Sarcina si alimentatia (3)
Raspunsuri - Pagina 5
adelapop spune:
cristina_ioana fish-ul l-am mancat si din ambitie... si de pata pe creier. noroc ca mi se pune rar (din fericire).
nu am pofte sau alte preferinte, manac normal fara dulciuri.
bune retetele voastre de file. eu nu stiam sa il fac decat fiert cu legume sau snitele.
lylyeu am 1,68 si am pornit cu sarcina de la 62 kg. pana acum am pus 3 kg (sapt 16). nu am luat mult dar se vad rotunjirile
de fapt asa cred...ca nu am luat mult. voi cat ati luat si in ce saptamana sunteti?
si eu incerc sa manac sanatpos si din toate grupele de alimente zilnic . nu chiar zilnic dar manac sanatos.
dulce nu manac dar paine da
incerc sa mananc cat mai rar...ori o felie dimineata ori la pranz 2-3 felii. dar atat.
angellice scumpa ai fost. nu ai mai asteptat sa cerem reteta - tu ai spus direct cum se face.
16+
Cristina_Ioana spune:
Feteleeeeee, stie careva sa faca sos gorgonzola, plsssss?
Eu am mai facut mai demult, dar sunt o ametita ca nu-mi mai amintesc exact cum acum
Parca il faceam cu unt+ faina + smantana sau lapte si branza gorgonzola topita....
Vreau sa ii fac sotului cotlete de porc la cuptor + cartofi copti si el adora sosul asta peste combinatia de mai sus...
Ma ajuta cineva pls?
Cristina 18+
Cristina_Ioana spune:
Angelli, chiar ca ai fost simpatica rau cum ai dat tu reteta cumintica direct...cred ca ai invatat cu ce pofticioase ai de-a face
Adela, eu am 1,68m si am pornit de la 52kg, am pus 4kg si am 18 sapt...gata, am raportat...
Inaioana- mi-ai dat mitul peste cap cu patutul,ca eu auzisem/citisem alte lucruri despre patutul de panza...noi o sa luam din lemn cu comoda si masa de infasat, iar tarcul ala il iau oricum ca noi plecam des la munte la parintii mei, plus ca asa cum ai zis si tu, este bun oriunde te duci cu bebe, ca se pliaza...
Cristina 18+
Cristina_Ioana spune:
Gataaaaa, am avut revelatia, uitati reteta:
Sos Gorgonzola
200g branza Gorgonzola
70g unt
100g smantana
Branza se topeste in unt, amestecand continuu. Se adauga smantana, sare, piper (si ce condimente mai vreti) si se fierbe 3 min la foc mic.
Sosul se poate pune peste orice fel de fripturica si este delicios.
Se serveste cald.
Cristina 18+
Cristina_Ioana spune:
Si inca un sos care mie imi place foarte mult:
SOS DE CIUPERCI CU VIN ALB
Se fierbe continutul unui plic Knorr-“supa crema de ciuperci” in 750 ml apa. Adaugati apoi felii de ciuperci inabusite anterior in unt. Se lasa la fier pe foc mic 15 min. Spre sfarsitul fierberii adaugati smanatana, piper alb macinat si vin alb. Sosul astfel preparat se serveste cu pulpe de pui, ficatei de pui la ceaun sau chiar spaghete.
Cristina 18+
angelli spune:
Maaaaaaaai ce de retete! superdelicioase!
Cristina_Ioananu cred ca e voie gorgonzola, stiam ca se face cu nu stiu ce mucegaiuri cu nu stiu ce culturi, poate ne zice Lyly
http://www.snugglepie.com/ezb/336024.png[/img][/link]
Cristina_Ioana spune:
Angelli, ai aparut la fix tocmai cand ma gandeam ca vorbesc singura aici, ca eu centrez, eu dau cu capul si tot eu apar...
Stiu, gorgonzola este din lista branzeturilor interzise in sarcina, pentru ca este branza cu mucegai...nici nu imi place...insa pusa pe foc e altceva, sosul adica e absolut delicios, eu mai inmoi cand si cand o bucatica de carne in el si atat,dar sotul meu este topit dupa acest sos, l-ar manca la orice si ii fac lui...
Cristina 18+
adelapop spune:
ce bine de tine cristina ioana ca ai plecat de la 52 kg la 1,68.
eu nu am putut slabi decat pana la 57 kg iar inainte de sarcina ma ingrasasem 5 kg,....asa ca lupta mea e mai mare .
de fapt greutatea o sa fie mai mare ca nu am cu cine lupta
ce bine de tine ca esti acasa. noi stam intepenite 8 ore intr-un scaun si apoi direct acasa...
16+
adelapop spune:
uite ce reteta am gasit pe un site specializat:
Muschi de vita cu sos gorgonzola
Ingrediente pentru 1 portie:
250 g muschi de vitel
50 g unt
70 ml lapte
50 g gorgonzola
1 lingurita amidon
lamaie, sare, piper
Sos gorgonzola - mod de preparare:
Se topeste untul intr-o tigaie de teflon, dupa care se adauga laptele amestecat cu amidonul si gorgonzola. Se pune dupa gust sare, piper si putin suc de lamaie.
Muschiuletul de vitel se prajeste 3-4 minute la foc tare (la circa 20 de secunde se intoarce de pe o parte pe alta). Cand muschiuletul este gata se toarna sosul de gorgonzola deasupra. Se poate servi simplu sau cu legume gratinate. Pofta buna!
16+
Cristina_Ioana spune:
Adela, e un deliciu vita cu gorgonzola, numai ca eu nu pun amidon ci smantana ...si am senzatia ca branza aia topita, trecuta prin foc nu mai e asa nociva...oricum daca gusti putin cand si cand nu e foc...o sa intreb si dr oricum
Nu ma invidia ca nu muncesc acum, ca eu sunt tare activa si intoarsa cu rotita si duc lipsa agitatiei de la birou...dar acum bb e cel mai important si il voi scuti de stres si oboseala...
Oricum nu stau acasa toata ziua, sau in zilele cand nu ies, ma ocup de flori (am apt plin de plante), citesc, gatesc bunatati si trece timpul, vine sotul si mai iesim in oras...
Ma chinui si eu cu kg, adica sa nu iau exagerat, dar incerc sa nu fac o obsesie din asta, ca la cum ma stiu, voi scapa repede de kg dupa cu dieta si sport...
Cristina 18+