Bebelusi de mai-iunie 2005 (56)
Raspunsuri - Pagina 6
corni spune:
Noi astazi am papat legume la cuptor cu piept de pui. Un deliciu.Eu v-am mai auzit ca faceti legumele la cuptor dar pana acum nu am incercat, aceleasi legume pe care le puneam la fiert(cartof,morcov,telina,pastarnac,rosie,ardei,ceapa) inclusiv pieptul de pui,f. putina sare si putin ulei de masline, le-am bagat intr-un vas de iena la cuptor dar vasul nu l-am acoperit ptr. ca nu aveam capac ptr. el si s-au si rumenit putin unele bucatele.Nici nu se compara gustul care a iesit cu supa crema de legume si sosul care rezulta este foarte gustos.I-am blenduit nu asa de fin si au mai ramas bucatele mai maricele si se facea ca se ineaca dar tot le inghitea, nu m-i lea scuipat.
Cred ca o sa mai incerc ceva combinatii la cuptor ca vad ca ies mai gustoase decat fierte.
Fran,merci ptr. raspuns. Noua branzica dulce ne place foarte mult in combinatie cu mar dar cu iaurtul simplu ne chinuim tare.In seara asta ii voi face combinatia asta iaurt-branza dulce, sunt tare curioasa daca o sa-i placa.'
Monu, depinde de cate ori a avut scaun moale , daca este primul scaun moale nu te impacienta asteapta sa vezi cum este si urmatorul si apoi incearca sa reglezi prin alimentatie. In lapte poti sa-i pui numai fulgi de orez,morcov fiert(sucul de morcov are efect invers)ceai de menta,ti-am dat si eu cateva exemple.Eu de cand astept un caca moale si numai tare face
de la Fe. Asa este si eu cand ii dadeam fructe la borcanel si specifica pe ele ca inmoaie scaunul, facea si ea mai moale.
monu spune:
nu cred ca este de la borcanel. ea a mancat legume cu curcan si a facut kk inainte de a manca. cred ca azi a facut de 3 ori moale. dimineata, la 12 si la 15. acum se vaita si plange si a dormit doar juma de ora.
si Alexia Ioana
poze Alexia Ioana
nelia spune:
babygirl, eu sint mai conservatoare in privinta alimentelor care se dau bebelusilor. Nu i-as da smintina, ci as pune iaurt peste brinzica. Eu asa i-am dat Tudorei si i-a placut mult. Stiu ca pina la un an nu se dau brinzeturi care fermenteaza sau cu cheag: smintina, cascaval, telemea... Cascavalul e singurul permis dupa 10 luni, in cantitati mici si sa fie de buna calitate. Sint greu de digerat pentru stomacelul lor inca neobisnuit cu muncile grele. Si, oricum, nu cred ca e bine sa-i dai smintina nefiarta. Ma gindesc tot timpul ca tot ce au ei inauntrul fiintei lor si in afara, au pentru toata viata si de aceea nu ma grabesc sa le pun la munca grea nici corpul, nici sufletelul, nici creierasul... Dar mai cred, de asemenea, ca fiecare mamica are dreptul sa hotarasca ce e bun pentru puiutul ei, indiferent de zecile de sfaturi primite!
Elisor, Loreen... sinteti bine?
Cornelia,
de
Agata si
Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com
andreeaatan spune:
Nici eu nu sunt de acord cu smantana. A papat Thomas putin unt cu iaurt, daca-l stit, mai slab si mai putin gretos.
Noi oricum nu consumam smantana deloc, mie-mi place ciorba cu iaurt sau sana pe post de smantana....
Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici
Cloreta spune:
Monu, s-ar putea sa fie de la dinti, asa a facut si Teodora in perioadele astea. Si eu ma uitam uimita pentru ca era ca de bb alaptat la san:)) Daca nu are alte probleme nu te speria.
Fran, ai facut IPG-ul?
S-a facut un frig afara de am intepenit nu alta. Am iesit tarziu afara, pe la 16.30, ca d-ra s-a trezit la 15.30 si pana a inghitit si ea ceva de mancare si ne-am imbracat...doamne! Iar face figuri la masa
Sa va povestesc o faza: acu doua zile eram cu fata afara. La un capat de bloc d-ala imens era curent rau, batea si vantul tare. O mamica tinea de mana un baietel de vreo 4-5 ani cred. Cand ajunge tipa la coltul blocului ii zice copilului: "inchide ochii ca e curent si ai vazut ca te dor ochii". Evident, in secunda urmatoare, copilul se impiedica de porcariile de denivelari de pe trotuar. La caremaica-sa: "vezi, ti-am zis eu ca esti neatent si impiedicat"
Pozele mele
monu spune:
cloreta. sper sa ai dreptate. acum doarme. sa vedem cand s-o trezi!
pt acea mamica - 
si Alexia Ioana
poze Alexia Ioana
andreeaatan spune:
Stiu ca muriti de nerabdare sa aflati ce s-a intamplat cu socru-meu: NIMIC.
Nu are nici o tromoflebita, are un diabet de care desteptu' stia si nu a facut nimic. Adika a facut: a continuat sa manance dulciuri, carbohidrati, grasimi si alte lucruri bune la diabet. Nu are glicemia mare, dar o are si de aceea i se umfla picioarele si-l dor.
De la spital, a facut ce a facut si imi apare in usa, adus de barbatu-meu impotriva dorintei lui ( a omului meu). Si ma trezesc sa-mi dau seama, dupa ce il ia pe Thomas, ca parca nu s-a spalat deloc pe maini. Si intrebarea asta ma chinuie in continuare: a putut fi atat de iresponsabil cat sa nu se spele pe maini?
Si a stat la noi de la ora 10 pana acum 1 ora, a dat televizorul la maxim ca numai asa ii pica bine, a comentat ca copilul in sus, ca copilul in jos...
In plus, a inceput sa se planga ca e obosit, batran, alea-alea. Eu si maica-mea: sa accepte un ajutor, o femeie platita, macar cateva ore pe zi.
Apoi a inceput sa faca ca cocosu', brusc nu mai era nici batran si nici obosit. Ca el nu are nevoie de nimeni, ca se descurca...Si eu mi-am zis in gand: eu mi-am facut datoria, de aici incolo, e treaba lu' barbatu-meu sa negocieze cu caposu' asta.
Asa ma doare capul de la toate evenimentele de azi, ca nu am avut nici chef de workout. Asta e, se intampla tot felul de magarii care si de piatra sa fi nu te lasa rece.
Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici
babygirl spune:
multumesc pt sfaturi si sinceritate. i-am dat mamaliguta cu branza de vaci si iaurt. nu i-a placut. o mai las o saptamana-doua si mai incerc. apoi i-am facut mancarica la cuptor. ca de obicei. carne de pui, cartof, conopida, morcov, dovlecel. am pus cam mult patrunjel asa ca nu i-a placut. tare s-a mai strambat. am sarit asa peste masa de pranz pt ca era deja suparata pe mine si orice i-as fi dat nu mai vroia. a mancat pe seara bine, in schimb.
noapte buna! eu o culc azi si m-apuc de gatit. e ziua sotului meu si il astept cu o masa romantica.
pe maine!
Ema la buni
monu spune:
babygirl, la multi ani pt sotul tau si distractie placuta 

am servit mamaliga (porumb pt bb)cu branzica+smantana si iaurt si nu a facut mofturi!!! nu imi vine sa cred!
si Alexia Ioana
poze Alexia Ioana