sarcina dupa anticonceptionale

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Buna!
Eu am luat anticonceptionale 6 ani!!! Fara intrerupere, niciodata!!! Nici acum nu-mi vine sa cred ce-o fi fost in capul meu!!!...Am luat intai Diane pentru niste probleme pe care le aveam; le-am luat vreo 2 ani jumate (prea mult mi-a zis mai apoi o alta doctorita!), apoi am luat Triregol, dar nu m-am inteles deloc cu ele...doar vreo 6 luni am reusit sa le iau. In final, am luat Novynette...Pana in Nov. 2004. Deci am mai mult de un an de cand am oprit pastilele!
Nu am prestat ca la carte in fiecare luna...si nici n-am folosit teste de ovulatie sau monitorizare...La cat de speriata eram eu "in tinerete" ca "se prinde" si daca respir....Am crezut ca va fi usor...
Si...surpriza! Desi in ultimele luni am incercat sa prindem momentul propice...pauza!
Nu spun ca pastilele sunt de vina...CM e destul de regulat acum, intre 27-30 zile, dar probleme sunt...Si nu stiu daca aceste probleme ar fi existat oricum sau le-am "ajutat" eu cu cei 6 ani de pastile!
O sa ajung in curand la un medic...pentru analize hormonale...poate ca atunci voi afla...
Oricum, intre timp, nu stiu cum sa-mi abordez sora care ia de asemenea pastile...Nu stiu cum sa-i spun sa nu faca ce am facut eu...mi-e teama sa nu-si faca rau...chiar daca AC sunt testate si super testate...Tind sa cred ca fiecare organism reactioneaza altfel, dar as vrea macar sa o previn, ca sa fiu impacata cu mine.
Multa bafta tuturor viitoarelor mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

quote:
Originally posted by Raza de soare

Si eu vreau sa stiu... Eu iau de 1 an pilule si as vrea sa renunt la ele peste vreo 2-3 luni. La mine, de cateva luni, in cele 7 zile de pauza, menstruatia vine din ce in ce mai aproape de ziua in care tb sa incep o noua folie ( adica termin folia vineri si sangerez joi/vineri, chiar sambata, cand incep sa iau iar pilule ). Acum, de ex, e joi si... nimic !
Si as vrea sa stiu, ca deh, la capitolul asta sunt zero:
1. Ce riscuri sunt daca raman insarcinata imediat dupa ce spun "gata" pilulelor ?( Se poate sa fie bine din prima ? )
2. Ce analize sa fac inainte de a renunta la pilule, sa nu am vreo surpriza neplacuta ?
Multumesc !

Eu nu am facut nici un fel de analize inainte de a ramane insarcinata, pentru ca nu programasem acest lucru. Nici macar nu ma asteptam ca in prima luna in care nu mai iau anticonceptional caraman insarcinata. Probleme majore nu am avut, doar ceva dureri pe ratile laterale...In rest nimic. Si nici nu prea am auzit sa fie probleme cu BB din cauza pastilelor. Mai ales, ca asa cum mi-a pus medicul de familie, anticonceptionalele sunt recomandate si in caz de infertilitate la femei. Cam 85% din cele acre denunta la pastilute ramana insarcinata in prima luna. Asa ca sansele sunt mari. Tutul e sa te apuci de treaba.
Daca vrei insa sa faci ceva analize inainte, mergi la medicul de familie si ii spui ce si cum vrei. Eu am facut doar analizele uzuale dupa ce am ramas insarcinata.
Spor la si sa fie cu ochisori cat mai curand.

13+
Mai am 15 de zile pana la nunta
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

quote:
Originally posted by claucia

Draga de ea.. Raza de Soare cine te supara? Fetele astea dragute care nu-ti raspund!!!
Cat priveste renuntarea la pastile si inceperea lucrului la bebe, am citit postari ale fetelor care au ramas din prima luna si bebele a fost perfect si ale altora care inca nu au ramas (si eu printre ele -sunt in luna 3 de renuntare si fie vorba intre noi inca nu mi-a venit desi il astept si sunt in ziua 30).

Nu am auzit insa de cineva care sa fi ramas din prima luna si sa spuna ca bebele a avut ceva din cauza pastilelor ramase prin organism. Asa ca nu-ti face probleme nu cred ca se intampla ceva rau daca bebelinul mic vine din prima luna.
Cat despre analize sa-ti spuna celelalte fete destepte si frumoase de aici pentru ca eu spre rusinea mea nu am fost decat sa-mi fac o lama, un control si un Papanicolau si totule ste bine aici.

Pupi si nu mai fi trista, ca eu citesc si sunt alaturi de tine chiar daca nu scriu mereu.

clau

Eh, credeam ca n-a observat nimeni... Multumesc pt raspuns !
Eu iau Microgynon... mi-e rau de la el, am pus cateva kg, dar am zis ce rost are sa le tot schimb, asa ca am suportat cu stoicism...
Deci, ar tb sa fie bine, daca DD vrea sa ne faca fericiti din prima luna... sper sa nu gresesc, dar parca mexxa spunea ca..
Bun... alte analize se mai fac ?
Am o prietena care si-a facut tot felul de analize dupa ce a ramas insarcinata si 3 luni a stat cu spaima-n san... a iesit totul bine, pana la urma...

