copii cu probleme neurologice

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nini spune:

javascript:insertsmilie('')
salutare Ma bucur ca v-am gasit.Am citit toate mesajele scrise de voi si m-am gandit ca poate reusesc si eu sa intru in cercul vostru.Din pacate am si eu o fetita cu probleme mai mici sau mai mari, nici eu nu stiu. Ea se numeste Mara si are 1.8 luni. S-a nascut in ianuarie la 38 saptamani de sarcina si avea 2.000 kg, impreuna cu fratiorii ei Ioana 2.400kg. si Anton Ovidiu 2.800 kg. A fost o sarcina usoara,la 5 luni am facut serclaj si am stat mai mult la pat,ieseam din casa doar pentru control medical.Am nascut prin cezariana, am fost adormita, iar cand m-am trezit medicul anestezist mi-a spus bucuroasa ca am 2 fete si 1 baiat sanatosi si frumosi.M-am bucurat enorm. Am iesit dupa 5 zile de la nastere din spital cu trei "mogaldete", mi-era frica ce urma sa ma astepte biberoane, scutece...dar ne-am obisnuit eu cu ei si ei cu mine si ne-am descurcat zic eu pana in prezent foarte bine, bineinteles ca m-a ajutat foarte mult si familia.Initial totul parea bine, pana cand pe la 4 luni Ioana si Anton au nceput sa se miste mai mult sa se dea pe burtica, la 7 luni deja incepusera sa mearga de-a-busilea, la 1 an au inceput sa mearga in picioare si acum la 1.8 vorbesc si inteleg tot.Mara a avut o alta evolutie la 2 luni isi tinea capul,ok, la 7 luni a stat in fundulet, iarasi bine, dar acum la 1.8 luni nu merge,nici macar tinuta de manuta, de fapt nu se da nici pe burta sau invers,nu se aseaza singura in fundulet,acum a inceput sa se tarasca cand o pun pe burtica, dar numai in spate,manutele si le foloseste, dar nu poate sa tina un biscuit in mana, il duce la gurita dupa care il arunca,jucariile le baga in gurita,nu este interesata de lucrurile din jur nu se intinde dupa jucarii,in schimb ii plac f. mult copii, ii place muzica, raspunde cand o strigi pe nume, de mancat mananca f. bine. In ultima vreme de vreo 2 luni a inceput sa scrasneacsa din dinti numai cand e treaza si se mangaie pe par.Mergem la kinetoterapie, terapie ocupationala. I-am facut 2 ecografii transfrontanele totul era ok, eeg iarasi a iesit bine. Tratamentul medicamentos vitamina b si tonotil.Problema ei este una neurologica, fizic nu are nimic. M-ai este cineva in situatia asta? Va multumesc ca ati citit povestea noastra si ca ati avut rabdare pana la sfarsit. Sper sa puteti sa ma ajutati cu alte remedii pentru mara.
Sanatate la toata lumea. va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

nini, bine ai venit pe forum! Sa-ti traiasca boboceii!
Mai stiu cazuri similare cu al tau, de sarcini gemelare sau tripleti, in care unul dintre copii prezinta o intarziere in dezvoltare fata de fratii sai. Pe Mara a vazut-o un neurolog? Cred ca da, altfel cum ati fi ajuns la kineto... In fine, daca totusi n-a vazut-o nimeni, fa o programare la un consult neurologic, pentru a stabili precis natura intarzierii Marei. Nu dispera, nu capota. Sunt printre noi mamici ai caror copii au probleme grave, dar ne sprijinim una pe alta moral si cum mai putem...

"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zizica spune:

Akella, eu cunosc in Bucuresti o dna. dr. specialista in acupunctura (24 ani experienta)de nationalitate chineza (locuieste 10 luni pe an in Ro si 2 luni in China). Nu stiu sigur daca trateaza si copii (eu merg la ea pentru problemele mele) dar poate vrei sa vb. cu ea. Daca crezi ca te-ar putea ajuta, iti dau detalii.

Urez multa sanatate tuturor copiilor cu probleme!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli05 spune:

zizica,ma intereseaza si pe mine.E singura metoda pe care nu am incercat-o.Sincer,pt ca mi-e mila de copil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zizica spune:

Dna dr. Wang Xiao Guang - clinica Med New Life.
( www.med-new-life.ro )
Repet: nu stiu daca trateaza si copii sau daca copiii au rabdare sa stea nemiscati pe durata unei sedinte (nu doare). Dna dr. nu vb. bine rom., asa ca ar trebui sa te gindesti inainte, ce vrei sa-i spui, in engleza.
Multa sanatate va doresc!

