Mamici de ianuarie-februarie 2006 (133)
Raspunsuri - Pagina 14
canda_h spune:
Seara buna fetele!
Noi suntem tot acasa cu bebe cumintzel in burtica. Doctoritza mi-a spus ca ma pot astepta sa nasc la noapte sau in week-endul asta... oricum maine ne internam.
Alina am citit si eu povestea si m-am ingrozit de rautatea asistentelor si medicilor. Imi pare rau ca a trebuit sa treci prin asa ceva.
pentru tine si bebe Ayan.
Iuli felicitari pentru micutza Maria ... sa creasca mare si voinica si sa va aduca numai bucurii!
Mamici sa aveti o noapte linistita, fara colici ... cu bebici cumintzi care se trezesc numai sa pape.
Burtici trecem cumva si peste noaptea asta. Somn usor!
Noapte buna!
Giova spune:
A papat la 22.30, 6 min. la un san, 4 la celalalt, a ragait, l-am pus in patut si cand i-a tras un jet de voma la tat-su' pe pijama...cred ca tot ce-a papat din al doilea san l-a varsat. Dr. mi-au zis sa nu-mi fac greiji, ca mananca repede si cu pofta si din cauza aia se intampla.
Dar toate hainutele, paturicile mi le umple.
Fetelor multumim, luni in 6 ian. serbam prima luna de viata.
Marti pe taticul lui...si tot asa o tinem luna asta, numai intr-un chef.
Irina uita-te te rog pe tabelul tau cu date si zi-mi azi, maine, cand vrei, cam cat au crescut baieteii in prima luna, in lungime. Noi azi l-am masurat asa rapid pe marco si a luat, dupa masuratori numai 3 cm. Nu e cam putin?
Oricum datele reale ti le dau luni, cand avem o luna.
Canda, Daniela va doresc nopti linistite fara arsuri, etc.
Mamici va doresc nopti linistite, fara prea mult zgomot.
toate fetele!!!
Gio
si
Marco (6 ian. 2006)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66566&whichpage=9" target="_blank"> Cum a venit pe lume minunea noastra, Marco!!!
maraki spune:
Canda nastere usoara cu bebe sanatos si papacios!!!

Giova nu mi se pare putin doar 3 cm,Angelo la fix o luna luase 4 cm si dr. a spus ca este foarte bine! Imi pare rau ca a scos Marcolino jumatate din ce a papat ,ce fericite santem cand vedem ca papa bine bebelinii si cat de rau ne simtim sa vedem ca vomita
Bebu meu de multe ori cand mananca scoate si pe langa gurita cand inghite, imi pare atat de rau pt. ca nu stiu exact cati ml a papat,vad bavetica uda si atat!Acum saracul se screme sa faca kaki ca de alaltaieri nimic....
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
mamica de ingeras-bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
alinaalex spune:
manicilor si (inca) burticilor de ian.-febr.!
Special pt. GIOVA: sunt o mamica de martie-aprile si intru si pe la voi cam des sa va citesc. Deja va cunosc pe toate. Insa , acuma abia am observat ca tu ai nascut in Maternitatea Bega din TM. Eu sunt din Oradea si am fost operata laparoscopic in decembrie 2004 de prof. Munteanu, acolo in maternitatea Bega. E cumva cladirea aia veche, nu?
Conditiile au fost cam aiurea, dar personalul s-a purtat f. frumos cu mine. Si nu pot sa zic ca am venit nemultumita de acolo, dimpotriva. Problema care e: la noi in maternitatea din Oradea e cam ca pe vremea lu' Pazvante: nu se face epidurala, nici daca te dai peste cap si nici cu pilele pilelor,pt. simplul motiv ca nu avem anestezisti competenti , care nu colaboreaza cu obstetricianul. 1 la mana. 2: e regula ca faci ce zic ei, indiferent de ciubuc. Daca vrei cezariana, te priveste, ca trebuie sa aprobe si sa semneze pt. asta medicul sef de sectie, chit ca tu dai chix pe masa. Apoi, nu te lasa cu chiloti, camasa de acasa (iti dau ei ceva naspeturi forjate din spital, purtate de tiganca x si y), fara tampoane, numai vata si alte chestii asemanatoare. Deci practic dai ciubuc, dar pe degeaba...
