Crema hidratanta pentru burtica
Raspunsuri - Pagina 2
Dianami spune:
quote:
Originally posted by carminabulinaam citit ce ai scris Diana Mirela despre crema cu vit. A. Eu de la 8 saptamani folosesc o crema facuta la farmacie doar pe baza de vit. A pentru ca tocmai imi arsesem pielea de pe burta, coapse, sani cu ulei Baby Johnson. Acum am 26 saptamani folosesc aceiasi crema recomandata de medicul dermatolog acceptata fara probleme de medicul ginecolog care imi urmareste sarcina si se pare ca cea mai fericita pt. acesta crema este chiar pielea mea. NU-I FACE NICI UN RAU LUI BEBE chiar daca pare incredibil este adevarat.
poze carmina
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20060516/dt/7/k/2312/preg.png
Nu cred ca e de luat in ras riscul de malformatii fetale, chiar daca este mic.
Ideea e urmatoarea: gravidelor li se prescriu in general vitamine, care contin vit. A, este de presupus ca mananca sanatos, deci doza de vit. A e luata si din alimentatie, mai folosesc si o crema de fata si un lapte de corp, care contin si astea ceva...si asa se aduna.
Vit. A este liposolubila, excesul nu se elimina. Surplusul, ca si lipsa ei, poate da malformatii fetale, in general ale ochilor.
Chiar daca e putin probabil sa se atinga o doza f. mare, riscul exista totusi. Asa ca mai bine ne gandim la sanatatea bebeilor si procedam in consecinta...
Acesta este sfatul meu, bineinteles ca fiecare face cum crede de cuviinta.
P.S. Si, intamplator, vorbesc in cunostinta de cauza, medicina si mai ales ginecologia nefiindu-mi straine.
Pupici si sarcina usoara!
Diana, mami de superbebelusa (15 iulie 2005)
Puiul meu iubit e atat de mare
Iulia Anastasia
laureta spune:
carminabulina sa sti ca Diana Mirela zice foarte bine de vitamina A dar oricum alegerea iti apartine.
Si eu stiu ca vitamina A da malformatii ,nu intodeauna dar exista risc.Si parerea mea,de ce sa risti chiar si 1%?As accepta sa fac vergeturi decat sa risc.Dar ma repet alegerea e a ta.
Multa sanatate si bebe sanatos.
http://www.eva.ro/sanatate/articol168.html
Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)
roandre spune:
Eu nu am folosit nici o crema antivergeturi si pe burtica nu mi-a aparut nici macar una...de aparut, au aparut in schimb pe sani.
Cat am fost graviduta am tot intrebat in stanga si-n dreapta si am inteles ca e chestie de mostenire dc sa faci vergeturi sau nu.
De vit A si mie mi s-a spus ca nu este indicata s-o folosesc in cremele, gelurile de baie, etc pt ca in exces poate da malformatii.
Eu mai paranoia din fire cand e vorba de copilul meu, m-am ferit de tot ce avea trecut in componenta vit A.
Multumirea aduce fericire chiar si in saracie.
Nemultumirea aduce saracie, chiar si in bogatie. - Confucius
anairda36 spune:
Am inceput sa ma ung cu creme speciale pentru vergeturi incepand cu luna a 3-a. Nu am avut nici un fel de probleme pana cu putin inainte de a intra in luna a 8-a. Burtica mi-a crescut atat de mare incat pur si simplu pielea mea a explodat. Ma trezesc si noaptea si ma ung pentru ca ma mananca si ma ustura. Degeaba este pielea mea unsa si hidratata cu baby oil johnson, cu unt de cacao, cu aloe vera, cu elastin, cu galbenele .... cred ca depinde de organismul fiecareia si chiar de fiecare sarcina in parte. Pe sani nu am probleme si sper sa nu apara acuma pe ultima suta de metri, dar probabil pentru ca i-am avut mari intotdeauna. Eu nu stiu daca o mostenesc sau nu pe mama pentru ca mama nu a ajuns cu mine in luna a 8-a :)
raalucutza spune:
eu folosesc nivea cu Q10 dupa baie si pe seara ma dau cu nivea normala-aia in cutie rotunda -!nu tind sa folosesc creme speciale pt vergeturi ca nu am incredere!crema cea mai scumpa de pe piata -vichy-nu imi este buna!ca am luat una pt reducerea ridurilor fine si m-am pricopsit cu si mai multe riduri!
RALUCA 24+ http://community.webshots.com./user/raalucutza
adelapop spune:
eu ma dau cu cocoa butter de la body shop (vreau acum sa iau johnson si sa il amestec cu ulei de masline).
dar: am citit chiar zilele astea intr-o carte speciala pentru viitoarele mamici ca oricat de mult ne-am cremui vergeturile tot se fac daca nu ai in interior vitamina C si vitamina E. o sa ma uit acasa exact la ce se refera dar daca dati un search pe google gasiti si voi.
din cate am retinut: citrice(lamai,grapefruit, portocale), germeni de grau sau cereale integrale, alune, migdale, uleiuri ....
va scriu exact diseara...
16+
VoichiV spune:
Fetelor, eu cred ca e foarte important sa bem cat mai multe lichide (apa plata!) pentru a avea o hidratare corecta. Iar uleiul de masline cred ca e cea mai buna crema.Dar mostenirea genetica joaca un rol foarte important.
VoichiV
24+
poze burtica http://pg.photos.yahoo.com/ph/vvoichita/my_photos
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10054;104/st/20060603/dt/7/k/0029/preg.png
carminabulina spune:
Stati mai fetelor ce ati sarit asa pe mine? Cine a vorbit aici de riscuri de 1% malformatii pentru fat (copil deja)? Pai daca ar fi fost acest procent in discutie nici nu se punea problema sa o folosesc. CAnd mi s-a recomandat aceasta crema am dat fuga la medicul meu (nici eu nu fac exceptie de la gravidele cu paranoia
) iar el mi-a explicat cat de clar s-a putut ca nu exista nici un pericol, nici macar 0,000001%. Eu nu am luat multivitamine in timpul sarcinii pentru ca nu mi-a recomndat si pana in acest moment totul este bine. Nu prea vad eu de unde sa apara acest surplus de vit.A cand intr-o cutie de 100gr esxista atata vit.A cat in 10 pastile Materna sau Elevit. Asa ca sa nu xageram. Malformatiile din cauza acestei vitamine apara cand ea este in exces sau cand organismul o produce in exces, deci ceva este in neregula cu noi, Mirela tu trebuie sa stii mai bine nu ca dai o pelicula de crema care contine si vit. A...asta ar fi exagerare, parerea mea.
Oricum eu nu o folosesc in scop estetic ci medical.
Dar daca ma mai speriati mult nu o sa o mai folosesc, dar credeti voi ca 2 medici si-ar bate joc de o femeie gravida?
poze carmina
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20060516/dt/7/k/2312/preg.png
adelapop spune:
eu stiam ca surplusul de vita,mina A luat pe cale interna poate porduce malformatii bebe-ului in primul trtimestru de sarcina.
laureta spune:
Fetele care folosesc creme cu vitamina A,este corpul vostru este bebelu vostru asa ca puteti face ce vreti.De aia am dat si linkul sa cititi.
Multa sanatate.
Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)