Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (10)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Aseara noi am trecut oficial de la Libero Mini la Midi. Chiar, mai foloseste cineva Libero in afara de mine? ce mai pareau Mini la inceput, cand s-a nascut, si ce mici ii erau acuma, si la fel, ce mari par Midi!

A crescut fata mea, azi o lasasem in scoica cu jucariile atarnate in fata (da cu manutele in ele) si eu trebaluiam prin bucatarie. O aud ca tipa si tipa si maraie... am venit si am inceput sa vorbesc cu ea - a tacut si a inceput sa zambeasca, sa gangureasca... E MARE! Chiar recunoaste prezenta mea, isi tine bine capul, zambeste dar nu rade in hohote.

Azi e zi de cantar. Maine face 3 luni. Sunt super happy ca am reusit sa o alaptez exclusiv pana la 3 luni, ceea ce mi-am dorit f f mult. de acum incolo - sper sa mai reusesc si pana la 4 dar nu ma mai supar CHIAr atat de tare daca nu.

Am si eu o problema. Mai nou fata mea ar dormi de pe la 23-24 pana pe la 8-9, dar noaptea la un moment dat incepe sa-si suga degetelul (semn ca ii e foame sau ca vrea sa se linisteasca). Daca merg la ea, mananca cu pofta si apoi se culca la loc. Daca nu merg, nu tipa, nu plange, mai suge degetelul - mai doarme. Ce naiba sa fac? Azi am reusit sa ma scol la 7.30 sa vin sa-i dau sa pape desi nu plangea. Nu-mi place chestia asta pt ca nu-mi stimuleaza asa bine sanii si nici nu mai mananca la fel de mult pe total. Ce naiba sa fac? sa-mi pun ceasul sa sune pe la 4-5 sau 6? Mi se pare atat de nenatural.. daca copilul singur si-a facut ritmul asta.. pe de alta parte nu-i OK cu sanii. O sa o intreb si pe doctorita miercuri cand ma duc.

Bine, cred ca Tania o sa-mi zvarle cu kilul de rosii de 60.000 in cap, ce n-ar da si ea sa doarma, macar jumate cat pot sa dorm eu pe noapte!

Tania, ce faza, ai intrat cand intrebam de tine!

Apropo de aranjat eu am continuat sa ma epilez(cu ap electric - achizitionat dupa nasterea Silviei - pe motiv de viteza, pana atunci preferam ceara dar dura mult mai mult) in ritmul meu obisnuit si dupa nastere (ca daca nu - nu-mi place de mine, nu ca as fi chiar Baloo), de vreo 2 saptamani am reluat datul cu crema la ochi si pe fata dimineata, m-am tuns (ca era prea lung parul si trebuia sa stau toata ziua cu el legat ceea ce ma enerva) si cam atat. Nu obisnuiesc machiaj, vopsit, etc, mai dau cate un ruj cand merg "undeva".

Eu zic ca ar trebui sa ne reluam obiceiurile "estetice" obisnuite ca sa ne simtim normal - in largul nostru si BINE. Ar fi ceva sa incep eu acuma sa ma dau cu rimel in casa (cum recomanda cineva) - eu care nu ma dau cu asa ceva nici la o ocazie ca nu-mi sta bine la ochii mei.

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Acu sa va raspund.

Referitor la diversificare sunt cate capete - atatea pareri, face fiecare cum a citit, cum crede si mai ales cum o sfatuieste pediatrul propriu. Mai putin Mandy Sunt argimente si pt inceput cu legume si pt inceput cu sucul de fructe, si pt cereale, depinde de medic si de copil. In ROmania se recomanda sa se inceapa CARNEA pe la 6 luni pt ca s=a constatat ca sunt muti copilasi de 1 an anemici. E, si ca sa ajungi la carne la 6 luni trebuie sa incepi de pe la 5 macar, cu celelalte, nu-i poti baga direct carne si nu goala, ca n-o mananca.

Deci Dordia ce ti-a zis dr de sucul de portocale? Sa continui cu el?

Silvia f f simpatic tatal tau cu larva!

Si Silvia a facut alergie la uleiul Johnson, ea care nu e alergica in general. Noi folosim gama sanosan.

Masaj ii fac dupa baita, dupa ce o sterg, cu ulei sau fara (nu vreau sa o dau zilnic cu ulei, sa-i respire si ei pielea - aceeasi parere ca si Ripley si in chestiunea asta). Am inceput sa-i fac de pe la 2 luni. cand nu mai facea scandal dupa baita. Nu puteam sa o lungesc cu masajul daca ea plangea. Acum nu mai plange. Ii fac intai pe piept, umeri, burtica, maini si picioare si apoi o intorc cu fata in jos si ii masez si spatele.

Eu i-am dezinfectat buricutul pana i s-a dus ultima cojita si era uscat - uscat.

Cristina asa blender vreau sa-mi iau si eu, ca al tau, micut, pt ca spalatul usor si rapid e f f important pt mine. Mai ales ca nu=mi trebuie unul cu capacitate de 1.5 l din moment ce eu o sa-l folosesc aproape numai pt mancarea fetitei. Exista si de 6-700 ml.

Eu cand am bagat portocala la storcatorul de fructe cu presa a iesit f nasol pt ca s-a stors si coaja aia alba a portocalei si a iesit o chestie f amaruie si rea. De-asta daca am amestecat mar cu portocala am stors portocala separat, manual.

Alina sper sa se dovedeasca a fi mai multe grame pana la urma!

Va mai raspund, acum merg sa mananc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Cristina, Dordia, Ioana, Felicia, Ripley, Joy multumesc pt. raspunsurile legate de calciu. Concluzia e ca datul de Ca depinde si de medic. O sa intreb si eu totusi, deocamdata mergem o luna cu Vigantol 3 picaturi.
Anda super astrograma, sunt f. multumita . Si zici ca medic? N-am avut pana acum in familie dar mai bine mai tarziu decat niciodata, nu? Si succes la femei?Maica-mea imi tot zice-inca de cand l-a vazut pe Kriszti in maternitate-ca o sa umble femeile dupa el cu limba scoasa , va trebui sa-l mai domolesc din cand in cand.A, si mai vroiam sa te intreb ca tot am o dilema: 23 octombrie e ultima zi de Balanta sau prima de Scorpion ( ca am variante de horoscop si si)?
Ripley, ce ghinion ai avut tu cu mesterii astia, si hiar nu ar trebui sa iti fie rusine sa le ceri banii inapoi. Sau cel putin ar trebui sa vina sa remedieze ce se poate remedia, doar nu ai furat banii aia pe care i-ai dat, ai lucrat pt. ei.
Gogolos, si Kriszti mai are balute e ca si un catelus, nu-i ceva grav il sterg si atata tot.

Fetelor de cateva zile noi suntem baieti mari , adormim singuri. Pana de curand ma tot chinuiam sa il adorm, il leganam, il plimbam prin casa. De cateva zile dupa ce papam si ne jucam mai stam un pic in patutu si adormim singurei. Noi am inceput sa radem, nu chiar cu voce tare, nu stiu cum sa spun cu chicoteli cumva-e tare nostim , si mai tipam cand avem chef, si gangurim la greu

