varicela

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bidiloi spune:

Va salut pe toate fetele.Noi ne-am procopsit de varicela si ce pot sa va spun acum dupa 5 zile este ca cel mai bun sfat pe care l-am aplicat cu copilul meu e sa ii fac bai cu 4 linguri de BICARBONAT.
mincarimile au disparut la 2 zile de la efectuarea bailor(o facem de 2 ori pe zi)IAR BUBELE AU INCEPUT SA SE CURETE ASA DE FRUMOS SI DE BINE , UNELE CHIAR CARE ERAU MAI MARICELE SI ARATAU URIT AU INCEPUT SA SE VINDECE SPRE BINE.Am avut si in ochi sa nu va zic ca datorita bicarbonatului i s-a curatat super bine .Eu am probat pe copilu meu si va asigur ca e excelenta aceasta idee.Mai am o prietene aici in Montreal care luna trecuta a avut baietelul bolnav tot de varicela si acum piele e ok si boala a evoluat fara complicatii folosind tot bicarbonat.Sfatul l-am gasit intr-o revista a carui nume nu vreau sa o dezvalui ca sa nu se creada ca fac publicitate..dar va asigur ca tot ce am afirmat e adevarat.In speranta ca ce v-am spus va va ajuta va doresc sanatate maxima si la cit mai putine semne de la varicela! Numai bine Simona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrianah spune:

multumim, bidiloi ! vom incerca si noi. si eu am citit pe un site american ca se recomanda baile cu taritze( flugi) de orz?( oat ). azi am vrut sa probam, dar era prea obosit seara.
cit timp are copilasul tau,la ce cantitate de apa ai pus cele 4 linguri de bicarbonat?
deja nathan e mai bine si el,abia astept sa mergem la bazin,asa vreme frumoasa e aici, si noi stam tot in casa:(
ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bidiloi spune:

Gabrianah, pun apa calduta (spre rece) cam un sfert de cada,bicarbonat (4 linguri bicarbonat) ...si o las sa se balaceasca ,nu foarte mult dar iti spun sincer ca deja vad clar ca se usuca toate si nu mai sint asa rosii parca stateau sa coaca inainte.Am tot citit fel si fel de sfaturi dar acesta cu bicarbonatul e super mai ales ca nu lasa sa se infecteze bubitele si le usuca efectiv si mai ales ca nu o mai maninca (nu simte nevoia sa se scarpine).Am vazut Guestus parca avea baietelul super plin de bubite cu varicela,la el ma gindesc ca i-ar face iara bine sa incerce sa fac bai cu bicarbonat ..e o boala tare naspa si deabia astept sa scapam "ok" sper eu fara semne vizibile.Daca mai ai intrebari ,cu drag!

Mergi la inceput

mersi bidiloi!i-am facut ieri baie cu biocarbonat , si i-a placut mult. apoi l-am dat din nou cu lotiunea mentolata.e mai bine azi, de fapt , cu fiecare zi ce trece e tot mai bine.
ieri i-am facut poze :) drept amintire:)
va pup
ps. "marius" era taticul cu poza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Autor: asi
Subiect: Varicela
Trimis la: 25/06/2007 15:18:06

Azi am aflat ca in grupa lui Razvan, o colega de gradinita are varicela.Vineri cand au aparut primele bubite era la gradi dar nimeni nu stia ca e varicela.
Problema e ca noi plecam la mare peste 2 saptamani.Oare erupe pana atunci sau va erupe chiar cand e la mare?
Daca erupe atunci ce ma fac?
Oare cum sa procedez?
--------------------------------------------------------------------------------

Autor: maricar
Raspuns la: 25/06/2007 16:16:44
Vezi ca despre varicela s-a mai discutat aici : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68292&SearchTerms=varicela
Baietelul meu care acum are 5 luni, a facut la 4 luni o forma foarte urata de varicela. Intai am contactat eu virusul si exact la 2 saptamani i-au aparut si lui bubitele. Deci, daca si Razvan va face, cred ca va prinde perioada in care o sa fiti la mare...Nu stiu ce sa te sfatuiesc. Boala e foarte contagioasa si se ia foarte usor.Sfaturile medicilor ar fi sa nu iasa afara si sa nu faca baita pana la caderea crustelor. Pt febra ii poti da antitermice. Mare lucru nu prea ai ce face pana nu-si face virusul de cap, dar e destul de stresant...Sper totusi sa nu fie vorba de nimic din toate astea.
Multa sanatate!
--------------------------------------------------------------------------------

Autor: maricar
Raspuns la: 25/06/2007 16:21:22
A! Inca ceva! Vezi ca uneori boala debuteaza cu febra si dureri de gat. Fereste-l cat poti tu de curent, de apa rece si de orice altceva i-ar putea aduce o raceala. Asta ar putea da complicatii de care n-are nevoie acum. Daca-l vezi ca e mai smiorcait, urmareste-l cu atentie!
Astept vesti de la voi!