Ma intereseaza cum e pe la voi, ca nu prea mai am timp de gandire si parca nu as vrea sa nasc in Oradea... Ma sperie tare gandul ca as putea naste aici. Poate, cine stie, ar fi mai bine la TM. Tu ce parere ai? Ca totusi, ai experienta.
E drept ca dr. meu e super cumsecade, s-a ocupat de mine tot timpul, pur si simplu, n-am ce sa-i reprosez, dar...tot el m-a trimis sa ma operez la TM, si am ramas insarcinata. Ce-i drept, e cu totul altceva. Nu-i tot una cu nasterea, de aia vreau sa-ti dai si tu cu parerea, ca esti de acolo.
La noi e curat spitalul, dar restul lasa mult de dorit...
Am auzit si de Cluj ca ar fi OK.
ALINA si BB
31+
maraki spune:
Am reusit sa citesc povestea Alinei, eram cu Angelo in brate si cu ocazia asta a si adormit. Mare ghinion sa dea peste un personal atat de nenorocit,stau si ma gandesc cate tampenii a avut parte Alina sa auda si cata umilinta!!!
A tunat si i.a adunat!!!
Alina bine ca esti ok tu si Ayan
Ai scapat si cu firele,acum chiar nu te mai intalnesti cu jegosii aia!!!
noapte buna burtici si mamici, bebeii sa doarma linistiti, fara colici
p.s. Catalina sper sa aveti o noapte linistita, sa poti recupera orele nedormite
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
mamica de ingeras-bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
andreeaC spune:
Alina - multumesc mult pentru raspuns. O sa mai scot din lucrurile puse in geanta. ma gandeam eu ca n-o sa am nevoie de totate in spital, dar nu stiam care...
Am citit povestea nasterii, cu toate ca la inceput nu am vrut, avand in vedere ca ma duc tot acolo. Imi pare rau! Eu am fost internata acolo prin august si nu m-a bagat nimeni in seama tot weekend-ul pt ca nu aveam dr. Dar luni, dupa ce m-a vazut dr. (cea la care ma duc si acum), au schimbat foaia. Am impresia ca e cam naspa cand nu ai dr tau. In rest, ce sa zic -incerc sa nu ma gandesc prea mult la momentul respectiv, ca ma apuca prea tare frica.
tuturor si sanatate
si bb Maria 38+
Bee spune:
Buna dimineata.
CE sa fac si eu daca la mine ora de trezire e invariabil 5? Fii-mea are un program taaaare ciudat, dar mai nou constant: papa la 5 dimineata, 10.30, 15, 18 si apoi cand o dupa ce o trezim si o imbaiem (cel mai des in jur de ora 23). Asta e, vrea 5 mese pe zi, 5 ii dau, macar sa pape ea bine. AM ajuns mai nou la concluzia ca fata mea a avut un puseu de crestere in lungime, ieri masurata de noi, neintinsa, avea vreo 59 de cm, deci m-am speriat din nou. SI acum tb sa recuperam cu papica. DImineata, a mancat de m-a speriat! Nu pot sa spun cat (desi o cantaresc) pt ca am senzatia ca ceva e in neregula.
. SI-a propus ea sa pape in 3 zile cat n-a papat in 2 saptamani! Dar am constatat cu stupoare ca nu aveam lapte suficient pt posibilitatile ei. Asa ca desi o pun la sin la fiecare masa, la fiecare masa ii dau sa suga si din biberon pana nu mai poate: odata lapte muls de la mine si odata lapte praf. Acum sper daca ma mulg non stop sa-mi umplu bine sanii!
RAli, indopat la noi inseamna sa stam si o ora pt 50 ml din bineron! EA rade ca o smechera sub tetina si eu insist sa manance ( o sa pun poze cu fiimea ranjita toata cand noi ii dam sa manance).
