Mamici martie-aprilie 2006 (44)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doublemom spune:

salut burtici si mamici! ca acum avem si noi mamicile noastre!

\silviu sa va ajute Dumnezeu in continuare si sa fiti o familie fericita!!

dananita soacrele sunt o specie aparte. Eu am noroc, soacra mea e o persoana f retrasa si nu am nici o problema cu ea, ba mai mult nu cred ca ne-am vazut de 10 ori in 12 ani. Dar stiu ca sunt si d'alea care ar vrea ca sotia sa le "creasca" baiatul in continuare dupa exemplul lor. De nepoti nu mai spun ca se cred autoritatea suprema si e musai sa te invete si pe tine. Daca tati nu o poate tine la distanta regulamentara trebuie inventate strategii. Asa ca:
- daca nu iese din camera la alaptat - spunem ca ii distrage atentia lui bb si ca se uita la ea daca sta acolo (sau o trimitem la Animal Planet )
- daca vrea sa faci ceva - spalat, imbracat, tinut in brate - in felul ei anume - spunem ca metoda noastra a fost recomandata special de pediatru pentru bb-ul nostru
Pe masura ce ne vin idei ar trebui sa le impartasim aici ca sa se foloseasca si altele de intelepciunea si diplomatia noastra.
tinutza tu chiar renovezi toata casa? harnicutza furnicutza!!
MP unde esti pui? Cine te-a suparat? Hai la noi sa te pupicim !
dea sa nu fie de deochi la frumoasa ta printzesa!
tania cu paracetamolul sunt probleme doar in primul trim. Acum e ok.
anairda abia astept sa-mi vad iedutzele luni la eco!!!
Alinaalex super dregutza faza cu etajera! cred ca ti-a inmuiat ochisorii de emotie!!
Ai dreptate, fraierii platesc si prostii traiesc! Eu lucrez in vanzari, dar de chestia cu banii m-am interesat temeinic pt ca eu stau de 4 luni in medical si trebuia sa stiu pe ce contez in fiecare luna. E destul ca ma parlesc astia cu alea 8 mil care probabil ca se vor duce pe scutece si cam atat.
nshiro recunoastem cu umilinta ca "paturitul" este o activitate captivanta, mai ales ca nu am mai impletit de cand eram studenta si mai castigam si eu un ban.
Ma bucur ca ai lamurit-o cu medicii tai. Bine ca se dovedesc civilizati totusi, in caz de nevoie sa nu te lase sa te chinui si tu si bebelina si sa-ti faca cezariana.
andreea_g poate ne vedem. De ce nu mai ai rabdare?
Nu stiam ca a fost desfiintat vreodata liceul ala.

Miha 33+

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana_marius spune:

Acum sper ca e bine si se pot vedea pozele
Poze cu noi

Ileana 29+
Ghindoaca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaalex spune:

Ai dreptate DOUBLEMOM, mi-a muiat ochisorii faza cu etajera.... Sa stii ca astia micii au deja personalitate, mey!
Oricum iti tare multumesc pt. info cu prenatalul. Ziceai media pe ultimele 6 luni? In noiembrie de ex. am fost in concediu medical toata luna (ca asa am vrut eu), ceea ce inseamna ca e inca un motiv sa ma mai pesteasca de niste bani . Asta e. Eu lucrez de 10 ani in Sanatate si vreau sa-ti zic ca tot degeaba. Nu beneficiez de nimic, in schimb dau la stat impozit, CAS,sanatate, somaj,colegiu asistenti, sindicat...sa mai insir??? Iar daca mai am si tupeul sa-mi iau si prenatal, se mai si mira aia: dar de ce iti trebuie, daca te simti bine? Asta e Romania. Si ne mai miram ca natalitatea e pe duca...Am fost si avertizata de colege de la spital sa am grija luna de luna, sa nu cumva sa mi se opreasca din salariu cine stie ce taxe pt. sindicat , ca s-a mai intamplat.
DANANITA, de aia trebuie sa luam mai multi bani, pt. ca uite, e 85% din brutul de pe ultimele 6 luni si daca nu ti se mai opresc atatea dari la stat, atunci normal ca luam mai mult ca la servici. Ma gandesc ca depinde si ce incadrare ai, ce spor de vechime, etc.
CATRINEL, tare faza cu smiley pe burtica de la cezariana!!! Sa stii ca si eu am deja un smiley sub buric, de la laparoscopia de anul trecut. Ar mai mege inca unul, mai mare, numai sa fie bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Dananita nu vad de ce sa vrea sa stea spectatori, gura casca la alaptat!!! La asta nu m-am gandit Tre' sa fac un plan de bataie: cred ca ma inchid in camera

