copii cu probleme neurologice

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babyschka spune:

Draga mihaela80.Vreau sa-ti spun ca trebuie sa mergi la recuperare,dar nu cu emotii si teama ci cu speranta,rabdare si multa putere. Nu stiu de ce nu ati fost pina acum trimisi de catre "cineva"la recuperare,dar nu dispera,pentru ca daca fetita vorbeste si e energica,poate sa o stimuleze in mai multe feluri,si o sa invete mult mai repede sa mearga.Baietelul meu are 2 ani si jumatate nu vorbeste si nu poate sa stea in fundulet singur,si nici sa apuce jucariile. Noi am inceput gimnastica inca in ziua cind am venit acasa, cu kinetoterapeut la 5 luni si cu inca unul la 1 an. Din pacate rezultatele nu sint spectaculoase,dar se vede toata munca de pina acum,pentru ca el are tetraspareza spastica si piciorusele acuma sint moi,se simte putin spasticitatea.Cu toate acestea nu ma gindesc nici o clipa sa incetez gimnastica,pentru ca nici nu vreau sa ma gindesc in ce stadiu ar fi acuma daca nu ne-am fi straduit cu el atit de mult.Iti urez multa putere si rabdare,la inceput o sa fie putin mai greu,dar depinde si de copil,daca se ataseaza de persoana cu care face gimnastica,o sa-l ajute mult in recuperare.Mult succes. Pentru roza-roza.Poti sa-mi spui niste exercitii sau idei noi pentru miini si reflexul de apucare(pe care eventual nu l-am facut si noi pina acum)pentru ca nu mai stiu ce sa incerc.Cu multumiri.Gabriella. SPERANTA MOARE ULTIMA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roza_roza414 spune:

Am sa-ti aspund pe pagina unde am deschis subiectul RECUPERAREA AJUTOR SAU...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

quote:
Originally posted by roza_roza414

Doriti un psiholog sau un neurolog?
Un neurolog va poate ajuta ce mai bine in stabilirea primilor pasi in recuperare ,pentru a va face un o recomandare completa de analize.
Neurolog f. bun in BUCURESTI pentru copii dr.SANDA MAGUREANU.

r



Roza, eu doresc un psiholog. Baietelul meu este deja in suravegherea dr. Magureanu insa ea nu i-a facut niciodata o evaluare ca la carte. Diagnosticul este tot timpul de usor retard pshihomotor insa eu vreau ceva mai concret decit atit si daca se poate si o lista de exercitii pe fiecare domeniu in parte (ma refer la fiecare domeniu pe care este evaluat).

Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004)
Poze nou-noutze cu Stefanutz
Albumul comun!!!

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danacoti spune:

Draga Babyschka,iti doresc multa putere tie si sanatate puiului tau;psihic cum este?faceti si ceva terapie ocupationala, exista ceva de genul asta pt stimulare la voi in oras?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

E ceva vreme de cand citesc despre copilasii vostri cu atatea probleme. Mi se rupe sufletul cand ma gandesc prin cate trec si ei si voi mamele lor. Sper sa va dea Dumnezeu putere si rabdare sa-i vedeti pe puiutii vostri cat mai bine posibil.
Si eu am o fetita care inainte de Craciun implineste 1 an. Si noi am trecut prin socul de a afla ca fetita noastra are probleme neurologie, asta pe la 4 luni, cand fetita nu tinea bine capul. Clasicul diagnostic de "hipotonie", trimitere la recuperare, etc. Nu pot sa va spun ce am simtit cand cel cu care Ana face recuperare si acum (un om deosebit) ne-a spus ca fata are tetrapareza si "membrele inferioare sunt mai afectate decat membrele superioare". Asta la 4 luni, asa ca atentie la "diagnostice" premature puse inainte de vreme si inainte de a stii exact evolutia copilului, diagnostice care de multe ori te arunca in cea mai neagra disperare. Noi pornind de la ce e mai rau suntem ok acum. Ana merge singurica deja cativa pasi mici mici, fara pic de stabilitate, dar e ok si va fi si mai bine. Dupa prima tura de recuperare (3 saptamani zi de zi) a inceput sa tina capul. A stat in fundulet la 7 luni. Si acum n-ai spune ca e un copil care are ceva. Dar ne vom duce in continuare la recuperare, pana ni se va spune ca totul e chiar ok.
Multa sanatate tuturor!