Mandy si Krisztián (23.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

Lavi, mare dreptate ai vis a vis de pareri - cate bordeie, atatea obiceie. In chestia cu blenderul te sfatuiesc sa incerci un Moulinex Spiralio, e exact ce am inteles ca ai tu nevoie, are cutitele de foarte buna calitate ( de 5 ani nu l-am ascutit si e inca brici ) si moduri de intrebuintare nenumarate. Face din carnea fiarta de vacuta o pasta pe care cu un pic de indulgenta o poti pune in biberonul cu tetina mare.
De aranjat e foarte bine ca va ganditi sa o faceti, eu nu sunt foarte cocheta dar stiu ca m-am dus sa ma tund cum am iesit din maternitate. La ce depresie puternica am facut eu dupa nastere puteam sa ma dau cu rimel si pe degetele de la picioare ca nu m-ar fi ajutat, dar totusi cred ca daca nu ma uitam cat de cat si in oglinda nitel, ajungeam la balamuc. Asta nu inseamna ca trebuie sa va rimelati prin casa, mai ales daca in mod obisnuit nu o faceti ( trebuie demachiat si asta e timp inutil pierdut, ten deteriorat fara rost ) dar nici sa stati ( asa cum m-am surprins eu in culmea depresiei ) in pijama pana la ora cand vine sotul acasa !
Vezi ca se gasesc razatoare de sticla pe la magazinele de menaj, era sfanta la facut marul ras ! Si chiar daca scuipa bbi pentru ca nu stiu inca cum sa manance, de pe la 3-4 luni e bine, macar ocazional sa le dati diverse chestii usoare. Dar sa nu face cum a facut prietena mea piure de telina fiarta, doar ca scrie in carte, ca va chinuiti puii aiurea !
Eu am avut un principiu: copilul trebuie invatat cu chestii gustoase, nu obligat sa manance tampenii doar pentru ca sunt "sanatoase".

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

ilenutza eu sunt foarte multumita de el. Uite chiar acum in timp ce scriu la calculator sunt cu un picior pe el si il balansez. Mai sta si Ilinca linistita macar juma de ora daca nu adoarme.
Plus ca spunea Cristina ca Andrei al ei il foloseste si acum, deci va fi bun mai mult timp, sper.
Cred ca leaganul pe care l-ai vazut e cel ptr bebei peste 8 luni, de la Bertoni, nu? Foarte frumos este. Il vreau si pe acela. Ca doar cand va ploua se va putea da in leagan Ilinca si acasa, nu?

Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Lavi dr. meu nu e de acord cu inceperea diversificarii decat dupa 4 luni dar celalat dr mai bengos cica, mi-a spus ca tb sa incep si sora-mea la fel. Ca cica e voinic si sa-i dau bataie. Deci noi papam de 2 zile 1/2 porto / zi. Iar de maine o sa ii dau ci suc de mar si de morcov. O sa alternez o zi mar,una porto, una morcov vreo 2 sapt si de pe la 3 luni o sa incep cu pastele de fructe si legume!!

Diana mamica de bb Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Am mancat eu, acuma mananca Nati si eu scriu cu stanga in masura in care pot.

Ripley si eu, ca si tine, nu tin mancarea in frigider mai mult de 3 zile. Semanam in muuuulte, ca si cu Tania. Si eu consider mancarea gatita de mine f pretioasa, ca doar inglobeaza munca mea si timpul meu.

Cu tristete va anunt si eu ca super reparatia facuta de boii aia in jurul termopanelor cand eram eu pe ultimii metri e toata crapata, aceeasi kko ca si la Ripley. Noroc ca nu se vede f tare ca sunt si perdelele. Acum apreciez eu zugravitele care ne-au facut apartamentul cand ne-am mutat!!! Pacat ca nu mai am nici un nr de tel de la ele, nimic. Ripley, si in asta sa semanam?! Da-o incolo! , ce sa mai zic?!

Tania ce ma bucur pt laptic!!!
Si Silvia avea cojite din alea si pe frunte. Dupa ce i le-am dat jos nu i-au reaparut.

Iti fac galerie sa-ti creasca lapticul in continuare! Ca asta e cea mai buna solutie! Cum mai stai cu mameloanele (proprii)? Silicoane - tot pe ale mele le folosesti?