Autor: Adina Iulia
Raspuns la: 25/06/2007 16:22:06
Asi,
Nu e tarziu pentru vaccin. Se zice ca in primele 3 zile de la expunere.
Eu i-am facut lui Vivi in a 4a sau a 5a zi, si i-au aparut doar cateva bubite nesemnificative...
In medie 2 saptamani dureaza incubatia de la expunere.
Fugi repede la vaccin. Eu zic ca-i cel mai bine asa.

Autor: Irinel
Raspuns la: 25/06/2007 16:35:16
Asi, Danut a facut o forma usoara acum vreo luna si mi-aduc aminte ca citise sotul pe internet ca perioada de incubatie e de 10-21 de zile, deci ar putea sa apara si atunci din pacate :-(( Sper sa nu va strice vacanta. Pupic
-------------------------------------------------------------------------------

Autor: alina023
Raspuns la: 25/06/2007 17:10:21
Cred ca varicela este prin mai multe parti ale tarii. Au copii si din satul parintilor mei si am auzit si despre destui copii din Bucuresti.

Intrebare intrebatoare: cat timp este valabil Varilixul. Adica...cat timp este eficient sa apere organismul impotriva bolii? Eu l-am vaccinat pe Luca in decembrie 2005 si am auzit ca vaccinul ar fi eficient 10 ani dar nu stiu sigur. Stie cineva?

PS. Si Luca este expus la aceasta boala pt ca se afla la parintii mei si suntem si noi in aceiasi situatie, sa plecam in concediu peste 2 saptamani. Sper sa nu avem suprize neplacute nici noi si nici voi.

Pupam!

Raspuns la: 25/06/2007 18:24:51
Alina, eu stiam de 5 ani. Dar oricum el e inca protejat de vaccin. - mai degraba aveti grija voi, daca nu ati facut boala si nici vaccinul - are manifestari foarte pacatoase la adulti

Autor: Irinel
Raspuns la: 25/06/2007 18:37:41
Alina Danut a facut vaccinul acum un an jumate, aici e obligatoriu si se face la un an jumate. Dar uite ca a facut totusi varicela cand am for in Romania acum o luna (a luat-o de aici, cand am ajuns acolo doar au erupt). Dar a facut o forma extrem de usoara, probabil tocmai pentru ca a fost vaccinat. In total cred ca a avut vreo 10-12 bube si nu au avut lichid. Insa ai grija tu cum faci sa nu iei ca esti graviduta. sarcina usoara si bebe sanatos. plus concediu de vis!

Autor: Diana Mirela
Raspuns la: 25/06/2007 18:56:17
Contagiozitatea e f, mare, asa ca e f, probabil sa faca boala. Va capata imunitate pe viata.
Incubatia dureaza 2-3 saptamani si boala se vindeca in 10-14 zile. In timpul eruptiei poate fi scos afara, dar in gradina sau locuri fara alte persoane (transmite virusul). Poate fi spalat, pe bucatele sau dus rapid si stergere prin tamponare cu prosopul (precautie sa nu se rupa crustele pt. ca raman semne).

Nu prea ai ce sa faci acum. Cel mai bine ar fi sa amanati concediul, pt. ca nu ai cum sa-l tii izolat pe plaja. Atentie sa nu vina in contact cu vreo gravida, in incubatie se poate lua virusul si poate da malformatii la fat.

In unele cazuri se administreaza imunoglobuline specifice sau Acyclovir, pt. ca boala sa fie mai usoara. Asta decide medicul. Insa, sincer, eu nu am vazut sa se faca decat la imunodeprimati.

