Bebelusi de iulie-august 2005 (58)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Salutare tuturor!

Am fost si noi azi la doctor pt controlul de 7 luni si rugam si noi pe bebedeiulieaugust sa ne treaca datele cand aveti timp.

[blue]Andrei are la 7 luni si 6 zile 9,100 kg si 73,5 cm. [/blue
]

Pediatra noastra ne-a sfatuit sa nu facem acum antirujelicul ci sa urmam schema de vaccinari de la un an cu Priorixul, deci am hotarat ca nu-l facem. Aveti dreptate cate bordeie, atatea obiceie...ce sa facem.

Ioana si bebe Andrei 27 iunie 2005

http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia grozav spune:

ACUSORcam la fel stau si eu cu dintii. Iti multumesc si tie pentru raspuns.
MAMINI o sa ma duc la stomatologul meu sa il intreb ce sa folosesc si unde gasesc ca el sigur stie ce e pe piata la noi. Numa sa ajung la el.

Caterinavaccinul desfacut tine cateva ore, acuma nu mai stiu exact cat, dar o intreb pe doctrita care vine sa ii faca vaccinul de 6 luni la Medeea, ca trebuia sa vina de ieri. Dar daca aduc la Sensi Blu din acela simplu poti sa de descurci si fara medic de familie.

Si eu ma tot gandesc ce sa fac, sa il dau acuma la 7 luni sau sa astept pana la un an sa il dau combinat? Riscuri exista, cum zicea si MITUB, chiar daca mici, si adulti se pot imbolnavi si sa dea la astia mici, sau persoanle vaccinate nu sunt imune 100%. Si sa stau cu frica in san sa nu o scot in lume pana la 1 an, e cam mult.
Nu stiu sincer inca ce sa fac. Ma mai interesez pana facem 7 luni.

http://photos.yahoo.com/ph/gdelia1313/my_photos

dede, Adi 4ani si Medeea 27.07.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

fetelor, va multumesc mult de raspunsuri.

Azi am avut zi de vaccin (cel de 6 luni) si vreau sa va raportez cu mandrie ca puiul meu drag CRISTINICA nu a plans DELOC!!!! Isi gasise de lucru cu o jucarie de la nenea doctorul din cabinet, si dupa ce i-a impartit cu drag zambete cand o consulta, a incetat sa-i mai bage in seama pe el si pe asistenta la intepare si s-a jucat cu ursulica!

Am intrebat de antirujeolic si deocamdata de la Minister se merge inca pe campania de vaccinare la 7 luni (dupa 30 zile de la DTP+antipolio).

Mi-a zis sa papam carnita zilnic cam 30 grame, branzica zilnic, iar cereale mai bine deloc, ca e destul de bine "hranita". Si mi-a zis ca nu e cazul sa ii bag a 5-a masa si ar trebui sa reduc chiar dinj cele 3 lingurite de orez pe care i le dau si sa incercam si cu ceva iaurt.

Ce sa mai zic, fiecare cu opinia lui de doctor, dar banuiesc ca si la ei se schimba opiniile in functie de copil.

Bogdana, mama Cristinei (25.07.2005) si a Mirunei (16.01.2001)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/bogdana_mitu/album?.dir=/95e8&.src=ph&.tok=ph43VyDBS5HERIVP

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Mamini, abuzez...iarta-ma te rog...despre nevralgia de trigemen ce poti sa imi spui?Controale, toate alea...cand m-am dus sa imi taie gingia de la maseaua de minte stanga jos a taiat si pe de laturi....Nu am nici o carie, nici o alta problema...doar ca uneori ma apuca niste dureri care nu imi trec CU NIMIC!!!!Decat sa ma mai doara o data asa mai bine intru in travaliu...e mai usor de suportat o contractie decat asta...parerea mea.Sa nu ziceti ca am baut ceva...

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/album?.dir=/fdd2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

Diana, numai la adulti efectul sistemic al fluorului e zero, actionind doar local. deci la copii se da asa cum l-ai dat tu celei mici.
daca te-ai prins din ce sfaturi am dat, eu nu sunt prea mare fan fluor la copii, pt ca e controversat si pt ca s-a demonstrat ca doar o mica parte din fluorul sistemic intra in formarea prismelor de smalt dentar, ca efectul local, ar fi, ca si la adult cel mai direct si cel mai bun. dar daca te hotarasti sa dai, aici se da numai la grupe de risc, se da 1 pastiluta de 0.25 mg pe zi la bebe de 8-15 kg ( sub 3 ani) si 2 pastilute la 3-6 ani, 16-20kg- asta in zone unde nu exista deloc fluor in apa de baut, in lapte, in sare.
eu la a mea nu ii dau, o sa ii bag pasta fluorurata imediat ce invata sa scuipe, o spal bine pe dinti, nu ii dau dulciuri(bomboane) decit o data pe saptamina, ii fac fluorizare o data de doua ori pe an( adica gel sau lac cu fluor de uz profesional) ,ii cumpar floss fluorurat si ii dau bombonele cu xilitol, ca previn si caria si se pare ca si otitele recurente la prescolari.
stiu ca in Ro era alta schema de dat fluor, dar mie nu mi se pare ca ar merge grozav, personal prefer fluorul post-eruptiv, adica local.

