am aflat ceva ingrozitor
Raspunsuri - Pagina 2
asi spune:
Alinas imi pare rau pentru ceea ce ai simtit.L afel am fost si eu cand am aflat ca mama a facut avorturi mai ales ca eu imi doream un frate sau o sora.Cel mai rau e acum ca sunt singur la parinti si uneori doare acesta singuratea mai ales ca mama.....
Din pacate durerea ramane dar te obisnuiesti cu ea.
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Familia mea
Razvan
Loma spune:
uff
, si mama mea are, poate si eu oi fi scapat cine stie cum....ca tot mi-a povestit ca a avut niste vise cu mine inainte de a ma naste... eu nu imi pot imagina ce a fost in capul lor
, al parintilor, mai ales ca si mama e credincioasa... sau poate tocmai de asta e credincioasa....
sa va povestesc un vis pe care l-am avut cu ceva timp in urma, eram in curtea casei la parinti, si a aparut o femeie, pe care nu o cunosteam, plangea, si printre suspinse imi spune ca e bunica, bunicei lui taica-miu, mi-a spus cum o cheama pe ea si al sotului ei, si atat de mult s-a rugat de Dumnezeu sa o lase sa vina sa imi spuna mie lucrurile astea, mi-a zis asa: "in viata ta sa nu faci vreun avort ca lui Dumnezeu nu-i place carnea tocata", apoi intram intr-o incapere cu patru pereti, pe fiecare perete era o usa, si imi spune mai departe sa am grija ca toate usile acelea sa fie incuiate, daca una este descuiata pierd tot, apoi iar a inceput sa planga ca trebuie sa se intoarca rapid si daca intarzie altadata nu o mai lasa sa vina.
A doua zi i-am spus maica-mii, si atunci am aflat si eu de avorturile ei...

, m-a durut asa de tare cand am aflat, cateva zile dupa asta ii uram pe amandoi, cum au putut oare...?, credeam ca parintii mei sunt speciali, dar nu sunt....
Nu stiu ce semnificatie are acea incapere cu 4 usi, si ce simbolizeza fiecare usa... ma tot gandesc mereu la acel vis...
eu n-am ramas niciodata insarcinata.... sper intr-o zi...
Loma
mamica dulce spune:
quote:
,mausa lui mama care la ora actuala are 60 de ani si are 8 copii si 42 de avorturi
sigur nu e exagerare?Mi se pare greu de crezut ca femeia aia mai traieste totusi,ca n-au fost complicatii ca..ca..

nici mama nu a facut avort vreodata,de fapt a mai incercat sa faca un copil dupa mine dar nu a iesit cu oki decat peste 14 ani,surpriza-surprizelor!Sora mea are acum 12 ani si mama 49
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Naty spune:
Fetelor, nu judecati asa de aspru!
Poate ca, daca ati fi trait vremurile alea (vreau sa zic ati fi facut parte din generatia parintilor nostri)ati fi facut si voi al fel!
Credeti ca mamele noastre nu sufereau cand faceau avorturi (in niste conditii mizerabile si pe viu?).
Ce ar fi trebuit sa faca - pentru ca nu se gaseau prezervative pe toate drumurile si, dupa cum bine stim, metoda calendarului nu-i tocmai sigura? Sa creasca o liota de copii carora sa nu aiba ce sa le dea sa manance?
Sigur ca nu-i placut sa afli ca mama ta a facut un avort, dar suntem femei in toata firea, incercati sa va puneti putin si-n locul lor!
Raluca si
Ioana - Alexandra (10.10.2004)
poze pana la 8 luni, poze noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI
Naty spune:
Sa nu mi-o luati in nume de rau, va rog!
Stiu ce grozavie este un avort si, pe cele care, cu toate mijloacele contraceptive de acum, aleg sa chinuie si sa omoare un copil le condamn totalmente.
Ziceam doar ca atunci era altfel si ca, inainte sa judecam, ar trebui sa ne gandim ce am fi facut noi intr-o asa situatie.
Raluca si
Ioana - Alexandra (10.10.2004)
poze pana la 8 luni, poze noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI
Ana-Maria21 spune:
Alinas imi pare ff rau iar Naty ai dreptate dar parca ai prefera sa nu stii niciodata ce a facut mama ta cu privire la chestiile astea.Eu eram in scoala generala cand am aflat ca mama mea se pregatea sa faca un avort(nu mai stiu cum de am aflat)Dar m-am simtit asa de rau...si dadeam vina pe tati ca o lasa pe mami sa faca asa ceva(nu le-am zis nimic lor)Eram ingrozita si ff suparata.Au motivele lor femeile sa faca avorturi dar nu o sa o intrep niciodata pe mami cate a facut
Elise spune:
Nu prea aveau de ales, asa e.
Si bunica-mea din partea mamei a facut 30 de avorturi.
Si?
Trebuie sa o condamn ca n-a facut 30 de copii?
Sau ca a avut barbat si era "iepuroaica" si raminea luna de luna?
Eu sint din "categoria" mii de EUR pentru ICSI, nu pot sa am copii natural.
Si tot nu pot sa judec femeile care faceau avorturi pe timpul lui impuscatu'.
Pe cele care fac acum, da.
Dar acum ai de ales.
Atunci nu aveai.
Elise
SunSmile spune:
Alina e dureros ce ai aflat. DAR..asha era pe atunci! Hai sa incercam sa nu le judecam. Nu avem mame/bunici/matusi criminale. Vremurile erau criminale! Sa le multumim lor si lui DD ca suntem sanatosi si ca le avem pe ele, mamele, sanatoase! Mami meu a pierdut (din cauza unui doctor TAMPIT) o sarcina la 6 luni. Si de atunci nu a mai putut ramane insarcinata. Eu aveam 10 ani atunci..si BB nenascut ar fi fost mult-asteptatul meu fratior! Viata nu a fost asa cum si-au planuit-o ele, din pacate!
ACUM insa...nu reusesc sa le gasesc vreo scuza femeilor care ajung benevol la avort! Si am un caz chair in familie...din pacate cand imi privesc verisoara in ochi simt ....orice altceva decat respect! Pt ca a fost mai important sa fie cu un necunoscut intr-o masina, fara sa se protejeze, decat sa se gandeasca la un sufletel fara vina!
Va pup...
mona82 spune:
am 23 de ani si nu stiu de avorturi in familia mea.... dar cred ca m-as ingrozi ... oricum mi se pare nr avorturilor scris mai sus enorm de mare Totusi eu nu inteleg de ce daca se faceau avorturi subiectul acesta era tabu. cel putin la noi in familie tot ce era si inca este legat de sex e un subiect tabu. Poate e doar la mine in familie.... nu stiu dar pe mine m-a afectat faptul ca nu am putut discuta si nu pot discuta anumite lucruri cu ai mei .E drept tata are 63 si mama 54. dar ... si acum mie greu. Si nu inteleg de ce sunt asa de rusinati sau nu stiu... cum sa zic. Bunica nu suporta sa vada scene de dragoste /sex la televizor zice ca e indecent si sunt niste prosti dar ma gandesc ca totusi avand 3 fete o fi facut si dansa prosti :) Problema mai mare e ca mi-au imprimat si mie si nici eu nu prea vorbesc despre sex mi se pare jenant. Cum sa ma schimb?