Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (13)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

Ioana, e normal sa se suspende contractul de munca, conform art 50 lit a din Codul muncii; nu se intampla absolut nimic, vechimea merge in continuare, numai ca salariatul nu este la munca, pentru ca este in concediu de maternitate.
Cat despre depunerea dosarelor, si tu si angajatorul are partea lui de depus: tu la primarie, el la Directia de munca si protectie sociala. Unii angajatori mai jegosi au facut mamicilor imputernicire sa depuna ele in numele lui dosarul - nu este corect.

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Mneata si multumim mult de urari!!!!

La multe luni inaite si celorlalte printese si unicului print!!!

Ioana 77- mie mi s-a suspendat contractul de munca, dar nu am semnat nimik. De fapt, s-a facut in baza cererii de intrare in CIC, nu am mai semnat nimik in plus. Dar e logic sa fie asa.

Joy- stagiul de cotizare- la mine pe adevderinta de la serviciu mi-au luat in considerare si perioada de o luna in care am fost in CM. De fapt, scie asa: satgiu de cotizare - 1 ianuarie- 2 noiembrie 2005=salariat cu conract de munca cu norma intreaga , iar sus era precizat ca in perioada de 1 sept-4 ianuarie am beneficiat de concediu de maternitate. Deci se suprapun lunile septembrie si octombire, dar e ok.

Poze cu mami si Sarah
Varsta Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

Neata pe la pranza,scumpe mamici!!!
Mai aparui si eu pe-aci,dupa ce am fost racita rau rau,cu muci multi,dureri de cap,tuse,dureri toracice,etc,stateam la bebe cu masca pe fatza,de-o urasc acum sa n-o mai vad!!
bebele n-are nimik,parca e putin fonfanit,dar altceva,Doamne Fereste n-a facut!
eu v-am zis ca asha o linguritza de tzitzi tot ii mai dau pe zi,asha c-o fi luat anticorpi pentru dracia asta de raceala din linguritza aia!
oricum,fac acu'reclama la bioparox spray de nas,sau de gura,ca tare bun a mai fost...

Multumesc pentru urarile pentru Stefanel,la fel va doresc si eu pentru bebelacii vostri,cat mai sanatosi si vigurosi!

Buluci,cu Exluton-ul:il iei 28 de zile,la ACEEASI ORA-pentru ca are numai progesteron si imdiat apare sangerarea de privare-apoi,urmatoarea cutie n-o iei cu pauza intre ele(intre cutii,adica!),adica din a 29-a zi!Nu ai voie prep.COMBINATE!

Corap,e asha frumos afara,poate iesim sambata,sau duminica,ce zici!?Oricum,te sun in weekend!

Mai,da'atzi scris,nu gluma!

Vroiam sa va zic ca atata m-am laudat cu bebe ca n-are colici,si ieri am stat numai cu el in brate,a tzipat de ziceai c-are un ghimpe-n fundultez,l-am cautat de pampers,m-am uitat la capsele de la haine sa nu-l intzepe vreuna,i-am verificat fruntea de un milion de ori sa nu faca febra de la mine,i-am dat debridat,sab,etc,etc-NIMIC-urlatura si urlatura!L-am RAGAIT la greu,NIMIK-el cerea papa la greu,si-shi baga mainile-n gurita!M-am uitat sa n-aiba afte,candide,etc-NIMIK_ce-o fi avut!!????Nici in brate nu tacea!!!
Si pe la 6 seara,i-am dat bibe,o lgt.Debridat-si-a cazut lat pana la 2 AM,apoi s-a mai trezit la 8 dimi.Ce-o fi avut,fratilor??iar acum e cuminte ca un ingerash,manca-l-ar mama pe el,cu cuc cu tot!

Pupicei multi...ce dor mi-a fost de voi!!!
PS FETELOR,ia verificati lingurita aia de care ziceti voi c-are 5 ml-surpriza-are mai putin!verificati c-o seringa de 5 ml,sa vedeti ca nu-ncape toata in linguritza!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Scuze fetelor, am scris cu picioarele, miinile fiind ocupate cu copchilu!

Poze cu mami si Sarah
Varsta Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela27oana spune:

JOY TU AI NASCUT IN 2005 SI SE APLCA LEGEA VECHE CU 10 LUNI DE COTIZARE LA STAT SI PRENATALUL ESTE INCLUS IN ACEASTA PERIOADA,SE SPECIFICA CLAR:10 luni inainte de nasterea copilului,du-i legea sa citeasca daca ese proasta

multumim de urari la fel si voua pt ieri
ela si oana daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Scuzati si la mine greselile, lenea-i mare, sa mai citesc o data si sa corectez!
Multumesc de lamuriri privind CIC!
Voi cum ii imbracati pe pitici cand iesiti la plimbare cu carutzul[? Noi abia experimentam tipul asta de calatorie si tot stau stresata ca nu am pus destule pe ea.