(In copilarie, am avut o prietena care era paralizata la picioare, din cauza nasterii cu forcepsul. Nu stiu cum se numea afectiunea. Doctorii au chinuit-o cu zeci de operatii la picioare, dar degeaba. Dupa '89 a plecat cu familia in SUA, unde are o viata normala, conduce masina.)
Nu sunt o mare scriitoare pe forum, dar ma ating problemele copiilor. Sper sa se rezolve toate suferintele copiilor vostri si ale voastre.

Cu prietenie,
Z.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

gabgabriela - foarte frumoasa familie! Mi-au placut mult pozele, ai 3 frumuseti de fete care cred ca va aduc multe bucurii!
nini, bine ai venit printre noi. Uau, imi si inchipui ce e la voi acasa cu trei pitici! akella ti-a spus deja - banuiesc ca ai fost la neurolog, ei ce ti-au spus?
Eu pe 2 octombrie, cum va spuneam ma duc la dr. Magureanu, sa vedem ce ne mai spune de data asta. Intre timp am aflat ca dr.Burloiu (la care l-am mai dus pe Stefan pina intr-un an) e si la un cabinet particular asa ca o sa incerc ca fac o programare si acolo precum si la dr. de la IOMC Grivita...

Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004)
Poze nou-noutze cu Stefanutz
Albumul comun!!!

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nini spune:

Da, mergem la medic la doamna doctor Catrinel Iliescu, spital Obregia.Am mers prima data la 1 an, mie tot mi se para ca cu Mara ar fi ceva in neregula, dar medicii pediatri la care fussesem imi spuneau sa stau fara grija ca copilul este bine. Pana intr-o zi cand m-am dus pe cont propriu la medic neurolog, care mi-a confirmat ingrijorarea mea, de ceea ce imi era frica nu am scapat.Din mai facem kinetoterpie si terapie comportamentala, dar prea multe rezultate nu se vad, sa mai am rabdare, oare e prea devreme? Plecam la 1 octombrie la Oradea-Baile 1Mai. Dupa ce ne intoarcem as vrea sa merg si eu cu ea la micii campioni la inot, daca stiti ceva preturi v-as fi recunoscatoare.
cateva poze cu piticii mei, nu am avut timp sa pun mai multe, poate in timp.
http://community.webshots.com/user/stanescu75

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabgabriela spune:

nini, bine ai venit ! Nici nu pot sa-mi inchipui cum e cu trei bebelasi acasa ! Cred ca ai avut de tras noptile mai ales cu biberoanele , schimbatul ! Dar ce realizare !


O incurajare ptr mamicile de prematuri ! Eu am avut doar 1,8 kg nascuta la 7 luni , cu un frate geaman!Si nu am avut probl particulare ! Nici vorba de intarziere (am fost premianta)!

O sa va tin si eu la curent cu tot ce fac ptr Héloise !

Numai bine voua si copiilor vostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apisica spune:

Am revenit din spital;
din pacate ni s-a extirpat un ovar deoarece era calcificat,torsionat si mort inca din timpul sarcinii; mai mult, fetita a facut convulsii (pe lipsa de sodiu) datorita erorii unei doctorite, astfel ca am avut mari emotii; acum urmari nu prea mai sunt decat ca este usor spastica si nu isi mai tine capsorul echivalent la cele doua luni jumatate ale ei; vom trece la gimnastica peste 3 saptamani.Si noua ne recomandau unii medici sa avem desitin la indemana, insa dl dr.Stanciu - pediatru, care ne urmareste a zis ca nu ne foloseste in niciu-un fel daca [,] convulsiile sunt pe cauze metabolice, acestea incetand numai la eliminarea cauzei.
Am urmarit ce ati mai scris pe aici.
Am mai gasit niste discutii despre China, aveti linkul mai jos, la capatul primei discutii este un alt link si tot asa; am spicuit numai.
http://www.motivation.ro/forum.html/viewtopic.php?t=10

akella spune-mi te rog doctorita de la IOMC Grivita pe care o recomanzi tu, este neurolog sau medicina recuperatorie, adica echivalent dr. Burloiu sau dr. Padure
Pupici la mamici si 100 de pupici la fiecare progres al copilasilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apisica spune:

ia uitati ce am mai gasit..
http://www.scenar.ro/despre_noi.htm
Oare poate fi util si in cazul copilasilor cu diverse grade de retard?
Ia sa pun eu o intrebare pe site si daca primesc raspuns va spun.

Pupici,

Mergi la inceput