Alina, imunitatea dureaza 5-7 ani. Poti sa-i testezi anticorpii ca sa vezi cat e de protejat. Varicela nu se ia prin intermediar, ci numai de la persoane bolnave. Daca face, desi este vaccinat, o sa fie o forma f. usoara. Atentie sa nu iei tu in acest caz, desi nu mai e asa riscant la 14 saptamani .

Raspuns la: 25/06/2007 20:25:25
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

Nu-mi amintesc ca eu sa fi facut varicela si nici parintii mei nu-si aduc aminte. Asa ca...exista un orecare pericol. Nici nu stiu ce sa fac.... Ar trebui sa nu mai merg sa-l vad pe Luca pt 2 saptamani.

Boala este contagioasa si in perioada de incubatie sau doar atunci cand au aparut deja veziculele? Pt ca daca este valabil primul caz....nu prea avem cum sa ne protejam eficient decat cu vaccin.

Raspuns la: 25/06/2007 20:33:52
Boala este contagioasa incepand cu o zi inainte de eruptie.

Raspuns la: 25/06/2007 20:37:58
Offfff

Multumesc mult pt raspuns Adina. Cel putin stim cum stam...

Mergi la inceput

Autor: luly
Subiect: vaccin antivaricela in perioada de incubatie?!
Trimis la: 29/06/2007 10:39:51

Problema este urmatoarea: mama a facut varicela si cum saptamana trecuta a fost pe la noi ma astept ca si fetele sa fi luat (cel putin cea mare care a stat mai mult cu ea, si sper ca cea mica sa mai aiba imunitate de la mine). Dr de familie mi-a spus sa-i fac celei mari vaccinul antivaricela ca o sa faca o forma mai usoara.
Intrebari:
1 - a mai facut cineva vaccinul in perioada de incubatie, si dc da, la ce sa ma astept?
2 - e bine sa fac vaccinul sau mai bine las boala sa-si urmeze cursul?
3 - ce sa fac pana erupe (dc intr-adevar au luat), sa le izolez una de alta si de restul lumii?

Multumesc anticipat!

Autor: Darria
Raspuns la: 29/06/2007 10:48:17
Pot sa-ti spun doar ce stiu de la med. de fam si nu din propia experienta: daca este in per. de incubatie si faci vaccinul -> o sa faca o forma usoara de varicela. Deci: ajuta.
Apoi:
- am preferat sa fac vaccinul(acum 3 zile). Puiul meu are 1 anisor si o luna. Boala oricum o face dar intr-o forma mai usoara. Si de ce sa nu usurez situatia daca este posibil.
- pana erupe: izolate de alte pers. si nu intre ele(oricum au luat contact pana acum). Puiul mic poate ca nu o sa faca daca este alaptat.

Mergi la inceput

luly daca tu ai facut varicela si alaptezi, sansele sint 50-50 sa faca si cea mica, asa ne-a spus pediatrul.noi am avut baiatul cel mare( 6 ani) cu varicela si dupa exact 2 saptmaini, pe cind ma bucuram ca cel mic nu a luat:) i_au aparut si lui 2-3 vezicule. simon avea exact 3 luni, dar a facut o forma extrem de usoara, doar citeva bubite comparativ cu cel mare care avea sute( fara vaccin).am mai citit pe forum mamici cu bebei si de 1-2 3 luni care au facut varicela si tot forme usoare.
multa sanatate si nu te ingrijora !nu are rost sa le izolezi una de alta.
ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vdm spune:

Facut varicela in concediu la mare, in Turcia.

Dupa ce de la gradinita am fost anuntati ca au fost copii cu varicela, am hotarit sa n-o mai ducem pe fetita noastra la gradi. Plecarea la mare era hotarita si platita cu mult timp inainte. Ne-am facut si o asigurate "storno" pentru a putea recupera o parte din banii de sejur in cazul in care apar bubulitele inainte de plecare.
Ghinionul ne-a lovit in a 3-a zi de vacanta. Febra 38.9, bubulite cu lichid pe tot corpul. Copilul a petrecut 5 zile in camera de hotel (nici macar pe holul hotelului nu am iesit) iar parintii ingrijindu-l. In ziua plecarii marea majoritate a bubulitelor aveau cojite.
Nu am fost la medicul hotelului pentru ca am fost diagnosticati de un medic roman, prieten de familie, in vacanta ca si noi.
La aeroport ni s-a interzis urcarea in avion pentru ca exista riscul contaminarii celorlalti pasageri. Cu putin noroc si dupa o alergatura prin holul aeroportului cu copilul in brate, am obtinut de la medicul aeroportului o dovada ca putem calatori (perioada contagioasa fiind trecuta) si am revenit in tara.

