Mamici de ianuarie-februarie 2006 (132)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Asa cum am promis vin cu povesti de la curs. Cu intarziere, dar sper sa fie cu folos . Dupa cum ne-au invatat exista 3 tipuri de respiratzie de travaliu si 2 de expulzie. Eu o sa incerc sa explic ce am priceput eu si sper sa si intzelegeti ceva………daca e vreo problema ma mai intrebatzi si incerc sa « aprofundez » . Precizare : technicilie astea de respiratzie se utilizeaza in mom contractiilor care in medie dureaza 50 de sec una , iar intre tr sa incercatzi sa va relaxati si odihnitzi.
Dintre cele de travaliu cea mai importanta si singura care foloseste celor care vor face epidurala esti si cea mai complicata - ca sa-i zic asa. Se inspira adanc , se coboara umerii , se umplu plamanii cu aer si burta . Urmeaza partea cu expiratzia in sens invers : burta , plamani, umeri si tot aerul e dat apoi afara.. Pe masura ce durerile cresc pentru cele care nu au facut epidurala se utilizeaza cea de-a doua metoda care identica cu prima numai ca aerul merge numai pana in plamani de data asta . A treia metoda foloseste in momentul in care iti vine sa impingi, dar doctorul itzi zice sa nu o faci inca, fiindca dilatarea nu e completa . Este singura in timpul careia se respira cu gura deschisa si aerul ajunge pana in fundul gatului si il dam afara. Mie mi s-a parut mult mai rapida ca celelalte ca ritm.
Dupa toate astea urmeaza expulzia si pentru asta ne-au invatazt 2 metode. Aici se naste ca si in Romania in pozitie semi-asezata avand niste chestii pe care le ataseaza de o parte si de alta a mesei de care sa te tii-astea o sa le vad abia vineri . Oricum, ca sa ai mai mult spor e bine sa-ti sprijini mainile de ceva …….in lipsa de alt suport puteti utiliza propriile picioare .Si din cate m-am prins eu te cam pune sa impingi de vreo 3 ori si apoi te odihnesti . Oricum, cand itzi zice : impinge- inspiri adanc, se pune capul in piept, coatele se ridica putzin si incordezi abdominalii incercand sa fortzei ca atunci cand esti constipata . Faci asta cat iti potzi tine respiratia. Apoi o iei de la capat pana zic ei : stop si te odihnesti. Cea mai eficienta se pare ca e asta, dar in cazul in care esti f oboosita poti sa incepi sa dai afara aerul cand impingi, dar f putzin, casi cum ai umfla un balon.

Uff ….. ce complicat e de explicat-sper sa va foloseasca si daca m-am exprimat aiurea pe undeva puteti sa ma intrebatzi si incerc sa fiu mai pe intzelesul vostru. Cred ca cine a mai nascut si a aplicat chestii de genul asta poate sa povesteasca mai la obiect decat mine, dar vad ca deocamadata doar Marakia zis cate ceva.

Noi, intr-un mod bizar, parca suntem mai bine decat saptamana trecuta. Pastram cele 3-4 ore de somn pline si alea de carcei si dus la baie, dar parca nu ma mai simt asa umflata si_parca nu mai am asa palpitatzii. Asta era o saptama in care imi propusesem sa ma odihnesc.........iata ca nu se poate: luni-scoala(9-18+DRUM), martzi umblat dupa diverse prin oras, azi iar tr sa ies acum sa-mi cumpar papuci si seara la scoala, maine ma vad cu anestezistul, poimaine intalnesc moasa si cursul pt nastere, sambata niste prieteni duminca altii. Bine, la primul semn ca ceva nu e in regula contramandez totul in afara de dr, dar vad ca inca rezist.........si sper sa mai rezist ca abia am intrat oficial in luna a9-a in sf am reusit sa cumpar pt bagajul de spital cam ce tr, dar abia acum am inceput sa le spal.......ehehe mai am multe de facut.

Daniela, eu zic ca rezisti pana vineri ......vrei si mai mult......mai zic si pt saptamana viitoare

Noilor mamici felicitari si mii de pupici! Celorlate cat mai putzine emotii cu kg bebeilor-sunt toti voinici, frumusei si plini de viatza.
Aviz BEE: pregateste portzie dubla de lapte pt 3 februarie(Sf Ana)- tripla pt Sf Theodora(atunci va fi mai voinica "Fetitza")-in loc de tortuletz .

Tineti-mi pumnii sa gasesc papuci macar sa nu ma lupt degeaba cu panta pana la magazin

ana 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marchplayer spune:

Alina, vezi ca a trimis si Gabi poze pe contul nostru comun de mail si eu le-am transferat la photos, tot contul nostru, sper ca este ok!
Daca tu ai spart colacul care esti o slabuta, eu cred ca o sa folosesc rezerva de la masina ca sa fiu sigura ca rezista!

daniela 39++

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marchplayer/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Cata, Daniela are dreptate, trebuie un link, si persoana care ne poate ajuta e Dana Ene, ca poate trece datele la ea pe site, cum a facut si pana acum.
Sa vedem daca e de acord si daca are timp. Numai ea are acces la acel site, sincer eu habar n-am cum functioneaza.
Eventual strang eu toate datele si i le dam ei direct, e mai usor sa le aiba pe toate, ca ea intra mai rar pe forum.
Cum sa fie mica Bia in martie? Eu l-am dus in mall. Nu vreau sa-l izolez, lasa sa de-a piept cu toate, asa-si face anticorpi.
Capul si l-a tinut de cand am venit de la spital, ne-am mirat, dar dr. a spus ca e normal sa si-l tina ca e grasun si puternic.
Al lui Astery va sta direct in fundic, la greutatea pe care o are.
Al meu sta pe burtica, chiar ii place si ii mai trec si colici asa.
Nu mi-e frica ca se sufoca, am vazut ca-si ridica capul, si-l intoarce de pe o parte pe alta.

A avut mai devreme o criza de colici, nu mai stiam cum sa-l potolim. imi venea sa langa el. A si papat doar 6 min. de la un san- l-a golit, iar din celalat 40 ml din bibe.Asa printre urlete.
La 3 trebuie sa fiu la dentist si nu-mi vine sa-l las acasa cu bunica. Imi va lipsi,cu toate ca nu stau mult.

Gio si Marco (6 ian. 2006)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66566&whichpage=9" target="_blank"> Cum a venit pe lume minunea noastra, Marco!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Buna dimineata burtici si mamici,

Astery si Ingrid, sa va traiasca bebeii, sa fie sanatosi, papaciosi, frumosi,destepti,norocosi si multa bucurie sa va aduca in viata Asteptam cand aveti timp sa intrati sa ne povestiti cum santeti acasa
Teolinda programul meu de noapte este: 3 ore de nesomn pe noapteAzi noapte l-am pacalit pe Angelo cu suzeta la noi in pat, de la 3 a dormit pana la 7, a papat dupa care atunci cand l-am pus la el in patut parca ar fi avut aceL-am luat si l-am pus in bouncer si l-am leganat pana a adormit,Giorgos cand a venit m-a atentionat ca daca il mai gaseste in bouncer jos face uratEra la mine langa pat, am gresit cu ceva? Intru dupa ce ma mulg, sa vad si eu pozicile cu Nicolas Deci de acum incep bebeii sa se deplaseze de la locul unde-i lasam?
Irina eu nu mai tin minte, noroc cu voi, de acum gangureste Mario? Faza cu ga,ga....asa incep ei prima oara sa vorbeasca
Burtici si mamici, intru mai tarziu putin, inca nu am citit tot ce s-a postat si trebuie sa ma mulg pana nu se scoala Angelo.
Bee, Cuscra, Monica,Mirela,Ioana, Tatiana,March, Janine( tu nu mai intri deocamdata)Giova,Ana,toate burticile si mamicile, va pe voi si de 100 de ori pe bebelushii scumpi din seria noastra

p.s. Giova cum a fost cu socrosenia? Catalina am vazut pozele aseara, a crescut Bia si e super frumoasa grasunica In albumul comun e o beba Maria, cine e mamica?

