Sunt dependenta de dulciuri !
Raspunsuri - Pagina 5
numeioana spune:
Ma inscriu si eu pe lista dependentelor de dulciuri
. As manca niste prajituuuuuuuuuuuuuuuri, si ciocolata, si biscuiti, si turta dulce si napolitane....si....
Ioana
aiamoni spune:
Mai fetelor, eu credeam ca daca deschid subiectul asta sa citesc o sa gasesc solutia mult-cautata pentru a renunta la dulciuri, dar de cite ori citesc mi se face si mai pofta de ciocolata!!
Acum serios, are cineva solutii? Eu am luat crom citeva zile, dar n-am simtit nici o diferenta. Sa iau mai mult timp?
Vreau sa mai slabesc vreo 5 kg...de vreo cinci ani. Si dulciurile astea ma omoara...N-as vrea sa renunt de tot la ele (ce sa zic, de parca as putea...) dar nu stiu cum sa le reduc, cum sa ma multumesc cu 3 patratele de ciocolata si nu o tableta intreaga. Daca cineva a reusit performanta asta sa ne spuna si noua...desi banuiala mea e ca totul depinde de ambitia personala, nu exista metode sau solutii general valabile...
Deci? Cine ne poate ajuta? Un doctor (de cap)poate?
anka-maria spune:
Sunteti tare haioase si rad io rad, da' nu e rasu' meu.
Si eu am momente cand "imi scade glicemia"(asa zic io, habar n-am daca ea chiar scade) si trebuie neaparat sa mananc ceva dulce, altfel devin nervoasa, usor isterica.
In mod evident, m-am ingrasat, am 50 kg la 1.55. Drept care am zis sa trec pe dieta Monti. Cred ca stiti toate ca in dieta asta dulciurile sunt strict interzise. Si atunci am luat urmatoarele decizii:
-mancati numai dulciuri de calitate! adica fara biscuiti, napolitane, gogosi, bomboane de supt, prajituri de la orice colt de strada, etc. Daca tot mancati dulce macar sa fie de buna calitate. Ciocolata neagra sau amaruie e chiar buna pt. inima. Acuma io nu zic sa luati numa' neagra dar macar renuntati la cele cu tot felul de compozitii dubioase.
-daca ai desfacut o ciocolata, mananci cateva bucatele, nu o mananci pe toata (io il rog pe barbatu-miu sa o ascunda)
-nu manca dulce doar de dragul de a rontai ceva (adica nu te repezi in biscuiti, mai bine mananca o inghetata)
-exclude zaharul din ceai-cafea (asta mi-a reusit de minune, cafeaua cu zahar mi se pare o posirca)
-atentie cand gatiti dulciuri, puneti mai putin zahar decat scrie in reteta (cam cu o treime)
Cred ca cel mai important este sa mancati cu masura. Nu poti sa te lasi dintr-o data dar nici sa mananci un tort de ciocolata la o masa. Si atentie mare la calitatea dulcelui pe care il bagi in gura. Ce rost are sa mananci toate chimicalele inmuiate in apa cu zahar (la unele cofetarii cica asta e tort)?
Deci secretul este: bun si putin decat mult si prost.
Si daca va e pofta de o gustare dulce incercati ciocolatele Kinder Pinguin, sunt ceva mai usoare si au aspect de prajitura.
Ah, si cititi aici despre ciocolata adevarata, pe care ar trebui s-o mancati:
http://www.mrkland.com/fun/xocoatl/bars.htm
just me
anangel_lexi spune:
Ma inscriu si eu pe lista voastra. Cu toate ca nu mananc atat de multe dulciuri, tot imi plac la nebunie si mananc zilnic cate ceva dulce. Acum de cand cu bebe, am mai rarit-o, mananc mai mult fructe, noroc cu greturile ca nu prea pot pune dulce in gura ca altfel..
7+
I wish I were an angel...
Poze diverse
angelina spune:
Buna, ma numesc Ella si sunt dependenta de dulciuri si nu am mai mancat ciocolata de aproape 6 luni de zile.
Anka Maria, ai dreptate, si eu fac astfel de ceva vreme. Am inlocuit zaharul cu indulcitori, miere sau sirop de artar (delicios la indulcit ceaiurile). Incerc sa ma pacalesc uneori seara cu cate un iaurt de fructe sau o cana de lapte cu cacao si frisca si imi trece.
Incerc, de asemenea sa mananc moderat, fara sa exagerez, cat sa imi astampar pofta.
Uneori cand mi-e pofta tare de ceva dulce, mananc o lingurita de miere si mi-e mai bine (in special cea de tei e super).
Apoi, am renuntat la ciocolata de tot!! Da, da, ati auzit bine!
Si eu eram ca si voi. Nu era zi fara ciocolata si atunci cand o incepeam, nu ma lasam pana nu o terminam. Pana cand m-am hotarat sa renunt. Am vazut un reportaj cu un gras la TV care spunea ca el reusise sa renunte la dulciuri si slabise foarte mult. Spunea ca acum cand priveste ciocolata, o vede ca pe un gunoi, ca pe o mizerie.
Si m-am gandit, ca daca el reusise care manca tone pe zi, de ce sa nu pot si eu.
Si vestea buna este ca daca reusesti sa te tii departe de ea, nu-i mai simti lipsa si nu-ti mai e pofta. Ba chiar te enerveaza si incerci sa eviti intentionat toate dulciurile care contin ciocolata.
Dar, am ramas totusi fidela dulciurilor in general, incerc insa sa mananc macar din acelea mai sanatoase: strudel-ul cu mere
fac crima, apoi clatitele cu branza si sos de vanilie
, gris cu lapte/orez cu lapte si dulceata pe deasupra, gogosi, papanasi, galuste umplute, inghetata, macaroane cu branza si nuca, etc!
Si nu in ultimul rand, mancarea mea preferata este paine cu unt si cu dulceata. Cred ca am mancat la unt si dulceturi cat pt trei vieti de om.
Mai nou sunt innebunita dupa tortillas cu chilli
Nu cred ca voi reusi vreodata sa renunt la dulciuri!
Nu sunt grasa, dar cum exagerez, incep sa simt ca ceva nu e in ordine, si redevin stricta cu mine insami....
Gabrielama spune:
Doamnele mele,
cum sunt dependenta de dulciuri dar incerc sa nu ma grasunesc prea tare, va impartasesc din "intelepciunea" mea:
- imi cumpar de la Selgros sau supermagazinele Nik (pentru fetele din Bucuresti), de la raionul de dietetice, dulceata St. Dalfour; este o dulceata organica, fara adaos de zahar sau indulcitori, indulcita numai cu suc de fructe. Se gaseste in vreo 6 variante (capsuni, zmeura, caise, 4 fructe, etc...) si este delicioasa;
- tot de la aceleasi raion imi cumpar ciocolata dietetica, indulcita cu fructoza si nu cu indulcitori, care este si ea delicioasa.
Imi satisfac si pofta de dulce si am si constiinta cat de cat impacata.
Succes!
Gabi
Edessa spune:
Am si eu o intrebare: dependenta de dulciuri devine cumva mai acuta iarna???
Ca eu NU MAI POT!!!
Natasa spune:
Dana, am reusit sa nu maninc ciocolata de luni si pina azi-4 zile si inca mai rezist! Ciocolata de menta e inca in dulap, saracuta :) Si nu pot sa-i dau bataie la mincat cit as putea, pentru ca dupa 2-3 saptamini in care maninc o ciocolata zilnic, mi se inchid si mie blugii mai greu, semn ca trebuie sa ma las :). De aia mi-am propus 2 saptamini fara ciocolata, sa nu ma mai stringa ultimul nasture! Pe urma, reluam!