Mamici de septembrie - octombrie (6)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Buna fetelor,

Vad ca inca va luptati cu greturile. Eu am inceput sa am stari temporare de greata, dar nu am "dat inca la boboci"; am remarcat ca trec daca mananc.

Eu am fost cateva zile la Predeal cu echipa mea de la job, dar m-am intors mai obosita decat am plecat.

Am fost azi la echo si totul pare ok: bebe are 5,8 mm si corespunde varstei sarcinii conform UM. Inimioara ii bate cu 118 batai/minut. Iosup a masurat si IR pe arterele uterine si mi-a zis ca cel de pe stanga este cam mare, dar ca v-a scadea in timp(sincer, eu nu stiam ca se pot masura atat de devreme). Astept sa merg luni la T. sa imi spuna daca este ok sau nu.

Adriana
Vine barza
Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

Ce faceti burticutze?Eu sunt bine..ma lupt ca si voi cu greturile care ma omoara nu alta.Nu mai suport nimic..nici macar miros de parfum.
De mancat mananc destul de bine insa apoi mie greata...ce sa'i faci...asta e perioada de sarcina..eu m-am obisnuit cu ideea.
Tocam am mancat un pic de piure de cartofi cu copanele facute la cuptor... simt ca pocnesc.
Am desoperit o reteta impotriva greturilor...bors acru e super bun si iti taie cat de cat greata.

Pupici si aveti grija de voi si de burticile voastre.

6+

http://community.webshots.com/user/mexxa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Anangel, daca dr. nu si-a facut probleme, inseamna ca la tine situatia e fara complicatii.
Dar in cazurile grave nu poti pastra sarcina. Eu am o prietena care a pierdut 4 sarcini una dupa alta din cauza uterului dublu. Dar ea avea perete complet si practica sarcina nu avea loc unde sa creasca. Dupa ce a descoperit ca avea uter dublu si a facut operatie (laparoscopic, i-au indepartat peretele ce era in plus), a putut pastra sarcina.
Dar la tine, nu are cum sa fie o problema caci altfel ti-ar fi dat de inteles doctorita, de-aia ti-am zis sa o intrebi pe ea ce si cum, ca ea e cea mai in masura sa-ti spuna cum stau lucrurile in cazul tau.

