La France (48)
Raspunsuri - Pagina 7
Otilia spune:
La mine e soare... (dar nu chiar acu-n momentu' asta, acum e noapte) Si frumos si bine...
Cine trece pe la mine?...
Giulia, bine ai venit!
Chatoniko, cum adica nu se mai fac candidaturi spontane? Dar cum se face acu'?...
Doruletz si Nadiutz, va asteptam cu drag la primavara/vara!!!
Sper sa reusim sa gasim o data in care puteti veni toate deodata, ar fi tare fain! Inclusiv Mirunda (care-i ocupata rau de tot, deci o punem in virf de lista sa ne zica datele cind e libera)...etc... Oricum sa fie vacanta (asta pentru Auras) si poate reusesc sa ajunga si Elena sau Corina (chiar daca-i mai departe, uf!) si bineinteles toate cele care au fost deja pe-aici (inclusiv Geo cea misterioasa si absenta cam demult) si cine mai vrea de pe "La France".
Mik, vreau si io parola aia...
"La beauté est une demi-faveur des dieux, l’intelligence en est une entière."
Chuny spune:
Si pe mine ma uitashi ?? :( Ce, crezi ca eu nu mai stiu drumul ??
Giulia, bine ai venit la noi! Parola o vreau si eu, mi-o puteti scrie pe messenger. Nickul : sib_maillet
Dia-codat, vad ca m-ai ignorat cu întrebarea despre Timisoara. Dar ma tin de capul tau pâna ma observi.
Noapte buna !
Otilia spune:
quote:Cum sa te uit mey Sibylle, n-ai vazut de cite ori am intrebat de tine si te-am tot invitat?... Acu' am incercat si eu sa fiu mai 'rapida' si-am zis, pe scurt, "toate cele care-au venit deja pe la mine", ceva de genul asta... Te si va asteptam!
Originally posted by Sibylle
Si pe mine ma uitashi ?? :( Ce, crezi ca eu nu mai stiu drumul ??
"La beauté est une demi-faveur des dieux, l’intelligence en est une entière."
chatonel spune:
Otilia, pe-aici nu se mai poarta candidaturile spontane trimise la adresa de baza (aia postala sau cea de mail) cam demult. In general vizezi intreprinderea, postul pe care l-ai vrea, te-nteresezi pe net (orice firma serioasa are acu site pe net) in ce departament ai lucra pe postul respectiv, cauti numele sefului (directorului) de departament si doar asa poti sa faci o candidatura spontana, sau trimitind CV-ul direct la persoana care ar avea nevoie de tine, sau , mai bine, gasesti pe cineva care sa dea CV-ul mina de la mina. E ceva de genul, tinta ochita, tinta lovita Altfel nu mai citeste nimeni candidaturile aruncate cu sutele, sint prea multi care le fac spam-uri de CV.
Cel mai bine e sa raspunzi la oferte de job, te costa mai putin munca :)
http://www.pulafashion.com/index2.html
dia_codat spune:
Am trimis din greseala de doua ori acelasi mesaj. Cum pot doar sa il modific nu sa si il sterg trebuie intr-unul sa scriu ceva!!
Asa ca: Sybille ti-am raspuns in mesajul de mai jos
dia_codat spune:
Sybille, scuze, asa fac si cu trimisul mail-urilor. Daca nu raspund atunci cind il citesc apai citit ramine si ma trezesc pentru vreo luna cind mai fac ordine in mesaje ca nu i-am raspuns la cutarica.
Pai sa iti spun cum sta treaba la noi.
Noi suntem la studii aici deci provizoriu ca sa zic asa.
In tara lucram amindoi in mediu universitar. Aici am facut tot munci la mi-temps ca sa putem sa traim (nu avem nici unul din noi bursa)
Decit sa ramin aici si sa facem orice munci numai ca sa locuim in Franta mai bine acasa.
Si cum nu prea vad mari sanse ca sa reusim amindoi in domeniul nostru, prefer sa mergem acasa acolo unde facem ceea ce ne place.
Exista doar o miiiica sansa de a ramine aici. Dupa ce imi sustin doctoratul (vara asta) mi-am propus sa incerc si sa imi depun dosarul pentru maitre de conference. Chiar din tara fiindca din septembrie vom fi in tara. Daca voi obtine (imi dau sanse 5%) ne vom intoarce, daca nu... asta e, vom incerca sa tinem legatura cu Franta cit de cit si ne vom continua viata in Romania.
De 5 ani de cind suntem aici, doar din vara asta am inceput sa ma gindesc vag la ideea de a ramine aici.
