Cum scapam de obiceiul fumatului??
Raspunsuri - Pagina 6
Elise spune:
nicoleta, ca fumezi Marlboro tare sau light, tot aia e.
Si cind Doamne iarta-ma ai timp de 3 pachete?
Tu nu mai dormi...din cind in cind?!
Elise
EVA-DATA spune:
Peste cateva zile voi face o luna de cand nu mai fumez.M-am ingrasat cred ca peste 3kg.Si inainte mancam dulciuri ,insa dupa ce n-am mai fumat zici ca eram turbata dupa dulce.
Dau consultanta despre noutati la dulciuri:first-ciocolata,apoi batoanele de ciocolata,cu caramel,bomboane de ciocolata cu nuca de cocos,inghetata de vanilie cu sirop de caramel,jeleuri de fructe,biscuiti cu crema de cacao,fineti,napolitane glazurate...si ar mai fi multe ,dar nu vreau sa mai zic ca ma apuca pofta.Pe bune,maninc mai multe dulciuri decat amindoi copii mei la un loc.E dezastru,insa stiu ca va urma o perioada in care voi renunta la ele,intii treptat,apoi deloc,ca sa-mi revin la greutatea dinainte.
Anul asta mi-am propus-printre altele-sa ma las de fumat si sa slabesc.Sper sa reusesc,insa nu amandoua dintr-o data.
Succes
tuturor ca vor sa se lase si
celor care inca fumeaza,le respect si pe acelea,nu pentru ca si eu am fumat,ci pentru ca fiecare are dreptul de a face ce vrea in viata.
eva
Vezi stanci,cativa pescarusi,niste valuri si ai impresia ca ai inteles marea.
Siminaf spune:
Legat de ce spune Eva, de asta kitul pt. lasat de fumat de la farmacia homeopata continea 2 remedii: unul pentru a te lasa de fumat si celalalt pt. cresterea dorintei de a rontai tot timpul cite ceva si pt. iritabilitate. Stiu ei ce stiu.......
Oricum, sotul meu mai are putin si face 4 luni de cind nu a mai pus tigara in gura si nu a avut "apucaturi" de a roade tot in cale, si nici nu s-a ingrasat!
Eu nu-s un exemplu bun, am mai spus, ca oricum nu fumam mult. Oricum, am deja un an si citeva saptamini de cind m-am lasat.
Succes tuturor!
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica
Elise spune:
eu am auzit ceva... imbucurator de la o proaspata mamica: n-a mai putut sa fumeze din primele sapt. de sarcina.
Brusc, i s-a parut oribil gustul de tzigara. Si de alcool...dar alcoolica inca nu sint. ![]()
Asa o fi?!
Poate ne pot lamuri mamicile, actuale sau foste fumatoare....
Elise
Siminaf spune:
Elise, si asta depinde de organism. Mie mi-a fost extrem de rau in ambele sarcini, asa ca ici vb. de fumat, ba nici vb. de stat inpreajma fumatorilor macar. Dar la citeva luni dupa prima nasterem-am apucat din nou, ca deh, mi-era bine.......
Alte mamici nu au nimic, ba chiar fara tigara de dimineata nu se simt ok, nu pot avea scaun, etc.
Deci, revin si zic: totul depinde de organism!
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica
Elise spune:
Simina, tx! 
Daca nu o sa pot sa las pina atunci, macar sper sa fac parte din prima categorie...
Elise
Rosey spune:
quote:
Originally posted by Elise
eu am auzit ceva... imbucurator de la o proaspata mamica: n-a mai putut sa fumeze din primele sapt. de sarcina.
Brusc, i s-a parut oribil gustul de tzigara. Si de alcool...dar alcoolica inca nu sint.
Asa o fi?!
Poate ne pot lamuri mamicile, actuale sau foste fumatoare....
Elise
Si la mine a fost la fel, de cum s-au instalat greturile, nu numai ca nu am mai putut fuma deloc, dar mi se facea groaznic de rau daca simteam cel mai fin miros de fum de tigara.
In alta ordine de idei , ia cititi aici:
http://www.9am.ro/revistapresei/Social/28018/La-fumatoare-sansele-de-concepere-a-unui-copil-scad-cu-40
Pe mine una m-a pus pe ganduri...
Elise spune:
Eh,
quote:
caderea nivelului de estrogeni cauzata de fumat este responsabila de afectarea libidoului, de aspectul masculinizat ori de instalarea precoce a menopauzei la femeile fumatoare.
Nivelul meu de estrogen e ok, l-am masurat...
quote:
Motivul este acela ca fumatul scade si nivelul hormonului sexual necesar producerii ovulatiei. Astfel, la fumatoare, sansele de concepere a unui copil scad cu 10-40 la suta. Cu cat mai multe tigari fumeaza, cu atat mai mult va astepta o femeie sa ramana insarcinata.
Si am si ovulatie.
Ce ma ingrijoreaza este "urmatoarea etapa":
quote:
'In medie, fumatoarele au mai multe complicatii in timpul sarcinii si nasterii, complicatii care pot include sangerari, desprinderea prematura a placentei si ruperea prematura a membranei. Fumatul matern in cursul sarcinii a fost, de asemenea, incriminat si in producerea de nasteri premature. Cercetatorii citeaza cu 20 la suta mai multe nasteri inainte de termen la femei care fumau cel putin un pachet de tigarete pe zi. Mortalitatea perinatala - decesul copiilor in prima saptamana de viata - are cu o treime mai multe sanse sa apara la copiii nascuti din mame fumatoare. Ca si cum acest lucru nu ar fi suficient, unul din patru decese cauzate de sindromul mortii subite la copil este atribuit fumatului in timpul sarcinii'
Asta e chiar sinistru....
Elise
andreeaben spune:
Buna dragelor!Eu am fost pe rand si fumatoare si nefumatoare,am avut o perioada buna de vreo doi ani jumatate in care nu am fumat deloc,dar dintr-o prostie m-am apucat din nou acum vreo jumatate de an.Acum nu mai funez de trei ZILE...m-am gandit mai bine ca imi face si rau si arunc banii aiurea...in plus am langa mine un nefumator convins care dupa 16 ani a reusit sa renunte la fumat dintr-o data.Daca el a reusit atunci si EU POT SA MA LAS DE FUMAT!!!Este foarte bine sa stai intr-un mediu de nefumatori ca sa te poti lasa mai usor...Acum sunt la FAZA IN CARE RONTAI ORICE,DAR O SA TREACA SI ASTA!!!Sper ca experienta mea, sa o traiti si voi mai ales daca aveti copii,pentru ei este f.f.f. rau sa inhaleze fumul de tigara.
Fumatul pasiv este la fel de periculos!!! Va pup.Andreea.
Elise spune:
noi incercam sa ne lasam amindoi odata.
Eu ma internez de maine - probabil o sa imi fie mai usor sa ma las in spital, acolo n-am unde sa fumez si, in plus, o sa imi fie mult prea rau dupa anestezie sa cobor 2 etaje si sa stau afara in curte, in pijama, doar ca sa "trag" o pipa....
Elise