Raza de soare, curand SOTIE de pui alintat

Foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

quote:
Originally posted by a.cicel

Daca vrei insa sa faci ceva analize inainte, mergi la medicul de familie si ii spui ce si cum vrei. Eu am facut doar analizele uzuale dupa ce am ramas insarcinata.
Spor la si sa fie cu ochisori cat mai curand.[/navy]

Multumesc, dar nici chiar asa... adica, as vrea, dar mi-e teama... la nunta vreau sa dansez.. cum am si stomacul ff sensibil, e 100% probabil ca voi continuu... de-asta am si amanat. poate mai tii minte ca ma gandeam sa incerc sa am bebe de vreo 2 luni, sa fie si el la nunta, dar nu luasem in calcul varianta de mai sus.
Si nici n-as vrea ca de la prea multa zbantuiala sa-i fac rau lui bebe.. da' cu cat ma gandesc mai tare, cu atat parca nu mai am rabdare...
am de ales: miresica sanatoasa sau miresica-mamica ?
Eu ma gandesc ca mai bine fac analize inainte... desi, stiu ca medicii iti spun sa le faci dupa ce vine bebe...
Oricum, timpul trece, trebuie sa incep sa ma pregatesc...

Raza de soare, curand SOTIE de pui alintat

Foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

quote:
Originally posted by Raza de soare
Multumesc, dar nici chiar asa... adica, as vrea, dar mi-e teama... la nunta vreau sa dansez.. cum am si stomacul ff sensibil, e 100% probabil ca voi continuu... de-asta am si amanat. poate mai tii minte ca ma gandeam sa incerc sa am bebe de vreo 2 luni, sa fie si el la nunta, dar nu luasem in calcul varianta de mai sus.
Si nici n-as vrea ca de la prea multa zbantuiala sa-i fac rau lui bebe.. da' cu cat ma gandesc mai tare, cu atat parca nu mai am rabdare...
am de ales: miresica sanatoasa sau miresica-mamica ?
Eu ma gandesc ca mai bine fac analize inainte... desi, stiu ca medicii iti spun sa le faci dupa ce vine bebe...
Oricum, timpul trece, trebuie sa incep sa ma pregatesc...

Recomandabil ar fi sa faci analize, intr-adevar, dar cum e cazul meu...normal ca le-am facut dupa ce am ramas insarcinata, pentru ca nu aveam planificat asa ceva. Si eu tot Mycroginon am luat.
In cazul in care ai ceva lipsa de fier, calciu sau alte alea...iti recomanda sa aci un tratament. Si Rh e destul de important. Daca il ai negativ, la prima sarcina nu apar probleme. Abia de la a doua... Dar poate mai multe informatii desprea asta iti dau fetele care cunosc mai bine situatia.

13+
Mai am 15 de zile pana la nunta
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cod spune:

Buna fetelor! Aici Cod
Mai e vreuna care ia utrogestam (din a 16 pana la a 25 zi din ciclu)? Si daca da, a simtit vreo imbunatatire in sensul unui ciclu mai regulat si, eventual (daca e cazul) vreo micsorare a chisturilor?
Utrogestanul asta ce face de fapt?
Dati-mi si mie un semn daca stiti!
Cu drag, Cod!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Cod, mai bine posteaza un subiect separat....Aici e cu totul o alta poveste...

E mai bine asa ca sa primesti raspunsuri mai multe...

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voicu_bebi spune:

fetele , bine v-am gasit!
eu iau anticonceptionale Desorelle si acum cateva zile am avut scurgere roz nu stiu ce ar putea semnifica oricum trebuie un control la ginecolog. noi vrem ca de anul viitor sa incepem sa avem si noi un mic omulet al nostru si nu stiu in ce fel m-ar putea afecta faptul ca folosesc Desorelle. Trebuie sa mentionez faptul ca eu anul trecut am suferit o intrerupere de sarcina si pe urma la vreo 2 luni dupa am inceput sa iau pastile. ma afecteaza cumva faptul ca am facut acea intrerupere si ca iau pastile? va rog un raspuns !

ziua nuntii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Razuca si eu am luat tot Mycroginon, am intrerupt tratamentul ca nu ma simteam bine(la indicatia medicului) din luna iulie 2005 dar bb tot nu a aparut, am incercat sa beau si ceaiuri, am stat sa ma si odihnesc mai mult dar tot degeaba. Acum astept sa terminam cu nunta si o sa merg la medic (la Dr.Tutunaru).Recomandare cand esti hotarata sa-l intrerupi swa-ti faci si un sert de analize...Oricum sa dea DD un bb cat mai repede si la voi si la noi!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

Bebi- si eu luat desorelle si mi-a fost bine cu ele, ca si AC. Mai departe voi vedea pt ca eu am luat ieri ultima pilula si gataaaaaaa, ne pregatim de bb.

Razuca hai sa-ti spun ce analize am facut eu acum aproape o luna- cand inca luam AC:
- grupa sanguina
- RH
- hemoleucograma
- glicemie
- uree
- creatinina
- acid uric
- TGO,TGP
- sumar urina
- pap
- secretie vaginala
- cultura col
- listerie
- toxo
- rubeola
- CMV
- HBS
- HVC

sa nu ma intrebi ce inseamna toate pt ca nu stiu. Important pentru mine este ca toate rezultatele sunt ok asa ca am primit unda verde la facut bb. Acum urmeaza sa-l duc pe ubi la.........
Sper sa fie bine si el

marinar

Mergi la inceput