Bebelusi de mai-iunie 2005 (57)
Raspunsuri - Pagina 3
mstroie spune:
N-am avut ce face si am inceput sa citesc din arhiva de cand au inceput nasterile si uite asa am mai tras o portie de plans. Eu nu aveam internet acasa pe vremea aia si eram curioasa cum ati nascut, acum am citit si ca v-a anuntat prietena mea ca am nascut nici n-am stiut ca v-a scris si scria ca am fost fff multumita de doctor, eram asa fericita nici nu-mi trecea prin cap ce aveam sa aflu dupa cateva ore cand mi-am vazut copilul.
Si noi tot cam 20.000 platim pe calorifer dar intra si citirea si calcularea cat avem de plata pt. caldura.
Mari si DAVID
gabitzam spune:
Mikka, cu bona la noi sa zicem ca e un caz particular, ca este verisoara cu sotului meu. Inca nu mi-e foarte clar citi bani o sa-i dau, ca n-am discutat inca la concret pe chestia asta. Probabil ca 5 milioane. Si probabil ca o sa ma ajute si prin casa de banii astia. Desi n-am pretentia neaparat, ca fac si singura daca vede cineva de copil. Vreau sa stau impreuna cu ea si Andrei citeva luni, 3-4, inainte de a ma intoarce la servici.
Gabitza si bebe Andrei-Stefan
(25.05.05)
Andrei 0-5luni Spiridusul lu' mami Poze noi cu Andrei
fran spune:
Buna !
Florentina-m-am uitat iar la pozele voastre. Stiu ca am mai zis...da' zau Maya arata foarte...sanatoasa. Mie nu mi se pare nici slaba, in nici un caz molateca. Si Iepu' are momente cand nu vrea in picioare si se lasa in fundulet, mie mi se pare normal. De fapt in afara de analize aiurea mie nu mi se pare ca aveti simptome de boala. Mai degraba cred ca incercati sa gasiti ceva in neregula la ea stiind cum au iesit analizele. Asa am facut si noi cand ne-a iesit Coli in urina- ni se parea ca se stramba cand face pipi, ca miroase, ca face des etc...da' pana la urma a fost analiza gresita
Corni- merci de raspuns, o sa cresc si eu pana la 15pic, ca acum are aproape 8kg. Da' voi aveti masa de pranz (legume) la 16 ? Zi-mi si mie cum mai mancati voi, ca smecheriile cu Timeea vad ca tin si la Patricia. De ex. ne-am inspirat de la voi la chestia cu zeama de supa (pentru cand nu mai deschide gurita
-si merge!).
Adina- eu pe Iepu' o spal pe dinti mai mult ca sa se obisnuiasca, nu stiu daca e chiar nevoie...si nu-i place, ne luptam de fiecare data. Da' am jurat, daca imi reuseste la ea fara scandal incep sa-l spal si pe Mao-ca la ala chiar e nevoie![]()
Mamanati-m-a lasat masca si ma bucur mult pentru ea. Puternica si curajoasa femeie, probabil de aia se zice ca Dumnezeu le da celor care pot duce...
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
patriciaRO spune:
Adina, mai ce bunici tinerele si subtirele...
Mikka, pai cred ca imi si place sa fiu mereu in forma si sa fiu plina de viata, ca ii dau si lui Alex din buna dispozitie...
Am citit si eu despre Mamanati. Mai ce dar frumos a primit. Bravo ei! Cornelia ce mai stii despre ea. Adica ati mai vorbit asa mai mult! Ce zice?
Beatrice, mami de
Alex pifos
monu spune:
intru repede ca e maraita iar. a papat legume la cuptor cu curcan su desi a mancat putin a facut-o cu pofta.ia uitati aici un bb interesat de DC
Foto cum se intra?
pupici
si Alexia Ioana
poze Alexia Ioana
maysa spune:
Noutatea de peste weekend:
am intrat si noi in rindul

A fost bucurie mare pentru ca nu s-a lasat cu neplaceri, a venit asa pe neasteptate, un coltisor mic, dar foarte ascutit. Seara am crezut ca are unghiutele mari si-mi inteapa sinul, dar dimineata, cu chiu cu vai am reusit sa-l zarim.
Revin cind reusesc sa termin de citit.
Poze Rares
corni spune:
Fran,noi papam asa:
9,00- biberon lapte(papam dormind)![]()
12,00-fructele(piure si suc fructe tot la linguritza)
16,00-legumele cu carne(si binenteles nelipsita zeama)
20,00-cereale cu lapte(diverse feluri)sau banana cu branzica
24,00-bibe cu lapte si 2 cupe cereale(7 cereale -Milupa)
si mai avem o masa de lapte la ora 14,00 cand dormim o ora dar nu o accepta intotdeauna, eu totusi o pregatesc, o cantitate mai mica de lapte 150 ml.
Ref. la Fe , luna trecuta cand mi-a dat sa-i administrez si Ca si anume Ca carbonic(din lipsa de Ca gluconic) ma atentionase ca acesta constipa si ea si asa face destul de tare de la Fe i-am propus doctoritzei ca in cele 10 zile de Ca sa-i intrerup Fe si nu mi-a dat voie.