In problema ta cu laptele am numai 2 idei sa-ti dau:
1. Schimba laptele praf. Daca-i dai Nan - schimba pe Humana si reciproc. In cel mai rau caz Milumil. Asta-i parerea mea - nu dati cu paru'.
2. Mai drastica - daca tot vomita, nu-i mai da deloc l praf- ceea ce inseamna sa te lupti cu foamea lui pana la urmatoarea masa. Pe care daca i-o dai mult mai repede nu mai faci atata lapte - e mai complicat.

Ina dar tu sigur in miez de noapte n-ai lapte suficient? Ca de obicei dupas ce dormim o tura se face mult lapte, mai mult decat seara cand e minimul zilnic (la majoritatea lumii zic)

Va pupic.

Mergi la inceput

Dordia si eu zic ca te cam grabesti, dar ma rog. Cu sucul de fructe nu sunt asa impotriva dar zic ca poti ramane numai cu suc de fructe mult si bine pana la 4-5 luni, de ce sa incepi si cu piureuri la 3 luni? Cu asta - faci cum crezi, dar nu uita sa nu-i bagi ceva nou mai des de 1/saptamana, hai 1/ jumatate de saptamana.

ilenuta mi-am luat fier, am zis in sub trecut de care, Philips 4320.

pisi multumesc pt ideea de Moulinex, l-am si cautat pe net sa-l vad, singura mea problema e ca as prefera unul cu vas ermetic inchis si nu unul cu picior care mi-e frica --- ca stropeste in jur.
Mie piureul de telina nu mi se pare asa sinistru, in problema mancarii sanatoase nu sunt de acord cu tine. Dar asta nu inseamna sa ne apucam de paruiala virtuala pe aici, fiecare cu opiniile lui.

Si noi am avut leagan la Silvia, imprumutat de la cineva, a fost f bun. Acum nu mai avem, dar folosim in acelasi scop scoica cu succes (pe care o ducem in masina doar la nevoie).

Mergi la inceput

Tania, parca tu ai probleme cu bb si adaosul de lapte... scuze dar azi am fost ff ocupata si v-am vizionat printre "picaturi" foarte mici. Parerea mea e ca ai o problema cu biberonul cu care ii dai laptele, daca vomita dupa. Poate ca obisnuit sa "munceasca" ca san trece la bibe care e aproape fara "efort" mananca foarte repede si poate si cu bule de aer si ... Incearca sa verifici tetina ( stiu ca eu foloseam o tetina ffff fina din care nu curgea decat daca o storceamsi atunci fff putin. In plus, bibe nu trebuie sa fie f tare insurubat pentru ca nu mai are efect minunea aceea care elimina aerul din timpul suptului. Nici sa curga pe langa bibe, dar nici sa il desfaci cu patentul.
Poate fi si de la lapte. Sebi de ex. nu a pus gura pe NAN de nici o culoare. L-am gustat si eu, probabil ca asa e la gust prima apa cand speli ciorapii din bocanci.
Mie mi-a placut in mod deosebit Milumil. Dar vad ca sunt si pareri contra. De gustibus...bebelian.

Mergi la inceput

Lavi, sa stii ca are si un vas inalt si ca nu stropeste decat daca pui un lichid foarte subtire si scoti piciorul mixerului/blender in timpul mersului la suprafata lichidului. Am si o varianta de la BRAUN cu vas ermetic inchis ( asta l-am primit anul trecut de la sot ), acela cu 2 vase unul mic si unul mare. E foarte bun, mai ales ca are mai multe accesorii si poti sa faci multe chestii cu el ( noi il folosim mai ales sa facem shake de banane si alte fructe ), acum e in oferta si are si ceva super super interesant ( 2 cutii care se inchid ermetic si un dispozitiv care videaza, cutii in care poti pastra alimente si legume fara sa se strice in conditii igienice excelente, adio dezvoltare bacteriana ! ). E un pic mai scump, dar face toti banii. Cel putin ceapa pt mancare o face beton ! Si morcovii, si maioneza, si, si, si...

Mergi la inceput