Si noua ne spun multi (mai ales din tara) sa nu ne mai intoarcem, ca fetele sunt nascute aici, de ce nu raminem pentru ele.
Dar sa obtinem acte cum trebuie mi se pare foarte dificil. Poate doar daca schimba Sarkozy legea sa dea cei 3 ani de viza pentru informaticieni, cadre universitare... Desi pentru celelalte categorii are niste masuri destul de drastice in plan pentru noi cred ca ne-ar avantaja aceasta lege.
Voi de ce vreti sa va intoarceti? Banuiesc ca voi nu aveti probleme de vize ca si noi. Si sotul e roman?
Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)
Doina spune:
Buna dimineata fetele!
ieri am vazut "Je vous trouve très beau" un film francez in care joaca si actori romani, in rolul feminin principal, joaca Medeea Marinescu. E o comedie delicioasa am ris si-am plins, m-am amuzat copios! m-am bucurat enorm sa vad ca romancele n-au mai fost prezentate ca niste "pute" in stare de orice sa puna mina pe-un francez.... mi s-a parut un film realist si vi-l recomand cu maaaare caldura!
Am fost surprinsa sa vad ca sala de cinema era plina! bine, ca era o sala mica de cinema, dar oricum... Filmul se afla pe locul 2 in box office-ul francez cu un milion de intrari in sala! iar Medeea Marinescu a facut o impresie foarte buna criticilor francezi!
deci, daca aveti posibilitatea, duceti-va sa vedeti filmul, va veti amuza si (cred eu) veti petrece o ora jumate intr-un mod agreabil
pupici la toata lumea
am editat ca sa va pun si link-ul site-ului oficial al filmului
http://www.jevoustrouvetresbeau-lefilm.com/
puteti vede si citeva extrase din film
anka-maria spune:
dia_codat, eu si sotul suntem exact in aceeasi situatie, doar ca noi vom sustine teza la anul. Nici eu nu cred ca putem gasi de lucru amandoi in domeniu(tot informaticieni). In fiecare an exista un singur doctorand care este sustinut de profesorul sau pentru a accede la un post-doc. Daca in anul respectiv exista un francez atunci jocurile sunt facute, nu mai exista sanse pt. ceilalti, indiferent cat de calificati sunt. Pentru a accede la MdeConf mi se pare chiar imposibil,in alte parti sunt favorizati candidatii locali iar la noi in scoala deja e penurie de posturi. Deja nu mai este o problema de competenta ci una de noroc chior, mai ales cand e vorba de doi.
Cred ca nu exista zi sa nu-mi pun problema ce vom face dupa. Sunt mereu luata peste picior de cei din tara, pe principiul "hai, lasa vrajeala, cum adica sa te intorci? Adica reuseste orice fraier si nu poti tu?" Ete, sunt tare curioasa cum naiba au ajuns romanii sa creada ca toti fraierii reusesc. Mor mai ales cand aud de mitul patronului "l-a placut patronul ca era muncitor, i-a dat casa si masina si i-a angajat si nevasta". Cum sa explic io ca aici patronul fuge de non-comunitari ca de dracu, asta in cazul in care treci de agentiile de interim. Ei fug si de francezii lor cu nume arabesc d-apoi de non-comunitari.
Noi am zis ca vom incerca sa postulam in Olanda pentru un eventual pos-doc. Si daca nu, atunci sigur Romania ne va primi , mai ales ca fostul sef al lu' barbatu-miu cauta oameni in fiecare an si ne tot intreaba "Voi ce faceti?"
In fine, am aberat, nu ma luati in seama.
just me
lorena_andreianu spune:
Fetelor, multumesc de numere. Am sa sun imediat.
Nadia, de ce poze ma intrebi? Ca am pierdut firul...
Pupici la toate si la toti !
Mami si Miron Radu (06 oct. 2004)
Pozele noastre
Frantzujii
Copilasi sept-oct 2004 1
Copilasi sept-oct 2004 2
nadine2004 spune:
Lorena, ai intrebat tu odata fetele si ti-au recomandat niste situri unde sa-ti faci poze ieftin si sa le primesti prin posta. Sau m-am inselat?Stiu ca ai spus atunci ca le faci si ne spui daca e ok. Ma interesa si pe mine.
Si io parola, Mik, svp, desi nu stiu daca o sa am timp!Merci!
Pupici!
Nadia si dragostea ei, Anaïs Alexia( 21 AUGUST 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nadvin53/my_photos
http://www.picturetrail.com/anaisalexia