mamica de ingeras

Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanti spune:

Daniela nici eu nu am nici un simptom , ma simt foarte bine, sotul care este acasa cu mine imi zice de n ori pe zi sa ma duca la spital, si cand il intreb ce sa fac acolo neavand nici un simptom imi zice sa fac push, este nerabdator sa vine bb , la fel sunt si eu, deja m-am plictisit de cand stau acasa
Bafta sa rezisti pana vineri
39 fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaC spune:

Fetelor,
de cand tb sa beau ceai de zmeur si care erau efectele, ca am uitat? Merci.

Alina, te rog, cand ai timp, spune-mi si mie de ce ai avut nevoie in spital si care-s preturile pe la polizu.

si bb Maria 38 fix

Mergi la inceput

Maraki, bebe Maria este A Luizzei!
Tanti si al meu sot la fel face! daca ma vede ca ma tin de mijloc ma intreaba repede, ce te doare? C-a auzit el ca trebuie sa inceapa cu dureri de mijloc! Si noi suntem tare nerabdatori!
Andreea te poti apuca sa bei ceai de zmeur daca vrei sa nasti cat mai repede, sa-ti spuna mai multe fetele care au aplicat metoda, dar eu n-am auzit pe aici sa fi dat rezultate!

daniela 39 FIX

Mergi la inceput

Andiaroro, multumim de informatiile cu respiratia in timpul nasterii, ar trebui sa fac practica macar o saptamana sa pricep ceva cat de cat, dar sunt sigura ca atunci o sa uit tot

daniela 39 Fix

Mergi la inceput

Fetele am vesti de la Nicole, este in spital de o saptamana, azi i s-a rupt apa si s-ar putea ca maine sa faca cezariana! Este monitorizata non stop! Va pupa pe toate si ii lipsim!

daniela 39 FIX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisoi3 spune:

Buna fetele,
Uite si eu pe la net, ca doarme bebe.
Irina, Alina si Moni, merci frumos pentru aprecierile cu privire la bebe al meu. Mie mi se pare ca a crescut mult de cand am venit de la maternitate.
Irina, bebe al meu papa destul de bine dar nu stiu sa iti zic cat, ca il hranesc doar la san si nu stiu cat laptic papa, dar suge bine. Iar noaptea doarme cate 6,7 sau 8 ore, depinde de noapte, iar cand se trezeste dimineata papa repede de tot si adoarme imediat. E un somnorila, nu ma inteleg cu el sa il trezesc, daca nu vrea el, nu se trezeste si gata! Dar in timpul zilei e activ si papa la greu, asa ca s-o compensa intr-un fel somnicul prelungit din timpul noptii.
Bee, sa iti faci analizele alea si sa vii cu vesti bune, cred ca ai nevoie de ceva vitamine, ai grija de tine ca bebe are nevoie de o mami sanatoasa.
Alina, superb Ayan, acum m-am uitat la poze. Frumos baiat da' io tot zic ca cu tine seamana!
Denisa, pofta buna la bunatatile facute de mamica ta. Fa-i laptic bun Emmei.
Cata, si noi o sa mergem cu Mark la Baby Expo, nu cred ca Bia ta e prea micuta sa mearga, ea e mai mare decat Mark.
Moni, sa stii ca si Mark al meu adoarme numai la san, cu tzitzi in gura, nu stiu cum sa fac sa il dezvat, am incercat cu suzeta da' nici sa nu o vada, daca il tine tati in brate ii cauta tzitzi si tot la pieptul meu ajunge pana la urma.
Am scris si eu povestea nasterii, o pun imediat.
Pup toate fetele. Tin pumnii la gravidute sa nasca usor.

Anda si bebe Mark (16.01.2006)
toujours optimiste
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20724;122/st/20060107/dt/8/k/0200/preg.png
Pozici:
http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/gatita_pequena2004/my_photos

Mergi la inceput