Mamici de iulie - august 2006 (18)
Raspunsuri - Pagina 2
lili spune:
Am aflat si eu ce este bebe mic.Va fi fetita , asa a spus nenea dr.
Pupici
Lili
12 saptamani si 4 zile si Andreea Diana ( 15.04.2002)
a.cicel spune:
quote:
Originally posted by lili
Am aflat si eu ce este bebe mic.Va fi fetita , asa a spus nenea dr.
Pupici
Lili
12 saptamani si 4 zile si Andreea Diana ( 15.04.2002)
Felicitari. Te-am trecut pe listuta.
11+Mai am 25 de zile pana la nunta
POZE
a.cicel spune:
Fetelor, sunt DISPERATA. In acest sf de saptamana a venit baiatul lui iubi la noi (ed intr-o casnici anterioara). Nu prea am intrat cu el in contact, doar la masa cat am sta, iar in pat a stat pe locul unde dorm eu, cat am stat eu la calculator, apoi a mers in camera lui. Azi ne-a sunat sa ne spuna ca e posibil sa aiba POJAR. Asa i-a spus medicul, pt ca cica este epidemie in oras. Dar poate e o alta boala contagioasa, tot din categoria asta. Mama nu stie daca am avut pojar cand am fost mica. Eu stiu ca am avut doar varicela cand eram in liceu. Ce sa fac acum? Ce teste trebuie facute? Sau este vreun test la sange care sa depisteze daca ai avut pojar sau alte boli contagioase? Am citit ca rubeola e foarte periculoasa pt femeile insarcinate si trebuie intrerupta sarcina. Despre rujeola (pojar) nu scria decat ca exista riscul de nastere prematura.
11+
Mai am 25 de zile pana la nunta
POZE
bubutzica spune:
Buna mamici cu baieti si fete !
La multi ani Anasia!!!!
Mada mxm TT se face doar intre sapt.15-18 ptr.ca atunci sunt secretati toti markeri de catre placenta + bebe.Trust me !Nu fa greseala sa-l faci mai devreme ca sa ai niste rezultate fals pozitive sau negative si sa intri la ingrijorari !!
BB-lu meu tupaia din picioruse de nu poti sa crezi de la 14 sapt.-asta ca o paranteza.
Sarilla se ia intre 5-10 ml.de sange intravenos si pretul este intre 830 mii si 1,300 mil ce stiu eu din cate 6 TT am facut in 2 saptamani si jumatate.
Astazi l-am facu pe al 6-selea la care voi lua rezultatul maine!! Deci se poate daca insisti si cauti si intervii si..si....si sper sa obtin si o programare la un echo la dr.P dar nu peste 3 luni cand ar fi urmatoarea ora libera.
Multumesc ptr.parere Kehleyr .TT suna cam asa" Rezultatul TT este pozitiv.Valorile riscului estimat sunt interpretari statistice......asigura un rezultat pozitiv in proportie de 95%.Valorile factorilor serici indica un risc crescut ptr.trisomia 21. NOTA:TT nu are valoare de diagnostic." Deci intelege ce vrei!!!
Risc TT 1/50 cu risc standard de 1/385 zic ei!! M-ar intereza experienta ta cu TT daca nu te superi .Vorbind de documentare am downloadat si programul Prisca cu, care se prelucreaza aceste "date statistice" dar e de domeniul SF cu matrice cuantificabile si logaritmi .... si nu am cum sa mai iau mate de 9-12 de la capat ptr.a face ceva....A , pliul nucal e bun :2.6mm sau 2.3 mm dupa cei doi dr.echo. in aceeasi zi.Te pup.
Dandana te pup.Daca poti citeste mai sus cum suna rezultatul TT .
Si eu sunt curioasa cum o sa sune rezultatele de la Medlife si Medicover sau Giulesti.
Cu 2 persoane foarte in domeniu cu care am vorbit astazi ore intregi mi-au confirmat acelasi lucru : ca pentru Romania nu exista o baza de date adaptata pentru a calcula acest risc probabilistic.Toate valorile sunt raportate la baze de date din alte tari pe care le contine programul de lucru (Prisca) .
Va pup pe toate
Flori+ BB 17.2sapt.
MissJJ spune:
Sarilla deci testul asta consta intr-o proba de sange. Dupa ce se recolteaza sangele se face o analiza si te incadreaza intr-o categorie: risc scazut sau risc ridicat. Daca esti din categ de risc ridicat se recomanda si alte teste de diagnosticare. Testul asta de sange este numai un test de screening nu este de diagnosticare. Si rezultatul este sub forma urmatoare: 1 in 1500 de femei, 1 in 900 de femei etc. Alt test de screening este cel ce masoara translucenta nucala, cred ca asa se zice in romana, in engleza e nuchal translucency. Este o ecografie speciala. Si mai este metoda combinata de screeening adik se combina rezultatele de la eco si cea de la sange si se masoara riscul. (Asta este ce se face aici si sub forma asta primesti rezultatele din ce am citit la Bubutzica este diferit in ro si te cam lasa in ceata cu rezultatul.)
Asta am citit dintr-o carte care mi-au dat-o de la spital in care este explicat ce teste si cum se fac pentru sindromul down.
Despre pret fetele din ro iti pot da detalii mai multe, aici este gratis.
