Aspirante peste 30 de ani?

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Claudia T. spune:

Ganduri inaltatoare intr-o zi mohorata...

L-am rugat pe Dumnezeu
Sa-mi dea putere,
Dar El m-a facut slab
Ca eu sa invat simplitatea si smerenia.
L-am rugat sa ma ajute
Sa fac fapte mari,
Dar El m-a micsorat
Ca eu sa fac fapte bune.
L-am rugat sa-mi dea bogatia
Ca eu sa fiu fericit,
Dar El m-a facut sarac
Ca eu sa devin intelept.
L-am rugat sa-mi dea toate lucrurile
Ca eu sa pot gusta viata,
Dar El mi-a dat viata
Ca eu sa pot gusta toate lucrurile
Nu am primit nimic
Din tot ce am cerut,
Dar am primit tot
Ce a fost bun pentru mine.
Impotriva vointei mele
Au fost ascultate rugamintile mele,
Sunt printre oameni
Un om binecuvantat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Andrusha bine ai zis! Inseamna ca am totusi dreptate, vad ca nu sunt singura care arunca vina pe Cernobal. Din pacate pentru noi am avut ghinionul sa fim in aceasta generatie, din fericire suntem numai fete frumoase si destepte .
Luli stiu ca e "teava goala", fir-ar sa fie. De aia si zicea mama chestia aia, pentru ca acum toate sunt cu fundul in sus.
Simonette nu te supara . Eu si Asi putem vorbi din experienta, nu e usor sa fii mama si cine spune ca este minte sau are ajutor. Eu una am fost singura-singura, de 1 an si 2 luni fata mea nu a mancat din mana altuia. Nu pot pleca de acasa, nu ies in oras, nu plec in vizite, sunt legata de casa. Si asta e doar una. Nu am inca o noapte dormita cap-coada. Imi lipseste rabdarea pe care cred ca as fi avut-o la 20 de ani. Pentru ca sunt mai matura si mai citesc/aflu una-alta sunt tot timpul in stare de alerta, sa nu pateasca aia, sa nu se intample astalalta. La asta cred ca s-a referit Asi. Iar bunicii care cresc singuri nepotii e adevarat, sunt multi. Ma crezi insa ca eu nu am incredere sa o las cu nimeni? Ai sa vezi, cand vei fi mama, ca devii ca o leoaica (mai ales noi, cele care ne dorim atat de mult timp un copil) si ti se va parea ca nimeni nu stie ce e bine pentru copilul tau in afara de tine.
Daca as fi mama la 45, normal, as creste-o cum as putea de bine, dar mi-ar pica rau remarcile celor ce nu stiu. Si asa, la varsta mea, eram asta vara in parc cu Ale si mi-a zis o bunica (care nu avea ce face): dumneavoastra ati facut copil mai tarziu, fata mea e tanara, are 25. M-am simtit ca un , am injurat, mi-am muscat limba si am plecat. Crede-ma ca oricat de tare ti-ai dori un copil nu ti-ar pica bine sa ti se spuna ca esti bunica in loc de mama.

Cristina si Ale (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

quote:
Originally posted by simonette

quote:
Originally posted by asi

Sa nu va fie cu suparare dar cele care cred ca pot face copii si la 45 de ani(eu as zice de pe la 38-39 de ani incolo) insemna ca nu stiu ce e aia sa CRESTI un copil.

Mirga sper sa reusesti sa ramai gravida.9 Fiv-uri.....

Aissa e posibil ca Cernobalul sa ne fi afectat.La mine in famile au fost mai multe cupluri care nu au facut copii dar nimeni nu stia de ce pentru ca le era rusine sa vorbeasca.

Oricum ar fi important e sa vina bebeiii aia atseptati de fiecare
dintre noi!

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Familia mea
Razvan

Nu vad de ce n-as fi capabila sa cresc un bb la 45 de ani...sunt atatea bunicutze care isi cresc singure nepoteii...si...DA! Stiu ce inseamna sa cresti un copil!!!

Simonettu, care va iubeste mult!!!

Cu tot respectul Simonette nu stii ce insemna sa cresti un copil pana nu devii parinte.
Iti dosresc succes dar atunci cand esti parinte te gandesti la binele copilului nu doar sa il aduci pe lume.Pot spune acta e cel mai usor din ceea ce ce va urma.
A fi parinte e foarte diferit de a-ti creste fratii mai mici.
Dupa ce o sa ai copil si o sa treaca suficient timi atunci o sa putem vorbi de le egal la egal ce insema sa fii parinte.

Familia mea
Razvan

Mergi la inceput

Aissa ce mare dreptate ai.Dupa ce avem copii devenim putin paranoice.