Bedrosmart, sanii nu te dor cu aceeasi intensitate de cand ramai insarcianta pana... sa zicem la sf. trim I. Nu are cum sa te doara la fel tot timpul. Sunt perioade cand tensiunile dispar complet apoi se reia totul. Eu la sarcina trecuta nu m-am omorat cu dureri de sani, cresteri etc. Iar la sarcina asta, parca si mai putin. Sunt femei la care sanii nu sufera nici o transformare, modificare, tensiune sau durere pana nasc.
Asta nu inseamna automat ca e o problema cu sarcina. Simptomele de sarcina pe care le vedeti de regula enumerate pe diverse site-uri, in anumite carti etc. sunt doar o simpla insurire a simptomelor specifice. Nu-i musai ca fiecare gravida sa treaca prin toate aceste simptome.
La sarcina trecuta spre exemplu, eu n-am urinat mai des (asa cum fac unele din voi sa se scoale noaptea sa mearga la baie), n-am avut tensiuni si dureri mari in sani (doar din cand in cand), nu mi s-a marit nimic spectaculos in afara de burta, n-am avut somnolente, n-am avut pofte, nu mi s-au umflat picioarele etc. N-am avut o gramada de simtome. Doar greturi si voma cat carul si un bebe care a batut din picioruse non-stop.
Iar la sarcina asta parca am si mai putine simtome decat la cea trecuta. Nu pot sa spun ca nu ma preocupa, insa sunt constienta ca daca e sa se intample ceva, e cu un scop, adica exista o cauza anume care duce la o pierdere de sarcina si de cele mai multe ori pierderea de sarcina e cea mai buna solutie pe care o alege natura sa ne fereasca de nasterea unor copii cu probleme.
Caci in esenta asta e pierderea unei sarcini: dovada ca bebelusul nu a fost suficient de puternic/sanatos sa faca fatza.
Nu exista situatii categorice cand e vorba de sarcina in primul trim. in sensul ca daca simti aia sau aialata insemana clar ca e ceva in neregula. Sau daca nu simti nu stiu ce insemana ca iarasi e o problema.
Singura situatie care va poate spune ca e SIGUR ceva in neregula is sansele sa pierzi sarcina sunt mari e situatia cand ai dureri si sangerari/pete rosii (nu maronii) in acelasi timp. Altfel, durerile de burta daca nu-s insotite de altceva sunt absolut normale in timpul primului trim. Iar sangerarile, dupa cum spuneau si alte fete aici, sunt la fel de normale. Cand ai si sangerari si dureri concomitent aia e o situatie intr-adevar nasoala.
Pana atunci, incearca sa te linistesti, sa fii mai detasata (chiar daca pare greu). Dar fii constienta de un lucru: ca daca o femeie e sa piarda sarcina, oricate griji si nelinisti si-ar face nu are cum sa salveze situatia. Natura isi urmeaza cursul indiferent de cat de tare ne stresam, de cat de mult ne gandim la asta sau nu. Din contra, stresul e un element negativ gratuit.
In primul trim. de sarcina se paote face foarte putin pentru a evita o situatie neplacuta. Dupa primul trim. insa medicina mai poate interveni sa faca o diferenta, dar in primul trim. e aproape imposibil.
Doctorii recomanda intr-adevar repaos una-alta, insa parerea mea e ca astfel de solutii nu fac o mare diferenta in primul trim. In sensul ca daca e ca sarcina sa nu reziste, nu rezista, oricat am sta noi in pat si ne-am feri. Iar daca e sa reziste, rezista. O sarcina sanatoasa nu-i ceva sensibil, e ceva rezistent. Uitati-va la mamicile care au deja un copil. Mai ales la cele care au copii mai mici de 2 ani. Cate dintre ele credeti ca au incetat sa-si mai ia copilasii de 10-15 kile in brate dupa ce-au ramas insarcinate? Nu cred ca e aici mamica sa nu-si ridice zilnic bebelusii in brate. Si totusi o sarcina sanatoasa si normala nu e pusa in pericol de astfel de eforturi. Bebelusii astia mici din burtica par ei fragili, insa fiti sigure ca milioanele de ani de evolutie sunt o dovada a cat de puternica e natura umana. Daca o sarcina s-ar pierde cu una cu doua, specia umana n-ar fi ajuns aici, s-ar fi pierdut de mult pe drum. Dar faptul ca am ajuns unde-am ajuns e o dovada ca natura a avut grija ca sufletele astea mici din burtici sa fie suficient de puternice sa treaca peste intemperii, greutati, probleme.

Stiu ca la primul bebe grijile-s mai mari si gandurile negre sunt mai dese, insa ganditi-va ca voi nu puteti face aproape nici o diferenta. Daca bebe e sanatos si puternic, trece peste toate, daca nu, atunci cu siguranta nimeni nu-si doreste un copil cu probleme si natura are grija sa ne scuteasca de astfel de situatii. De cele mai multe ori, corpul femeii respinge o sarcina care are probleme. Deci natura are grija de toate. O sarcina pierduta de la sine e de cele mai multe ori rezultatul unui produs neviabil si cred ca nici una din voi nu isi doreste asa ceva.

Hai ca m-am intins nepermis de mult si poate ca ce-am spus aici nu se spune pe un grup de mamici proaspat insarcinate, insa eu prefer sa nu-mi acopar ochii si sa ma fac ca nu vad, prefer sa stiu si sa cunosc o situatie diainte.

