Mamici de ianuarie-febrarie 2006 (131)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana_m spune:

Felicitari Lacramioara !!!!
Giova completeaza si la mine te rog : 2825 gr, 50 cm , APGAR 10, Hospital Verge de la Cinta, Tortosa
Denisa, o sa inceapa dulcinea sa ia , acum e mai greu. Sa stii ca si eu o tin pe a mea mult la san , uneori chiar si o ora. Draga de ea a luat in 8 zile 500 gr , ceea ce e super bine.
Colici avem , dar nu plange mult saraca, doar cand o dor tare, apoi se linisteste. Si iar plange putin si iar sta. In schimb e tare smechera cu dormitul. cand o bag la ea in patut, ba incepe sa sughita, ba incepe sa maraie, asa ca pana sa adoarma o scot de vreo 4 ori din patutul ei. Cu sughitul asta ma dispera, la fiecare masa. Daca nu inainte de supt, sigur dupa. Si sughite din toata inima, tot corpul i se misca.
Ursulina, saraca , ai suferit mult

Ana si bb Clara Francesca
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_m2005/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Buna seara tuturor.
Nu, n-am nascut, dar simt ca nu mai pot. Ma doare coloana ingrozitor . In picioare, pe scaun, in pat - acelasi lucru. Am incercat sa-i sugerez doctoritei mele sa-mi provoace nasterea, dar n-a tinut. Plus ca ea mi-a spus ca DPN-ul meu este 10 feb. Nu stiu de unde l-a scos. Bebele meu este foarte mare, va avea peste 4 kilograme, nu stiu pe unde il voi scoate, tinand cont ca el creste cu aprox. 200 gr./saptamana. Daca seamana cu mine, e clar, eu am avut 4.200 .
Va pup pe toate, mamici si burtici, si incerc sa va citesc, chiar daca din umbra. Va rog sa nu va suparati pe mine, dar asta-i situatia.
SFAT: sa nu va dati copiii sa faca sporturi de performanta, uite eu ce patesc...
Felicitari noilor mamici si bebici sanatosi.
Pe curand!
Daca intervine ceva, va anunt.

Cristina 38w
Razvan
Mai avem putin...
http://community.webshots.com/user/astery100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Astery, ai grija de tine . Peste 4 kg ! Eu ma rog ca Roxana sa aiba peste 2,5 kg .
Mai este atat de putin...

Lacramioara, felicitari !
Sa-ti traiasca baiatul!

Mai lucrez la site... nu va speriati daca o perioada nu veti vedea mare lucru.

Daniela (37+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUM 1 OANA MARIA + ALBUM 2 OANA MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Buna seara fetele.
Vad ca puii ,mici s-au inteles noaptea trecuta sa va faca viatza grea. Noi nu avem noptzi grele, ci zile grele (azi). Nu a dormit deloc de la ora 10.30! Acum ma chinui, poate, poate. Nu doarme, nu suge cum tb ca e obosita!
Denisa, am citit ce spuneai tu cu Emma. Cred ca ce patesti tu am patit eu in prima saptamana! Noi la 7 zile, nu numai ca nu recupersem greutatea, dar eram sub greutatea de la iesirea din maternitate. Dar ca sa nu-ti pierzi speranta, iti spun ca fata mea de joi pana Duminica, adica in 3 zile, a luat 200 de grame! Dar alaptata dupa cantar: supt maxim 30 de minute, apoi biberon cu lapte muls. Parerea mea e ca e inutil sa bagi formula daca tu ai lapte, dar ai fata mai lenesa (poate e si icterica). Sper din suflet sa constati ca ai laptic. Si oricum sunt sigura ca cei de la clinica stiu cel mai bine ce e de facut! Si poate e mai important pentru tine acum sa lasi din treburi si pe mana altora (poate te ajuta mama ta), ca tu sa ai energie si lapte suficient pt Emma. Noi cu greutatea nu stam grozav nici acum, dar asta fiindca puiutza mea doarme mult si nu pot sa spun ca e prea fomista! Fiecare are ritmul lui, asa imi repet eu mereu, drept consolare.
ANa, Clara ta a luat tare bine in greutate! Bravo, sper s-o tina tot asa!
Mirelutza, mai potzi?, caeu cred ca tu ai cel mai agitat bebe si chiar ajutoare deloc. Ar trebui neaparat sa-l implici mai mult pe Iulian in problema! Altfel o sa cedezi. Sotul meu ma ajuta tare mult. Cum ajunge acasa, ia el fata (de obicei la ora aia nu doarme ci tb adormita). La baitza nu mai spun! Pregateste baia, el tine fata, eu o spal. EL imbraca si infaseaza fata, ii face masaj. La somnul de dupa baita o adoarme el, noaptea o schimba el si o alaptez eu.
Lacramioara, felicitari!
Ursulina, te-ai chinuit ceva la nascut. SI voi dubla circulara? Si noi! Si nu a stiut doctorul? CA poate era mai bine direct la cezariana fara atata chin! La mine nu a stiut sigur, dar a banuit.
Astery, mai bine ca nu-ti provoaca nasterea. La prima nastere e riscant. Mie asa mi-a spus doctorul meu. Sper sa nasti cat mai iute sa scapi de toate durerile si grijile din sarcina!
MOnica, distractie placuta maine la Botez! Si sper sa fii cat mai odihnita si Diana cuminte.
Fetele, , ca eu fug sa fac o ciocolata de casa (fata doarme la tati pe umar)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_m spune:

Naratoare prea bune nu sunt , dar incerc sa va scriu povestea nasterii Clarei .

Duminica noaptea, toata lumea s-a culcat numai eu mai bantuiam pe forum. In final dupa 12 ma duc in pat , dar tipic nu pot sa adorm, fac plimabri la baie, ciudat de dese din 10 in 10 min, pe intuneric ca ma plictiseam sa tot aprind lumina. La 1,30 cand m-am dus din nou , aprind lumina si ce sa vad firisoare de sange si o usoara durere de burta. Ma duc in pat si nu ma abtin sa-l scol pe sot si ii zic, pregateste-te ca azi nasc. Si ma pun sa dardai in pat dar nu de frig ci de emotii. Da imi clantaneau toti dintii si corpul nu mai stia ce sa imi faca. Dupa putin timp dureri din ce in ce mai puternice ( asa ziceam eu atunci nu stiam eu ce inseamna dureri puternice ). Cam la 10, la 15 min, toatal aiurea. Pe la 4 jumate o sun pe mama sa ii zic ca plec la spital, si ma pun sa imi fac rapid bagajul. La 6 ajungem la spital, control dilatatie 1-2 , monitorizare : contractii slabe ( aoleo ma gandeam daca astea sunt slabe sa vezi ce vine) . Ma interneaza astia, la o alta sectie ca la ginecologie era plin si zic ca o sa vina ei la mine sa ma controleze. Si uite asa ajungem in salon, eram singura patul celalalt era liber, eu ma pun in pat sotul in fotoliu si asteptam.... La 9 vin si ma intreaba ce vreau la micul dejun , pranz si cina sa mananc, aleg din 3 meniuri , parca eram la restaurant , radeam n-aveam treaba. Iau micul dejun si astept contractiile care veneau ba la 5 ba la 10, altadata chiar dupa jumate de ora. Erau tot mai lungi, unele de 2 minute altele mai scurte.
La 13 iau pranzul si la 2 vin aia de la nasteri dupa mine sa ma vada.Ma gandesc : in sfarsit , am crezut ca m-au uitat aici , si deja ma dureau rau .Trebuia sa cobor jos un etaj, gata sa plec cu sotul pe scari, cand tipul, infirmierul care a venit dupa mine : nu nu , ma duce cu scaunul !!! Cu scaun din ala cu rotile. Eu nu, nu ma duc ca pot sa merg singura, ala nu si nu. Toata un ranjet ma asez in scaun si abea ma abtin sa nu rad ca nebuna. Ma simteam tare ciudat sa ma impinga unul su scaunul , cand eu pot sa merg. Ajungem jos, ma pun aia la monitor o ora sa vada contractiile, al naibii daca veneau acum, abea daca au venit vreo 2 !!! Ma duc sa ma controleze doctorita si aia inainte sa ma urc pe masa imi zice : daca esti la fel de dilatata ca azi dimineata te duci acasa, bine ? Eu : bine, cu juma de gura, in gandul meu Doamne cum sa plec acasa cu durerile astea ? Ma controleaza, dilatatie ceva mai mult de 2, ramai !!!! Da sa vin cand am contractii din 5 in 5 min. Eu bucuroasa foc ca raman , ma dau rapid jos de pe masa, intreb o tipa draguta ( care era ajutor de moasa ) da epidurala la ce dilatatie mi-o puneti ( desi stiam eu ca la 4, da cum nimeni nu mi-a pomenit nimic de epidurala, voiam eu sa fiu sigura ). Imi zice gagica, curand la 3-4. Aha !!!! Plec inapoi in salon la etaj , pe jos de data asta, era ora 15. Sotul plictisit, zice ca fuge pana acasa sa isi laptopul ca se plictiseste acolo . Pleaca el, si incepe calvarul meu. De la 15 au inceput contractii tot mai dese si dureroase si lungi. La 16 ma suna , ii zic vino imediat ca nu mai pot, in 20 min a fost acolo. Deja nu mai puteam, erau la 7 min, apoi la 5 , la 3 , la 2 apoi iar la 6. Sotul , hai sa-i chemam sa vina dupa tine, eu nu , nu vrreau sa ma trimita inapoi si stau asa pana la 6 , cand deschide o infirmiera usa si ma vede acolo agatata , strangandu-l de picior pe sot si ma intreaba : ce faci mai suporti sau ii chem. la care eu zic cheama-i. Mai intarzie aia vreo 10 min , timp in care incep sa imi curga lacrimile de durere dar nu zic nimic, sotul disperat pe coridor se tot uita da unde sunt astia de ce nu mai vin. Il astept pe tipul cu scaunul sa vina , cand colo vine un nene si imi zice sa urc in pat ca ma duce cu patul. Ora 18. Plecam, ajung jos , tinerica draguta ( viitoare moasa ) , ma controleaza , dilatatie 4-5, zice ca raman acolo. Vine si moasa ( una draguta pe care o cunosteam ), ma vede cu lacrimi , ma intreaba ai dureri ? De ce nu ai venit mai devreme, ca doar suntem aici sa te ajutam. Na ma gandeam , da aia din tura de dinainte voia sa ma trimita acasa asa ca asteptam contractiile alea din 5 in 5. Ma intreaba daca vreau peridurala, haha , de cand astept intrebarea asta!!!!! DA !!!!Ma pregatesc, imi pun tot felul de perfuzii, cu antibiotic, ma leaga la o gramada de aparate,vine anestezistul , vine una sa ma tina de cap. Imi face ala 4 inntepaturi in coloana, pe toate le-am simtit cam aiurea, cam dureau, la un moment dat am simtit ca imi curge si sange, nu stiu ce naiba nu ii iesea, mi-am dat seama ca nu merge ceva bine, in final reuseste, eu toata speriata ca nu cumva sa ma fii intepat aiurea sa imi amorteasaca altceva.
La 19 simt efectul epiduralei , ma simt bine, nu mai simt dureri. Il chem astia pe sot sa stea cu mine, rad cand il vad imbracata cu halat verde si ceva pungi verzi in picioare. El se tot uita la aparate, era unul care monitoriza inima fatului si contractiile mele.Pe la 20,30 incep sa simt slab unele contractii. Ciudat. Si tot incep sa le simt pe alea care ajungeau la intensitate 32. Nu foarte tare , dar simteam. Ma controleaza astia, dilatatia aceasi, nu ma mai dilatez deloc din cauza periduralei. Imi baga parca oxitocina, ca sa ma dilatez. Si de la 21 incepe show-ul : simt tot mai tare contractiile, care acum ajungeau la 45 - 50. Si dor , si dor. Il strang pe sot de ii rup mana, el tot zice strange strange. Vin astea , se mira ca simt cu peridurala, mai imi baga o doza de anestezie peridurala, nimic , eu simt in continuare. Mai imi baga inca o doza imi ridica patul , stateam aproape in fund , ca cica sa imi coboare mai repede anestezia eu nimic. Simt tot. Si dor al naibii, mai mult e contractie dacat respiro. Pe la 22, 30 deja nu mai puteam . Nu am strigat , doar ma vaitam incet , in soapta aproape si imi curgeu lacrimile. Vin ma controleaza, si raman foarte surprinse, dilataie maxima, copilul foarte jos. Gata plecam sa nastem. Imi scot toate aparatele, pe mine iar ma apuca tremuriciul de emotii. Sotul e invitat sa vina in sala de nasteri, dar refuza zicand ca nu face fata.
Ma urca pe faimoasa masa, vad lumina puternica, imi zic cum sa ma tin cu mainile sa imping. Imi zic cand simt contractia sa imping. Eu ce sa mai simt , ca totul era o durere continua, nu mai imi dau seama cand vine contracti. Imi pune o moasa mana e burta si imi zice cand sa imping. Am impins de vreo 6 ori si gata a iesit !!!!! O aud plangand si mi-o pun pe piept. Eu plangeam incotinuu, si de durerer¡ si de fericire. Clara a plans doar putin, statea linistita pe pieptul meu si se uita in jur. A venit pe lume la 22,45. O asistenta il aduce pe sot inauntru, ne pupa pe amandoua si iese din nou afara. Si eu tot mai am dureri, vine si o doctorita, alta ma tot maseaza pe burta. Nu pot sa imi dau seama ce imi fac. In timpul asta sotul intra si iese de cateva ori in sala. Asta a mai durat cel putin jumate de ora daca nu mai mult. Dureri continue, simt in final ca ma cos, vine doctorita si imi spune ca placenta nu a iesit toata si au ramas 2 bucatele inauntru si au trebuit sa mi-o scoata manual. Imi zice ca urmatoarele ore sa raman pe spate si sa ma misc cat mai putin. Din pacate am avut dureri continue toata noaptea,am stat in perfuzii si calmante, la 4 am facut hemoragie , eram super slabita , nu mai puteam nici vorbii, nu aveam nici o putere.
Dimineata la 8 , am inceput sa ma simt mai bine, si sa uit prin ce am trecut. Nu a fost usor deloc , dar acum cand ma uit la printzesa mea, care e ca un ingeras si cuminte foc, nu imi pare rau de nimic. Doar ca urmatoarea nastere vreau cezareana, sigur.

Ana si bb Clara Francesca
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_m2005/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheba spune:

Salutare burtici si mamici!
Imi plac mamicile de-aici de pe forum de nu mai pot, sinteti asa de active si de optimiste in ciuda oboselii incit sinteti de invidiat.Cred ca deja v-ati intrat in mina cum s-ar zice.Citind ce scrieti am senzatia ca n-o sa stiu sa fac nimic din ce faceti voi.
Intr-adevar multe gravidute nu sint asa de active ca mamicile; eu una de cind am intrat in prenatal si stau acasa prind mai greu acces la calculator(doar cind e laptopul liber) si mai degraba citesc(si am ce Slava Domnului de harnicute ce sinteti) decit sa mai scriu.
Noi azi am venit de la eco, miine intram in saptamina 37.Bebe Andrei are 3.060 kg, e cu capul in jos si sughite de mama focului.DPN-ul este 26.02 dar dupa cum stiti de acum inainte se poate intimpla oricind......si mi-e cam teama deja,somnul e cam agitat doar din aceasta pricina caci altfel bebe e linistit noaptea,nu pedaleaza.
Incerc sa urmez sfatul tuturor proaspetelor mamici si sa ma bucur de cit a mai ramas din perioada de gravidutza insa nu prea reusesc: toata saptamina stau in casa si scot nasul in week-end cind normal ca nu mai pot sa ma plimb atit cit as vrea.De citeva zile am o stare tare proasta si uneori ma trezesc ca le rasfring asupra saracului meu sot.Si dupa aceea imi pare rau,bineinteles.Mi-e teama de nastere si ca n-o sa fac fatza cind o sa vina bebe;mi se par atit de multe lucruri de facut si ca n-o sa stiu sa le fac.Ati trecut si voi prin asta?
Si vreau sa le mai intreb pe mamici: Ati constatat cumva o legatura intre cum se misca bebe in burtica si cum doarme acum dupa ce ati nascut?Daca de ex. era linistit in burtica noaptea si noptile de nou-nascut sint mai linistite sau nu e nici o legatura?

Va pup pe toate, mamicile sa aiba bebei papaciosi si somnorosi noaptea iar burticile sa aiba un somn cit mai odihnitor noaptea ca dupa aceea oricum incepe distractia.

36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinadum spune:

Lacramioara sa iti traiasca baiatul si sa fie sanatos si papacios. Te asteptam mai des pe la noi.
Dana ce mai face Oana tot la bunici e?De ce spui ca Sansana o sa fie mica?
Bee lasa ca dc e obosita o sa doarma bine la noapte.
Ana imi pare rau ca ai avut dureri probabil ca nu a prins peridurala la tine si de aia ai simtit contractiile. Una peste asta bine ca s_a terminat cu bine si acum sunteti ok.
Sheba ma bucur sa te vad din nou . Cat despre ce ai intrebat al meu baiat era tare miscacios in burta ( la cata cola si orangina bagam eu te si cred) iar acum doarme foarte bine . Am avut vreo 4 maxim 5 nopti in care nu am dormit ca era agitat. Deci se poate.
Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

Mamici dragi, am si eu o intrebare la voi, legata de scutece, ca sigur stiti cel mai bine ce sfat sa-mi dati: care sunt cele mai bune? Eu trebuie sa am pregatit un pachet de scutece pt cind voi merge la spital, si vreau sa ma ocup de asta acum, cit inca mai sunt "mobila" si am energie pentru cumparaturi. Oscilez intre Pampers si Huggies,nu stiu ce sa cumpar. Am mai vazut Luvs, Drypers, GoodNites, dar habar n-am care-s mai bune. Tind sa cred ca Pampers, dar nu ma bazez pe instinctul meu, ca nu vorbesc din experienta
Multam anticipat

28w

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micio spune:

Buna fetelor!
Lacramioarafelicitari pentru bebe Stefan Gabriel.
Giovamodifica te rog si la mine numele, sterge Cristian. Al meu sot a vrut sa-i puna numele Cristian, ca pe el. Eu nu si nu, nu ne-am inteles deloc la nume, apoi am cedat eu si am zis ok al doilea nume Cristian. Toate bune, cand a declarat copilul s-a razgandit si a i-a pus numai Eduard. M-a batut la cap cu Cristian de cand am aflat ca e baiat si apoi a renuntat, motivatia: ca nu a vrut sa ma supere dupa ce m-am chinuit sa nasc .
Ana_mda' te-ai chinuit ceva la nastere, eu la dilatatie 6 suportam bine durerile.
Al meu bebe de cand am ajuns acasa mananca si baga somn, sta foarte putin treaz. Pe bebelusii vostri la cat timp au inceput durerile de burtica?
Va pup!Sa aveti o noapte linistita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinadum spune:

Aida nu stiu ce sa iti spun despre scutece . Eu folosesc doar huggies si ne_am impacat foarte bine cu ele de la inceput.Si baiatul meu are 6 saptamani si nu a avut pana acum nici o problema gen iritatie de la ele .Pampers am luat prima data si erau 2-5 kg si baiatul meu a avut 3900 si ii erau relativ stramti in sensul ca ii lasau urme pe picioare . Acum eu te_as sfatui sa iei din amandoua dar pachete mici sa vezi cum le suporta sau doar unul si ai sa vezi repede dc e vreo problema. Cert e ca alergiile sau iritatiile se fac relativ rar de la scutece (acum nu ma refer la cele ieftine pentru ca am vazut cu ochii mei cat de prost sunt facute si ca nu absorb deloc).
Irina

Mergi la inceput