AndreeaG i-am dat directive mamei sa-i faca paturica lui bebe (eu nu am avut niciodata talent la asa ceva-faceam un ochi mai mare, un ochi mai mic si iesea o caricatura de pamblicutza...) si m-a pus sa te intreb cate randuri ai facut? Si ce fel de punct? Bob de orez? Aaaa si cam cate sculuri (scule?) sau cu naiba s-or chema intra intr-o paturica? Daca ai putea sa pui o pozica mai prim plan la paturica, te-as pupa intr-un oki

Diana si eu ma simt fffff insarcinata si-mi este tot mai greu, ma dor toate oasele bazinului si mai ales intre picioare Si eu as vrea sa nasc pe la 37 de saptamani, dar sa vedem...

Tcelen bine ati venit acasa si Doamne ajuta ca de acum inainte sa fie totul bine

Anairda felicitari pentru viza mamei tale. Super ca vei avea ajutorul ei dupa nastere

Dea ai o frumusete de fetita, nu fie de deochi, sa creasca mare si sanatoasa

MP multi pupici ca sa-ti treaca supararea.

Laura cu 33+
Puiutul meu
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauricisolomon/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceela spune:

Buna burtici,
ANA MARIA, bine ai venit cu mamica ta acasa.Tcelen, asteptam povestea nasterii.
Maine facem si noi 36 sapt. , avem rezultate bune la analize si programare pt. luni la control.Nu stiu ce sa zic, dar vad ca unele fete au teama ca vor naste inainte de termen, eu o am pe cealalta, ca bebe v-a veni cu intarziere, si eu nu mai am rabdare. Nici macar nu stiu daca am contractii, ca de durut, nu ma doare.
Imi place sa ma uit la pozele voastre, mai ales cele cu burtici si cu lucrusoarele de BB. Eu inca nu i-am cumparat nimic, si cred ca o sa cumpere mama si cu sotu dupa ce nasc(cam astea sunt parerile in casa).
Ma bucur ca suntem impreuna si ne sprijinim in asteptarea comorilor noastre.
Va pup cu drag,
ceela

poze 36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tina_Welsh spune:

Silviu,,mi-au dat lacrimile.Iti multumesc extraordinar de mult pentru toate vorbele bune.Va urez multa sanatate si tot ce va doriti.
Doublemom,cam asa ceva,dar renovare,renovare am facut decat in camera lui bebe si in baie.In rest doar curatenie generala.
Laura Ioana si restul,terminati cu nasterea la 37 de saptamani.La 38 de saptamani se dezvolta cel mai bine rinichii copilului.Bine sunt copii vostrii,dar enfin.Eu zic sa va documentati intai mai mult!Eu va pup si aveti grija de voi!
Catrinel17

Tina and Tina and Mark's baby
Poze de la cununia civila si cu mine gravidutza
Eu si Mark
Semnatura mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onsami spune:

salut mamicile si burticile!

ileana - ce hainute super ai cumparat. nici nu stiu care imi place mai mult / rochicioarele sau body cu "tata e cel mai puternic". sa ai un bebelus frumos care sa le poarte sanatos si sa faca KK in ele !(am glumit, noroc cu pampers). de ce stai asa putin dupa nastere cu bebe acasa?