Recomandare: nu plecati in vacanta, mai ales in strainatate, daca exista riscul de varicela (boli contagioase). Riscati sa nu va puteti intoarce cu avionul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luly spune:

Va multumesc pt raspunsuri.
Dar mai am niste nedumeriri. Deci deocamdata cea mare nu are nimic (si nici nu i-am mai facut vaccinul) dar celei mici i-au aparut acum 5 zile niste bubite mici, rosii de aprox 2 mm. Mentionez ca i-au aparut vreo 8 raspandite pe picioare , maini si una pe fatza (pe trunchi nu are). Initial erau plate dar acum arata ca niste intepaturi f. mici de tantar. Au aparut toate deodata, nu in valuri. Vezicule nu au aparut. Alte simptome nu are (e un pic mai agitata dar cred ca de la dinti). Mamicile ai caror copilasi au facut forme usoare, sau altcineva care e in tema, poate ma lamureste si pe mine daca e varicela sau nu?

Luly mamica de Maria Isabela (03.12.2006) si Diana Andreea (04.12.2003)

Mergi la inceput

Autor: Yasmari
Subiect: Varsat de vant
Trimis la: 03/09/2007 21:28:22

Buna ziua si sanatate tuturor!
As vrea sa intreb va rog, imi suspectez fetita de 2 ani de varsat de vant, maine avem programare la doctor.
Izolare inseamna izolare de colectivitate sau inseamna sa n-o scot deloc afara? As iesi macar in gradina, sau pe terasa, sau in parc, la 8 dimineata, cind nu-i nimeni.
Aveti si alte sfaturi utile referitoare la boala? Bona spune ca nu se maninca carne si gluten, eu am gasit doar ca-i contraindicat sucul de portocale si bauturile acidulate.
Bona-i gravida dar a facut in copilarie varicela, sper ca-i totul ok.
Multumesc anticipat.

Autor: cristiana70
Raspuns la: 04/09/2007 10:05:04
YASMARI, baietelul meu a facut varsatul de vant la 6 luni, se manifesta in principal prin vezicule umplute cu lichid, care au aspectul unor boabe de roua. Apar pe tot corpul, inclusiv in zona paroasa a capului, baietelului meu i-am pus singura diagnosticul, iar doctorita mi l-a confirmat la telefon. Mi-a recomandat sa-l ung cu o mixtura mentolata, pentru febra supozitoare (la noi febra a aparut in a treia zi), iar pentru a pentru a preintampina mancarimea, un siropel antihistaminic. Pe langa astea, pe un site american am gasit ca se pot face bai scurte la care se adauga bicarbonat de sodiu alimentar, eu i-am facut, desi medicii romani interzic baile. Eu l-am scos in gradina, in aceasta perioada pericolul nu e mare, important este ca sa nu supui copilul la stress termic, de la cald la frig sau invers, pentru ca organismul este slabit. Subiectii bolnavi de varicela sunt contagiosi cu cateva zile inainte de eruptie, boala este foarte contagioasa, asa ca avertizeaza medicul ca suspectezi varsat de vant, s-ar putea sa prefere sa vina s-o vada acasa. Este bine sa n-o duci in contact cu multe alte persoane, in aceasta perioada organismul este foarte slabit si poate contacta cu usurinta alte boli, cum ar fi de exemplu bubele dulci.

Incearca sa dai cautare pe google la varicela respectiv chikenpox, ai sa gasesti link-uri la articole medicale utile, unde s-ar putea sa gasesti inclusiv indicatii de dieta, la noi nu a fost cazul. Daca dai si cautare de imagini, s-ar putea sa te lamuresti singura cum arata, la noi in prima zi au fost patru bubite, a doua vreo cincizeci, iar a treia nenumarate!

Bona este intr-adevar imuna daca a facut boala in copilarie, tu ai facut-o? Pentru copii este bine sa o faca cat mai devreme (nici chiar la sase luni, ca si David) pentru ca suporta mult mai bine boala, in schim la adulti poate dura si o luna.

Multa sanatate!

Mergi la inceput