Bee
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roza_roza414 spune:

Pt. LEELOO2004
Ce veti dv. la noi in sectie decide numai medicul de ecupeae ,este specialist in secto pediatie ,mai ales daca aveti si o evaluae amanuntita a medicului de neuologie si un diagnostic.
Execitiile med. pe gupe de muschi si nivelul neuomoto ,stadiul de dezvoltae si tatamentul in sine :paafina,electoteapie,kinetoteapie,egoteapie,logopedie.
Daca doiti mai multe infomatii legate de kinetoteapie va aspund la RECUPERAREA AJUTOR SAU...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyschka spune:

Draga BEE.Ma bucur enorm de mult pentru tine si fetita ta,ca exista si astfel de cazuri fericite.Tineti-o tot asa.Si eu m-am gindit ca daca am inceput asa devrem vizitele neurologice,medicatia si recuperarea o sa avem rezultate pe masura.Din pacate la noi nu s-a intimplat asa,si asta datorita numai gravitatii bolii. Multumesc DANACOTI.Din punct de vedere psihologic stam putin mai bine.E foarte atent,urmareste tot ce se misca(chiar si o musca),zimbeste,ride numai la cei din familie,iubeste f. mult copii.Cind vrea sa spuna ceva,cinta in felul lui(aua,agu,ee) Intelege tot,imi arata sa-l iau in brate,plinge cind vede ca pleaca cineva de acasa.De un an faceam treaba mare in olita,acum am trecut la WC.Terapie ocupationala nu putem sa facem inca cu el,pt.ca nu poate sa apuce nimic singur.Cind ii punem in minute jucarii si diverse obiecte,le duce la gurita. Ca terapie ocupationala acasa ii arat diferite jucarii,poze,animale ,i-am facut pe niste cartonase diferite figurine si ii arat cite 2 odata.Cind intreb de ex.unde e masina,el se uita la respectivul desen. La noi acest centru de recuperare functioneaza doar de 1 an si din pacate nu toti sint cadre calificate,dar sint sufletisti. Acolo facem gimnastica si dupa aceea mai raminem acolo printre copii sa se obisnuieasca. Multa sanatate la toti. Speranta si rabdare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danacoti spune:

Babyshka, ma bucur ce citesc despre partea psihic dar ce se intimpla de merge cu partea motorie greu;pot sa zic ca puiul meu motor e OK, facem recuperare(kineto)de la 3 luni, merge singur de la 1.8 ani;pb lui mare este insa vederea, are o hipoplazie de nerv optic, nistagmus si de aici si perceptia mediului este deficitara, intr-un cuvint relationarea lui este f greoaie datorita vederii proaste;puiul meu urmareste miscarile intr-un cimp limitat, facem in continuare si kineto si facem terapie ocupationala cu accent pe stimulare vizuala;reactioneaza f prost la orice scimbare de mediu(nu pot intra cu el in magazine) si se simte cel mai bine acasa;isi adora fratele dar nu ii spune in nici un fel si nu reactioneaza la "unde e...?";deci ce sa spun bucura-te de ce aveti acum si roaga-te;Sa va ajute Dumnezeu sa mergeti;Revin:imi pare rau,ti-am citit povestea, inca o data sa va ajute Dumnezeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marlena77 spune:

Imi pare tare bine ca am descoperit acest subiect pentru ca si puiutul meu,SABIN,care peste 2 saptamani va implini 2 ani,are probleme neurologice.S-a nascut cu apgar 8,a ramas putin blocat in bazinul meu si primele 14 ore de la nastere a dormit intr-una.A venit o asistenta,mi-a aratat cum sa-l pun la san,dar el pur si simplu nu era interesat deloc.Atunci aceea femeie i-a spus lui Sabin:hai,mananca ,sa nu te duc la oxigen,ca astazi acolo ar fi trebuit sa stai,dar ne-am gandit ca-ti va fi mai bine cu mamica!Si eram foarte fericita ca nu era la oxigen,fiind ferm convinsa ca acolo stateau doar copiii grav bolnavi.De fapt de aici vine problema de sanatate a lui SABIN,ca nu a stat la oxigen.Cand avea 4 luni, i-am cumparat iun colacel pentru dentitie si atunci am vazut ca nu ducea mana stanga spre el.Am pus asta pe seama faptului ca era prea mic.Semne de intrebare s-au ridicat cand avea 7 luni si nu statea decat sprijinit in fundulet.Pe la 8 luni a inceput sa stea singur in fund,dar se sprijinea in mana stanga.Poate refuzam sa cred ca ar avea ceva copilul meu,dar cand am vazut ca si piciorul stang il tinea drept,atunci am decis sa merg la medic.Diagnosticul a cazut ca un trasnet:hemipareza stanga,dar doctorita a decis sa ma trimita la computer tomograf,inainte de a-mi prescrie un tratament.Rezultatul de acolo a fost devastator:hidrocefalie de gradul 2,asimetrica,cu ventricul drept largit si aspect median pastrat.Hidrocefalie, in conditiile in care perimetrul cranian era in limite normale si nu avusese vreoadata vreun simptom al acestei boli,in schimb tinea capul mai mult in partea dreapta,acolo unde avea acumularea de lichid.Imediat am fost trimisa la Bucuresti sa hotarasca medicii de acolo daca trebuie operat si slava Domnului ca nu a fost nevoie.Nu m-as fi impacat cu ideea ca puiul meu sa aiba la cap un furtunas toata viata.Avea 9 luni cand am inceput tratamentul de la neurologie si cred ca va mai dura.Insa,pe cat de distrusa ma fost atunci,pe atat de fericita sunt acum.Face kinetoterapie si rezultatele nu s-au lasat asteptate.Am invatat sa ma bucur de fiecare gest al lui,oricat de mic ar fi.Si s-a rezolvat cea mai mare teama a mea:merge,ca de asta mi-a fost cel mai frica.Totusi,nu sunt ferm convinsa ca are hidrocefalie pentru ca la tomograf nu a fost sedat si a miscat capul si nici nu au folosit substanta de contrast.Doamna doctor mi-a spus ca din cauza acumularii de lichid are hemipareza stanga,dar eu nu ma impac cu ideea asta si cred ca a fost prea mare suferinta la nastere.Slava Domnului ca acum e bine si mi s-a spus ca atunci cand va fi mare, nu se va cunoaste ca a vut o problema de sanatate,doar ca trebuie sa fac multa gimnastica si mult sport-inot.O sa mai scriu aici despre evolutia lui,atat pt azi ca nu vreau sa plictisesc pe cineva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabgabriela spune:

Mamicilor,ce ma "cunosc" . V-am promis vesti despre Héloise a mea. Are 3 ani si la 1,4 ani a facut convulsii in aceeasi zi de trei ori. De atunci e sub tratament :Micropakine. In ciuda lui , a mai facut de trei ori cand a avut febra mare . La ultima electroencefalograma , dupa o mini criza i-au gasit cateva "varfuri iritative".

Acum , la vizita de la neurolog , , mi-a zis ca nu-s probl motorii sau intelectuale. La insistenta mea , mi-a recomandat sa vad un pedo-psihiatru ( oare am zis bine ?). Asta ptr ca mi se pare cam agitata si ca se concentreaza cam greu asupra unui lucru . Il voi vedea pe 15 dec . O sa va spun ce si cum a fost !

Mult curaj tuturor !

Mergi la inceput