in legatura cu alaptatul cu spectatori, si eu cred ca e o chestie naspa, pentru simplu motiv ca fiecare incearca sa\ti de a sfaturi care de care mai bune. eu m/am pus pe citit in "Mama si copilul" si a explicat foarte clar cum trebuie sa alaptezi, ce greseli tocmai din astea "babesti sa eviti".

am si eu o intrebare pentru bucurestence: care magazine au mobilier pentru copii la preturi de bugetari, ca ce/am vazut pe net la reclamele magazinelor mai dichisite, m-a speriat de tot (13 mil.rol un patut / cam scump nu?)

sanatate multa pentru cele 3 mamici cu printese grabite de la mamici cu printisori si nu numai!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

doublemom, buna idee cu textele pt soacre (&co)!!!! Mie mi-a zis ca stie ea precis de ce ma maninca pielea pe burta si de ce se descuameaza. Ca “port haine prea strimte”, ea a purtat numai rochii largi si a fost bine. “Nu blugi si sarafane d-astea asa lipite de corp”. MI-ar fi picat bine un text din ala, ca n-am putut s-o conving nicicum ca se intinde pielea

ileana_marius misto pozici!!! Esti o dragutza si hainutzele sunt tare tare simpatice, mai ales rochitza aia, parca-i pt papusele!!

alinaalex am uitat sa zic de faza cu etajera, dar zau ca tare m-a distrat… moamaa, asa te-a sutat?!! Respect!

Catrinel & titza mică

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tcelen spune:

imi vine sa mor de ciuda,dupa ce am scris nasterea si tot ce s-a intamplat am apasat pe nustiu ce si s-a inchis pagina,imi vine sa ma dau cu capul de pereti,dupa ce ca nu am timp!!!