Ioana si Maria (29.11.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/tunsulica/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Teo eu am inceput sa-i dau suc de portocala asa: in prima zi i-am dat 2 lingurite(ca tb sa-i dau fenobarbital de 2 ori /zi) apoi am crescut cu 4,6,8,10 iar dupa 10 i-am dat cat iese de la o portocala mijlocie. Dupa 1 sapt.si jumatate de porto i-am bagat suc de mar tot cat iese de la 1 mar mijlociu. Si ii dau o zi portocala, o zi mar si o sa incep sa-i dau si o zi morcov, cred ca chiar de maine!!!

Cristina tu ai dreptate cu sucul dar...nu e mai bine daca ii dau fructul intreg sau pasat? Eu habar nu am dar ma gandesc ca atunci cand poate manca si pulpa nu va mai fi nevoie sa-i dau numai suc!!!

Ilenuta daca te referi la mai-lurile de pe yahoo cand trimiti ai o rubrica "to" si daca dai click pe "to" iti deschide agenda cu adresele si marchezi la ce adrese vrei sa trimiti si apoi ii dai "insert contacts" si gata!!! Ti-a inserat toate adresele la care vrei sa trimiti. Mai poti sa scrii de mana adresele cu ";" intre ele.
Daca te referi la messenger...atunci ii dau "send an instant message" si selectez toate persoanele la care vreau sa le trimit si dau ok.
Daca iti e ceva neclar contacteaza-ma pe mess sa vb mai clar, da?

Joy si Ioana despre Cic eu va pot spune cazul meu: eu am intrat in concediul de maternitate cu 01.09.2005 si in CIC cu 01.01.2006.La mine s-a completat asa: la perioada in care a beneficiat de concediu de maternitate s-a trecut perioada 01.09-31.12.2005; cele 42 zile se implinesc la 26.12.2005; stagiul de cotizare:01.06.2001-31.12.2005; ultima zi de plata a concediului de maternitate:31.12.2005. Deci eu am depus adeverinta cu aceste date. Actele toate le-am depus la primarie fara sa mai depuna angajatorul nimic. Daca va ajuta cu ceva ma bucur!!!

Diana mamica de bb Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gogolos spune:

Fetelor!!! M-am ingrasat 2 kg in 2 saptamani Nu era vorba ca alaptatul slabeste? Nu stiu ce se intampla, ca de mancat mananc mai putin decat inainte, sunt solicitata mai mult.... A mai patit cineva asa ceva? Oricum nu ma gandesc la cure de slabire, dar mi-ar fi placut sa fi slabit si eu un pic, ca am ramas acum cu 13 kg in plus fata de inainte si nu sunt obisnuita sa ma vad asa
In alta ordine de idei, are cineva probleme cu insectele in casa? Eu nu aveam, dar azi noapte am gasit un paianjen pe perete in camera copilului si de atunci numai la asta ma gandesc, sa nu cumva sa se apropie de patutul piciului. Stiu eu ca paianjenii de obicei se feresc de oameni, dar acum am o noua obsesie Si nici macar nu prea am ce face, ca nu pot sa traiesc in incubator!

Noi tot ne mai certam cu Pampersii, ca azi noapte iar a dormit pisat pana in gat, asa de obosit a fost ca nu a plans (de obicei face un scandal monstru cand se simte ud) si azi de dimineata aproape ca ii erau uscate hainutele pe el, deci evenimentul se petrecuse de mult! Scumpul de el, asa de bine a dormit azi noapte, de pe la 12 la 6 dimineata si de la 7 si jumnatate la 9 si jumatate!!! Dar ieri seara am avut program de plimbat prin casa la mami in brate vreo ora. Nu stiu ce a avut, a urlat non stop. Cred ca era una din crizele alea inexplicabile de tenor, ca mancat era, curat era.... Dar macar bine ca dupa baita a picat pe front! L-am trezit greu de tot sa pape suplimentul dupa care puteai sa tai lemne pe el
Gogolos si piticut

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dordia2000

Deci eu am depus adeverinta cu aceste date. Actele toate le-am depus la primarie fara sa mai depuna angajatorul nimic. Daca va ajuta cu ceva ma bucur!!!

Esti sigura ca nu a mai depus angajatorul nimic? Ca noi am depus un pogon de acte, si fara ele mamicile nu primeau nici un sfant !

Cat despre morcov, te sfatuiesc sa il amesteci cu marul in strorcatorul de fructe, singur nu are gust minunat si s-ar putea nici sa nu ii placa. Ai grija cu morcovul pt ca unii copii se coloreaza foarte intens in palmite de la morcov ( bine, asta daca ii dai multa vreme ).
Ai incercat sa ii dai un pic de mar ras pe razatoarea de sticla? Lui Sebi ii placea foarte mult.

Mergi la inceput

Gogolos, nu vreau sa te sperii dar sa stii ca eu cred ca chestia cu slabitul in timp ce alaptezi e o poveste. Sau poate e valabil la mamicile care desi alapteaza serios nu se alimenteaza suficient.
Ideea e ca eu la nastere nu m-am ingrasat decat 1 kg, dar dupa nastere am luat niste proportii...asa ca ai grija!

Mergi la inceput