Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (16)
Raspunsuri - Pagina 12
dienutagraviduta spune:
teo - ma apuca groaza cand aud ce-ai patit, mi se pare inadmisibil asa ceva; imi aduc aminte ca si eu am vrut sa ii fac coprocultura lui luca, dar m-am razgandit cand mi s-a spus de la laborator "colectati cu lopatica din olita" si dan "ce olita doamna, ca are 2 luni", si ea : "atunci din pampers" - "cum sa iau cu lopatica din pampers, daca face apa ?"
in fine - noi le-am dat naibii de analize si i-am dat tot ce-am stiut eu ... acum, fiindca mi-a venit ciclul, ma astept iar la niste reprize d-astea ...
dordia, mara - nu va mai framantati cu greutatea asa de tare - fiecare bebelus sanatos are ritmul sau de crescut; daca e vesel si ok, nu exista motive de ingrijorare; eu pe luca il cantaresc f. rar, avand in vedere ca am cantar de bbei in camera; si uite si de ce : eu ii dau completare numai seara, 150 ml dupa ce suge la ambii sani; si ma apuca pe mine acu vreo 2 zile sa vad cat trage din sani, ca lapte e, si ma gandeam ca foarte putin; dupa cantariri si conversii din grame in mililitri, a reiesit ca in total a mancat 250 ml. na, daca ii e foame copilului, doar nu o sa-l tin de la mancare, nu ? e adevarat ca face ditai burta seara, si dimineata nu se omoara cu foamea, dar daca asa ii place lui, asa ii dau.
teo_banu spune:
Si mucilagiu asta are un gust super naspa, si parca nu se satura din el oricat de mult i-as da. Cristina, cred ca iti urmez sfatul si ii dau formula de la Humana (antidiareica); cel putin are gust bun, dar poate o si satura mai bine.
Multumesc ca sunteti langa noi!

Teo si bb Stefania Iulia
camelia_daniela spune:
Anda, lasa ca o sa arate grozav Nichita la botez!!!
Oricum asteptam poze! Cat ai dat tu pe vaccinul asta smecher? (auzisem de 1 mil. dar asistenta mi-a zis ca ar fi 3 mil.)
Salisa, bine ai revenit printre noi! Foarte draguta si printesica ta!
Anda, iti multumim ca ne-ai trecut pe lista astrogramelor!
Pupici,
Camelia & Daria 
DARIA
http://b1.lilypie.com/9BDXp2.png
Poze Camelia
si
Alexandra Daria (02.01.2006)
"Bitter are the tears of a child: Sweeten them./ Deep are the thoughts of a child: Quiet them./ Sharp is the grief of a child: Take it from him./ Soft is the heart of a child: Do not harden it."
- Pamela Glenconner
dienutagraviduta spune:
teo- normal ca mucilagiul e naspa, si orice bebe destept l-ar da afara; pune si tu un pic de glucoza in el, si un pic de calciu carbonic, si da-i cu lingurita , vreo 5-6 lingurite, dupa care san; dar da-i inainte de fiecare masa, nu numai odata si mult, ca nu se rezolva.
lordra spune:
Rucsi, multzam bine
. Astept sa se faca vreme frumoasa, sa mai ies si io la plimbare cu a' mica. Tu?
Anda,la vaccinul Infanrix Hexa, componenta pertussis este acelulara si de aici vine lipsa reactiilor. Pertussisu' este cel care da roseatza si durere la piciorush precum si febra mai mare. Prin transformarea acestei componente dintr-una celulara intr-alta acelulara, se evita toate reactiile nedorite de dupa vaccin.
Infanrixu' de luna a-4-a este simplu fiindca ii lipsehste componenta antihepatita B, componenta ce va fi reintrodusa la 6 luni, cand se face iar Infanrix Hexa.
Corapu', mare grija la pastrarea vaccinului. Trebuie sa stea in frigider, intre 2-8 grade. Vezi ca cel mai grav nu e sa stea mai sus de 8 grade, ci mai jos de 1 grad. Daca ingheatza potzi sa-l arunci la cosh. Cand ti-l iei pe urmatorul si-l bagi la frigider, pune si un termometru acolo, fiindca trebuie tot timpul contorizata temperatura. Io am patit-o si d-aia-ti spun.
In plus, eu una nu-s de acord cu pastrarea vaccinului pe usha frigiderului, asha cum zic farmacistele. La fiecare deschidere a ushii creste temp. cu cateva grade bune. IO pastrez vaccinul undeva in partea de jos a frigiderului, ca acolo e cel mai rece. Si-l mai pun si intr-un recipient de plastic inchis ermetic, pt. ca astfel temp. sa ramana constanta indiferent de multele deschideri ale ushii.
cristinamh spune:
teo, sa citesti bine pe cutie si sa vb cu un pediatru pt dozaj. neaparat. pt ca bb e mic, nu se da nimic dupa capul mamei sau recomandarea amicilor. noi cu humana HN am iesit de multe ori din rahat, dat stia pediatrul. dar decat mucilagiu, pe care il scuipa cu indarjire, HN -ul e chiar misto.
dienuta, i-ar da san, daca ar mai avea...![]()
ma, imi dati emotii cu tinuta de botez... io vreau rochita cu flu=flu la fi-mea... da' io stiu ce inspiratie o avea nasa?!?!