.......in 6+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Multumesc, multumesc mult pentru raspunsuri!Azi doar oboseala asta ma copleseste, am un servici extenuant, alternez orele cand predau vorbind 2 ore continnu cu grafice pe calculator si alte chestii care ma tin in priza cele apropae 11 ore de servici.Tuturoro va urez sarcina usoara si Dumnezeu sa fie cu noi!Pe maine dragele mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Draga Try, ai scris asa de frumos si de linistitor, īncāt vreau sa-ti multumesc. Sarcina usoara!

Sibylle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Susa spune:

Buna ,
Sunt mai bine azi ca am fost in port si am mers la plaja la ocean, a fost o zi super faina doar valuri cam mari si mi-a fost frica sa nu-l loveasca pe BB prea puternic...m-am udat un pic. Am papat ca purcica dar nu mi-a fost greata mai deloc, doar cand am simtit miros de tigara mi-am adus aminte de greata. Acum iar danga langa pe mare pana poimaine. Tati a cumparat muzica clasica si ii pun la BB sa asculte cand sunt in cabina,,, e tare linistitoare... va pup

Silvia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alipiticot spune:

try ai scris excelent!
Bedrosmart,multumesc mult pentru urari pt fetita,eu abia acum am reusit sa scap de musafiri si mizerie in casa si treaba...dar mai am treba la computer,asa ca nu prea pot intra zilele acestea.
In principal asculta ce a spus Try,are dreptate,iar pt pesimism nu prea am metode de a scapa de el,dar eu cand gandesc negativ,i-mi amintesc ce lucruri frumoase si deosebite am ,multumesc lui Dumnezeu,ma gandesc ca poate fi de n ori mai rau si ma linistesc.Poate te ajuta.Si traieste intens si la maxim toata perioada acesta de 9 luni,fetele cu un bb pot sa ti spuna ca prima sarcina e deosebita ca perioada,stare de fericire si implinire.Nu spun ca acum nu este,dar de ex,eu inca nu a fost la analize,nu ma gandesc in fiece secunda la burtica,nu mai sunt melancolica ca de am un tantar langa mine care vrea atentie non stop....asa ca pt toate fetele care sunt si mai ales cu primul bb,sa traiti si sa fiti fericite mereu,eu asa am fost si o sa vedeti ca ve ti trece si mai usor peste perioada de greturi si toate care mai vin.
va pup va las ca as mai scrie dar ...de problemele de zi cu zi.
sarcina usoara si bb sanatosi!

Paula 7 sapt si minunea Stefana Raisa(d.n. 11.02.2005)

poze noi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/paula_paduraru/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

Buna dimineatza....am intrat sa va urez o zi frumoasa avand in vedere ca e 14 Ferbuarie.
La mine surprizele au inceput de dimineatza....asa ca ma simt tare bine azi...cu exceptia greturilor...dar trec si astea

http://community.webshots.com/user/mexxa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Georox spune:

Neata !

Am o greata de zile mari ! Mai mult de un ceai cu lamaie si doua felii de paine nu am reusit sa mananc nimic. Nu stiu cum voi rezista pana la 18.00. Iar analizele de la IDS bineinteles ca nu erau toate gata. Mai trebuie sa mai fac un drum si miercuri.

tuturor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns putzuruca spune:

Pupici fetelor,
Mi-a fost dor de voi. Am lucrat doua zile continuu si de abia azi am liber. Am urmarit tot ce ati mai scris intre timp. Ma bucur ca sunteti bine si vreau sa urez bun-venit noilor burtici.
Eu ma simt bine, dar am observat ca nu mai suport carnea. Aseara mi-a fost pofta de gogonele apoi de cartofi cu smantana. Cam nasol cu poftele astea.
Tot astept sa-mi iasa rezultatele la analizele facute la Cantacuzino si trebuie sa sun mai tarziu sa vad daca pot sa ma duc sa le iau pt ca sapt asta merg din nou la control sa-l vad pe bebica, acum 2 sapt se vedea doar saculetul.
Va doresc sa va fie bine si sa aveti o saptamana superba.

6+

Mergi la inceput