Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (42)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pitu spune:

Buna seara harnicutelor!
Fetele cu DA, bb-ilor vostri li se inrosesc ochisorii. Fata mea are seara ochisorii rosii si bubite pe pleoape, care o mananca, fiindca se freaca cu pumnisorii la ochi. In concluzie, ea a avut bubite in pe langa nasuc, apoi in jurul guritei si pe pleoape si azi am observat ca are pielea iritata si pe frunte si barbita.
Ideea e ca nu are pete de roseata, ci i se modifica aspectul pielii (ca pielea de gaina), apoi apar bubitele rosii si dupa 2 zile trec si apar in alta parte. Pe corp nu are, numai pe fata. Daca aveti timp sa va uitati in album am pus niste poze in care se vad. La voi e la fel?
Este stresul pe mine cat casa.
Incerc sa elimin substantele chimice (solutie sterilizat, detergent, balsam), azi ii fac fara sampon si o ung cu ulei de masline fiert, sa vedem ce iese (cred ca un copil murdar).

crista mama de clara (10.09.2005)
Clara mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeapui spune:

Mary sau Irina, puteti trimite si cartea lui Capraru pe mail-ul comun? PLEASE!!!!
Noi suntem pe suculet de morcov, si ne place la nebunie..azi e a treia zi. Din fericire nici probleme de caca nu am avut..eu credeam ca va avea probleme, da nu..e totul bine.
Ioana, ai fost o life saver cu Biotics-ul..un mare de la Alex.

deea & bebe alex (27.10.05)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns locca spune:

Kid, si eu mi-am luat pantaloni care sa ma incapa
Si am vazut ca au si pantaloni de gravida ... si cat ii cautam cand aveam burta ...
Unde este tcm-ul de la piata? Eu mai stiam de unul pe Turda.

Crista, o sa ma uit pe poze. La Matei ce a aparut pe piept e cum descrii tu, cu piele de gaina si bubite rosii. Acum arata ca o piele ingrosata, nu mai are bubite. Pe fata a avut o pata aspra cu bubite rosii pe un obraz si in rest i se mai inrosesc din cand in cand obrajii tare, fara bubite. Si eu sunt cam morcovita. Mi-e groaza de diversificare.

Ruxandra, mama de www.hps.ro/matei" target="_blank"> Matei (13 sep. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Pitu ori tu te stresezi prea tare ori eu sunt o mama iresponsabila, si bb al meu are bubitze ca si fetitza ta, da eu nu am renuntat nici la detergent, nici la balsam, ...sampon etc are bubitze care apar si disprar in diferite lokuri (de ex acum are cateva uratele pe gat de la o caciulitza, adika de la marginea ei. la fel patim si noi ne apar chiar si pe pleoape dar dispar singure, daca gasesti tu un leac minune sa imi spui si mie, eu am inteles ca vor scapa de ele pe la un an ...

Alina si bb Vlad (25.09.2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole74 spune:

Am mai scris mai demult. Si Ioana a avut DA vreo 2 saptamani. Am scos samponelul, sapunul si degeaba. Apoi am scos detergentul special de bebelusi de la Sensiblue Dermalin si am scapat. Acum vad ca la Sensiblue din zona nu mai au decat Dermalin Family (o fi ceva?). Asa ca aveti grija cu ce spalati hainutele bebeului. Nu toti copii fac, dar unii sunt mai sensibili.

Nicole&Ioana Alexandra

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

pitu, la noi a fost mult mai rau, poti vedea o poza
aici
Acu' uite cumaratam
S-ar putea sa nu aiba nici o importanta daca ii schimbi toate cele, oricum pielea lor cica se tot transforma si au tot felul de tulburari, prea multi dr cred ca pun diagnosticul de D.A. si prescriu cu multa usurinta cortizon. Sa nu ii dai cu asa ceva, se subtiaza pielea si pe termen lung e chiar nasol. Noi am schimbat detergentul cu unul hipoalergenic (am luat unul frantuzesc din Carrefour, lichid) si cu gama Mustela Dermo Pediatrie. Gama asta e special pentru pielea cu tendinta atopica, dar nu contine medicamente, cortizon etc.. Io habar nu am daca asta e motivul pentru care i-au trecut, dar ne-am luptat mult cu bubitele. Ba pe fata, ba pe corp, pielea de pe picioruse devenea solzoasa asa, dupa ce treceau bubitele. A fost un chin. Nu parea insa sa o deranjeze, sau poate nu stiam eu semnele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitu spune:

Alina, acum o saptamana am fost la dr. pentru ca mi se parea ca o iritatie. Mi-a spus direct: dermatita atopica, dai cu crema de galbenele, daca nu trec, peste o saptamana iti dau advantan.
Eu nu stiam ce zice, dar cand am vazut pe forum ce probleme pot fi m-am ingrozit. Oricum DA este o manifestare alergica la ceva, diferit , in functie de copil. Eu sper sa nu fie la proteina din lapte, ca si asa pana a inceput sa manance mai bine.
Daca nu ii trece dupa ce renunt la factorii alergogeni, schimb laptele. Oricum cu cortizon nu vreau sa-i dau, poate e o banala alergie , totusi.

crista mama de clara (10.09.2005)
Clara mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Kid si pe mine ma batea gandul sa incerc gama mustela ...cred ca asta o sa fak, deocamdata folosim doar produse klorane, dar ma gandesc ca e mai degraba de la detergent.

Pitu pai eu ce lapte sa skimb ca eu il alaptez exclusiv.

Alina si bb Vlad (25.09.2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Uff, am editat mesajul de 10 ori pana a iesit treaba cu linkurile. complicat rau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_e spune:

Buna seara mamici dragute,

Mi-am culcat si eu odorul care a capatat un obicei. La masa de seara mancam laptic de la mami dar in biberon si cu cereale. Apoi ne mai uitam vreo 20 minute pe pereti si la final cerem somniferul> adica titi, din care molfaim vreo 2-3 minute pana adormim bustean.

Eu sunt putin cam ingrijorata caci a cam trecut la program de 5 mese pe zi si la astea mananca destul de putin, doar masa de seara face exceptie.

In prima luna si Alexandru avea pe piele niste bubite, drept pentru care eu am trecut la masuri totale. Schimbat detergentul iar acum folosesc unul special pentru copii si nu mai adaug balsam iar pt corp am spalat cu mustela si am uns cu Trixerra. Acum folosim si noi Klorane si totul pare ok.

Am o intrebare, poate ma lamureste cineva. Cand am deschis DC am fost intampinata cu un mesaj "Accesul la forumul DC ti-a fost restrictionat" - stiti cumva ce e asta si de ce??? Tare sunt nelamurita. Sa ma lumineze si pe mine cineva, please!!

Mergi la inceput