Am mai citit ca le dati bebeilor fructe ca desert, eu stiam ca nu este indicat si am citit urmatoarele:
Fructe, da, dar nu ca desert
Fructele de orice fel (in afara de papaya) nu trebuie consumate inainte sau imediat dupa masa. Intrucat se "grabesc" sa fie primele digerate, vor face ca celelalte alimente sa intre in fermentatie inainte de a parasi stomacul, vor intarzia procesul de digestie si vor impiedica organismul sa asimileze toate substantele nutritive necesare.
De aici, neplacuta senzatie de balonare cu care te confrunti, probabil, de multe ori.
Obiceiul (din pacate, foarte frecvent la noi) de a manca un fruct ca desert este, deci, cum nu se poate mai nesanatos.
Consuma fructe cu cel putin jumatate de ora inainte de masa sau la trei ore dupa ce ai mancat ceva consistent.
Deoarece si sucurile naturale au acelasi efect ca fructul intreg, pentru a le consuma, respecta aceleasi intervale fata de o masa principala
Danelutza spune:
Babygirl, m-am uitatla pozulici, e scumpa foc fetitza ta. Bunicile sint pe masura, destul de tinerele, as zice eu. Am vrut sa vad si "ratusha prin casa", dar... nu am putut intra, ori oi fi greshit eu ceva.
Cupilu'meu l-am pus in pat sa faca nanitza, asha ca am reushit sa intru in contact cu voi. Am facut o tentativa de a o adormi linga mine in pat, dar in afara de faptul ca-mi baga suzeta in gura si degetele in nas, asta pentru ca o iubeste pe mami, nu a vrut sa doarma. Acum e cu ursuletzul in patutz, dorm amindoi.
Corni si eu ii dau fructe Isabellei dar la ora 10. De fapt ea maninca la 8, adica suge tzitzi, la 10 fructe, la 12 mincarica consistenta, depinde ce prepar pentru ea, azi de exemplu i-am dat pireutz de cartofi cu brinzica de vaci, la 16 ii dau iar mincarica consistenta, la ora 20 sta la masa cu noi si rontzaie din toate cite un pic si bineintzeles portzia de tzitzi, apoi nanitza si tzitza inca de doua ori pe noapte, adica din 4 in 4 ore.
Maysa felicitari pentru dintzishor si bun venit in rindul iepurashilor. Vezi ca iepurashii sint periculoshi, iepurica mea si-a incercat dintzii cu obrazul lui mami, asta in afara ca a compostat de citeva ori tzitzele.
Daniela si principesa ISABELLA
(5 iunie 2005)
http://community.webshots.com/user/danielaaddario
tzumpiloi spune:
Buna!
Multumim mult de tot pentru urari!
Ma bucur nespus pentru Mamanati si Doamne ajuta ca de data asta sa fie bine!
Mai am pus-o si eu pe olitza dar i-a trecut pofta de kk , s-a plictisit cat a stat si dupa 5 min tot in scutec a facut!
Dar mai incercam!
Nu stiu ce are ca este f maraita! Mananca din ce in ce mai prost! Poate ii ies odata dintzishorii , nu de alta dar avem si pasta si periutza!Ne-a dat si noua fe, 2 pic/zi , cica de intretinere si s-a constipat putin . Daca nu ii trece nu cred ca o sa ii mai dau.
Nici a mea nu spune mama ...a zis cred ca de 2-3 ori un momo cand era suparata si plangea. In rest, cred ca stie f bine cine sunt numai ca nu vrea sa se pronunte. Cum il vede pe taica-su' striga tatatata.
Si noi am invatat sa fam bravo ( baba) si pa. Apoi am mai invatat-o sa ma pupe pe obraz si sa trimita pupici. E asa de dulce. Mai zice e, ga, chi si altele asemenea.
Ma ingrijorez ca nu mai papa ca inainte ( pun pe seama dintzishorilor) dar sper sa isi revina.
Florentina, tinem pumnii ca Maya sa fie bine!
Loreen, sa te faci bine repede si te asteptam ca ne este dor de tine si Delia!
Beatrice, am mai facut tarta cu spanac de latine, si budinca de cartofi cu stafide ( parca asa se cheama!!). Foarte bune.
Am un blat de tort si ma pregatesc sa il fac cu frisca , sirop si fructe. Altfel, esti super cu party-urile si retetele tale!
Chris, am avut si noi botoshei din aceia de la TCM dar unul l-am pierdut in parc. Sunt super calduroshi!. Am vrut sa ii iau atunci altii dar nu am mai gasit si intre timp i-am luat ghetutze cu blanitza.
Mikka, nu te mai stradui sa ingrasi bebele in ajun. Lasa-l asa cum e, important e sa fie sanatoasa! Spor la trebushoare si sa profiti de mama ta cat te lasa inima!
Andutzy, multa sanatate lui dragos!
S-a trezit maimutzica!
patriciaRO spune:
Tzumpiloi, da, asa se cheama! Ma bucur ca ti-au placut!
Am dat la tradus niste ratete daneze si cand o fi le fac si le pun! Ca au astia niste combinatii super meseriase la pui si la brocoli de ma dau pe spate!
Beatrice, mami de
Alex pifos