Familia mea
Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonette spune:

Asi si Aissa, cred ca m-ati inteles gresit! mesajul meu a fost sec si scurt, dar asta fiindca nu aveam timp sa dezvolt subiectul, nicidecum ca m-as fi suparat! Stiu ca nu este usor sa cresti un copil, dar atunci cand devii mama, instinctele iti dau puteri magice! Intr-adevar rabdarea nu mai e aceeasi ca la 20, dar una e sa spui ca e greu si alta e sa spui ca nu mai esti capabila! Eu una pt. un copil, as ficapabila de orice! Si eu sunt singura[nu am pe nimeni care sa ma ajute], dar imi doresc un copil cu tot ce e frumos, dar si cu tot ce-i greu...cu satisfactii si sacrificii! Imi doresc un copil care sa ma trezeasca noaptea de nu stiu cate ori, caruia sa-i schimb scutecele si caruia sa-i acord tot timpul si atentia mea! Si imi doresc un copil care sa se linisteasca in bratele mele de mama sa-si puna
manutzele pe obrajii mei, sa-mi mangaie sufletul cu traznaile pe care numai un bb le poate face si care te face sa uiti de toate! E greu...nu spune nimeni ca e usor...dar e sublim!!!
Nu m-am suparat...va respect prea mult si va iubesc, fiindca sunteti un balsam pt. mine! Si asta pt. ca nimeni...nici mama, nici surorile...nu pot intelege mai bine ca voi, ce e in sufletul meu! Alaturi de voi, am invatat multe si ma simt acasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Simonette sa dea Dumnezeu sa simti cat mai repede ceea ce iti doresti. E adevarat. Nu as da noptile linistite pe oboseala placuta de acum. Si nimic nu e mai minunat decat pisoiul meu care ma striga "ma".

Cristina si Ale (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonette spune:

Aissa...multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Mirga pot sa-ti trimit un PM? As avea 2 intrebari care aici sunt off topic...

Asi eu da, cred ca daca la 45 de ani voi ramane, voi lasa copilul... la asta m-am referit nu la a stii ce-i aia sa cresti un copil.... Adica o sa-l am (daca o sa-l am) cand oi ramane si cu asta basta.

Referitor la varsta, rabdare si, a stii ce presupune sa cresti un copil cred ca deja e cam tarziu pentru mine si spun asta sincer, eu am 36 si sotul 52 (el insa are experienta, a crescut gemeni 20 de ani; nu stiu insa daca mai are si rabdare); cat despre mine pot sa-ti spun ca pana si cainele m-a facut "varza" pana a crescut... si eram cu 3 ani mai tanara cand l-am luat dar efectiv m-a terminat cu sculatul noaptea, boli, febra, perfuzii, operatii etc.

Dar... inconstienta si instinctul matern la mine fac casa buna... si oricand ar veni minunea pana la max 45 de ani as primi-o cu draga inima.

Ajutor? N-am de niciunde, noi fiind atat de tinerei, soacra mea nu mai exista iar mama e in faza in care am eu grija de ea...nu mai e in putere datorita sanatatii si a varstei. Iar pe altcineva nu am... in afara de voi.

Deci probabil imi voi lua o bona care sa stea in permanenta cu noi si sa ma ajute.

Daca o fi sa fie, daca nu...

Mergi la inceput

Ca sa nu intind prea tare coarda....
In final fiecare face ce vrea si cand vrea dar vreau sa spun ca faza cu sculatul noaptea si scutecele dureaza maxim 3 ani.Eu cand spun "a creste un copil" mare refer la faptul ca trebuie sa avem puterea , sanatatea ,rabdarea si banii sa ii oferim copilului o educatie si un viitor.E foarte greau sa ai un copil adolescent si tu sa fii pensionar.Ca sa nu mai vorbim de conflictele varstelor.
Deci cam asta e....Dar cum spuneam fiecare are dreptul sa isi sutina parerea.
Lachi sotul meu a implinit duminica 39 de ani si imi zice ca l-a avut tarea tarziu pe Razvan ca sa nu mai vorbim de urmatorul.Eu am acum 31 si pana la 35 mai sper.Dupa nu e prea tarziu.
Eu nu condamn pe nimeni spun doar ca a fi parinte e o preocupare pentru toata viata si e cel mai greu si mai frumos lucru din viata.

Familia mea
Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Mai babutze frumoase!!

Voi ati observat ca suntem toate din aceiasi generatie 30-36ani media?

Oare sa fie CERNOBALUL ala o problema?nu va-ti pus niciodata intrebarea? cate dintre voi mamele sau soacrele voastre au avut probleme de a avea un bebe?

MA inscriu pe lista;

Parinti fara probleme de fertilitate

Ionica Dumont33ani locuiesc in America Centrala de doi ani

7+

http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica

Mergi la inceput