da o fuga pina in Progresului si vorbeste si cu un pedodont din facultate, ca astia sunt la curent si cu continutul actual de fluor in apa si cu politica nationala. eu am vorbit cu un prof de la Iasi pe care l-am intilnit in 2004 la un congres in Portugalia- chiar de sanatate publica dentara congresul respectiv, si dumnealui avea un poster frumos cu rezultate minunate dar spunea sincer, ca e jale cu campania nationala de preventie. deci... masuri individuale.
eu ti-am spus personal de ce parere sunt.

M

Mergi la inceput

Ioana, ai baiat mare, sa iti traiasca!

Yasmari, spor la mutat si sanatate multa.te asteptam.

M

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by joker

Mamini, abuzez...iarta-ma te rog...despre nevralgia de trigemen ce poti sa imi spui?Controale, toate alea...cand m-am dus sa imi taie gingia de la maseaua de minte stanga jos a taiat si pe de laturi....Nu am nici o carie, nici o alta problema...doar ca uneori ma apuca niste dureri care nu imi trec CU NIMIC!!!!Decat sa ma mai doara o data asa mai bine intru in travaliu...e mai usor de suportat o contractie decat asta...parerea mea.Sa nu ziceti ca am baut ceva...

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/album?.dir=/fdd2

stai asa sa inteleg: ti-a fost pus diagnostic de nevralgie de trigemen sau asta crezi tu ca e? fiindca daca cineva ti-a zis ca ai nevralgie de trigemen dupa decapusonare de molar de minte, n-a facut anatomie sau nu a invatat prea bine. daca e, nu e de la decapusonare, maxim ramineai cu anestezie/paralizie de nerv lingual( asta e complicatie frecventa la inciziile din zona aia).
da-mi mai multe detalii, ca sa inteleg.
anyway, daca e sa imi dau cu presupusul, eu zic ca durerile f nasoale pe mandibular cu iradierea durerii sunt cauzate de molarul de minte, care decapusonat sau nu, nu sta bine acolo- poate are un chist sau o problema, sau pur si simplu e in vecinatatea canalului mandibular si face presiune. eu as recomanda o radiografie panoramica ( ortopantomografie) si cu ea m-as duce in Plevnei, la catedra de chirurgie, sa o vada cineva competent si probabil verdictul va fi: extractie. e bine sa faci extractia( daca iti va fi indicata) cit mai tinara, potentialul de refacere descreste dramatic odata cu virsta.
daca nu e asta si e intr-adevar nevralgie de trigemen, tot acolo ti se pot face niste infiltratii si ti se poate prescrie un tratament, ca sa nu iti traiesti viata in durere.

nu sunt sigura ca spun bine ce spun, din ce ai postat mai sus, ma pot gindi si la o migrena incipienta, trebuie sa vorbesti cu cineva care sa iti faca o anamneza ca lumea si sa vada situatia ta concreta.

M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caterina71 spune:

Pupici multzi pentru fetele care maine incep serviciul! Cre ca va e tare greu. Stiu ca legislatia permite sa lucrati 6 ore fara diminuarea salariului, dar acum depinde si de firmele la care lucrati. Sigur de maine seara va veti iubii si pupacii si mai mult cu puii vostri.

Pupici,
Cati si Alexia (24.07.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonaci79 spune:

Acusor- felicitari pt dintisori! Sa va treaca repede durerea!

Lia- pungi nu-i dau nici eu si nici jucarii care au snur. Il las numai cu etichete de jucarii care sunt prinse bine! Despre carne- eu ii arunc prima apa si dupa o mai fierb cu legumele ca sa prinda si ele putin gust, ca baiatul meu e tare acrnivor si daca nu are mancarea gust de carne nu-i mai place! Eu carnea cruda o tin max 2 sapt in congelator. Fiarta nu am pus niciodata. Iar pielea poate i se exfoliaza de la firg sau dela aer prea iscat. Unge-o bine si fa-i baita la 3-4 zile. Sau poate avea lipsa de vit a. MOrcov ii dai suficient?

Simona mamica lui Mario 22.07.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/simonaci79/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONAI spune:

, Valcampan sa aveti o zi buna maine la servici.

Sa auzim numai de bine.
Mona si Sara (16/07/2005)

Scumpii de noi

Mergi la inceput