Bubutzica nu am zis ca mi-l face acu, eu testu il fac la 16 sapt si 3 zile aici mi-a zis de la spital ca se face numai intre 16-18 sapt.
Aici nu e ca in ro am auzit de un test hop ma duc unde am inteles ca se face si platesc si mi-l face, aici iti fac numai ei testele si ei iti recomanda cand trebuie facute. Intr-un fel e bine ca nu faci de capul tau. Asta mi s-a parut mie ca e in ro cin cate am mai citit pe forum, nu vreau sa jignesc pe nimeni.
Aici macar ti se spune exact de la inceput ce teste ti se vor face, toate, si cand, ti se dau carti sa citesti despre ele si apoi daca ai neintelegeri le discuti cu moasa sau medicul daca este nevoie si iti vor fi explicate din nou. Plus ca aici toate sunt gratis, nu dai bani la medic de cate ori te duci la control, nu platesti ecografiile, decat daca vrei din alea 3d sau 4d care se fac la cabinete private.
Din pacate in ro e un mare talmes balmes in sistemul sanitar deci va dura mult pana vor ajunge la un standard acceptabil.
------------------------
12+
Born free, now I'm expensive. ![]()
http://community.webshots.com/user/mada_mxm
Simba spune:
Buna ziua doamnelor,
sunt o viitoare adevarata mamica de iulie/august, pentru ca, deshi DPN este 6.8.2006, voi nashte probabil ceva mai devreme intrucat am 2 inimioare in burtica (si o sa se faca mare inghesuiala).
Sper ca intrebarea mea sa nu fie un subiect deja amplu dezbatut pe acest forum (sunt "foarte noua" daca pot sa spun asha), insa m-ar interesa daca exista undeva o "lista centralizatoare" cu toate investigatiile, analizele etc. care este recomandat sa fie facute in sarcina si la ce moment al sarcinii ar trebui facute fiecare.
Informatiile primite pe cale orala de la diferite surse (in afara celor oficiale, adica "doctoritza") sunt destul de contradictorii shi au reushit sa ma puna pe ganduri.
Multzumesc anticipat pentru ajutor
14+
Galushca spune:
Bun venit, Simba :) Vorbeau fetele de o lista, dar nu stiu sa iti spun daca s-a finalizat...
Auziti fete, am si eu o nedumerire - oare sunt singura care pateste chestia asta? Ma doare capul daca ma uit la TV. Adica daca ma uit seara 2-3 ore, a doua zi - toata ziua - simt ca imi plesnesc ochii de durere, ma doare ceafa, capul etc. Am gasit pe net ca e tensiunea intraoculara care creste in sarcina si la stimularea excesiva a ochilor, da dureri de cap. Ma cam ia plansul, ca tocmai mi-am luat DVD player hahaha... O sa se uite sotzu singur... Ciudat e ca mi se intampla numai de la TV, desi stau ore in sir la calculator si citesc mult si pe hartie. Numai TV-ul imi face probleme. E un televizor bun, dar cam mare si cam aproape in camera, poate si asta o fi. Hai ca v-am zapacit.
Pupici la burtici & bebici!!!!!
PS Fetele care nasteti cu Dr. Tutunaru - m-am dus pe site la domnia sa si pare superocupat. Si aici pe lista sunt multe fete care nasc la el. Ma gandesc, daca as vrea sa nasc cu dlui, nu ajung sa nasc cu vreun rezident, daca suntem vreo 4-5 in acelasi timp :) ? Ce stiti voi, care e practica?
mamaluidavid spune:
Simba felicitari pentru minunea dubla 
Primii gemenasi de iulie-aug!
Sarcina usoara si sa o duci cat mai apropae de termen!
Astazi am crescut si noi,avem 14 saptamani! 
Fiindca este prima zi din luna va urez un februarie plin de fericire si impliniri!
Stefania 14+
si
David(24 dec 2004)
www.babiesonline.com/babies/b/bebenr2/" target="_blank">bebe din burtica
a.cicel spune:
Neatza burticutze
Simba, bine ai venit. Sa ai o sarcina usoara. Felicitari pentru cele 2 inimioare. Se pare ca esti singura care va avea gemeni. Sau cel putin pana acum nu s-a mai anuntat nimeni din cate stiu eu.
Fetelor, cu problema mea....stie cineva, poate cineva sa ma ajute?
11+
Mai am 24 de zile pana la nunta
POZE
cornelia_laura spune:
Buna dimineata fetelor!
Simba, bine ai venit si sa creasca mari cele 2 minuni din burtica.
a.cicel, eu stiu ca se fac analize pt toate bolile contagioase, se masoara titrul de anticorpi din sange. La fel ca pt toxoplasmoza. Suna si tu la o clinica particulara si intreaba. Si du-te cat mai curand sa faci analiza. Din cate stiu eu toate bolile astea sunt periculoase pt fat dar cea mai nasoala e rubeola si apoi conteaza mult varsta sarcinii. Cred ca in primul trimestru e mai rau.
Oricum suna si tu la Medsana, Medicover , etc si intreaba daca fac analiza. Ai grija!
Cornelia,
de
Eduard(21 06 2004) si
14+
POZE EDUARD & MAMI & TATI& ECOGRAFII BB2
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard