Sarcina si alimentatia (3)
Raspunsuri - Pagina 12
inaioana spune:
Adela, eu personal nu consum nimic de la tzarani, nici lapte , nici alte produse lactate neverificate , nici oua, nici carne. Si nu acum de cand sunt gravi, nu mancam nici inainte. Dar, fiecare e libera sa aleaga ce crede de cuviinta. Si nu mi se pare ca exagerez deloc.
Despre asiatice, frcte de mare si mercur nu stiu nimic. eu nu sunt fan fructe de mare (doar calamar si creveti din cand in cand) asa ca nu imi fac griji. Sa isi faca asiaticele!![]()
Lyly, cum e cu pastele cu sos de soia? Pui sos de soia la sticla peste ele si gata? Da-ne lamuriri mai serioase, te rog!
Ioana
27 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004)
pozici
LYLY809 spune:
quote:
Originally posted by Lya
Lylyspuneai odata ca ai gasit Biomarin la Sensiblu langa Mega Image si credeam ca stai in zona(adica pe langa mine)dar vad m-am inselat.
www.snugglepie.com/ezb/317964.png" target="_blank">21 sapt
&
www.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank"> printesa Ruty
Lya, raspunsul e simplu: lucrez pe acolo... Sediul firmei e foarte aproape de acel Mega Image si opresc in fiecare dimineata acolo sa-mi iau laptic, iaurt, una alta... Da, ai retinut bine, stiu ca zicea o
ca nu gaseste biomarin plus si i-am indicat cateva locuri.Cristina Ioana, nitratii (No3) si nitritii (No2) sunt compusi ai azotului care sunt toxici in concentratie prea mare. Si un om matur poate suferi intoxicatii cu asa ceva, ba chiar si pestii din apele care au o concentratie prea mare. Nu stiu in ce mod afecteaza copilul, dar sigur are efecte negative asupra lui, mai ales in trimestrul trei de sarcina.
Inaioana, pastele din faina de orez se consuma cu bucatele de creveti caliti in ulei, sau, dupa dorinta fiecaruia, cu bucatele de carne calita (pui, vita sau porc). Bineinteles ca se folosesc la greu condimente, asta-i tot farmecul.
Sosul se consuma ca atare, numai ca asta cumparat nu este la fel ca cel de la restaurantele chinezesti... Bine, sunt si multe marci, numai la Mega Image am vazut vreo 5 feluri de sos de soia.
Nu mi-ai spus ce parere ai vis-a-vis de restaurantul Piccolo Mondo, am vazut ca au si unsepareu pentru cca 10-15 persoane. Sau ai scris, dar n-am citit eu toate mesajele.
Va doresc o zi minunata,
Lacri 24+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Album echo si burtik
inaioana spune:
Lyly, ma gandeam eu ca se papa cu ceva carne ca doar nu chioare asa..de aia te-am si intrebat. Ideea era daca faci un sos special (daca da, da-ne reteta) sau doar le amesteci cu carne si stropesti cu sos de soia?
N-am zis nimic de restaurant pentru ca nu am fost acolo. Daca tu zici ca e misto , mergem pe mana ta daca vor si fetele. Cat este de "piperat" mai exact? Adica macar ma satur cu 500 000 lei (mananc mult!
)
Ioana
27 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004)
pozici
LYLY809 spune:
Inaioana, eu zic ca te saturi comandand de 500.000 lei. Bine, depinde ce comanzi![]()
Ca sa-ti faci o idee, eu si sotul am comandat:lipie cu seminte, humus cu muguri de pin, zacusca de dovlecei, salata din laptuci si patrunjel (n-am retinut denumirea, e ceva traditional la ei), chiftele de legume, frigarui de pui (sunt delicioase), pulpa berbec, salata verde cu rosii si usturoi (alta specialitate), bere, ceaiuri. Cost: cca 125 ron Jumatate a ramas in farfurii, caci era prea multa mancare! Deci, ti se pare ok?? Servirea ete impecabila, si sunt mai mult straini pe acolo, n-ai sa vezi mutre ca la fastfood-uri! Si sa vezi cate feluri de lipie au, iar cand o aduc, arata grozav. Dupacum povestesc, ai zice ca-s gurmanda, dar cred ca sunt doar
si inca n-am luat micul dejun, caci am facut nitel
Sosul il fac asa: calesc foarte putin ceapa, adaug o cescuta apa, apoi bulion, condimente, las sa fiarba bine. Nu stiu alta reteta de sos si nici la restaurantul chinezesc n-am vazut altceva. Ba chiar am observat ca la Dinasty (Plaza Romania) sosul lor este execrabil, fie ca e iute, fie ca e dulce. Zici ca ti-au pus bulion direct din borcan, si l-au condimentat cu paprika. La Nan Jing sunt acceptabile sosurile. Ce crezi de fapt ca au, niste ketchup mai condimentat...
Lacri 24+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Album echo si burtik
adelapop spune:
cristina_ioana pot doar sa iti spun ca eu nu sunt gravidutza model.
si eu evit mezelurile dar din cand in cand un sandwich cu salam de sibiu (si nu doar o feliutza) tot am mai bagat sub mustata![]()
asta nu inseamna ca este bine, dar se spune ca e bine sa gusti ca sa iti faci pofta decat sa ramai cu gandul al produsul respectiv. dar ..doar cat sa iti faci pofta.
fetelor cam ce mancati voi toata ziua? ca vad ca lyly a noatsra baga lactate la greu... oare toate sunteti asa de cumintele?
poate daca va aud pe voi ma mai cumintesc si eu 
inaioana eu te inteleg perfect. si iti respect parerea.
sa stii ca si eu la inceput eram disperata sa nu gust din branza de la taranca sau alte produse dar sa stii ca am sunat la asistenta dr meu...care este fffoooarte bun si am intrebat-o (i-am zis ca am citit eu undeva).. si mi-a spus ca daca o sa continuu sa citesc o sa ajung sa nu mai mananc nimic. si cam are dreptate. dupa tot ce scriu articolele astea nu avem voie sa mancam: oua moi, ficat, pate de ficat, cremwursti, lactate nepasteurizate, peste prea mult ca are mercur, fructe de mare ,,,mezeluri, etc si cred ca mai sunt.
si atunci ce o sa mancam dimineata? doar oua tari cu branza si cascaval?
cu ocazia asta poate imi mai dati si niste idei![]()
lyly baga reteta exacta cu sos de soia - nu ne amagi doar cu "folositi condimente"...spunen-ne de care sa folosim. cum te mai simti? mai puternica
, mai voioasa
, mai
??
eu sper sa fii mai bine decat zilele trecute.
hei ce e cu picolo mondo???? imi scapa mie ceva?
eu am fost la picolo mondo dar cu foarte mult timp in urma si stiu ca ne-a placut insa cand am facut si reveklionul acolo am mancat multe chestii (nu zic ca nu au fost bune) - au fost delicioaseeeeee dar ne dadeau intr-una s amancam si au multe chestii mici si dragalase si la ora 1 dimineata aveam stomacul ca un tun...dar acum tinand cont ca nu mancam mult si prost
o sa fie totul ok.stiu ca aveu niste chestii de 

si acum, deci ....despre ce este vorba?
17+
LYLY809 spune:
Adela, noi, mamicile de la mai-iunie, ne-am intalnit intr-o sambata si-am zis sa o mai facem
Si unde altundeva sa ne intalnim noi, decat la un restaurant... Daca vrei sa vii, cred ca nu are nimeni nimic impotriva. De altfel eu am scris la un moment dat si pe aici, si v-am invitat...
Cat despre condimente, nu posed din acelea chinezesti, dar pun dupa gustul meu: piper, paprika, praf de usturoi, daca e vorba de pui adaug si curry, daca e carne ded vita-cimbru, etc.
Lamurita?![]()
Iar eu azi am fost obraznica pana la urma, si mi-am fiert paste, am topit nitel unt, am amestecat, am ingurgitat... Amzis ca cele 7 kilos puse pana acum nu-s chiar asa de multe...
Lacri 24+
Samburica
Album echo si burtik
Cristina_Ioana spune:
Fetelor, mistoc la Picolo Mondo...si noi suntem mari amatori de libanez...stiti unde mai e frumu rau? La Herastrau unde a fost 3 Cocosi acum este libanez, dar imi scapa numele lui,uffff ma mai gandesc...este chiar vis-a-vis de Tratoria il Calcio...ce e ff misto acolo e ca au terasa mare in spate, spre parc, vara este frumos rau
Eu sunt topita dupa salata Tabuleh, aia cu patrunjel, as manca in continuu..si chiar imi iau des, ca are si vit multa...
Adela, ma simt mai bine ca nici eu nu sunt gravi model
Eu de cand am ramas ma chinui sa o las moale cu mezelurile si mananc din cand in cand numai sunca de praga slaba sau cremvursti, dar cu salamul de sibiu e groasa ca imi place rau...
Cristina 19+
anasia spune:
buna, fetelor!eu nu pot sa mai mananc nimic lactate(lapte, iaurt, branza, cascaval), in schimb un ou fiert nu strica din cand in cand;mi s-a facut pofta de pate, am mancat putin si acum nu mai vreau;
Cristina si eu mai atentez la sunca de praga si muschiulet din cand in cand, dar foarte putin si asta pt ca bb meu nu imi da multe pobibilitati la mancare;imi place la nebunie ceapa verde, dar senzatia de dupa e cumplita...de cand sunt insarcinata nu mai suport cipercile de nici un fel si maslinele;salata verde dupa care sunt innebunita imi cade atat de greu la stomac acum ca m-am lasat pagubasa;
anasia
Cristina_Ioana spune:
Anasia, eu sunt topita dupa ciuperci si masline, dar am citit undeva ca maslinele ingrasa rau si tare m-am intristat
Oare si sunca de praga, muschiuletzul si astea mai slabe contin nitrati si porcarii d-alea?
Cristina 19+
LYLY809 spune:
Anasia, tell me about mushrooms... am zeci de borcane cu ghebe si galbiori murati de asta-toamna; cnd am ramas gravida le-am declarat razboi
Si de lactate m-am saturat, dar iau fier care
si trebuie sa le mananc... si am si calciu muult sub limita inferioara normala.
De aceea am inceput si eu sa frecventez restaurante, chinezesc, libanez, ca sa ma mai inspir,ca nu stiu ce sa mai mananc, bebe al meu a devenit tare pretentios!
Lacri 24+
Samburica
Album echo si burtik

spuneai odata ca ai gasit Biomarin la Sensiblu langa Mega Image si credeam ca stai in zona(adica pe langa mine)dar vad m-am inselat.
&