IUli, sa-ti traiasca bebele! SA fiti sanatosi si tu sa te refaci repede si sa ai mult laptic.Andiaroro, pai jumatea lunii ar fi chiar si saptamana viitoare! Sper sa nasti usor! CAt despre Fier, spre rusinea mea n-am luat nici in sarcina, nici acum de groaza constipatiei. SI ce era in sarcina e nimic fata de cat de constipata sunt acum! Si hemoroizii ma omoara ca si pe celelalte fete. Iar depresiva ce sa zic? EU sunt depressiva cu acte si pastile la viata mea, dar in sarcina si acum eu zic ca sunt mai mult decat ok, avand in vedere antecedentele.![]()
.Pt tine
.
March, in curand intri in prelungiri sa-nteleg?
JAnina, vesti bune pt tine! Dupa ce nasti, indiferent de cum vei arata, o sa te simti muuult mai feminina! EU asa ma simt. SI am si chef de alte alea alea!![]()
FEtele cu bebei, eu n-o dau pe fata pe fatza cu absolut nimic! O spal la baie cu apa si uneori si cu musetel, dar n-o dau cu nimic. LA fundulet, dupa baie cu ulei fiert si racit (si la cutisoare la fel). Daca o vad putin iritata, pun crema cu zinc. Afara noi iesim zilnic 2 ore si fetei ii place nemaipomenit! Nu mishca in front. Suzeta o folosim doar la plimbare sa ne umple gura si s-o tina inchisa. Ceaiul il refuza in continuare si nici ca mai insist. kk de 2 ori pe zi, doarme in patutul ei, adoarme in pozitia de ragait doar la mine sau la tati. SI radem in hohote de toata lumea asta nebuna care se maimutarete.
MIra, sanatate copiilor, dar si tie!
ALina, imi pare rau de ce-ai patit si de faptul ca esti traumatizata!
Fetele si bebeii, ca eu fug la somnic.
Giova spune:
Neatza!!!
Sunt cam zoombie, cu toate ca bebele nu a facut mare scandal. Vad ca ma obosesc si trezitul sa-i dau sa pape.Cred ca am acumulat oboseala.
Bee sa stii ca nici eu in cele 9 luni nu aveam chef de
, dar acum zici ca sunt nebuna. Numai vise tampite am, si abia astept controlul de 6 sapt. sa vedem ce va zice dr. Dar presimt ca in interior nu voi fi vindecata ca lumea si mai trebuie sa asteptam.
Alinaalex, ce sa-ti spun, cu asistentele de la gine, nu m-am intalnit, ne intrebau dim. daca ne trebuie termometrul si la dezinfectat nu mergeam ca ma faceam eu cu ceai adus de acasa. Moasa s-a purtat frumos, ca doar a primit dreptul, dr. nici nu mai vb., iar ceilalti 'actori' din sala, ok, nu am avut tangenta cu ei.
Asistentele de la noi nascuti sunt spurcate, bine, 1-2 fac exceptie, dar toate isi iau dreptul. Si nu cred ca au grija de bebelusi acolo la ele.
Maternitatea Bega are un streptococ impregnat in zidurile cladirii. Cine sta cu bebele mult timp acolo, pleaca cu el.Nu stiu daca Marco al meu il are, merg la o dr. faimoasa sapt. viitoate la control sa vedem.Dar sa speram ca nu l-a luat, ca eu am stat destul de putin, fata de alte tipe. Am facut galagie, ca vreau acasa si uite ca mi-a iesit.
Aia e maternitatea bega, cladirea veche, si groaznic inauntru, nu tu lenjerii, eu mi-am dus de acasa un cearceaf.Doar ca prof, Munteanu nu mai e director, e prea batran. Acum e Hrubaru.
Daca tot vrei Timisoara, de ce nu alegi cealalta maternitate Odobescu.Multe mi-au zis ca nici nu se compara cu Bega, ca e mult mai curat, mai frumos,rezerva pt. cezariene,etc. Si si acolo sunt dr. buni, nu chiar atatia ca la bega, dar... uite de ex. dr. Cioata.E chiar renumit in Timisoara.
Daca mai ai alte intrebari astept.
si sarcina usoara in continuare.
Gio
si
Marco (6 ian. 2006)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66566&whichpage=9" target="_blank"> Cum a venit pe lume minunea noastra, Marco!!!
Giova spune:
continuati aici.....
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68235" target="_blank"> CAP. 134
Gio
si
Marco (6 ian. 2006)