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
Gogolos spune:
Dienuta, m-am uitat la pozele cu Luca la 2 luni. E un scump!!!! In vreo doua poze poti sa juri ca e Mihai al meu! Sa iti creasca mare si destept!
Noi asteptam acum sa vina pediatra si apoi sa mergem la plimbarica. Aici a nins asa de frumos si e totul curat in jur.
Am si eu o intrebare pentru fetele care au facut botezul: cu ce i-ati imbracat? Eu stiu ca nasii ii cumpara hainele, dar ma gandesc ca se consulta cu parintii inainte, nu?
Revin cu intrebarea legata de carucioare: are cineva carucior polonez, cu roti mari? Sunteti multumite de el?
Gogolos si mostenitorul
ioana_77 spune:
Zi buna si calduroasa!
Dupa spusele voastre eu cred ca imi tin fata prea imbracata! In casa sunt 22 de grade, spre 23 si eu ii pun in timpul zilei body - cu maneca lunga/scurta si salopeta cu totul deasupra sau pantaloni cu bluzita. Fara caciula. Si nu-mi pare a suferi de cald, ba chiar vad ca asa i se mai incalzesc si ei manutzele.
Ce sa mai zic de piciorutze, care tot timpul sunt reci si trebuie sa le infofolim bine.
Maine vine si la noi nenea dr. sa ne faca vaccin. Tot Infanrix hexa.
Alinush - ce printesuca cocheta, mai, mai, sa-ti traiasca!
Vad ca toata lumea se agita cu toaleta pentru botez. Si findca e prima data (zic eu) cand sunt imbracati de gala, haideti sa facem un album si cu pozele lor de la botez!
teo - naspa faza cu analiza, bine ca s-a gasit cineva sa te linisteasca!
Ioana si Maria (29.11.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/tunsulica/my_photos
dienutagraviduta spune:
gogolos, multumim pentru aprecieri, si pentru vizionarea pozelor.
la mine a fost cam asa : nasa i-a adus hainute pt botez, dupa care ne-a chemat sa vedem daca suntem de acord cu ce a ales ea; mie mi s-a parut ciudat, fiindca pt mine nu prea conteaza lucrurile marunte - de exemplu cu ce se imbraca la botez, adica daca pe nasa a incantat-o sa il imbrace intr-un costumas care ii era mic - treaba ei, ea s-a facut de ras. ma rog, eu chiar nu m-am suparat fiindca nasa n-are copii, si lucuta e mai baban decat ii scrie in fisa tehnica, deci e intr-un fel de inteles ca i-a luat haine mici. mai rau de atata ce se poate intampla ?
referitor la carut : noi avem de la chicco; nu stiu nimic de alea poloneze, dar al meu merge ca uns, si se strange misto.
plec sa imi vad automobilutzul.
lavi02 spune:
Ripley sa-ti traiasca Ana!!! 
Joy de ce am primit 4
de la tine? Eu sincer nu cred ca a racit de la scosul afara ci poate a intrat in contact cu oameni bolnavi. ca doar nu cred ca l-a scos afara dezbracat!
1.Cum mai stai cu spatele?
2.Tu nu-l cantaresti saptamanal? In luna a 3-a ar trebui sa ia 750g.
Gogolos in principiu rotile mari sunt bune pt off-road-uri din astea cum sunt trotuarele in Ro. Sfatul meu in privinta caruciorului e sa fie cat mai usor, mai ales daca trebuie sa-l plimbi tu personal pe scari in sus si in jos.
madau eu zic sa testezi inainte de a merge la Constanta un drum mai lung prin Bucuresti sa vezi daca doarme in masina. Eu zic ca e OK, eu m-as duce, uite Corap a fost cu el la Sinaia, dar NEAPARAT in scaunelul de masina, prins in centuri frumos. Nati doarme f bine in scaunul de masina(= scoica)
Salisa eu am tinut-o pe Nati si 2 h afara! Ea a inceput sa nu se mai trezeasca deloc noaptea de pe 3 luni. Dar difera f mult de la copil la copil.
Joy eu ma indoiesc ca in 15 minute nu a mancat nimic! Despre kk - intreaba doctorita daca poti. Eu zau ca nu mai tin minte ce culoare ai zis ca are.
Gogolos si Alexandrina:
cumnata mea este f posibil sa se mute la Tg Mures si ar vrea sa faca un bb. Ce ginecolog mai bun stiti voi in Tg Mures?
negaracristina multumesc de retete. Praji Snickers trebuie sa fie f buna iar eu ma dau in vant dupa zaharul ars! O s-o incerc! Pizza fac si eu dar fac aluat simplu de paine.
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)