copii cu probleme neurologice

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OanaDavid spune:

Buna, leeloo !

da, problemele pe care le-a avut micutul meu dupa nastere se datoreaza faptului ca a fost scos prea devreme, desi bebe o ducea bine-mersi la mine in burtica. nici urma de suferinta intrauterina ce ar fi necesitat scoaterea lui mai devreme. ce este ciudat e faptul ca david al meu a primit la nastere nota 10, iar a doua zi, la transferul catre budimex, micutul meu avea nota 8. la elias (spitalul la care am nascut eu si pe care nu il recomand nimanui), medicul neonatolog nu s-a ocupat deloc de prichindelul meu. l-au conectat la aparatul de oxigen, dar presiunea era atat de mare incat i se umflasera enorm pleoapele. nu stiu ce l-a indemnat pe sotul meu sa transfere copilul de la elias, dar cu siguranta bine a facut, pentru ca in noaptea ce a urmat transferului, s-a intamplat ceva si a intrat apa pe tuburile de oxigen la care erau conectati copilasii ...
explicatia medicului la intrebarea mea "de ce l-ati scos pe David la 35 de saptamani ?" - avea o greutate ok ...
intr-adevar, micutul meu a avut la nastere 3.290 ceea ce e o greutate foarte buna si probabil ca si acest aspect l-a ajutat sa se faca bine mai repede.

am fost niste oameni distrusi cand pediatra ne-a spus chiar de la 3 saptamani ca David i se pare usor hipoton si ca pe la 4 luni ar trebui sa facem controlul neurologic ... am avut insa norocul sa avem langa noi oameni bine pregatiti, care au lucrat cu David "ca la carte" . l-am dus la gimnastica de 3 ori pe saptamana, o sedinta dura o ora (i se facea gimnastica chiar daca plangea in hohote ... mi se rupea sufletul, dar stiam ca e pentru binele lui sa indure). in plus, ii faceam si eu gimnastica zilnic. ii multumesc lui Dumnezeu ca totul este bine acum.

ce face bebele tau? ce varsta are el acum?

te pup si iti doresc numai bine !
oana, mama de david andrei

Oanadavid - ma bucur mult ca baietelul tau este bine acum - sa inteleg ca problemele de pina acum au fost datorate faptului ca cezariana ti-a fost facuta asa devreme? De ce totusi te-au operat asa de devreme? Si eu am avut tot cezariana la rece, dar la 37 de saptamini - 35 mie mi se pare cam devreme, doar daca nu au fost alte probleme in sarcina. Ai dreptate, e mare lucru sa ai un doctor pediatru bun si priceput care sa se ocupe de copil - si cred ca toate mamele care au postat pe acest subiect au incercat sa faca tot posibilul pentru copiii lor!
Claudia - din ce spui tu baietelul tau a fost afectat mai mult locomotor? La ce virsta a inceput sa vorbeasca? A inceput mai tirziu sau la fel ca un copil normal?


Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004)
Poze nou-noutze cu Stefanutz
Albumul comun!!!

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
[/quote]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Oanadavid - Stefan, baietelul meu are acum aproape 2 ani si 4 luni si a facut multe progrese desi inca este in urma fata de virsta lui biologica. Eu ma bucur insa ce este un copil activ, prezent si se vede cu ochiul liber ca evolutia lui e pozitiva. Si lui i-am facut gimnastica din momentul cind am venit cu el acasa - noi am beneficiat de o varianta olandeza de gimnastica care presupunea pe linga gimnastica propriu-zisa si masaj si talazoterapie (adica gimnastica in apa) la domiciliu. Eu cred asta l-a ajutat enorm de mult desi la vremea respectiva mi se rupea si mie inima auzind urletele lui la gimnastica...

Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004)
Poze nou-noutze cu Stefanutz
Albumul comun!!!

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Ce mai faceti fetelor? Ce mai fac puiutii vostri? Care mai este evolutia lor?

Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004)
Poze nou-noutze cu Stefanutz
Albumul comun!!!

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roza_roza414 spune:

buna seaa nu stiu cat iti este de util sfatul meu da nu enunta la cunotiinele dobandite in timp despe ecupeae si cauta specialisti in ROMANIA.
VIZITEAZA: WWW.GEOCITIES.COM/GIULEANUELENA/INDEX.HTM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luc2 spune:

Buna fetelor!

Citind pe nerasuflate toate aceste 12 pagini am realizat ce miracol este internetul.
Ma aflu cam in aceeasi situatie cu Oanadavid.Adica o sarcina super Ok, nastere la Polizu la 38 de saptamani si 5 zile ,cezariana la rece, greutatae copilului OK.
Nu am banuit nici un moment pana pe la 2 luni si jumatate cand am realizat ca puiul meu nu-si prea tine capul si nu-l pot ridica de manute.Am amanat inca o luna pe motiv ca e prea grasan si pe de alta parte " nu mi se poate intampla mie" facand amniocenteza, plus o gramada de analize in timpul sarcinii doar pe motiv de varsta(37 ani).La 4 luni jumatate m-am dus la doctorita Iliescu Catrinel si apoi am ajuns la doamna doctor Robanescu unde facem si recuoperare ptr. un diagnostic de tipul:"discreta tulburare de coordonare centrala"Initial am crezut ca vor fi 3-4 sedinte de masaj, dar citind paginile voastre inteleg ca poate fi vorba de un drum lung.Acum avem 5 luni si jumatate si avem in performante inca decat statul pe burta si colaborarea afectiva.(ras in hohote la fratele mai mare,8 ani, urmarirea parintilor si a rudelor, ridicatul de maini in fundulet).Speram sa parcurgem cu succes toti pasii si sa-i prindem din urma pe ceilaliti

Nu lasati sa moara acest subiect, a atat de important pentru o mama sa afle cat mai multe pentru puiul ei.

luc2 si Petru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roza_roza414 spune:

d.ROBANESCU este paintele ecupeaii
continua ce ai inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyschka spune:

Buna fetelor!Am citit si eu toate mesajele voastre,unele cutremuratoare.In primul rind vreau sa va urez tuturor multa putere si rabdare in ceea ce faceti pentru copii vostri.Stiu prin ce treceti,pentru ca din pacate sint si eu in aceeasi situatie.Am o fetita de 6 ani(sanatoasa) si un baietel de 2 ani si 6 luni cu multe probleme.Drama noastra a inceput in luna a 8-a de sarcina,eu avind temp. de 38 grade C (fara nici un fel de simptome,dar fetita avea varicela!)La 9 luni,de urgenta au facut cezariana(eu nu am avut dureri,cind am ajuns la spital deja eram dilatata)Copilul s-a nascut cu hipoxie,a inghitit si din lichidul amniotic,a facut o pneumonie,am ajuns la terapie intensiva,incubator etc...Si-a revenit si la o saptamina a intrat in coma septica 2 zile.Bineinteles a ramas cu sechele foarte grave.Citeva diagnostice:tetraspareza spastica;craniostenoza;epilepsie cu crize polimorfe;retard psihic moderat;retard neuromotor sever,etc...Si asa au inceput drumurile noastre de fara sfirsit la control neurologic in fiecare luna(in alt judet)la centrul de reabilitare Baile 1 Mai;la neuropsihiatria infantila din Tg.Muressi am fost si in Ungaria.Stiind ca avem mari probleme am inceput gimnastica si trat.cu vitamine inca de cind am ajuns acasa.De la virsta de 5 luni avem o kinetoterapeuta sufletista,care vine zilnic(si simbata)la noi pt. o ora de gimnastica,si de la 1 an il duc la un centru de recuperare de 2-3 ori pe saptamina la un alt kinetoterapeut foarte bun.Cu toate acestea baietelul meu nu isi tine capul ,nu sta singur,nu poate sa mestece si nu poate sa apuce jucariile singur.Daca punem ceva in minute il duce la gura.Este foarte atent,urmareste orice miscare,recunoaste pe cei din jur,animale,poze,iubeste foarte mult copii.Singura noastra realizare este ca face treaba mare in olita(de un an)acum il pun pe WC.Aici am scris foarte pe scurt povestea noastra,s-ar putea scrie un intreg roman prin cite am trecut.Eventual daca aveti intrebari pot sa va scriu mai detailat despre orice.Ma intereseaza operatia cu celule stem din China,daca stiti pe cineva care a fost deja,si care sint rezultatele.Copilasii vostri cind au putut sa apuce jucariile singuri?Va doresc multa sanatate la toti si astept mesaje de la voi.Gabriella.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roza_roza414 spune:

Daga GABRIELA daca esti de acod putem discuta int-o seaa dupa oa 20.00 sa_ti povestesc cate ceva despe cazui in popotie de 70% asemanatoae cu al copilului tu.
oza_oza414 -dupa oa 21.00 imi timiti mesaj inainte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roza_roza414 spune:

Daga GABRIELA int-o seaa cand vei imi dai bepp pe mess(oza_oza414)si iti povestesc mai multe lucui despe copii din OLT cu tulbuai asemanatoae.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luc2 spune:

Oanadavid,

Cine e medicul tau pediatru?Mi-l poti recomanda si mie?

luc2

Mergi la inceput