat sa ii pun timp de 2 luni 2 scutece. Asa am facut si inca un sfat dat de o asistenta pediatra: Cand duci copilul in brate tine-l calare pe sold. Nu vreau sa ofensez pe nimeni dar ca sa intelegi cum, iti voi spune exact ce mi-a spus mie asistenta."Ai vazut tigan cu probleme de solduri? Du-ti fetita cum isi duc ei copiii si nu vei avea probleme" Am facut asa si intr-adevar acum fata este bine. Acum nu stiu in ce masura m-a ajutat sfatul asistentei.Ceea ce nu inteleg este cum de pediatrii nu au observat pana la aceasta varsta problema. Din cate stiu eu asta se vede de la nastere si apare in special la copiii care stau in burta in fund pana mai tarziu. In cazul nostru a fost pana la 6 luni.


Taty
Si fetita mea are un pliu in plus la un piciorus, deci sunt inegale ca aspect piciorusele intre ele...am fost la ecografie si e totul ok.Pediatrul de la stat mi-a zis ca e doar o problema de estetica la ea si sa nu imi fac griji. Pediatrul privat la care mergem mi-a recomandat si el sa ii pun 2 pampersi noaptea vreme de 2 luni (asta era pe la 2-3 luni) insa ma citit de curind intr-o revista ca e frectie la picior de lemn, nu ajuta chestia asta. Asa ca am renuntat mai ales ca am trecut si printr-o iritatie de toata frumusetea la fundulet din cauza lipsei de aer de acolo.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Initial creeata de iuliana_2007



Buna,mamicilor!

Am si eu o problema destul de mare care ma framanta foarte tare.Mi-am dorit foarte mult sa-mi aduc pe lume fetita care am nascut-o in urma cu o luna si o saptamana pe cale naturala dar nu a fost sa fie asa pentru ca era in reprezentatie pelviana.Asa a fost sa fie.Dar dupa nastere a aparut problema cu luxatia congenitala de sold specifica copiilor asezati pelvian.Am vorbit cu medicul meu dar am nevoie si de parerea dumneavoastra mamicilor care a-ti trecut prin aceeasi problema ca si mine.Va rog din suflet sa imi dati niste sfaturi sa ma ajutati cu parerile voastre.Nu vreau ca fetita mea sa aiba probleme mai grave mai incolo.Am nevoie de niste sfaturi.Va multumesc mult si astept parerile si sfaturile voastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Asa cum am spus-o de multe ori, noi ne-am confruntat cu luxatia de sold, iar cazul Ameliei, a fost cred, unul dintre cele mai dificile.
Cel mai important in toata aceasta problema, este, sa te inarmezi cu muuulta rabdare si sa gasesti un doctor in care sa ai toata increderea.
Desi, a fost greu si a durat mult, increderea in doctorul Ameliei, ne-a facut sa mergem inainte si sa asteptam cu rabdare finalul cosmarului.
Si a venit si ziua aia...
Succes si multa sanatate.
Daca pot sa te ajut cu ceva, cu placere.
Sunt oricand pe messenger, pe PM, pe mail sau aici.

Lilia si Amelia(26.09.2004)


Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Atlantis spune:

Si fetita mea a fost diagnosticata cu luxatie sold stang. Tratamentul l-a inceput de la 3 luni desi se putea de la 1 luna si a constat in 2 sap de stat cu greutati la picioruse cu ajutorul unor scripeti, 6 luni de gips de la mijloc in jos, 3 luni cu picioarele fixete intr-un cadru special ca sa i le tina departate. Din fericire nu a mai fost nevoie de operatie si la 1 an a avut voie sa faca primii pasi. A mai durat pana si-a dat drumul la mers dar acum are 1 an si 6 luni si merge de zici ca nu a avut nimic. Iti trebuie multa rabdare, consulta mai multi specialisti si trateaza problema cu toata seriozitatea.
MULT SUCCES!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Atlantis, ma bucur ptr fetita ta.
Daca nu e secret, la ce doctor ati fost?


Lilia si Amelia(26.09.2004)


Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Atlantis spune:

Dl. dr. Ciobanu de la Budimex. In fiecare zi cand ma uit la Alex cum merge ii multumesc ca ne-a scapat de operatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Aha.
te-am intrebat pentru ca mersul lucrurilor imi parea cunoscut. Iar Dr Neagoe e coleg cu dr Ciobanu si din cate am vazut, comunica destul de mult( comparativ cu ceilalti). Chiar opereaza impreuna de multe ori si din cate stiu se sfatuiesc asupra unor cazuri.
Si noi am urmat cam aceeasi pasi, doar ca noi nu am scapat de operatie si am inceput cu tenotomie( o incizie mica pentru a taia putin tendonul). In rest pasii sunt aceeasi in mare parte.

Lilia si Amelia(26.09.2004)


Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput