Dieta Atkins
Raspunsuri - Pagina 3
miag spune:
Neatza fetelor,
eu sunt la cafeluta de dimineatza...

Meniul meu pe ziua de azi:dumineatza; -cafea cu indulcitor;
pranz si seara;- pui la rotisor;
Postez pe scurt atkins-ul, pentru cine mai vrea sa-l tina:
Programul initiat acum mai mult de 30 de ani de doctoral Atkins va poate ajuta sa slabiti, sa aveti o sanatate de fier si sa preveniti bolile. El promoveaza consumul de proteine, minerale si vitamine si scaderea cantitatii de carbohidrati din alimentatia zilnica. In clasa alimentelor care abunda in carbohidrati se innumara painea, pastele fainoase, fructele si legumele cu continut mare de zahar, bauturile carbogazoase, dulciurile.
Sunt patru etape care trebuie parcurse:
Etapa I: Inducerea- 2 saptamani: consumul de carbohidrati e redus la 20 de grame pe zi. Astfel se induce corpului o stare in care e fortat sa produca si sa elimine cetone. In aceasta perioada se observa o scadere in greutate serioasa. Singurele alimente admise sunt: pestele (ton, somn, hering, pastrav, sardine), carne (pui, curcan, vita, mile, porc), oua gatite sub orice forma. De baut numai apa plata, cel putin 2 litri pe zi si ocazional cafea sau ceai decofeinizate.
Etapa II: Pierderea in greutate- creste cantitatea de carbohidrati cu cate 5 grame in fiecare saptamana, pana se ajunge la un numar la care se observa ca nu se mai scade in greutate. Cele 5 grame pot fi luate din legume si fructe proaspete, si treptat se pot adauga nuci si seminte.
Etapa III: Pre- mentinerea- in momentul in care au mai ramas 2-3 kg de dat jos se poate trece la aceasta faza intermediara spre un stil de viata sanatos. Ratia de carbohidrati creste treptat pana cand se ajunge la nivelul critic. Si asta pentru ca ultimele kilograme trebuie sa dispara intr-un timp cat mai indelungat, oferind posibilitatea de a va obisnui cu ceea ce urmeaza sa fie un regim alimentar pe care sa-l respectati toata viata.
Etapa IV: Mentinerea- Obiectivul programului este mentinerea siluetei, controland permanent cantitatea de carbohidrati. In cazul care se intampla sa luati in greutate, tot ce trebuie sa faceti e sa reduceti din nou gramajul de carbohidrati. Dupa varsta de 30-35 de ani metabolismul este incetinit si va fi nevoie din nou de o reducere.
Pentru tabelul de carbohidrati, va trimit pe mail sau PM orice informatie.
Cine mai incepe de azi faza 1, ca sa stiu sa fac listutza?
Succes!!!

Mia, mami de
ROLAND (18 noiembrie 2004)
miag spune:
Pentru listutza:
Ruxij, rory76: incepeti de azi, da? Va trec in listutza cu datele pe care le-ati furnizat sau au intervenit modificari?
Leeloo2004, Marina: incepeti si voi? spuneti-mi datele pt lista: inaltime, greutate, greutatea la care vreti sa ajungeti.

Mia, mami de
leeloo2004 spune:
Da, Mia - eu deja m-am apucat de dieta inainte de a deschide subiectul (de pe 18 ianuarie). Daca vrei postez eu listuta deja anuntata la inceputul mesajului meu si apoi o copiem de acolo de fiecare data cind este nevoie. Ce zici? Imi pare bine ca ai scris tu deja principiile de baza pentru ca am vazut ca aparusera multe intrebari. Si eu am lista cu alimentele si continutul in carbohidrati, asa ca o trimit cu mare placere oricui o doreste.
In ceea ce priveste retetele eu mi-am scos de pe site si am tradus o gramada, in plus cartea a fost tradusa in romaneste - a aparut la editura Rao (Noua dieta revolutionara Atkins Robert Atkins Editura RAO, Libraria Bucuresti).
Meniul meu de astazi:
mic-dejun: crenvusti de pui cu mustar (Dijon), ceai de fructe cu Sucrazit
prinz: supa-crema de spanac, salata verde cu friptura de pui
cina: cred ca platou de mezeluri cu brinza.
Spor la treaba!
Gabriela si Stefan David (08.07.2004)
33 ani, zodia: gemeni
Pozutze cu Stefanutz mai vechi si mai noi
Albumul comun!!!
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
leeloo2004 spune:
M-am gindit sa va dau si reteta de supa-crema de spanac ca poate intereseaza pe cineva.
Deci: 600g spanac congelat (decongelat si scurs), 1/2 ceapa tocata, 2 catei usturoi pisati, 1,5 l supa pui, 2 linguri unt, 450 ml smintina, 1/2 lingurita nucsoara, sare, piper. Se incinge untul, se soteaza ceapa tocata cca 4-5 min, se adauga usturoiul pisat si se mai soteaza juma' de minut, se adauga spanacul si supa de pui si se fierbe acoperit pina cind se inmoaie spanacul (sa zic vreo 20-30 min max). Dupa fierbere se ia de pe foc, se pune in blender impreuna cu smintina si se mixeaza. La sfirsit se adauga nucsoara si se sareaza si pipereaza dupa gust. Pofta buna!
Editez: am uitat sa va spun continutul de carbohidrati "buni": 8 portii, 3g/portie.
Albumul comun!!!
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
ruxij spune:
Salut,
Multumesc pentru ca m-ati trecut pe listuta. Da, parametri sunt aceiasi si incep de azi si sper sa ma tin, cu ajutorul vostru, ca singura mi-e cam greu sa nu trisez. Multumesc si pentru reteta de supa-crema de spanac. Imi plac supele-crema si sper sa fac si eu odata. Oare supa-crema de brocolli sau de asparagus se poate manca la regimul asta?
Spor la slabit!
Lia
leeloo2004 spune:
Ruxi, da, se poate inlocui spanacul cu broccoli sau sparanghel insa trebuie recalculat continutul de carbohidrati in functie de leguma respectiva. Daca iti place sparanghelul, iti dau o alta reteta de supa crema care e si ea foarte buna (parerea mea!):
Supa-crema de sparanghel cu praz - 6 portii, 4g carbohidrati/portie
2 linguri de unt nesarat
1 praz (doar partea alba) taiat bucati
1 lingurita usturoi pisat
340 g sparanghel taiat bucati
430 ml supa pui
200 ml smintina
Sare si piper
Se topeste untul intr-o tigaie pe foc mediu. Se adauga prazul si se soteaza 3 minute. Se adauga sparanghelul si se mai fierbe inca 1 minut. Se adauga usturoiul si se soteaza 30 secunde. Se adauga supa si se aduce la fierbere. Se da focul mic, se acopera si se lasa la inabusit 8-10 minute pina se inmoaie sparanghelul. Se amesteca smintina, sarea si piperul. Supa se mixeaza in blender pina se face ca o crema.
Pofta buna!
Mia - pun eu lista pe prima pagina sau ai facut-o tu deja?
Albumul comun!!!
John D. Rockefeller, Jr.
leeloo2004 spune:
Mia si fetele - pentru ca tot nu aveam ce face am facut eu o listutza - daca va place e ok, daca nu o schimbam!
Albumul comun!!!
John D. Rockefeller, Jr.
ruxij spune:
Eu vreau sa adaug ca in etapa I se pot manca si legume cu frunze verzi. De exemplu la puiul la rotisor poti sa mananci salata verde. Pana acum am mancat omleta dimineata si la mine nu a venit inca pranzul. O sa mananc pui cu salata verde, iar diseara somon la gratar si mai bag putina salata verde stropita cu lamaie.
Allure spune:
quote:
Originally posted by mamagiuliei
Atkins se tine maxim 2 luni / an si in nici un caz nu fara analizele la zi; se iau suplimente de vitamine in fiecare zi; si nu este permis sa folositi medicamente hormonale...
ah, am vorbit fara sa stiu...ca sa vezi ce inseamna numai jumatate de informatie!!
daca e pentru numai 2 luni, banuiesc ca e ok...
succes!

Share your knowledge! It's a way to achieve imortallity.
miag spune:
leeloo2004, nu am nimic impotriva sa gestionezi tu listutza....spor la treaba.
Eu astazi nu am avut abateri. Am inceput dieta pe 24.01.2006 si aveam 72 kg.Acum am 69.5kg si 1.60cm.
Pupici.
Mia, mami de