deci sa o iau de la capat:
in ziua de 17.01.2006,dimineata m-am trezit intr-o balta de sange,m-am speriat si mi-am sunat doctorul pe la ora 8,m-a chemat la spital sa ma vada!cu o zii inainte m-a durut spatele toata ziua si burta jos!
pe la ora 9 am plecat cu Silviu spre spital cu un taxi!
am ajuns ,m-a urcat pe masa,a zis ca nu e nimc grav,intradevar colul e putin deschis si cred ca se pregatea sa-mi spuna sa plec acasa,cand a intrat seful de sectie si a hotarat sa ma vada si el ,si pac nici una nici doua imi rupe apa si ma trimite la nasteri!
cred ca nici nu realizam ce se intampla cu mine,m-am schimbat intr-o camasa vai de steaua ei de acolo,am iesit pe hol sa-i spun si lui Silviu,i-am spus in fuga si la-m trimis dupa sacosica mea acasa!
am fost urcata sus la salonul de nasteri. mi s-a pus o perfuzie ca sa grabeasca dilatatia si contractiile si asteptam...........!
deocamdata nu aveam nici o durere,dar in salon cu mine mai erau trei fete care deja aveau dureri,ma uitam la ele si ma gandeam ca asta ma asteapta si pe mine!!
apoi au inceput si la mine,dar usor,eu imi controlam respiratia ca la carte,doctorul ma vizita din 10 in 10 min si a obs ca bebelul nu coboara cum trebuie si ca e pozitionat pe dreapta nu pe stanga cum ar trebuii si eu cred ca nici nu era pregatit sa se nasca,dar idiotul de sef de sectie care oricum nu are reputatie prea buna,a hotarat de sa -mi
rupa apa,de!dilatatie 9 am avut de pe la ora 12,dar daca copilul nu cobora, a trebuit sa ma mai chinui pana la ora 1 si 30 min!
cand au inceput contractiile mai repede si mai dureroase ,doctorul m-a pus sa ma tin de pat si sa imping lung cu gura inchisa,fara sa tip,cu ocazia asta am vazut ca ma doare mai putin daca imping!
cand am fost pregatita am fost dusa in sala de nasteri cu oxigen in nas si cu perfuzie in mana!
am avut trei contractii ,luam aer in piept si impigeam cat puteam de mult si lung!la urma am si tipat tare,tare si apoi am auzit un planset,era bebelul meu!mi-au spus ca este fata,ca are 3600 si ca are cateva echimoze de la nasterea dificila pe fata ,dar ca o sa-i treaca in 2-3 zile si atat! am plans de fericire!nici nu banuiam ce o sa urmeze ptr ca abia a doua zi dupa amiaza mi s-a spus ceva ceva din adevar,iar sotului meu la fel iau spus ca este sanatoasa ,ca nu are nimic!
apoi a inceput sa curga din mine sange ca la robinet,de s-au speriat si doctorul si asistentele,mi-au facut o injectie in vena,mi-au schimbat perfuzia ,doua injectii in uter si doctorul a hotarat sa-mi scoata placenta cu mana,apoi sangerarea s-a oprit tot asa de brusc cum a inceput!am fost curatata ,cusuta ptr ca am fost taiata si dusa la salon ametita in ultimul hal si asa am fost vreo doua zile din cauza pierderii mari de sange!
apoi stiti am aflat de fiica mea ca este la perfuzie si oxigen,ca nu mi-se da la san din cauza ca oboseste repede,ca are ochii si fruntea umflate si vinete,am intrat in panica am plans o gramada,sotul meu era nervos ca nu putea sa o vada si nu stia ce se intampla,ptr ca prima data au spus ca este bine,o vedeam de doua ori pe zi,atat!
dupa 4-5 zile a fost scoasa de la oxigen si perfuzie si mi s-a dat la san,eu am fost mutata la un salon langa al ei si ne-am mai chinuit asa vreo 4 zile,stateam tot timpul urechile ciulite sa vad cand plange sa ma duc la ea, a facut si o forma mai grava de icter fiziologic din cauza stresului si a suferintei cauzate de nastere, a stat zilnic cate 8 ore la fototerapie,dar cel putin seara de la ora 20 statea cu mine in salon pana dimineata la ora 12 a mai facut si injectii,tratament cu antibiotice!dar conditia ei se inbunatatea pe zi ce trecea,vanataile treceau,manca bine,dormea bine,asa ca asteptam sa ies din spital cat mai repede!
numai spun ,conditii foarte proste in spital,igiena lasa de dorit,toata lumea te trateaza de sus parca esti ultimul prost!
bine ca acum suntem acasa si suntem bine,multumim lui DUMNEZEU!
FIICA MEA ESTE O MICA LUPTATOARE SI SUPRAVETUITOARE!
MULTUMIM CA ATI FOST ALATURI DE NOI!!!

AM PUS POZE CU FATAAAAAA,INCA MAI ARE OCHISORII PUTIN VINETI!

T.CRIS & POZE CU BAIETELUL MEU,CU FAMILIA , NUNTA(PE POST DE NASI)SI POZE CU BURTICA,POZE CU ANA MARIA!
http://community.webshots.com/user/cristinasilviu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania2 spune:

sal

danaida,catrinel 17, anairda36, cat, nshiro, doublemom, merci mult pentru sfaturi si pentru sustinere.
Astazi ma simt un pic mai bine, reusesc sa respir pe o nara (bine si asa), iar ochii sunt aproape normali.
Aproape ca uit cind bb misca si v-am spus ca face adevarate salturi, i-am citit asa usurel scufita rosie si cenusareasa, si am papat sanatos, chiar daca nu prea aveam pofta, sa nu duca lipsa de nimic.
Bebelina mea cand nu loveste in burtik, impinge, asta de cateva zile.

Diana 1968 lasa kg ca de acum nu mai iei asa mult. Eu ce sa zic ca la la 29w si cateva zile am plus, retine, 15kg, la 1.60m.
Dar nu-mi fac griji asa mari pentru ca poti scapa usor de ele. E drept ca ma misc destul de greu, mi se spune "elefantica".

pupici fara raceala

bb si tania

http://community.webshots.com/user/red_tania
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20060414/k/e50a/preg.png

Mergi la inceput