Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (11)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Bai, da' le scrietzi, nu va jucatzi! Nu mai reusesc sa tzin pasu' cu cititu', asha de mult ie.
In alta ordine de idei: peste 2 ore tre' sa-i fac micutzei vaccinul si mor de frica...pt. ea, evident.
In alta ordine de idei, ma doare gâtu' de mor (efect al frigiderului pus la mare, ca sa pastreze vaccinul intact). Vreau si io sfaturi rapide, in afara de ceai cu miere si lamâie, ca d-asta beau deja.
Si-ntr-o alta ordine de idei, ca tot vad ca s-a inceput etalarea faldurilor de grasime bebeleniene, ma supus si io majoritatzii si dau datili:
nashtere: 3250 gr, 50 cm
1 luna: 4150 gr, 54 cm
2 luna: 5160 gr, 59 cm
- de inaltime nu-s absolut sigura, ca nu sta cu picioarele drepte nici moarta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Lorda sa-ti traiasca fetita si bafta la vaccin!

Mara si eu fac botezul tot pe 18 februarie!!! Sper sa fie cald si soare cum imi place mie!

Felicia felicitari pentru botez!

In legatura cu cutiutele muzicale...lui fi-miu ii plac dar din toate vedetele ii place Teo!!!restul canta aiurea rau!!!

Diana mamica de bb Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

LAVI, am ajuns cu cititu' la pagina 2 si am vazut posstarea ta.
eu am carut si patut babycare, ala este site-ul, nenea Viorel il cheama - Nu-i deloc batran da asa am apucat eu sa-l numesc- este in NIRO dar f intortocheat pe acolo, nu stiu pe unde as putea sa-ti spun sa mergi. Da poti sa vezi, sunt expuse este maricel spatiul si poti sa vezi o gramada. dar daca vezi pe site un anume model, poti sa-l suni sa vezi daca il are pe stoc...Eu cand m-am dus am luat ultimul carucior..bine mai aducea dar peste 4-5 zile.
Al meu este f greu carutu dar este pt vremea asta, bine inchis, teapan...

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

lordra, in afara de ceai cu miere si lamaie, iti recomand miere si lamaie
pe bune, mareste cantitatile de miere si lamaie. daca ai stomacul rezistent: 2 lamai felii, pe o farfurioara pe care pui si putina miere. o feliuta la 5 minute de mancat in intregime, data prin putina miere. cand termini farfuriuta, iti faci alta. eu asa fac. plus paracetamol caci aspirina nu stiu daca nu se duce cumva in lapte...
foarte bine ia dara in greutate.

bic, corina danila este si "preferata" mea. asemenea cred, ca e idioata patentata, sa ne scuze fetele care o plac. daca mai si canta...juri ca e din desene animate japoneze sau telenovele proaste...
ai dreptate cu greutatea. ma mai rasfat si eu pe aici, ca mi-ar fi placut mai pufos, dar asa sunt artistii, ar face orice numai sa nu manance..

siminaf, si eu am o curiozitate bolnavicioasa sa ma uit la pozele vechi ale oamenilor, sa le urmaresc evolutia. alea recente nu ma atrag, pe bune. bine, eu, si la restaurant imi compun in minte diverse destine pentru persoanele de la celelalte mese...in functie de mimica, haine, gesturi, companie...si am o imaginatie...

mama di tutti, "sa bea"...

meems, principalele masuri naziste aplicate de mine sunt:
1.stabilirea momentului de baie cu o ora si jumatate-2 ore inainte de ora la care ai vrea tu sa doarma si scufundarea bebelusei NEMANCATA, chiar daca urla. si respectarea orei de baie in urmatoarele zile, tot pe nemancate. apoi masa pe indelete (mult, mult lapte:)) si apoi in patut. daca plange nu te duci la ea! se va linisti la un moment dat.
2. lasarea copilului sa planga 30 de minute inainte de fiecare masa astfel incat sa-si faca foame mai mare si sa traga mai mult din biberon si, in consecinta sa se mareasca putin intervalul pana la urmatoarea masa. copii trebuie sa planga 2 h pe zi sa-si "faca " plamani, scrie la carte. asta e dura, dar daca vrei "performanta" trebuie "sacrificiu".
3. fortarea copilului sa manance mai mult. scuipa bibe, nu-i nimic, te mai joci 5 minute cu el si p-orma iar il bagi in gura, chiar daca trage de 2 ori si iar scuipa. tu continui.joaca 5 minute, iar il bagi. altfel bebe zice ca e satul , dar cere in max 2 ore alta masa (pe cutia de Nan-nestle scrie ca tb 5 mese/zi a cate 150 ml, la varsta de 2 luni)

terorizarea copilului a durat 2 saptamani. acum e ca ceasul cu orele de masa si somn. si nu plange mai deloc.

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Neata!
Multumesc de urari, Lavi, Cristina, Ela si sper sa nu fi uitat pe cineva.
Eu sunt tot zombi, sunt f.obosita, dar tot ies afara, ca sa mai iau aer curat. Sper sa nu se mai inece Ilinca. Oricum ii voi curata nasul inainte, ca poate asta o fi cauza.

Ilinca de cateva zile a inceput sa se frece la ochisor, dar asa constient si ca un om mare. E tare scumpica!
Ina, xandra nici Ilinca nu doarme toata noaptea. A dormit odata 7-8 ore, de s-a sculat la 6 dimineata, dar de atunci se trezeste pe la 2-3-4 sa pape. Lasa, sa fie ea sanatoasa!
Lavi, Monet cu mare intarziere, la multi ani ptr bebei! Au trecut deja 3 luni de la intalneala? Doamne, cum trece timpul!!!
Lavi sa vezi faza cu Niro: nici Doru nu voia sa auda de mers acolo, dar cand a vazut preturile s-a razgandit. Din cand in cand, pe la vreo 3 luni zice "mai facem un drum pana la Dragonul Rosu?"

Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

cristina sunt de acord cu tine, si eu sunt multumita de patut. Eu am cumparat aceste produse dupa ce imi fusesera recomandate de o prietena. Si eu am citit parerile acelor fete de pe DC, si am observat ca doar cele care au cumparat din Cluj nu erau multumite. Pana la urma nu cumpar aceste produse sa dureze ani de zile. Carutul daca e bun o vara, sunt multumita. Eu ma gandesc sa iau D588, ca am eu un pitic in favoarea culorii verzi.
bb_alinus noi, Slava Domnului, am scapat de scremuturi la 4-5 dimineata. Ce vrei, suntem si noi fete mari, putem partai mai usor!
Deci si tu ai fost bercenara? Ca si Ela si Joy! Mama, ce mi-a placut mie cartierul acesta, unde am copilarit!
Uf, abia am ajuns la pag.2, dar ma opresc, plecam la plimbacit!!!

Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Meems, inca ceva metode naziste (Anda sigur le stie si ea):
- daca plange, lasa-l 5 min sa vezi exact ce-i cu plansul. Poate-i trece de la sine. Plansul de foame se amplifica in intensitate si nu inceteaza, n-ai cum sa-l ratezi. Totusi, chiar jumatate de ora sa planga de foame ca sa aiba apetit?? Hmmm...
- daca suntem mancati, schimbati si ragaiti, e timpul sa stam cumintei in patutz.
Acum deja suntem marisori, dupa papa vrem ceva joaca. Eventual mai stam jumatate de ora pe paturica, povestim, zdranganim etc. Dar la primul semn de somn/iritate (din cauza oboselii), mergem in pautuz. Mai plange ceva pana adormim (eu imi propun sa-l las cate 12-14 min, sa zicem, si de obicei adoarme in 10-11 . Dar sunt grele minutele astea, trebuie sa plec departe).

La noi mai e si episodul cu colica de dupa-masa, care e chiar greu de indurat. Si nu suntem deloc consecventi, din pacate. Ba il tinem in brate (numai la verticala vrea, e drept ca de multe ori mai scoate aer, saracutul), ba il leagana bunicile... Dar va trece si asta - cat mai repede, speram.

Maria & Cristian (22 dec 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubamara spune:

La multi ani Lordra! Sa-ti triasca bebelina, sa fie vesela, sanatoasa si mancacioasa!

Cine mai sta prin Pantelimon- Vergului- Morarilor? Poate facem o plimbarica, au anuntat 6-7 grade astazi.

Raluca si bb Maria (07.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

In alta ordine de idei, pataniile noastre din ultima vreme:
1. Ieri ne-am speriat ca a facut bebe diaree. Sau, am rog, ca e pe punctul. Asta pentru ca toti cei 4 kk de peste zi au fost aposi/mucosi, nu ca de obicei. Dar azi-noapte si pana acum n-am mai produs nimic, deci banuiesc ca nu e diaree, nu? Cum era cu kk asta mucos, e normal sau e de diaree, pls ?

2. Azi m-am trezit eu patita: mi s-a intarit un sector din san. Banuiesc ca e un canal infundat, nu? Am sunat ginecologul, mi-a spus sa-l pun pe bebe la san sa goleasca bine, daca nu reuseste sa mulg, apoi sa pun comprese cu rivanol.
Teoria am priceput-o, dar practica... . Bebe la un moment dat se enerveaza, nu mai vrea sa traga cu nici un chip. (Ii dau pauze, il repun... nu mai merge). Dar sanul tot nu e gol. Il mut la celalalt san, si, ca sa nu pierd timpul, incep sa pompez din primul... Dar parac nu se goleste niciodata! Sau se reumple pe masura ce bebe suge din nr. 2 ??
Lavi, pls help: tu cum ai rezolvat problema?

Maria & Cristian (22 dec 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

Bubamara vrei sa zici cine sta aproape de parcul 23 august...nu?? de mine nu cred ca e f departe, dar n-am fost niciodata si nu stiu cum ajung. plus ca ar trebui sa traversez intersectia aia mare de la mc'd cu carut si copilpe 2 picioare, ceea ce evit...
dar daca aranjam ceva, ma aventurez si io sa vad cum e. dar nu azi maine, ca are andrei niste muci de-aia lungi siverzi, de azi dimineata doar sterg nasul lui...

anda, le-as zice metode nazist-comuniste, asa , ca extreme . hai ma, cum sa planga 2 ore pe zi?? o scrie la carte, dar nici chiar asa...

io am redescoperit joaca cu "papusile". ma trezesc dimineata, si incep sa schimb copiii de pijamale si de pampersi... iar pe iris o imbrac cu ce gasesc mai rasarit prin sertar. nu de alta, dar are cateva chestii care risca sa ramana neimbracate, pt ca afara nu va iesi in sarafan cateva luni bune. si ne "gatim" de parca vin petitori. ah, si mor de dragul ei, s-o vad la rochitica. de-ar avea si plete sa prind agrafe si fundite...
aaa, anda, parul crescut acum are aceeasi culoare. e mai des, si deocamdata zici ca e puf, ca la pui. in rest, arata capul ei ca padurea ecuatoriala, cu 3 etaje de vegetatie... si, daca tot iti plac poze vechi, poti sa "rasfoiesti" situl lui andrei.. doi ani jumate de "evolutie"... sper ca e destul

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput